Hugo de Jonge: “Statushoudersmoeten voorrang krijgen als er een huurhuis vrijkomt”

Huurwoningen die vrijkomen moeten naar vluchtelingen die inmiddels een status hebben gekregen gaan. Dit moet ervoor zorgen dat deze statushouders niet eindeloos plekken in opvangcentra bezet houden: die plekken zijn nodig voor nieuwe asielzoekers.

Het kabinet geeft provincies de taak erop toe te zien dat gemeenten genoeg mensen met een verblijfsstatus huisvesten, aldus minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) en staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel). Het ministerie van Volkshuisvesting maakt niet bekend welke gemeenten statushouders voorrang moeten gaan geven op huurwoningen.

Eigenlijk wil het kabinet via de wet regelen dat gemeenten verplicht worden locaties te bieden. Maar “die wet duurt nog wel een tijd”, zegt Van der Burg. Op zijn vroegst is de wet eind dit jaar van kracht.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op Hugo de Jonge: “Statushoudersmoeten voorrang krijgen als er een huurhuis vrijkomt”

 1. Peter zegt:

  Knap dat een grote lul ,Nederland zo kan besturen ,en de ambtenaren knikken weer,,dat zijn de kleine lullen .

  Like

 2. karton zegt:

  Die Hugo wordt iedere dag een beetje gekker; nog even wachten dan komen de échte NL’ers die al járen op de lijst staan voor een huis in een AZC terecht en dat vluchtelingen-gajes zit zich kapot te lachen in ónze woningen , ingericht met óns belastinggeld, totdat het óns een keer teveel wordt en wij óns land gaan schoonvegen.

  Geliked door 3 people

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Hugo de Jonge wil graag een burgeroorlog creëren. Door dit genetisch afval uit den vreemde steeds maar weer voorrang te verlenen ten aanzien van eigen volk, zal hij daar uitstekend in slagen.

  Like

 4. Ton Ruygrok zegt:

  Laat dat ventje er eerst maar eens zelf een 100 of zo in eigen huis opnemen .. dan kijken we wel eens verder..
  Stop toch eens met die mensen allemaal naar binnen tehalen.. wat een… gruwelijke klootzakken hebben we toch aan het roer staan..
  Ton Ruygrok, Monster.

  Geliked door 2 people

 5. Cathja zegt:

  Heeft de overheid nog steeds niet door dat er tienduizenden gelukszoekers in ons land verblijven die hier helemaal niets te zoeken hebben? Wordt het niet eens tijd om die MET DWANG EN DRANG (waar Hugo steengoed in is!!) het land uit te werken? Dan kunnen de vrijgekomen plaatsen naar echte asielzoekers en kunnen onze eigen mensen ook weer eens een kans maken op een passende woning.
  Maar…., de politieke wil ontbreekt in Nederland om krachtig op te treden tegen lieden die hier niet thuis horen.

  Geliked door 2 people

  • Ronald B zegt:

   Leuk voorstel Cathja, maar ALLE asielzoekers zijn toch echt al door en langs allerlei VEILIGE landen buiten Europa gereisd!!! Je MOET hen terugsturen naar eerst veilige land dat is doorkruist!!! En dat is toch echt BUITEN Europa!!!

   Het COA wil dit natuurlijk niet, omdat zij geld krijgen per asielzoeker. Dus hoe meer asielzoekers, hoe meer geld!!! Nu zijn er zoveel, dat ze het niet aankunnen qua opvangruimtes en de gemeentes via de regering gaan dwingen om ruimtes te zoeken….
   HET COA en de regering zijn hier voor deze escalatie dus verantwoordelijk voor!!! De Nederlandse burger staat erbij en kijkt ernaar!!!

   Europa zou dus geen asielzoekers hoeven hebben, omdat ze al veilig waren elders buiten Europa!!!

