Orbán´s 12 punten voor het succes van het neoconservatisme

(Vertaling: E.J. Bron)

Op 19 mei 2022 hield de Hongaarse minister-president Viktor Orbán op de tweedaagse “Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary” een kernbetoog, waarin hij 12 punten opsomde voor het neoconservatieve succes. Hij wees er bovendien op dat 2024 zowel wegens de Amerikaanse presidentsverkiezingen als de Europese verkiezingen een beslissend jaar zou worden.

Orbán benadrukte hoe Hongaren eerst de communisten, toen de liberalen en uiteindelijk internationaal liberaal links, dat zich tegen iedereen in het land aaneengesloten had, overwonnen. Nu zou het land een bolwerk van de christelijk-conservatieve waarden in Europa zijn geworden.

Hongarije was dus het laboratorium, waarin het antigif tegen de linkse dominantie werd uitgeprobeerd. “De patiënt kreeg de vierde dosis en herstelde volledig”, aldus Orbán in een toespeling op de vierde achtereenvolgende verkiezingsoverwinning van zijn partij Fidesz.

Voor dit succesrecept zijn volgens hem 12 punten van doorslaggevende betekenis:

 1. Je moet volgens je eigen regels spelen. En zou moeten “weigeren om de oplossingen en de manier waarop te accepteren die anderen je aanbieden. Wie volgens de regels van zijn tegenstanders speelt, zal verliezen.”
 2. Nationaal conservatisme in de binnenlandse politiek: “We moeten aan de kant van de kiezers blijven”, zei hij, doordat “we besloten hebben de migranten te stoppen en de muur aan de zuidelijke grens te bouwen, omdat het Hongaarse volk gezegd heeft dat het geen illegale immigratie wil”. Daartegenover zouden de linkse progressieven hun wensdenken aan de samenleving willen opdringen, maar de mensen houden niet van koortsdromen in belangrijke kwesties, aldus Orbán.
 3. Nationaal belang in de buitenlandse politiek: Er zou een op belangen gebaseerde buitenlandse politiek zoals “Hungary first, America first” noodzakelijk zijn. Weliswaar zou hij in de Oekraïne-oorlog “Rusland als de agressor, de Oekraïne als het slachtoffer” veroordelen, maar “de Hongaren willen niet de prijs betalen voor deze oorlog, omdat het niet onze oorlog is.”
 4. Het gewicht van de media: “We kunnen de waanzin van links alleen maar neerzetten als we media hebben die ons daarbij helpen”, zei hij. Door de dominantie van linkse westelijke media zou de schijn gewekt worden dat linkse standpunten in de meerderheid zouden zijn.
 5. Ontmaskering van de bedoelingen van de tegenstanders: Media moeten ook taboe doorbrekend werken. “Wij hier in Hongarije laten zien wat de linksen van plan zijn, nog voordat ze het doen”. De linksen “zullen het eerst ontkennen. Maar uiteindelijk zullen we des te succesvoller zijn wanneer blijkt dat we de hele tijd gelijk hadden”. Bijvoorbeeld m.b.t. De LGBTQ-lobby.
 6. De economie: We bedrijven alleen maar een economische politiek die de meerderheid van de kiezers ten goede komt”, zei Orbán. Zijn devies: “Dat zelfs diegenen die niet op Fidesz hebben gestemd, geprofiteerd hebben.” In tegenstelling tot de links-progressieven: deze “behandelen zelfs diegenen slecht die op hen gestemd hebben.” De mensen zouden arbeidsplaatsen willen en geen economische theorieën. Ze willen vooruitkomen in het leven en voor hun kinderen een beter leven mogelijk maken dan zij dat nu hebben.
 7. “Laat u niet naar de rand dringen!” Zo zou je weliswaar op internetfora heel populair kunnen worden met samenzweringstheorieën…, maar “in werkelijkheid vervreemden we een groot deel van de kiezers, marginaliseren we onszelf en verliezen we uiteindelijk.”
 8. Er bestaat niets beters dan boeken om gecompliceerde dingen door te geven en te begrijpen. Hijzelf zou ook elke dag lezen.
 9. Geloof hebben: “Wanneer een mens er niet in gelooft dat er een definitieve afrekening zal komen en dat hij zich voor God voor zijn daden moet verantwoorden, denkt hij het recht te hebben alles te doen wat in zijn macht ligt”, zei Orbán.
 10. Men moet vrienden vinden: “Als je politiek succesvol wilt zijn, zou je er niet naar moeten kijken op welke punten je het niet eens bent met de ander, maar naar overeenkomsten moeten zoeken”, benadrukte hij.
 11. Opbouw van gemeenschappen: Zonder functionerende gemeenschappen bestaat er geen conservatief politiek succes. “Des te minder gemeenschappen, hoe eenzamer de mensen zijn, des te meer kiezers gaan er naar de linksen”, zei hij. Zo zouden conservatieven in staat zijn om over het kleinste detail met elkaar te twisten, “maar we moeten altijd naar overeenkomsten zoeken.” Een goed voorbeeld zou het Vaticaan zijn, “dat is een serie kwesties onze belangrijkste bondgenoot is, maar we denken anders over illegale migratie.”
 12. Opbouw van instellingen: Een succesvolle politiek heeft instellingen en instituten nodig. Politici “komen en gaan, maar instellingen blijven generaties lang behouden”, en instellingen hebben het vermogen de politiek intellectueel te vernieuwen.

