Sancties financieren Poetins oorlog

(Door: Frits Bosch)

Binnen enkele dagen na de invasie van Vladimir Poetin in Oekraïne, leek het financiële systeem van Rusland op instorten te staan. Het Westen legde een reeks sancties op tegen de deviezenreserves van de Russische centrale bank, waardoor de roebel kelderde en burgers verwoed contant geld opnamen.

Toen verhoogde de centrale bank de rentetarieven, legde kapitaalcontroles op en injecteerde liquiditeit in het banksysteem en sommige van de tegenslagen werden hierdoor teniet gedaan. Hoewel een deel van de Russische valutareserves bevroren blijft, genereert het land nog steeds 1 miljard dollar per dag uit de energie-export. Rusland is gestopt met het publiceren van gedetailleerde maandelijkse statistieken. Maar cijfers van haar handelspartners kunnen worden gebruikt om uit te zoeken wat er aan de hand is.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Sancties financieren Poetins oorlog

 1. karton zegt:

  Als ik het artikel lees, lijkt het mij dat er in Moskou méér verstand heerst als de hele EUSSR !

  Geliked door 2 people

 2. Het meest frappante aan die hele sanctie flauwe kul is dat het erop lijkt dat de gekken in Brussel verwachten dat Poetin zal toegeven aan de idioterie die in Brussel en nu ook in Davos uitgedokterd word maar ondertussen worden handelsbetrekkingen uitgebeid met China India en Iran wat wil zeggen dat er een giganties groeipotentieel aan zit te komen voor de Russiese handel, waarbij Europa schijnt te denken dat dit eeuwig volgehouden kan worden.
  Met deze landen hebben we het over een bevolkingsaantal van tussen de 2,5 en 3 miljard mensen wat toch iets anders is als het half miljard van Europa.
  Maar op een moment is de shit in Oekraine over en zou er weer zaken gedaan kunnen worden met Rusland alleen komen ze dan van een kouwe kermis thuis want in Rusland zijn ze niet zo vergeetachtig als men in het westen is en zullen handelsbetrekkingen starten een heel erg stroef verloop hebben

  Geliked door 4 people

 3. bobzelf zegt:

  en iedere keer als ik inlog
  DAN WEL OVERSCHAKEL NAAR HET KREMLIN !!

  HOOR IK DIT ?????

  25 May، 2022

  SANCTIES ??/ SANCTIES ?? BRING NEW ONES PLEASE . WHAHAHAHAHA

  ZOUDEN ZE EEN FEESIE HEBBEN ??

  POLONAISEEEEEEEEEE

  WHAHAHAHAHAHAHA

  Moskou, SANA- Russische roebel steeg woensdag ten opzichte van de Amerikaanse dollar en de euro, aangezien de roebel voor het eerst sinds juni 2015 het hoogste niveau optekende ten opzichte van de euro.

  Volgens de Moscow Stock Exchange (MOEX) daalde de dollarkoers met 71 kopeken tot 56,09 roebel, terwijl de eurokoers met 42 kopeken daalde tot 58,13 roebel.

  De Centrale Bank van Rusland zet haar maatregelen ter ondersteuning van de Russische economie en de Russische munt voort.

  Nisreen Othman / Ruaa al-Jazaeri

  Moscow, SANA- Russian ruble rose on Wednesday against the US dollar and the euro, as the ruble recorded its highest level against the euro for the first time since June 2015.

  The dollar exchange rate fell by 71 kopecks to 56.09 rubles, while the euro exchange rate fell by 42 kopecks to 58.13 rubles, according to the Moscow Stock Exchange’s (MOEX).

  The Central Bank of Russia continues its measures to support the Russian economy and the Russian currency.

  Nisreen Othman/ Ruaa al-Jazaeri

  Geliked door 1 persoon

 4. Ravian zegt:

  “Sancties-financieren-poetins-oorlog”

  Niet enkel dat, ze zijn ook een enorme stimulans voor de ontwikkeling van de eigen industrie.
  Rusland was al grotendeels zelfvoorzienend, en gaat nu geheel zelfvoorzienend worden.
  De meeste mensen beseffen niet dat het Rusland van nu het Amerika van twee eeuwen geleden is.
  Het nieuwe land van de onbegrensde mogelijkheden, maar dan zonder de indianen, en met alle bodemschatten die ze ooit nodig kunnen gaan hebben.
  Europa had mooi kunnen meereizen op die kar, de kaartjes werden ons zelfs al aangeboden, maar nee, de domheid regeert hier letterlijk, zowel in Brussel als in den Haag als in de gemiddelde Nederlandse huiskamer.
  Maar we winnen nu eindelijk wel een keertje de Darwin award, dat dan wel weer…

  Geliked door 2 people

 5. Blaffertje zegt:

  😣
  Wij schieten ons zelf niet in de voet, we schieten onze voet er compleet af, maar daar zijn ze in de EUSSR blind voor.

  Like

 6. wim23387 zegt:

  De auteur van het artikel vindt het teleurstellend dat de sancties nu niet werken en pleit voor meer sancties. Desondanks een goede analyse. Maar zonder zicht op het grotere plaatje hebben we daar niets aan. De sancties die nu opgelegd zijn worden niet alleen omzeild, maar een groot deel van de wereld doet er helemaal niet aan mee.
  De achterliggende gedachte dat de sancties de Russen moet opzetten tegen Putin zal averechts werken. Het enige effect is dat de westerse bevolkingen getroffen worden en verarmen. In de VS is trouwens al openlijke kritiek op de steun aan Zelensky. Maar wellicht is die verarming van het westen wel een onbedoeld – of wie weet bedoeld – neveneffect van de sancties dat de Great Reset een duwtje geeft…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s