   Like

 6. Rien E zegt:

  Vraagje wie o wie gaat deze haagse prutsers eindelijk eens vervangen door verstandige echte mensen die wel kunnen nadenken. Maw wanneer worden onze stemmen eens serieus genomen.
  Dit lijkt meer op emmers zetten onder een zwaar lekkende waterleiding zonder de toevoer te sluiten en het soldeerapparaat ter hand te nemen. Hetzelfde over de verbazing van het oppoppen van het apenpokken virus, als je de toevoer van mensen uit afrika niet beperkt. Partijkartel=blind zijn voor gevolgen van je beleid.

  Like

 7. Harry zegt:

  Deze debiele regel is er op gericht om de maximale opvangcapaciteit van de asielzoekerscentra optimaal te benutten !
  Laat onze eigen mensen maar verrekken ,
  zwarte bavianen en moslims zijn immers onze “ kansenpareltjes “ .
  Haal álles maar binnen wat adem haalt .
  Nergens vaklui meer te vinden , wat moet je dan met negers en moslims ?
  Nóg meer niksnutten !
  Niet dat ze ooit zullen gaan werken , maar desondanks blijven het pareltjes .
  Wie in Afrika heeft gewerkt , weet dat er nérgens ook maar éne donder van klopt , wie zou z’n huis opnieuw durven te laten bedraden door zo’n zwarte horrebor ?
  Brandt er al niet genoeg af ?

  Beter ware het om die lui te laten weten , dat er beslist geen woningen voor hen zijn , zodat ze hun familie kunnen inseinen , dat ze hier echt niet heen hoeven te komen !
  Nederland is al óvervol !

  Hugo de Jonge is een omhooggevallen dwaas !
  Wederom door Rutte in het zadel gehouden .

  Sluit de grenzen , STELLETJE MONGOLEN !

  Geliked door 3 people

 8. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Hugo de Jonge: van voormalig Coronaclown naar minister van omvolkingshuisvesting

  Ik ben overigens benieuwd naar wanneer Rusland de schuld krijgt van biologische oorlogvoering ten aanzien van de toevallig in maart 2021 al door de WHO voorgeoefende bestrijding van de levensgevaarlijke apenpokken…

  Geliked door 3 people

 9. LUCIA zegt:

  Een zeer groot deel van deze statushouders, kan ook in andere islamitische landen terecht waar er geen schrijnend tekort is aan woningen. Deze walgelijke, stront onder je schoen…. Kliko de J..is hier duidelijk aan het discrimineren t.a.v. de eigen bevolking…. tijd om deze vorm van discriminatie ook strafbaar te maken of is het de facto; “Alle discriminaties geven een ongelijke behandeling weer/aan ..naar sommigen meer dan anderen” en misschien zou een hooggerechtshof zich hierover moeten buigen, over het feit dat je namelijk een z.g. ongelijke behandeling niet weg kunt poetsen met een andere ongelijke behandeling zeker als in casu het beoogde doel “iemand van de straat af te halen ” dezelfde is ..Sterker nog zou een autochtone inwoner, die jarenlang belasting betaald heeft, geen voorrangspositie moeten hebben binnen dit verhaal, zeker als je bedenkt dat deze statushouders alles uit de staatsruif gratis aangereikt krijgen op kosten van de belastingbetalende autochtone bevolking. Geen enkele maar dan ook geen enkele van mijn kennissen in het buitenland begrijpt dit en/of vind dit normaal !!!!

  Geliked door 3 people

 10. BosscheBol zegt:

  Statushouders hebben al heel lang voorrang. Een paar jaar geleden zou dat officieel zijn afgeschaft maar woningbouwverenigingen wilden niet het risico lopen dat ze door de staat zouden worden aangepakt op de een of andere manier en zijn gewoon doorgegaan met voorrang voor statushouders. Autochtone Nederlanders kunnen de klere krijgen …

  Like

 11. Ton Ruygrok zegt:

  Vervolg..,
  Ik zie dat achterlijke gifmengertje nog voor me op die foto in z’n huiskamer, languit onderuit kijkend hoe dat volgende gif serpent het er vanaf brengt.., daar hadden met gemak tig asielzoekers bij gekund .
  Wat een dwaas.
  Ton.

