Oekraïense soldaten tegen Zelensky: “We willen ons niet als kanonnenvoer laten afslachten”

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl “Focus” en “Bild” nog steeds meldingen van overwinningen van het Oekraïense front verbreiden, schijnt het Oekraïense leger in de Donbass kort voor de totale nederlaag te staan. Steeds meer Oekraïense soldaten willen zich niet meer als “kanonnenvoer” laten afslachten en lopen over naar de Russen.

Drie dagen geleden kopte de “Welt”: “De Oekraïne staat op het punt de oorlog te verliezen”. En zelfs de “Neue Zürcher Zeitung” (NZZ) berichtte er vandaag van dat de “Russische tangaanval” zich steeds verder zou sluiten. In de buurt van de Oost-Oekraïense stad Sjevjerodonetsk zou het Russische leger “langzaam maar zeker met de ´vuurwals´ oprukken”:

“De ter beschikking staande nieuwsberichten over de gevechten in de Donbass laten de conclusie toe dat de Russische troepen inzetten op het psychologisch effect van de ´vuurwals´: een meedogenloze, maar beproefde handelwijze van het Rode Leger. “Daarbij gaat het om een constant vuurgordijn, dat successievelijk van de ene faselinie naar de andere voor de aanvalstroepen verplaatst wordt”, beschrijft een handboek van het Amerikaanse leger over de Sovjet-oorlogsvoering de tactiek van de vuurwals.

(…)

Terwijl het Russische leger zijn offensief met veel te zwakke inzet van krachten startte, wil het nu de dreigende blamage met niets ontziende hardheid goedmaken. (Georg Häsler, Neue Zürcher Zeitung van 28-05-2022, pagina 3).

Staat Zelensky kort voor de val door eigen mensen?

Telegram-kanalen, die rechtstreeks uit de Oekraïne berichten, spreken ervan dat de Oekraïense eenheden in scharen overlopen. Zelensky zou kort voor de val door zijn eigen mensen staan. In video´s, die ook van de kant van de Russen ijverig verbreid worden, protesteren Oekraïense soldaten tegen het “zinloze afslachten”. Zij zouden zich niet door Zelensky in een al lang verloren oorlog als kanonnenvoer willen laten afslachten.

Insiders beoordelen de situatie als catastrofaal: bezeten van het idee van een eindoverwinning zou Zelensky zijn land en en zijn landgenoten tot het bittere einde opofferen. De door het buitenland aan de Oekraïne geleverde wapens zouden uiteindelijk in Russische handen kunnen vallen. Anderen zien bij Zelensky echter langzaam het besef rijpen dat deze oorlog niet te winnen is en hij er beter aan zou doen om eindelijk het aanbod van Poetin over vredesgesprekken te accepteren (bron).

Het Oostenrijkse site “exxpress.at” schrijft over de situatie:

“Hun gegroefde en vuile gezichten laten veel zien van wat ze meegemaakt hebben, veel van de ontberingen van de drie maanden oorlog in hun vaderland – maar nu willen veel Oekraïense soldaten niet meer: er duiken steeds meer video´s op bijvoorbeeld Telegram op die een dramatische crisissituatie van de Oekraïense strijdkrachten bevestigen – ook “exxpress” heeft vijf van deze video´s gezien en laten vertalen.”

Ze willen zich niet langer als “kanonnenvoer laten afslachten”

De soldaten beschuldigen in deze gefilmde statements de Oekraïense regering ervan de mensen aan het front te zinloos op te offeren. Een officier zegt daarover in de video: “We worden als levende schietschijven gebruikt: we moeten er voor zorgen dat de Russische artillerie op ons schiet – opdat die dan door onze artillerie vernietigd kan worden. Maar daarbij komen velen van ons om het leven.”

Steeds meer groepen, ja, hele compagnies, weigeren om nu verder te vechten tegen de Russische strijdkrachten – een doorgaan van het sterven zou geen zin hebben, zeggen zij: “Veel lijken, geen uitrusting. We hebben niet de technologie van de Russen, niet genoeg wapens.”

Ook de Oostenrijkse militaire inlichtingendiensten kennen deze video´s en deze ontwikkeling aan het 1800 kilometer lange front tussen de Oekraïne en Rusland. Een top-deskundige van het leger zegt daarover in een gesprek met “exxpress.at”: “Het Oekraïense leger heeft een enorm personeelsprobleem op grond van hoge uitvalcijfers.”

Panische vlucht

Op dit moment zouden de versterkte stellingen in de dorpsgebieden in de Donbass weliswaar door sterkere eenheden worden verdedigd, maar in de zich daar tussenin bevinden ruimtes zou de territoriale militie voor beveiligingstaken worden ingezet. Als daar echter Russische troepen aanvallen, komt het al snel tot terugtrekken en panische vlucht. Daarna worden de andere eenheden in de dorpen omsingeld.

De Oekraïense regering in Kiev moet nu vrezen dat deze stemming van het opgeven en vluchten aan het front zich als een lawine verspreidt. Als er nog meer Oekraïense eenheden vluchten of in gevangenschap raken, dan is de oorlog voor Volodomyr Zelensky verloren – hij moet dan onderhandelen en ook een vredesdictaat van het Kremlin accepteren.”