En Orbán deed met nog een andere these de oren spitsen: Vroeger zijn de communisten uit het oosten gekomen. Maar “we hadden nooit gedacht dat de communisten uit het Westen zouden kunnen terugkeren”.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Orbán´s 12 punten voor het succes van het neoconservatisme

 1. Voight-Kampff zegt:

  Goh, en toch nog vergeten om soevereiniteit erin te betrekken en het systeem van politieke partijen op te heffen.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  sorry effe , de meissies willen naar het strand . dus

  dank aan de chechenen . dikke hug

  AND KILL THE SS NAZI BASTERDS …… . ALL OF THEM

  The Life of Lugansk
  ·
  Rossa Primavera International News
  ·
  The commander of the 36 Brigade of the Ukrainian army Marines
  Sergey Volynsky, callsign Volyna,

  left the territory of Azovstal to surrender,

  Russia One TV Channel correspondent Irina Kuksenkova reported on May 20.

  “He looked almost fresh,
  Gave up his weapons,
  his belongings were inspected – in general,

  he went through the standard procedure before being loaded onto the bus,”

  Kuksenkova noted.
  Earlier, Russian Defense Minister Sergei Shoigu said more than 2500 Ukrainian military and nationalists from the Azovstal plant surrendered in Mariupol.

  ZO EN NOU HET UKRAINE SONGFESTIVAL ,,,

  IK MOT WEGGGGGGGGGGGGGG DOEIII

  HOEWAS UW TORNADO GISTEREN ??

  LIJKT ME HEERLIJK WONEN IN EEN VERZIEKT KUT LAND , EEN VERGEETACHTIGE ZEIKRUG TEVENS HOMO AND LANDVERRADER ALS LEIDER EN DAN OOK NOG KUTWEER

  UT KEN NIE OP ZO MIJN VADER NU ROEPEN .. LOSERSSSS

  IK ZOU ER BLIJVENWONEN WHAHAHAHAHAH

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Geen leuke zinnen van je, dat wonen “in-een-verziekt-kutland”..( voor mensen die niet weg kunnen/willen ))
   Niet iedereen durft en Kan weggaan en je moet wel bedenken dat als ze allemaal weggaan, wie gaat dan jouw AoW-centjes en Pensioen naar Hellas overmaken ?
   Als je tenminste je “overlevingsgelden” uit NL krijgt.
   Voor mij gedeeltelijk, maar ik betaal gelukkig hier in Fr. belasting.
   Ik denk dat als de Achhmeds en de Rachidjes het voor ’t zeggen krijgen in NL, er een hoop naar de Maghreb verdwijnt, inplaats van in jouw zakken…………
   En als ik dan al zo’n Paars-blauwe enveloppe uit NL krijg, doe ik eerst m’n Tensoval bloeddrumeter om de pols om te kijken of ik ’n spuitje moet nemen.
   Ik heb je “rapport” van Rottjeknorr een paar keer gelezen en al die namen etc, komen me bekend voor.
   Maar ik denk dan altijd aan de jaren 60/70 vorige eeuw.
   Misschien dat ik toch nog eens ga kijken ( laat rondrijden ) voordat ik ’t tijdelijke met ’t voor a’ltijd moet verruilen, zoals ooit voor iedereen.
   Ik kan als ouwe l.^ , nog steeds niet begrijpen dat NL’ers hebben toegelaten dat hun land zo’n beetje overgenomen gaat worden door Middeleeuwers met de meest Achterlijke ideeën…………..
   Kalini….etc…………