  Like

 12. ronjaspers zegt:

  Die smerige psychopaat hugo “mengele” de jonge,eerst was hij minister van corona genocide met die dodelijke corona vaccinazi,s.Nu is die psychopaat gepromoveerd tot minister van omvolking,(coudenhoven/kalergiplan) discriminatie van de autochtone bevolking,eigen volk laatst,weg met ons.De jonge is een landverrader en een rat van het smerigste rioolwater.

  Geliked door 2 people

 13. Claudia Millenaar zegt:

  In de eerste alinea komt al naar voren dat deze man geen idee heeft waar hij over spreekt of preekt zo u wilt. Ik moest 40 jaar geleden al acht jaar wachten op een sociale huurwoning.

  Meer dan de helft van mijn salaris is jarenlang opgegaan aan dure particuliere huur, je wilde op je 25ste immers echt niet meer bij pa en ma wonen. Hoe lief ze mij ook waren. Hun huis, hun regels en terecht, maar ja op die leeftijd wil je toch andere dingen. Die vervolgens zeer beperkt werden door hoge woonlasten.

  Dit druist waarlijk tegen alle fatsoen in! Deze gasten hebben nog geen enkele bijdrage geleverd, ook nog maar de vraag of dat gaat gebeuren en dan voorrang op alles, alles bekostigd en wij maar werken en betalen en niets overhouden… en voor onze jongeren geen huis. Hoelang zou dat nog goed gaan?

  Mijn aanrader, zojuist op Twitter; Onze jongelui moeten lekker hun mooie opleidingspapiertjes hier behalen. Denk vooral aan dat met je handjes werken, echt het meest oplevert en dan pijlsnel de boel inpakken en wegwezen.

  Had ik kinderen gehad, dan waren ze nu al geëmigreerd en had moeders erachter aan kunnen vluchten, direct na haar pensioen.

  Geliked door 4 people

 14. Julia zegt:

  Zzzzzz, zzzzz, snurk, snurk de Nederlandse goedwillende schaapjes blijven slapende en vinden alles best. Discriminatie prima toch, dictatuur en tirannie prima toch, torenhoge energie en brandstofprijzen prima toch, dagelijkse verhogingen van levensmiddelen prima toch, kinderen langer thuis doordat zij wederom als laatste op de wachtlijst staan voor een betaalbare woning prima toch, jaarlijkse verhogingen vaste lasten prima toch, verwarming een graadje lager prima toch, korter of minder douchen prima toch, verdere bezuinigingen op zorg prima toch, vrijheidsbeperkingen prima toch, verplichte vaccinaties prima toch, totale staatscontrole prima toch. Kortom een laf en onderdanig volk heeft het wel verdiend maar is wel een verloren volk.

  Geliked door 4 people

 15. Gerrit zegt:

  Allemaal lekker een huurwoning. En dan lekker smullen uit de diverse gemeente potjes. Voedselbank, kledingbank, gratis fietsen, speelgoedbank enz. Met korting naar de kermis voor de kinderen. Geen wonder dt de toeloop zo groot is. Waar krijg je zoveel?
  En de Nederlanders? Die kopen maar een huis en werken zich en ongeluk om rond te komen.

  Geliked door 3 people

 16. BigLJohn zegt:

  Heel bewust zorgde het kabinet ervoor dat die idiote regels omtrent stikstof en klimaat ervoor zorgen dat de woningbouw bijna helemaal stagneert. Wat er nog over is aan huurwoningen gaat altijd naar die buitenlandse indringers. Jonge stelletjes die een huis willen huren komen dus nooit meer aan bod terwijl een koopwoning onbetaalbaar is. Prijzen van 7 a 8 ton zijn heel gangbaar terwijl alleen diegene het huis krijgt met het hoogste bod. In Amsterdam zelfs vanaf een miljoen. Wij zijn door de overheid gedegradeerd tot derderangs burgers die hun mond over dit alles dienen te houden. Dat die schoften in den Haag nog steeds niet opgeruimd zijn door woedende burgers verbaast mij hogelijk !

