(Groene leugenaar/hemelfietser) Habeck appelleert: “Verbruik van levensmiddelen reduceren”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse minister van Economische Zaken, Robert Habeck (Groenen, foto), waarschuwt voor een escalatie van de levensmiddelencrisis, veroorzaakt door de oorlog in de Oekraïne. Om dat te verhinderen, zouden alle landen moeten samenwerken.

De Duitse vicekanselier Robert Habeck heeft met het oog op een dreigende globale voedingsmiddelencrisis als gevolg van de Russische oorlog in de Oekraïne opgeroepen tot internationale samenwerking.

“We zullen, als we geen andere oplossing vinden, in de komende jaren een groot gebrek aan de wereldwijde calorieën-voorziening hebben”, zei de minister van Economische Zaken terloops bij de jaarvergadering van het WEF in Davos in Zwitserland.

Deze voedingsmiddelencrisis zou specifieke regio´s treffen, die niet tot de rijkste of meest stabiele zouden behoren. “En als we daarop zo antwoorden dat elk land alleen maar voor zichzelf zorgt, dus zijn eigen voorraden uitbreidt, dan zal de crisis escaleren”, waarschuwde de politicus van de Groenen.

Habeck verlangt globale handelsorde

Habeck sprak zich uit voor globale coöperatie en open markten. “En we zijn er uiteraard ook aan gehouden om ons eigen, vaak nogal overdreven verbruik van levensmiddelen te reduceren”, zegt hij.

In plaats van alleen nog maar op jezelf terug te vallen, zou er een nieuwe globale handelsorde moeten komen: “Er aan vasthouden dat we globaal met elkaar handelen, dat solidair doen, fair en rechtvaardig en voor het welzijn van de mensen en niet alleen voor het welzijn van de winst van enkele ondernemingen.”

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op (Groene leugenaar/hemelfietser) Habeck appelleert: “Verbruik van levensmiddelen reduceren”

 1. Wat dus precies in het straatje past van de globalisten.
  Het komt hierop neer dat alle landen even arm moeten worden.
  Ik hou het wel bij de keuterboertjes hier die voor weinig geld goed eten leveren.

  Geliked door 4 people

 2. bobzelf zegt:

  IK GA ZO LANGZAMER HAND GELOVEN DAT DIE ZELENSKI EEN BROER IS VAN RUTTE

  DIE LIEGT OOK DAGELIJKS

  IK HEB ALLEEN DIE OUDE NOKIA ( EN NOG 2 ANDERE )) MAAR DAT HAD HIJ OP TV AL VERTELD …

  EN HELEMASL NIEMAND BIJT DAN ZIJN STROT DOOR VAN DIE BULTRUG

  MOORD DAUDT MOORD DAUDT . EN HET DAN ZELF GEDAAN HEBBEN

  DAT WORDEN STRAKS EEN HELE BERG ZITTINGSDAGEN MET DAT TRIBUNAAL IN MOSKOU GLIJK NA DAT SONGFESTIVAL

  WIR HABEN DASS NIE GEWUSST. WIEDER NICHT .

  OOM ADOLF

  WESTERSE MEDIA HEBBEN ERKEND DAT VEEL INWONERS VAN BUCHA ZIJN OMGEKOMEN DOOR ARTILLERIE-AANVALLEN VAN HET OEKRAINSE LEGER. Westerse media hebben erkend dat veel inwoners van het Oekraïense Bucha zijn omgekomen als gevolg van artillerie-aanvallen door de strijdkrachten van Oekraïne. Dit werd verklaard tijdens een vergadering van de VN-Veiligheidsraad door de permanente vertegenwoordiger van Rusland bij de Verenigde Naties , Vasily Nebenzya . Zijn woorden worden geciteerd door RIA Novosti .
  “Een flagrant voorbeeld is het incident met de dood van burgers in Bucha, dat werd gepromoot door de westerse media in opdracht van hun regeringen, en het Russische leger kreeg de schuld ervan. Alle objectieve feiten en bewijzen werden door hen verzwegen. In plaats daarvan werden openhartige vervalsingen verzonnen, ‘zei Nebenzya.
  De permanente vertegenwoordiger merkte op dat zelfs de westerse media onder druk van de feiten moesten toegeven dat veel burgers in Bucha niet stierven door schotwonden, zoals de Oekraïense kant beweerde, maar door oude artilleriegranaten die door de Oekraïense strijdkrachten werden gebruikt.
  Eerder veroordeelde een rechtbank in Oekraïne de Russische militair Vadim Shishimarin tot levenslange gevangenisstraf. Volgens het openbaar ministerie doodde een 21-jarige contractsoldaat een burger in Bucha.

