Europol voorspelt straatgeweld zoals in Latijns-Amerika: Oorlog in de steden

(Vertaling: E.J. Bron)

De hoogste Europese politie-autoriteit, Europol, waarschuwt voor een extreme toename van het geweld op Europese straten. De directrice van Europol, Catherine De Bolle, spreekt tegenover de “Welt am Sonntag” van een “niveau aan geweld op de Europese straten, zoals we nog nooit hebben gezien. Tot nu toe kenden we dat alleen maar uit Latijns-Amerika.”

Het ontcijferen van de door criminelen gebruikte chat-toepassing EnchroChat door onderzoekers noemde De Bolle een belangrijke klap tegen de georganiseerde misdaad. Daardoor zou men compleet nieuwe kennis hebben verkregen over hoe georganiseerde criminaliteit de veiligheid in Europa, de rechtsstatelijkheid en de democratie bedreigt. De Bolle zegt: “Onze conclusie is: we hebben het gevaar onderschat.”

De drugshandel zou voor criminelen nog steeds een grote rol spelen. Kartels zouden hebben ingezien dat het de moeite loont om bepaalde drugs ook in Europa te produceren. “We hebben bijvoorbeeld synthetische drugs uit Nederland op de Braziliaanse markt ontdekt, wat ons zeer verbaasd heeft.”

Van de in de Andes-regio geproduceerde jaarlijks ongeveer 2000 ton cocaïne zou inmiddels 60% voor de Europese markt bestemd zijn. Vroeger zou het grootste deel van de productie voor de Amerikaanse markt zijn bestemd. Behalve het geweld en de drugs zou ook de omvang van de corruptie onderschat zijn.

Meer dan de helft van de criminele organisaties zou corruptie gebruiken om bijvoorbeeld bij drugssmokkel havenarbeiders tot samenwerking te bewegen. Daarbij zou het ook om zeer concrete dreigingen gaan. “Criminelen maken foto´s van de vrouwen en de kinderen van de desbetreffende personen om hen tot medewerking te dwingen.” 80% van de criminele organisaties zou behalve de illegale zaken ook legale zaken doen om hun geld wit te wassen.

“De illegale business infiltreert onze economie en destabiliseert het systeem”, waarschuwde DE Bolle.

De Bolle beperkt zich opzettelijk tot de drugscriminaliteit. Maar het geïmporteerde en door linkse regeringen ondersteunde geweld is gecompliceerder. Moorden met messen, verkrachtingen, geweld in het huwelijk, massale vechtpartijen – dat alles is geen verrassing, maar kan de Europese regeringen weinig schelen. Hen gaat het er om Europa te vernietigen, de cultuur te verwoesten en samenlevingen op te blazen.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Europol voorspelt straatgeweld zoals in Latijns-Amerika: Oorlog in de steden

 1. Joannes den Hollander zegt:

  @ Europol voorspelt straatgeweld zoals in Latijns-Amerika: Oorlog in de steden. @

  Als ze nu pas tot deze conclusie komen zijn ze daar braaf laat mee. De gewone man met een realistisch denkbeeld zag dat een aantal decennia geleden al aankomen. Daarvoor hoef je niet tot de hoogste Europese top van Europol te behoren.

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Johannes den Hollander Het is toch bekend dat ze achter de feiten aan hollen vandaar de teloorgang van Europa. Hieruit blijkt dat de hoogste Europese top vol met hersenloze leeghoofden zit. Nimmer gehoord van regeren is vooruitzien.

   Like

 2. john van antwerpen zegt:

  Alle tekenen wijzen op grootschalige burgeroorlogen net als pas in Zweden.
  En niet alleen door drugs, ook door religie (Islam), wat eigenlijk ook weer drugs is.

  Like

 3. Ravian zegt:

  De gevaarlijkste organisatie binnen de Europese georganiseerde misdaad is de EU.

  Geliked door 1 persoon

 4. karton zegt:

  Dit zijn “voorspelling” die u en ik ook wel hadden voorspellen. Zo voorspel ik u dat de criminaliteit in Nederland verder zal stijgen, dat het aantal “vluchtelingen” zal toenemen en dat het aantal inwoners in NL dat ónder de armoedegrens moet leven zal toenemen.Doordat het aantal vluchtelingen zal toenemen zal het aantal zedendelicten eveneens toenemen. (Men zal u proberen wijs te maken dat ‘t één niets met ‘t andere te maken heeft). Óók ‘ onderwijs zal verder afglijden. Wat is Nederland ontzettend afgegleden richting Derde wereld land.

  Geliked door 1 persoon

 5. Hovawart zegt:

  De enige ” maatregelen” die men legaal of wettelijk zal toepassen om de zware criminaliteit te beteugelen is om de onschuldige burgers hun vrijheden nog meer te beperken……..voor onze veiligheid…Je verwacht het niet…….in onze EU, de eu van telleurstellingen.

  Geliked door 1 persoon

 6. jantjeuitnl zegt:

  Alleen, criminelen hebben wapens, nette mensen niet. Daarom :hier ook een 2e amadement, want op de O betrouwbare roverheid kan je niet rekening als belastingbetalende burgers.

  Like

  • karton zegt:

   @ jantjeuitnl op 28-5-2022 om 16.20 u.
   “Alleen criminelen hebben wapens, nette mensen niet”.
   Deze bewering klopt niet, er zijn, óók in Nederland , nette mensen die zich hebben bewapend om niet het slachtoffert te worden van bewapende criminelen.
   Er wonen méér “nette mensen” in Nederland als menigeen denkt.

   Like

 7. ronjaspers zegt:

  Gecondoleerd europa en europeanen,rivieren van bloed zullen door europa stromen RIP.

  Like

 8. J.v.d.Heijden zegt:

  Pistool op de foto is NEP.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s