Rusland onthult compleet nieuwe gevechtslasers

Het nieuwe Russische lasersysteem “Peresvet”.

(Door: C. Krishnasai – Vertaling: J. Johns)

Terwijl het Westen wapens blijft sturen en miljarden aan oorlogshulp aan Oekraïne doneert, heeft Rusland twee laserwapensystemen in gebruik genomen die drones kunnen verbranden.

De aankondiging werd afgelopen donderdag gedaan door vicepremier Yury Borisov, ook minister voor militaire ontwikkeling. Hij zei dat er op dit moment nog krachtiger op lasertechniek gebaseerde wapens worden getest, die in staat zijn doelen te vernietigen, volgens persbureau Reuters. De vicepremier beschreef de doeltreffendheid van de lasers en haalde een recente test aan waarbij de “Zadira” een drone op meer dan vijf kilometer afstand in seconden verbrandde. De “Peresvet” leidt een nieuwe generatie laserwapens naar de echte fysieke vernietiging van een doelwit: thermische vernietiging, ze branden op”, citeerde Reuters de vicepremier. Borisov noemde vervolgens “Zadira” als een nog krachtiger lasersysteem dan “Peresvet”.

De Oekraïense president Zelensky zwakte de claims echter af door parallellen te trekken met de “wonderwapens” van nazi-Duitsland, die “werden onthuld in een poging om een nederlaag in de Tweede Wereldoorlog te voorkomen”. “Hoe duidelijker het werd dat ze geen kans hadden in de oorlog, hoe meer propaganda er was over een wapen zo krachtig dat het een keerpunt zou garanderen”, citeerde Reuters Zelensky’s videotoespraak op die late avond.

Er waren ook lang Russische berichten over hypersonische raketten (sneller dan Mach 5) die de NAVO niet heeft. Russische media spraken daar al in 2017 over. Raketafweer-systemen zouden deze vrijwel niet uit de lucht kunnen halen. Dat werd steeds als propaganda afgedaan. Afgelopen maart heeft de USA echter moeten bevestigen dat Rusland voor het eerst in de geschiedenis hypersonische raketten heeft ingezet. (annot. vert.)

Wat weten we over de twee laserwapens?

1) De Russische leider Vladimir Poetin had al in 2018 een reeks nieuwe en dodelijke wapens onthuld, waaronder een intercontinentale ballistische raket, submarine nucleaire drones, supersonische wapens en een lasersysteem.

2) Er is weinig bekend over de details van de nieuwe laser. Poetin noemde destijds al ‘Peresvet’, genoemd naar de middeleeuwse orthodoxe krijgermonnik Alexander Peresvet, die omkwam in een dodelijk gevecht.

3) Vicepremier Borisov zei dat ‘Peresvet’ al werd ingezet en dat het satellieten tot 1.500 km boven de aarde kon verblinden.

4) Op de vraag of dergelijke wapens al in Oekraïne werden gebruikt, zei Borisov: “Ja. De eerste prototypes worden daar al gebruikt.” Hij zei dat het wapen daar ‘Zadira’ werd genoemd.

5) Hoewel er geen openbare informatie beschikbaar is over ‘Zadira’, zeiden Russische media al 5 jaar geleden in 2017 dat het nucleaire staatsbedrijf Rosatom het hielp ontwikkelen, als onderdeel van een programma om op wapens gebaseerde nieuwe fysieke principes te creëren.

Bron:
wionews.com
Door: C. Krishnasai

Vertaald uit het Engels door:
J. Johns
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Rusland onthult compleet nieuwe gevechtslasers

 1. antiislamnu zegt:

  Dit is geweldig tijd om Amerika een lesje te leren dat ze nóóit zullen vergeten.
  Einde hellhonden tijdperk.

  Like

 2. ronjaspers zegt:

  Ik ben een man en heb een enorm behaarde scrotum,ik hoop dat de russen mij kunnen helpen met een laser behandeling.En die haren van mijn scrotum te verwijderen.

  Like

 3. R Thomasson zegt:

  Dat betekent een ding. Dat de Russische supersonische nieuwe lazerwapens zouden de duizenden Starlink,zwevende vuilnisbakken van de psychopaat Elon Musk afknallen ( low Earth orbit satellites). Dat zal geen slecht idee zijn. De mensheid zal weer het recht hebben naar een schone nachthemel te kijken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s