  Geliked door 4 people

 17. Ravian zegt:

  De zogenaamde “statushouders” hebben geen woning nodig, wat die nodig hebben is “bad, bed, en brood”, precies wat hen in de asielopvang verstrekt wordt dus.
  Vervolgens zit die asielopvang dan vol met lui die daar niets verloren hebben, en de oplossing daarvoor lijkt mij duidelijk; repatriëring naar de negorij waar ze vandaan gekomen zijn.
  En tot slot zijn daar dan nog de “statushouders” waarvan het land van herkomst inmiddels weer veilig is , en ook die behoren met spoed naar dat land van herkomst terug gezonden te worden.
  Het zou al eens helpen als we eens duidelijk stelden dat een vluchtelingen status ALTIJD een tijdelijke status is.
  Voor IMMIGRATIE gelden namelijk andere regels.
  Het zou ook al eens helpen als we alle “vluchtelingen” die gelogen hebben op hun asielaanvraag per direct retour sturen, na in beslag name van hun eigendommen tot de hoogte van de door de Nederlandse overheid gemaakte kosten.
  Het tegenwoordige “vluchtelingen beleid” is niets meer of minder dan het afdwingen van door de democratische meerderheid in Nederland ongewenst geachte immigratie door een ondemocratische minderheid.
  Laten we dus eens een einde maken aan deze hele charade.
  En als dan straks de “terug naar huis” boot richting donker Afrika vertrekt dan kan clown Hugo, en de rest van het partijkartel, mooi mee, zijn we daar ook van af.

  Geliked door 6 people

 18. karton zegt:

  Hugo de Jonge moet voorrang krijgen als er straks grote drukte gaat ontstaan bij het moment dat er 10-tallen “politici” blijvend uit de maatschappij moeten worden verwijderd en er maar 5 galgen ter beschikking staan.

  Geliked door 3 people

 19. Wim Vreeswijk zegt:

  Pure discriminatie van de eigen bevolking !

  Like

 20. Marijke zegt:

  Eigenlijk moeten we massaal geen belastingen meer betalen, dan kan de regering niks meer. Nu betalen we voor onze eigen ondergang. Ik doe inmiddels zoveel mogelijk contant.

  Like

 21. Stef zegt:

  Mooie woorden in deze reacties. Maar wie durft het woord opstand nu eens te benoemen ?

  Like

 22. Ronald B zegt:

  ALLE asielzoekers zijn al door en langs allerlei VEILIGE LANDEN gereisd alvorens ze zelfs in Europa aankwamen! Dan nog helemaal naar Nederland om asiel aan te vragen….

  Het COA i.s.m. de regering zijn hier verantwoordelijk voor! Het COA krijgt geld voor iedere ‘asielzoeker’, dus hoe meer ‘asielzoekers’ hoe meer geld! De regering doet hier he-le-maal NIETS aan!

  Nu zijn er zoveel ‘asielzoekers’ dankzij het COA en de regering en nu wordt door het COA en de regering druk uitgeoefend op gemeentes! Deze gemeentes, waarvan de elite natuurlijk in de grootste woningen wonen, zetten de wooncorporaties weer onder druk om woningen te reserveren voor statushouders (lees: ‘asielzoekers’ die door en langs allerlei VEILIGE LANDEN gereisd alvorens ze zelfs in Europa aankwamen en die zijn omgetoverd tot statushouders!!!)

  Het zal allemaal ten koste gaan van de Nederlandse woningzoeker…deze staan erbij en kijken ernaar….

  Kortom, de elitaire ellende, die allemaal stuk voor stuk in zeer riante woningen wonen, interesseert het allemaal geen moer….Ze staan immers ‘boven’ de burgers…..

  Wooncorporaties….KOM IN VERZET!!! Jullie worden misbruikt door de elitaire ellende bij gemeentes, het COA en de regering!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s