   Like

   • bobzelf zegt:

    delamontagne zegt:
    21 mei 2022 om 19:03

    Geen leuke zinnen van je, dat wonen “in-een-verziekt-kutland”..( voor mensen die niet weg kunnen/willen ))

    NIET KUNNEN ?? , ALLES KAN ALS JE MAARWILT EN EN NIET WILLEN ?? DAN MOET JE OOK NIET ZEIKEN, JE KEEK ERNAAR EN DEED ER GEEN FLIKKER AAN ?? DUS VOLGENS MIJN NORMEN JE MUIL HOUDEN WHWHW

    Niet iedereen durft en Kan weggaan en je moet wel bedenken dat als ze allemaal weggaan, wie gaat dan jouw AoW-centjes en Pensioen naar Hellas overmaken ?

    NOU DAAR ZITTEN ZE NU TOCH OOK NIET MEE ?? GAZZZZ GRONINGEN DE HUIZEN GEEN GELD VOOR !! HALLO SINTERKLASIE KOM MAAR BINNEN MET JE KNECHT EN JE HELE PLEURIS FAMILIE, ….. KOMT U MAAR…….. ALLES IS GRATIS HIER . WHAHAHAHA . DAAR ZIT TOCH OOK NIEMAND MEE ??

    GOOGLE DE STAATSSCHULD EFFE, JA MAAR DIE IS GEDEKT DOOR DE GAZZBELL ??? JA
    KLOPT HELEMAAL U BEDOELT DUS “” WAS GEDEKT “”

    Als je tenminste je “overlevingsgelden” uit NL krijgt.

    JA NOG STEEDS…….. ME DE PLEURIS VOOR GEWERKT .DUS IK VOEL ME NIET SCHULDIG VOOR DE “” FOOI “”

    IK HEB ZEG MAAR 50 JAAR VOOR AL DIE ANDERE MOETEN WERKEN , DAT WAS ZO GEREGELD
    EN NU BEN IK AAN DE BEURT

    Voor mij gedeeltelijk, maar ik betaal gelukkig hier in Fr. belasting.

    NEE ZELFS DAT DOE IK NOG IN NEDERLAND !!
    HET VOORDEEL DAT IK GEWOON ZORGTOESALG HEB AANGEVRAAGD
    EERST EVEN AAN MIJN LOOPMAAT / SUPER BOOKKEEPER GEVRAAGD ONDR WELK BEDRAG DAT JE DAT KREEG

    JA WEL EERST NADENKEN EN HOPPA EURO 1100,== PER JAAR TERUG GEINIG

    JA STELEN KON IK VROEGUHHHH AL WHAHAHAH

    Ik denk dat als de Achhmeds en de Rachidjes het voor ’t zeggen krijgen in NL, er een hoop naar de Maghreb verdwijnt, inplaats van in jouw zakken……

    BOU DAT GAAT IK DENKT IK NIET MEER MEEMAKEN MAAR DAT ZOU BEST KUNNEN

    ZE HEBBEN ZE TOCH ZELF OOK BINNENGEHAALD VRIEND . DUS ZE STERVEN ER MAAR MEE OOK WHSHHAHAHA

    ……
    En als ik dan al zo’n Paars-blauwe enveloppe uit NL krijg, doe ik eerst m’n Tensoval bloeddrumeter om de pols om te kijken of ik ’n spuitje moet nemen.

    NEE GEEN LAST VAN , IK KRIJG ALTIJD EEN BERG GELD TERUG . IS WEL MIJN EIGEN TEVEEL BETAALD GELD HOOR.

    MAAR IK ZIE NU WEER EEN EURO 4000 VOLGNDE MAAND TERUG KOMEN DAT HEB IK LIEVER DAN NADERHAND EURO 2000 OF ZO BIJ BETALEN SNAPPU ??