  Geliked door 3 people

 3. Ravian zegt:

  “veroorzaakt door de oorlog in de Oekraïne”

  Dat is een regelrechte leugen.
  Alle huidige problemen zijn veroorzaakt door illegale westerse sancties tegen Rusland, EN door de corona hoax, EN door de klimaat hoax.
  Samenvattend; door crimineel westers beleid dus.
  Door “bestuurders” als Robert Habeck dus.
  Maar die verantwoordelijkheid schuiven ze niet enkel af, ze pogen er zelfs een politiek slaatje uit te slaan.
  Daar herken je nu de echte vieze vuile klootzakken aan.
  En dat deze meneer kneiter links is dat is geen toeval…

  Geliked door 5 people

  • koosv8 zegt:

   Jezus, wat ben ik het weer met jou doorzienende kijk. En elke keer moet ik denken, aan de poppenkast met de slachtoffers van MH17. DE MENSEN ZIJN ZWAAR BELAZERD, EN NOG STEEDS. ALLES APEKOOL OOK DE POKKEN.

   Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Ravian op 23-5-2022 om 23.50 u.
   Ik vraag me al enige tijd af : “Waarom zijn bijv. een potje jam, de aardappelen, een pak rijst, een pak pasgettie, de benzine, het brood enz. enz. plots zoveel duurder geworden ?” nu weet ik ’t wel : door de oorlog in Oekraïne natuurlijk, alles wat ik opnoemde, incl. nog eens kleding, schoenen enz. komt uit Oekraïne ! Dat was wel ff reuzestom van mij om dat NIET te weten.
   Uiteraard worden wij besodemieterd door dat zg. boven-ons-gestelde gajes, w.o. Fransje Timmermans, Marietje in ’t Geld en Gait Verhofstadt en niet te vergeten, smeerlappen als Quasimodo Rutte, Wipke Hoekstra, Qut Quag en meer van dat fraais !
   Het hele zootje paradeert als “zonnekoningen” rond maar hetzelfde zootje heeft van dit eens zo rijke, democratisch en rijke landje, één grote puinhoop gemaakt en ze zijn niet in staat om orde in die chaos te scheppen ! (Toeslagenaffaire, Groningen, oplichting door de Belastingdienst, “vluchtelingen”- opvang Ter Apel, v.w.b. dit laatste : waarom stuurt de COA dat “vluchtelingen-zootje” niet naar ’t Binnenhof ? Daar huist ’t gajes dat hen binnenlaat, dus zij moeten zorgen voor opvang.

   Geliked door 1 persoon

 4. Groene Leeuw zegt:

  De Nazi’s vonden dat ook. Die hebben half Nederland dood gehongerd.

  Geliked door 5 people

 5. oprechtegeus zegt:

  Globaal, globaal en nogmaals globaal. Het wordt er goed ingestampt !

  Like

 6. Harry zegt:

  Het is toch van de zotte dat door het gerommel in Oekraïne er een levensmiddelencrisis uit zou breken ?
  Hebben ze er zo’n fragiel stelsel van gemaakt ?
  Vroeger waren we een landbouwland dat heel veel exporteerde .
  En nu ineens gloort er hongersnood in de verte ?
  Nu is dat wellicht wat overdreven , maar als onze stomme overheid doorgaat met de boeren grootscheeps weg te treiteren om daar huizen voor allerhande importgeteisem op prima landbouwgrond te zetten , is dat wel een mogelijk toekomstscenario .
  Dus : minder eten , minder vlees , meer uitkeringen !
  Plus dat de export van groente , fruit en vlees ook stopt , dus minder inkomsten voor de overheid .

  Diezelfde overheid heeft ons belastingtechnisch veel te veel uitgeknepen , zodat ze nu miljarden over de balk kunnen gooien aan waanzinprojecten , zoals die anti-opwarmingsmiljarden !
  Het is wellicht nét zo’n boevenbende als in Oekraïne .
  Hier zijn ook miljarden zoek , in wiens broekzak zijn die terechtgekomen ?
  Ze verzinnen van alles om hun eigen zakken te vullen .
  Daarom blijft Rutte ook gewoon stom zitten kijken en laat alle beschuldigingen van zich afglijden .
  We zien het steeds weer , maar het elitetuig blijft gewoon zitten !

