Oskar Lafontaine: Duitse regering zijn “trouwe vazallen van de VS” en “oorlogshitsers”

(Vertaling: E.J. Bron)

Oskar Lafontaine (foto) heeft de VS en de NAVO medeverantwoordelijk gemaakt voor de oorlog in de Oekraïne. In een interview met de linkse krant “Junge Welt” zei de voormalige chef van de Duitse partij “Die Linke” dat de veiligheidsbelangen van Rusland consequent geïgnoreerd zouden zijn.

Sinds lange tijd bevinden we ons in een fase, waarin Rusland en China militair door de VS omsingeld worden”, aldus Lafontaine. En verder: “Sinds 20 jaar wijst Moskou erop dat de Oekraïne niet in de NAVO mag worden opgenomen. Dat betekent dat er geen Amerikaanse raketten aan de Oekraïens-Russische grens opgesteld mogen worden. Deze veiligheidsbelangen werden consequent geïgnoreerd. Dat is een van de belangrijkste redenen voor de uitbraak van de Oekraïne-oorlog.”

Uitputtingstactiek door miljardenhulp

“Ik veroordeel deze oorlog, net zoals ik zonder enige beperking alle andere oorlogen tegen het volkerenrecht veroordeel”, zei hij, en beschuldigt de Amerikaanse president Joe Biden tegelijkertijd van een “beginnende uitputtingsoorlog door miljardenhulp aan de Oekraïne. DE VS zouden geen vrede willen, maar een verzwakking van hun rivaal Rusland.”

Vazallen van de VS en oorlogshitsers” – bewapenen en wapens leveren

Lafontaine, die zelfs een tijdje SPD-chef was, noemde de Duitse regering onder bondskanselier Olaf Scholz (SPD) “trouwe vazallen van de VS” en de Groenen “oorlogshitsers”. De oorlog van Rusland tegen de Oekraïne duurt nu bijna drie maanden en het antwoord van de Duitse regering daarop luidde: bewapenen en wapens leveren.

De VS zouden ook geen Russische raketten of militair bondgenootschap dulden

Op de vaak geopperde tegenwerping dat de regering in Kiev net zoals die in Warschau of Boedapest soeverein over een NAVO-toetreding zou kunnen beslissen, antwoordde Lafontaine:

Het argument dat iedere staat zelf zou kunnen beslissen tot welk bondgenootschap hij toetreedt, is leugenachtig. Iedereen weet dat de VS een toetreding van Cuba tot een militair bondgenootschap met Rusland nooit zouden accepteren, net zomin als de opstelling van Russische raketten aan de Amerikaanse grens met Mexico of Canada.”

Sancties zijn schot in eigen voet

Op de vraag van de “Junge Welt” hoe Lafontaine tegenover de sancties zou staan, omdat o.a. de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) ervan gesproken zou hebben dat Rusland daardoor geruïneerd zou worden en dat de bezieling, die hier getoond zou worden, haar gelijke zou zoeken, zei de voormalige SPD-chef:

Zo is het. Temeer daar de sancties in toenemende mate ook de mensen hier in het land schaden – vooral diegenen met een lager inkomen, die hun energierekeningen niet meer kunnen betalen. Op grond van de domheid van de Groenen, de andere politici van de regering, maar ook de hen ondersteunende CDU/CSU, verliezen Duitse ondernemingen aan concurrentievermogen. We schieten in onze eigen voet. De VS lachen waarschijnlijk om ons, omdat zij nauwelijks getroffen worden door de sancties, hun vloeibaar gas nu in grotere omvang in Europa kunnen afzetten en hun wapenindustrie enorm goede zaken doet.”

Lafontaine sprak ook het standpunt van de vredesbewegingen in de jaren-80 aan, toen “wij”, dus hoofdzakelijk links, tegen de stationering van Pershin-II-raketten in de Bondsrepubliek Duitsland gedemonstreerd hebben. Hun vliegtijd tot Moskou zou slechts ongeveer tien minuten bedragen hebben. Vanaf de Oekraïens-Russische grens zou de vliegtijd nog veel korter zijn.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Oskar Lafontaine: Duitse regering zijn “trouwe vazallen van de VS” en “oorlogshitsers”

 1. Olie bol zegt:

  Tanken in Duitsland straks 50 cent per liter goedkoper dan bij jullie + een hogere wegenbelasting

  Like

 2. Boike zegt:

  In de Oekraïne oorlog begint het tij dus langzaamaan enigszins te keren ten gunste van Rusland. Dit in die zin, dat er enig bewustzijn rijpt, dat het Westen te ver gegaan is in het tarten en pesten van de Russische beer.

  Maar de Rusland-haat in het Westen zit heel diep en gaat heel ver terug in de geschiedenis. Het is de Khazarse maffia die in het Westen feitelijk aan de touwtjes trekt. Deze Khazarse maffie heeft nog altijd een oude rancune jegens Rusland.

  De Khazaren waren een nomadenvolk dat leefde in een gebied ten noorden en ten oosten van de Zwarte Zee, zeg maar ruwweg vanaf Oekraïne tot in Irak. Ze gedroegen zich zeer barbaars, met name jegens reizigers en handel.

  De Russische Tsaar kreeg er zo’n 800 jaar geleden schoon genoeg van en dwong hen ertoe dwong een religie aan te nemen. Hij deed dit in de hoop, dat de ellendelingen dan wat zouden kalmeren. De Tsaar gaf hen de keuze uit het Christendom, de Islam en het Jodendom. De Khazaren stonden met hun rug tegen de muur en kozen voor het Jodendom. Daarom worden ze nep-Joden genoemd. Ze gaan ook wel onder de aanduiding van Zionisten. Edoch vossen verliezen wel hun haren, maar niet hun streken. Als zogenaamde Joden vestigden wat Khazarse elites zich in Duitsland en later in Amerika en maakten fortuin in het bankwezen.

  De Khazaren ervaren die Russisch dwang van de Tsaar nog steeds als onrecht en zinnen nog steeds op wraak. Ze willen Rusland als grootmacht kapotmaken en onderwerpen. Ze hebben zich in allerlei, overheden, organisaties en instanties genesteld en het bestuur hiervan overgenomen. Ze menen thans over voldoende macht en invloed te beschikken, om dat doel te bereiken.

  De hele koude oorlog (1945-1990) en de huidige verhoudingen tussen het Westen en Rusland kan in dit licht worden bezien en verklaard.

  Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   Boike.Bedankt voor u reactie,de khazariaanse mafia zijn de rijkste en machtigste figuren op aarde.Ze hebben in het verleden al wraak genomen op de russen met de bolsjewieken.er zijn tussen de 50 en 100 miljoen onschuldige russen,mannen,vrouwen en kinderen afgeslacht.

   Like

   • Boike zegt:

    @ ronjaspers 22 mei 2022 om 02:38

    De wraak van de Bolsjewieken was kennelijk nog niet genoeg. Ze willen nog meer. Ze willen Rusland helemaal kapot hebben en alle rijkdommen en bodemschatte roven.
    Maar Poetin laat het niet gebeuren. Poetin vecht voor Rusland.

    Geliked door 1 persoon

   • ronjaspers zegt:

    Boike.Klopt dat ze putin weg willen hebben en de grondstoffen uit rusland willen plunderen.De KM is ook kwaad dat putin niet meewerkt aan de NWO agenda.Het is een strijd tussen goed en kwaad.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s