    Ik heb je “rapport” van Rottjeknorr een paar keer gelezen en al die namen etc, komen me bekend voor.
    Maar ik denk dan altijd aan de jaren 60/70 vorige eeuw.

    JA TOEN WAS IK OOK SUPER GELUKKIG, DE MOOIE MEISSIES , EN VOETBALLEN CRICKET NAAR DE DISCOOS , WERK ZAT . EN ZOENEN ALS EEN GEK
    NEE TOEN HAD IK OOK NIKS TE KLAGEN

    MIJN GOD WAT EEN GOUDEN TIJDEN !!!

    JE GAAT ALS JE KOMT VERGEEFS ZOEKEN .

    IK GEEF EEN VOORBEELD . MIJN UKRAINE SUPER GRANNY HAD ZELFS “”STALINGRAD “” MEEGEMAAKT WHAHAHAHAHA

    DIE HEB IK UITERAARD ROTTERDAM CENTRUM EN DE MARKT OP ZATERDAG LATEN ZIEN

    DIE WILDE SNEL WEG. ….. ANGST AANJAGEND VOND ZE DAT BEELD, DIE BOERKAAS. DIE HOOFDDOEKEN, DI STINKENDE MANNEN MET BAARD EN DESERT NIKE SLIPPERS . AL DIE ZWANGERE VROUWEN . MET NOG 6 7 DANWEL 8 KINDERTJES . DE MEURLUCHT . DUS

    ALSOF JE GODGLOEIEINDE GLOEIENDE IN “”MARRACKEZZZ “” RONDLOOPT ..

    Misschien dat ik toch nog eens ga kijken ( laat rondrijden ) voordat ik ’t tijdelijke met ’t voor a’ltijd moet verruilen, zoals ooit voor iedereen.

    Ik kan als ouwe l.^ , nog steeds niet begrijpen dat NL’ers hebben toegelaten dat hun land zo’n beetje overgenomen gaat worden door Middeleeuwers met de meest Achterlijke ideeën………….

    ALS OUWE LUL ?? NEE MAAR DAT IS ONS OOK NOOIT GEVRAAGD . JE MOCHT ALLEMAAL STEMMEN ,
    NU ZITTEN ER ZAT ZELFS HOOFDEOEKN IN DE REGERINGG, MET EEN GROYE MUIIL , ER ZIT ZELFS EEN ZOOITJE TURKEN , GENAAMD DENK IN DAT GRIBUS

    BURGEMEESTERS ?? OOK DIVERSE MAROKKANEN ONGELOFELIJK

    EN HET VOLK DOBBERT GEWOON VERDER .

    WELKE TYPHUS KLOOTZAK HEETF DUS b.v. DIT GAJUS DIT GOOT VOLK, DIE STRONTHOOFDOEKN STEMRECHT GEGEVEN ??

    DUS NEE . IK HEB GEWOON TOEN IK ECHT ZAT WAS . DE KNOOP DOORGEHAKT ALLES HUIS … AUTO VERKOCHT . HUISRAAD VOOR EEN HABBEKRATS WEGGEDAAN . EN MET TOTAAL 5 VOLLE KOFFERS

    TOERLEDOKIE GEROEPEN .UKRAINE HERE I COME

    EN HEEB NOG GEEN SECONDE SPIJT GEHAD

    STRANS. STRANDSTOEL, LEKKER WIJF DAN WEL MOOI LIEF GEWELDIG WIJFIE RUSSIN .. WHAHAH DUS OOK NOOIT GEEN HOOFDPIJN .. LAAT HAAR KLAUWEN ONGEVRAAGD WAPPEREN

    DUS GOE GEDAON JOCHIE

    DIKKE HUG VRIEND IK BEGRIJP JE HELEMAAL, MAAR JIJ WAS NOG VEEL EERDER PLEITEN

    DE MEESTE MENSEN WACHTEN ??? TO DE KINDEREN DOOD ZIJN ???