  STOP DE IMPORT VAN VREEMD VOLK !
  STOP MET LIEGEN , BEDRIEGEN EN STELEN !
  DIT IS NEDERLAND , ÓNS LAND !

  Zouden ze dat nou echt niet snappen ?

  Like

  • karton zegt:

   @ Harry op 24-5-2022 om 11.36 u.
   Het is idd. van de zotte dat door ’t gesodemieter in Oekraïne een levensmiddelencrisis zou uitbreken.
   Tijdens de zg. Balkanoorlog heb ik helemaal niks van zo’n crisis bemerkt of gehoord/gelezen. Ook tijdens de Grieks-Turkse oorlog om Cyprus nóóit iets gemerkt betr. de één of andere crisis. Óók tijdens de zg. Falklandoorlog tussen Engeland en Argentinië ontstond er géén crisis.
   Wat zou er toch a.d. hand zijn @ Harry ? Zou ’t kunnen zijn dat wij op grote schaal worden besodemieterd door de zg. boven-ons-gestelden, die tgv deze crisis alleen nog maar rijker en rijker worden en om die reden de oorlog juist aanwakkeren ?
   Ik denk dit laatste !

   Like

 7. Joepiedepoepie zegt:

  Net als in china vernietigen en de bevolking uithongeren!

  Like

 8. oliedom zegt:

  Die Duitsers die op de Groene Khmer gestemd hebben, waren goed dronken en kunnen het nu bezuren met deze zgn. groenen mede aan de macht.

  Like

 9. Boike zegt:

  Dit is dus de zoveelste waarschuwing, dat er in het najaar een levenmiddelencrisis gaat optreden. Dat betekent dus een hongsnood, een hongerwinter !!!

  De bomen groeien niet meer tot in de hemel.
  De vette jaren zijn voorbij.
  De magere jaren zijn reeds aangebroken.
  Niets is meer vanzelfsprekend.
  Een hongsnood wordt aangekondigd.
  Een hongersnood van bijbelse omvang ???

  Het is dus hoogtijd om NU zoveel mogelijk te gaan preppen, hamsteren. Nu kan het nog. Maar binnenkort zijn de schappen in de winkels leeg. Dan bent u te laat.

  Hou er ook maar rekening mee, dat al die vredelievende kansparels ook zien, dat de schappen in de winkels leeg raken. Zij zullen er geen probleem van maken, om in bendes proletarisch te gaan winkelen en de laatste voorraden te plunderen. En dat gaat eerder gebeuren, dan men denkt.

  De electriciteitsvoorziening zal binnenkort ook niet meer gegarandeerd kunnen worden. Dus de vriezer zal dan niet meer werken. Sla dus geen diepvriesproducten in. Die gaan bederven en mag u allemaal weggooien.

  Het beste is levensmiddelen in blik of pot (liever in pot, dan in blik) in te slaan. Of ga zelf wecken. Dat deed opoe vroeger ook.

  Als het zover is, hoeft u echt niet op hulp van anderen te rekenen, van niemand niet. Ook instanties zullen het laten afweten. Iedereen zal u verwijten, dat u niet gezorgd hebt. Het is dan “ieder voor zich en God voor ons allen”.

  Degenen, die het nu belachelijk vinden, zullen straks het herdst kermen.

  https://www.flashlyrics.com/lyrics/piet-muyselaar/holder-de-bolder-19

  Like

 10. saddy zegt:

  “”En we zijn er uiteraard ook aan gehouden om ons eigen, vaak nogal overdreven verbruik van levensmiddelen te reduceren”, zegt hij.””

  Lees: Enorme prijsverhogingen

  Like

 11. Hovawart zegt:

  Bij het ‘Voor je beurt spreken’ maakte ene Spekman ooit een slechte beurt, die haalde bakzeil met “Nivelleren is een feest”, een kreet waarmee z’n partij bedacht in het Torentje te belanden…….
  Sedert de oprichting staat de letter D in PvDa voor Dyscalculie, want hoeveel van hun dyslectische rekenwonders hebben talloze gemeentes aan de bedelstaf gebracht, en nu er een ruime vertegenwoordiging in Brussel zit, is Europa hard op weg om één grote Artikel 12-gemeente te worden…….enkel hun Brusselse broekzakken puilen uit van het geld.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s