Toen Arabieren Palestijnen werden

De Palestijnen zijn een bedacht volk en een bedachte natie, die door de rest van de wereld enthousiast werden opgenomen.

(Door: Jerold S. Auerbach – Vertaling: E.J. Bron)

Zonder een eigen geschiedenis hebben de Palestijnen de joodse geschiedenis gebruikt om zichzelf te definiëren.

Na de nieuwste uitbraak van Palestijns geweld op de Tempelberg en de moord op drie Israëli´s in de stad Elad is het de moeite waard om na te denken over de geschiedenis van een volk, dat tot voor kort nog helemaal niet heeft bestaan en dat zich naar het schijnt door de moord op Joden wil definiëren.

De moderne voorstellingen van “Palestina” voeren terug tot het midden van de 19e eeuw, toen de Britse kunstenaar David Roberts de sporen van de oude Israëlieten van Egypte naar hun “Heilige Land” volgde. Zijn lithografieën toonden adembenemende afbeeldingen van Hebron, Jeruzalem, Jericho, Nablus en andere oude joodse steden. “Palestijnse” plaatsen waren er nog niet.

Weinig later noemde de Schotse schrijver Alexander Keith het land Israël het “Heilige Land” en beschreef de Joden als “een volk zonder land, net zoals hun eigen land… een land zonder volk is”. De Britse Lord Shaftesbury citeerde “de oude en rechtmatige heren van de grond, de Joden!” De Palestijnen werden niet genoemd.

Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog zei Chaim Weizmann, die decennia later de eerste president van Israël zou worden, het volgende: “Er bestaat een land dat Palestina genoemd wordt, een land zonder volk, en aan de andere kant is er het joodse volk, en dat heeft geen land.” “Wat zou er nodig zijn” vroeg hij zich af, “behalve de edelsteen in de ring steken, om dit volk met dit land te verenigen?”

Hoewel er al eeuwenlang Arabieren in een gering aantal in Palestina leefden en de welgestelde families zich in Jeruzalem concentreerden, bestond er voor de Eerste Wereldoorlog geen aanwijzing voor een Arabische nationale identiteit. Ironisch genoeg waren de opkomende signalen van een joods nationalisme – dat Zionisme werd genoemd – zijn belangrijkste stimulans. Maar dat had tijd nodig. Kort voor de oprichting van de staat Israël verklaarde de Arabische historicus Philip Hitti: “Zoiets als Palestina bestaat niet in de geschiedenis, absoluut niet.” Zonder Palestina kunnen er geen Palestijnen zijn.

Pas toen Israël de Arabische landen in de Zesdaagse Oorlog (juni 1967) overwon en vernederde en zodoende de Jordaanse controle over de Arabieren op de “Westelijke Jordaanoever” beëindigde, begon zich een uitgesproken Palestijnse identiteit te ontwikkelen. Waarom, vroeg de schrijver Walid Shoebat uit Bethlehem zich af, “was ik op 4 juni 1967 een Jordaniër en werd ik plotseling een Palestijn?” Zelfs d emilitaire bevelhebber van de PLO, Zuhair Muhsin, gaf toe: “Er bestaan geen verschillen tussen Jordaniërs, Palestijnen, Syriërs en Libanezen. Wij zijn allemaal deel van dezelfde natie.” Het visioen van een Palestijnse staat, gaf hij toe, zou slechts “een nieuw instrument zijn in de voortgezette strijd tegen Israël.”

Zonder eigen geschiedenis gebruiken de Palestijnen de joodse geschiedenis om zichzelf te definiëren. De oude Kanaänieten werden de oorspronkelijke “Palestijnen” genoemd. Datzelfde geldt voor de Jebusieten, de Bijbelse bewoners van Jeruzalem. Op basis van deze fantasievolle beweringen werd het land Israël een imaginaire “Palestijnse” geschiedenis van 5000 jaar ingeplant.