    WHAHAHAHAHAHA SPDEMIETER LEKKER OP ALLEMAAL …

    WHAHAHAHAHAH . NOU DIE KOMEN REGELMATIG MIJN KOELKAST LEEGVRETEN

    EN ALS ZE GEEN ZIN MEER HEBBEN ?? OOK GOED

    OOM ACROPOLIS
    Kalini….etc……

    Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   bobzelf zegt:
   22 mei 2022 om 09:27;;;;;
   ( moet ik straks allemaal nog ‘ns doornemen. )
   Maar niet iedereen durft weg [ of kan ] en wij zijn weggegaan 20 jaren geleden en toen had je nog vervroegd pensioen.
   Die erge overgang in NL hebben we niet zo meegemaakt, maar krijg idee ’t wordt met de dag erger.
   Ik betaal hier al vanaf begin belasting maar vorig jaar door vergissing werd ineens belasting door NL op AoW ( en / of ABP weet ik niet meer )ingehouden.
   Ik betaalde dus ook hier en ik schrok me $^&-kapot
   Toen ik daarover ging klagen stuurde ze formulieren en moest ik weet-wat copien meesturen, bijvoegen etc om ’t geld terug te krijgen.
   Ik werd zo giftig dat ik de ambtenaren schreef:”Als ’t zo moeilijk gemaakt wordt voor mij om het onterechte door U ingehouden geld terug te krijgen [ hadden ze al toegegeven ! ] laat ’t dan maar zitten, houdt U ’t maar”.
   Niks meer gehoord, maar 2 mnden later kreeg ik de onterechte bedragen gewoon overgemaakt terug.
   Nu bedenk ik ineens dat er wel elk jaar bedragen worden ingehouden voor de Zorg, dat maken zij dan weer over naar de Franse “Zorg” en ben ik hier verzorgd ! [vroeger deden wij dat zelf hier, rechtstreeks aan de Fr. autoriteiten, maar blijkbaar denken ze in NL, die ouwe stumperts kunnen dat niet, doen wij wel .
   Ik krijg meestal grote bedragen terug omdat ze teveel hebben ingehouden, maar ’t komt ook voor dat ik moet BIJBETALEN…………?
   Wat voor bedrag[en] ?, meestal Euro 0.50 of nog erger moet ik Euro !.50 bijbetalen.
   Maar wat staat er dan in de Ambtelijke brief ?: “Aangezien het innen van deze bedragen door de belastingdienst te veel moeilijkheden/ kosten met zich meebrengt, hoeft U dit BEDRAG niet te betalen.
   Of ik dan moet lachen, je komt niet meer bij…………

   Like

   • bobzelf zegt:

    delamontagne zegt:
    22 mei 2022 om 20:49

    DUS GEEF JE NOU TOCH ZELF TOE, DAT NEDERLAND EEN GEKKENHUIS IS. MET VOLKOMEN GESCHIFTE IDIOTEN EN EEN LEUGENAAR DAN WWEL LIEGENDE VVD ZEIKRUG AAN HET ROER

    IK HEB NOG EEN ANECDOTE, EN WEER ECHT GEBEURD .

    IK WAS LANG HEEL EERLIJK !!!
    DUS IK ZEG MIJN HUIS OP IN 2014 OF ZO DUS WAAR GAAT U NAAR TOE
    VRAAGT DIE LIEVE DAME OP HET GEMEENTEHUIS ??

    IK ZEG NAAR UKRAINE, OOH ZEGT ZE DATZAL IK U GELIJK UITSCHRIJVEN

    JEZUS CHRISTUS WAT WAS DAT DOM VAN BOBOBOBOOBB

    DUS IK LEKKER BIJ MIJN MEISSIE . IK ZOU 3 MAANDEN LATER , 3 MAANDEN TE LAAT JE WEET WEL , WANEER BENT U GEBOREN ETC

    DUS KRIJG IK EEN BRIEF, GODGLEOEIENDE GLOEIENDE

    BESTE OME BOB AANGEZINE U NEDERLAND HEEFT VERLATEN EN U NAAR DE UKRAINE BENT GEGAAN

    GAAN WE STRAKS 45 % VAN UW AOW INHOUDEN ???

    BENT U VAN DE POT GERUKT ?? DAN WEL DOOR DE HONDEN BEZEKEN ??

    AANGEZIEN EENZEKERE TYPHUS CDA ER. BALKENENDE DE WET BEU !!! BUITEN EU…. HAD GETEKEND DAT IK NA MIJN LEVEN LANG ME DE PLEURIS HAD GEWERKT SCHOFTERIG VEEL BELASTING HAD BETAALD

    NU ZEG MAAR DE HELFT ZOU KRIJGEN OMDAT UKRAINE BUITEN DE EU LAG .

    NOU IK DACHT U KUNT NU ALLEMAAL AAN HET GAZZZ DANWL DE CHOLERA KRIJGEN

    WE GINGEN TOCH EIND MAART TERUG VOOR DE ROTTERDAM MARATHON

    DUS OME BOB OM 09.00 OP MAANDAGMORGEN HET GEMEENTEHUIS IN

    DAG OOM BOB WAT KAN IK VOOR U DOEN ( GODZIJDANK DE ZELFDE LIEVE DAME )

    IK ZEG IK KWAM ME WEER IN LATEN SCHRIJVEN !!
    BENT U NU AL TERUG ???

    IK ZEG JA ZE ZIJN AAN HET VECHTEN DAAR EN GOOIEN HANDGRANATEN OP BALCONS EN IN CAFEES EN WAT DOODGESCHOTEN OP DE MAIDAN

    NOU DAN MOT JE GAAN LIEGEN ALS EEN GEK

    EN WAAR GAAT U WONEN NU OME BOB. ??
    GODZIJ DANK IS MAAR EEN TIP HOOR. JE KUNT JE DUS IN LATEN SCHRIJVEN BIJ EEN BED EN BREAKFAST . WEL MOET DE EIGENAAR EEN KRABBELTJE GEVEN VOOR TOESTEMMING

    DUS 1 WEEK LATER KREEG OOM BOB ZIJN VOLLE AOW . UITGEKEERD

    NU ANDERS OPGELOST JE MAG EN KUNT JE DUS GEWOON BIJ 1 VAN JE KINDEREN ZONDER PROBLLEEM IN LATEN SCHRIJVEN

    DUS DIT IS NEDERLAND DUS . GEHEEL VAN DE POT GERUKT

    OOM VLADIBOB

    Like

 3. casparfrans zegt:

  Als het niet zo’n moeilijke taal was, zou ik er graag willen gaan wonen.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Het is geen moeilijk taal en heel makkelijk uit-te-spreken.
   Als eerste leer je de scheldwoorden.
   Mischien dat de naamvallen wat moeilijkheden opleveren.
   Het Grieks is geen enkele verwantschap met een andere EU-taal.

   Like

   • bobzelf zegt:

    delamontagne zegt:
    21 mei 2022 om 18:38

    NEE GRIEKS GEEN ENKELE VERWANTSCHAP !!!
    HOEWEL JE TOCH HEEL VEEL GRIEKSE WOORDEN GEBRUIKT
    NOU IK VERSTA ER EEN KLOTEN VAN

    JA “” DE SCHELDWOORDEN NATUURLIJK HT “”MALAKAS ”

    ZEG MAAR GECASTREERDE EZEL

    MAAR ?? DE MEESTE GRIEKEN SPREKEN WEL ENGELS
    EN ??
    JE SPREEKT DE TAAL NIET ??
    NOU OP HET STRAND . IN ELK RESTAURANT IN IEDERE SUPERMARKT

    HEB IK GRIEKS NIET NODIG, DUS HET VALT BEST MEE . WHAHAHA

    HET VERWONDERLIJKE DAT MIJN OOIE MEISSIE HELEMAAL GEEN PROBLEMEN HEEFT
    DE HELE KUSTSTROOK IN ATHENE STERFT VAN DE RUSSEN EN OMLIGGENDE EX CCCP LANDEN DUS DIE LULT OVERAL GELIJK MEE

    EN IK GENIET GEWOON VAN DE ZON , HET STRAND DE EINDELOZE BOULEVARD .. HET LEVEN .. HET ?? DAT KAN MORGEN OOK .