De identiteitsdiefstal van de Palestijnen heeft merkwaardige wendingen genomen. Ze hebben de Nakba (“Catastrofe”) van 1948, toen de Arabieren een vernietigingsoorlog tegen de Joden begonnen – en verloren – absurd genoeg gelijkgesteld met de Holocaust. In werkelijkheid was de ontkenning van de Holocaust de kern van de dissertatie van de Palestijnse chef Mahmoud Abbas. Hij beweerd eop absurde wijze dat de zionistische leiders “wezenlijke partners” van de nazi´s zouden zijn en medeverantwoordelijk zouden zijn geweest voor de moord op 6 miljoen Joden.

De Palestijnen hebben gesteund op het model van de Israëlische terugkeer-wet om te eisen dat miljoenen “vluchtelingen” – waarvan er minder dan 30.000 nog in leven zijn – toestemming zouden moeten krijgen om terug te keren naar het land dat zij in 1947/1948 tijdens de Arabische oorlog ter vernietiging van de Joden verlaten hebben. Aan Arabische meisjes in hun tienerjaren werd bijgebracht hun noodsituatie gelijk te stellen met die van het Holocaust-slachtoffer Anne Frank.

Zo heeft een volk, dat tot diep in de 20e eeuw geen nationale geschiedenis had, geprobeerd om een lichtgelovig wereldpubliek ervan te overtuigen dat de Palestijnen de rechtmatige erfgenamen van de joodse geschiedenis en van het joodse land zijn. Ironisch genoeg werd zelfs de heilige koran (waarin weliswaar vaak Joden, nooit echter de Palestijnen genoemd worden) door de moslims meer dan duizend jaar geleden zo geïnterpreteerd dat God het land Israël als eeuwig verbond aan “de kinderen van Israël” heeft gegeven. Het vermoorden van Joden werd niet genoemd. Maar zoals de wetenschapster en schrijfster Dara Horn haar nieuwe boek zo treffend noemt, houden de mensen van dode Joden.

Bron:
israelheute.com
Door: Jerold S. Auerbach

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Toen Arabieren Palestijnen werden

 1. Ravian zegt:

  Palestina was een landstreek, net als Scandinavië een landstreek is, en een “Palestijns volk” heeft inderdaad nooit bestaan, het zijn gewoon Arabieren.
  Toen na de eerste wereldoorlog de Turken Palestina uitgeschopt waren is Palestina door de Volkerenbond in tweeën gedeeld, met de Jordaan als grens.
  Het oostelijke deel (ongeveer 2/3) is toen aan de arabieren toegewezen, en het westelijke deel (ongeveer 1/3) aan de Joden, en dat was conform de toenmalige bevolkingssamenstelling van Palestina (2/3 Arabieren en 1/3 Joden).
  Niemand was vervolgens verplicht te verhuizen, maar in het Joodse deel hadden enkel de Joden politieke rechten, en in het Arabische deel hadden enkel Arabieren politieke rechten, en als je het daar niet mee eens was dan werd je geacht naar het jou toegewezen deel te verkassen.
  Daarna is dus in rap tempo in het de Arabieren toegewezen deel tempo Trans Jordanië (tegenwoordig Jordanië) opgericht.
  Waarna de Joden er, tegen het verdrag in, gediscrimineerd, vervolgt, en vermoord werden.
  Tegelijkertijd had dus in het westelijke deel de Joodse staat opgericht moeten worden, maar de Arabieren lagen dwars, en het heeft dan tot na tweede wereldoorlog, en de holocaust, geduurd voordat de Joden dan uiteindelijk maar met geweld in het hen toegewezen deel hun staat opgericht hebben.
  En dat had dan tot gevolg dat ze de hele Arabische wereld op hun dak kregen.
  Waarbij dan een belangrijke factor was dat de westerse wereld inmiddels afhankelijk was van Arabische olie, waardoor niemand het lef had de Arabieren terug te fluiten.
  Vervolgens bedenkt Arafat, een Egyptenaar nota bene, “het Palestijnse volk” als propaganda middel.
  En de hele linkse westerse wereld begint vervolgen meteen die leugen kar te trekken.
  De realiteit is echter dat “het Palestijnse volk” de nakomelingen zijn van Arabieren die het verrekt hebben om naar Jordanië te vertrekken en in plaats daar van al bijna driekwart eeuw lang de Joden terroriseren.
  Het wordt dus hoog tijd het hele zooitje op te pakken en de grens met Jordanië over te trappen.
  Oh ja, en mocht u het nog niet weten, Sigrid Kaag is met de rechterhand van Arafat getrouwd.
  Wiens pik men rijd wiens woord men spreekt zal ik maar zeggen…
  En dat zit hier dan in de tweede kamer, en heeft een ministers positie.
  Driekwart eeuw geleden was ze kaalgeschoren en het dorp uitgejaagd…