    VANMORGEN DOCHTERLIEF OP DE FERRY GEZET IN PIRAEUS DIE GAAT MAANDJE OF 4 OP MYKONOS WERKEN TUSSEN DE STEEKRIJKE HOMO’S

    DE KAMERS IN HET HOTEL ?? DE GOEDKOOPSTE IS EURO 400 VOOR 1 NACHT

    WHAHAHAHAHAHA

    WIJ MOETEN ONS DUS EENS AFVRAGEN WAT WIJ DUS ALLEMAAL VERHEERD GEDAAN HEBBEN WHAHAHAHAHAHAHAH

    UKRAINEVLUCHTLINGE !!! EERST EFFE IN ZWITSERLAND BIJ HAAR TANTE .. MAG NU IN GREECE VOORLOPIG JAAR BLIJVEN !!
    EN DE REST ??

    ZOEK HET LEKKER ZELF MAAR UIT !!
    KIJK OOK DAAR KUNNEN DIE KUT NEDERLANDERS EEN PUNTJE AANZUIGEN

    MAAR DAT DOEN ZE OP MYKONOS OOK WHAHAHAHAHA DT ZUIGEN DUS WHAHAHAHAHAHAH ENDE ANALE POEPSTEEK HOORDE IK ??

    OOM 32 CM

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Nou ik spreek die Griekse taal uiteraard ook niet, had ik ook niet van jou verwacht en bedoelde ik ook niet.
    Ik wilde zeggen/schriiven dat je de woorden duidelijk kunt verstaan, onderscheiden en ’t klinkt bovendien erg mooi.
    Dat je met engels daar overal terecht kunt weet ik wel, dat was/is ook zo.
    Maar door jou kwamen bij mij dus tijdje terug die “Scheldwoorden” weer boven-drijven.
    Was ik helemaal vergeten, maar kwam me weer voor de geest.
    Maar om Grieks correct te spreken moet je wel van goede huize komen.
    Ik had vroeger een vriend, een gymnasiast en die is later naar Greece verkast en die spreekt [ sprak want heb ‘m al in geen eeuwen meer gezien ] vloeiend de taal.
    ( de temperaturen hier zijn niet om te harden……………..Oh wat verlang ik naar Nederland, ……..daar 17 -19 gr )) ! !

    Like

   • bobzelf zegt:

    delamontagne zegt:
    22 mei 2022 om 20:58

    OME BOB WIL JE WEL MET ALLES OP DE HOOGTE HOUDEN HOOR . WHAHAHA

    DUS NEDERLAND ?
    WINDHOZEN
    TORNADO
    REGEN KUTWEER
    SLAGREGENS
    TURKEN
    MOCROOS EN RUTTE MET BULTRUG WHAHA

    EN JIJ WILT EFFE TERUG

    MIJN VADER RIEP DAN, GA LEKKER JE KONT SCHUREN WHAHAHAHA

    OOM DE MARATHON “‘ HET BLIJFT EEN PLEURIS END
    EN IN NEDERLAND IS HET GROTENDEELS TAKKEWEER

    EN ALS IK DAN VIA WHAT’S AP WAT FOTO’S OP HET STRAND DOORSTUUR

    ZEGT MIJN JALOERSE OUDE LOOPVRIEND, NOU HET IS HIER OOK GOED WEER

    DE VOLGENDE DAG VLOOG HET DAK VAN ZIJN HUIS WHAHAHAHA

    KIJK DAT VIND IK DAN WEL WEER HEEL LEUK

    HUGGIE MAKKER , KOOP EEN AIRCO . OP JE OUWE DAG KOST EEN SCHEET EN 2 DANWEL 3 KNIKKERS

    EN DAN KAN JE LEKKER EEN BOEK LEZEN BIJ 18 /20 GRADEN

    EN ALS HET S WINTERS BEETJE FRIS IS. GEBRUIK JE HEM ALS BIJVERWARMING . SNAPPIE ??

    Like

 4. bobzelf zegt:

  ZEG NADERHAND NOOIT, ??

  ER WAS OOK HELEMAAL NIEMAND DIE ONS HEEFT GEWAARSCHUWD … WHAHAHAHA

  JA UKRAINE VLUCHTELINGEN …

  HOE HEBBEN WE OOIT ZONDER ZE GEKUND .. ?? WHAHAHAHA

  de aap komt uit de mouw …… de oekrainers zijn zo zielig toch ?

  Oekraïense vluchtelingen in Duitsland hebben een huis in brand gestoken
  in een poging de Russische vlag te verbranden.

  De Oekraïners die daar woonden, hielden niet van de Russische vlag
  die in het huis hing,

  dus besloten zij die op de veranda te verbranden met – verrassing – een Tesla spoel!

  Het liep uit de hand en het huis brandde tot de grond toe af.
  De eigenares van het huis, een inwoonster van Polen, Natalia Michalska, had zulk gedrag natuurlijk niet verwacht en was, op zijn zachtst gezegd, in shock.

  HAAL ZE BINNN , ZE HEBBEN MILJOENEN VAN DIT KUT VOLK , ENALLEMAAL

  ZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO AARDIG

  JA, TOT LATERRRRRRRRR..

  OOM EDEM

  Geliked door 1 persoon

 5. Ronny zegt:

  Ik kan me er voor de volle 100% in vinden. Alles verkopen hier, en de koffers pakken. Dat zou de persoonlijke oplossing zijn.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Briljant Viktor Orbán daar zouden de nono’s in Den Haag nog wat van leren, als ze niet te stom waren !!

  Like

 7. Julia zegt:

  Wat doen de EU idioten die steunen Zelensky met miljarden, zetten eigen burgers in de kou, zullen zorgen voor faillissementen en voedselschaarste, https://www.frontnieuws.com/de-tenenkrommende-verdraagzaamheid-geduld-en-zelfbeheersing-van-poetin/ Wie zullen verliezen uiteraard de Westerse verraders die achter Zelensky aan hobbelen en hem belonen met levering van wapens en miljarden. Ondertussen heeft Rusland een enorme rijke schat aan grondstoffen en gaan meer landen overstag om olie en gas in Roebels te betalen. Ook zou Rusland binnenkort de export kunnen verbieden van nikkel, palladium en uranium, die niet gemakkelijk vervangen kunnen worden door niet-Russische alternatieven. Dit maakt ze tot een aantal van de beste grondstoffen om in de gaten te houden. Kortom Europa heeft zichzelf flink in de rug geschoten door o.a. de VS ook de VS zal het gaan merken uiteindelijk hebben een uranium deal met Rusland.

  Geliked door 1 persoon

 8. VarAway zegt:

  Geweldig stuk Hr. Bron!
  Dank voor uw vertaling.
  Duidelijk en recht voor zijn raap.
  Helaas zullen Rubberen Rutte & Co. dit nooit lezen.

  Like

 9. BoeBoe zegt:

  Like

  • bobzelf zegt:

   BoeBoe zegt:
   21 mei 2022 om 19:35

   NOU JA DOWN TOWN ATHENS WHAHAHAHA

   DIT IS OMONIA . DUS MEER UP TOWN ATHENS

   net boven Monosteraki dus HET CENTRUM VAN HET CENTRUM

   DAAR IS het AL HEEL DRUK MET IMPORT MONGOLEN OOK HIER
   sterft van dezakkenrollers meest bulgaren en roemenen

   MAAR DE AGENTN OP DIE MOTOREN ??

   GEWELDIG ,,,EERST SLAAN ZE JE KOPvan je romp ERAF MET DE LANGE LAT

   EN DAARNA VRAGEN ZE OM JE PAPIEREN ..

   EN NIET ACHHH U KOMT UIT UKRAINE. DUS PAPPEN EN NATHOUDEN

   NEE. GOODBYE ZE PLEUREN ZE ZO HET LAND UIT LEKKER HOOR

   OOK OP DE STRANDEN ZIE JE GEEN IMPORT MEER. GEWOON VERBODEN VOOR DIT GAJUS

   MOOI ?? DACHT HET WEL TOCH ??

   JE ZOU HAAST VRAGEN NEDERLAND KOM EENS KIJKEN .

   CONSTANT PATROULLE 24/7 DUS DAG EN NACHT

   LEKKER HOOR GEWOON OM 24.00 ZONDER ANGST JE HOND UITLten of een souvlaki gaan kopen

   OOM BULTRUG RUTTE . DIE HEEFT TROUWENS GEWOON 3 TELEFOONS HOOR .

   DAT VERTELDE HIJ ZELF . MAARDAN INEENS IS DE PERS DOOF WHAHAHAHA

   OP NAAR DE HEL, VEEL PLEZIER DAAR

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s