  Geliked door 2 people

 2. ronjaspers zegt:

  Met deze feiten zullen de joden hatende nazi,s niet blij mee zijn.Maar zoals de nazi minister van propaganda joseph goebbels al zei:Als je een leugen lang genoeg blijft herhalen,dan gaan de mensen er vanzelf in geloven.

  Like

 3. Frank zegt:

  U blinkt weer uit.. Altijd als er weer eens Israel-bashen is als comment op een artikel, heb ik mijn vaste verhaaltje om te cop-pasten(en ik krijg nooit antwoord terug): a.u.b. kopiëren en gebruiken waar u kan.

  Wie waren de Palestijnen?
  Wanneer was het land Palestina gesticht?
  Wat was de hoofdstad van Palestia?
  Wat waren de belangrijkste steden in Palestina?
  Wat was de hoofd religie van Palestina?
  Noem tenminste een palestijnse leider/koning voor Arafat.
  Wat was de gangbare taal van het land Palestina?
  Hoe heette de palestijnse munteenheid?
  Waar waren de palestijnen in 1869, toen Mark Twain het land bezocht?
  moet u toch eens gaan googlen. U komt niets tegen. Geen feiten tenminste.
  Helemaal niets van voor 1964.
  Het land Judea en Samaria staat vol met historische joodse bouwwerken,
  graftombes van aartsvaders, boekrollen in het hebreeuws…
  Waar zijn de historische palestijnse geschriften?
  Waar zijn de historische palestijnse gebouwen, of graftomben
  van beroemde historische palestijnse leiders?
  of in het Engels:
  1. When was the country of palestine founded, and by whom?
  2. What were its borders?
  3. What was its capital?
  4. What were its major cities?
  5. What was the prevalent religion of the “ancient country of palestine?”
  6. Name at least one palestinian leader before Arafat.
  7. What was the language of the country of palestine?
  8. What was the name of its currency?(choose any date in history of a palestinian currency with could be exchanged with another currency)
  9 Where were the ‘palestinians’ in 1869, when Mark Twain visited the area?
  10. The land Judea and Samaria is full of ancient Jewish buildings, tombs,
  found artefacts, scrolls, all in hebrew. (been there seen them)
  11. Where are historic palestinian scriptures, documentations or scrolls?
  12. Where are the historical palestinion buildings, tombs?
  13. Name at least one of historic palestian libraries with documentated palestinian literature

  Geliked door 2 people

 4. johandederde zegt:

  Respect voor Israel.

  Geliked door 1 persoon

 5. Aranka Muscal zegt:

  in het laatste klokhuis gezien, een Syrische jonge van 23 jaar vluchteling. Hij is 4 jaar hier via gezinshereniging. Eerst kwam zijn vader hier, daarna zijn moeder en daarna hij met zijn zus allebei volwassen. Zijn ouders wonen apart en hij heeft ook eigen woning en zijn zus ook. Hij is in de bijstand en krijgt via sociale dienst een gratis kapper opleiding. Er werd gevraagd of hij terug naar Syrië wilt , zijn antwoorde dat hij eigenlijk uit Palestina kwam en daar kan hij niet terug wegens de oorlog met Israel. Dus is wel duidelijk wat hier aan de hand is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s