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Oekraïense soldaten tegen Zelensky: “We willen ons niet als kanonnenvoer laten afslachten”

 1. Hovawart zegt:

  Misschien is het een leuke geste om i.p.v het blijven sponsoren van de Oekraïense Fascisten, liever onder een NAVO-vlag de Europese vredesmachten in te zetten aan de nieuwe grenzen van de EU……..misschien zelfs wat dienstplichtigen opofferen.
  Nu men er massaal vanuit gaat dat Zelensky zich als nieuw opperhoofd op een Brusselse troon naast barones von der Leyen mag verheugen………….en we stemmen nog toe ook.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  whahahahahaah geinig he dat oom bob dit al veel eerder plaatste
  en
  U DAARNA ALTIJD EEN STUK PROZA STRONT VAN DE ENIGE SS er hier
  moet lezen of U WILT OF NIET MET LULKOEK ALTIJD NOPPES AAN INFORMATIE

  MAAR ZUIGEN EN DOM LULLEN ..

  ER WAS AL 8 JAAR OORLOG ??? WAAR TIJL ( DIT IS TOCH NIET PER ONGELUK ) .

  LEEST HIJ DAN NIS AL 8 JAAR NIET. MINSK 1 2 EN 3 ??? GEEN IDEE

  DE SMEEKBEDES VAN MIJN RUSSISCH OOM

  DUS NA 8 JAAR HEEFT HIJ ONTDEKT DAT HET OORLOG IS ?????

  DIT GELLOFT TOCH ZELFS EEN EZEL NIET BERTUS ????

  UKRAINE BESCHIETINEN OP 350.000 BURGERS ….. ONSCHULDIE BURGERS
  MET 3.0000 DODEN EN 51.000 GEWONDEN IS GEEN OORLOG SUPER KLOOTZAK
  NA 8 JAAR EENZIJDIGE UKRAINE BESCHIETINGEN

  ALSOF DE REACTIES VANEEN HAAGSE MONGOOL AFKOMSTIG ZIJN !!!

  DUS KOMT MIJN VRAAG . EN VAN VELE ANDEREN HIER

  HOELANG BERTUS GEEF JE DEZE SUPERKLOOTVIOOL NOG EEN PODIUM

  JE HEBT HEM ZELF AL GEVRAAGD .OM EEN ANDER BLOG TE GAAN BEZOEKEN

  DUS ZELFS DAT DRINGT NIET DOOR .

  WANNEER BERTUS . ??? VRIJHEID VAN MENINGSUITIN . IS OVER !!!.

  DAT IS ALLEEN ALS HET UITKOMT, 1 KLACHT VAN EEN VARAWAY

  OVER EEN VAUDTE JOOD EN INEENS ZIE IK 2 OF REACTIES NIET MEER ??

  WIE IS DIE MENEER DAN EEN JOODSE SPONSOR ??

  IK VRAAG DIT EVEN VOOR EEN VRIEND . KLAAS WILDE DIT WETEN WHAHAHA

  EN WIJ MOETEN ONS MUIL HOUDEN , NOIU JA IK DUS ZEKER

  DUS VERTEL EENS AAN OOM BOB . HET HEEFT NU LANG GENOEG GEDUURD

  DUS OPZOUTEN MET DIE ZUIGENDE VERVELIA. DIE EU TREKHOND . DAT GEDROCHT MET ALLEEN MAAR FOUTE INZENDINGEN

  ER HAT ES WIRDER NICCHT GEWUSST. EN DAT KOMT NOU ONZE STROT UIT

  GEGROET OOM BOBZELLUF

  Like

 3. delamontagne zegt:

  EXCLUSIF !
  Ukraïnse Officieren willen met hulp van Russische krachten, Zelensky liquideren.

  Maar hier bij ’n opmerking: Ik schrijf deze infromatie want ze is al lang bekend bij de Ukraïnse president.
  De inlichtingen kort en duidelijk:”Zeer serieuze geruchten doen de ronde
  dat bepaalde hoge Oekraïense officieren van plan zijn om president Zelenski te vermoorden.”
  Ze zijn bereid ​​om hulp te krijgen van de Russische ДРГ (Диверсионно-разведывательная группа)!
  In het Frans zijn dit de “Sabotage and Reconnaissance Groups”, de eenheden van het Russische leger en marine die achter de vijandelijke linies opereren en daar sabotage- en verkenningsoperaties uitvoeren.

  Bij de General Staf in Kiev is er bezorgdheid over de wending die de Russische militaire operatie heeft genomen.
  Deze zorgt ervoor dat de afgelopen weken dit tot de ondergang van de Oekraïense strijdkrachten heeft geleid.
  Complete eenheden geven zich over aan de Russische strijdkrachten zonder enig gevecht en weer anderen vluchten.
  Op “Telegram” kun je zelfs talloze Videoos zien waarop de commandant van ’n eenheid verklaart de strijd te stoppen wegens gebrek aan commendo en middelen tegenover de superieure Russische strijdkrachten.
  Er zijn hoge officieren die perfect begrijpen dat Zelensky een marionet van de Amerikanen is wier doel het is, niet om Ukraïne bij-te-staan maar om Rusland te willen vernietigen.
  Ze hebben voor ogen om Zelensky te liquideren en een Junta in plaats te stellen die waarschijnlijk de overgave van ’t leger zal verkalren en de situatie proberen te redden door de V.N. te vragen de rol van bemiddelaar op zich te nemen.

  Maar het meest verbluffende is dat deze officieren dit “karweitje” graag door de Russische strijdkrachten willen laten opknappen en daarom volgens dezelfde geruchten” contact hebben opgenomen met de Russische special forces.
  En ’t moet worden gezegd dat de persoonlijke beveiliging van Zelenski erg goed is en wordt verzorgd door Oekraïense elite-soldaten onder toezicht van Engelse speciale troepen.
  Zijn liquidatie zal niet simpel zijn en alleen specialisten op hoog niveau kunnen dit aan.
  Zelenski kreeg lucht van deze geruchten en volgens andere geruchten zijn verschillende hoge officieren die verdacht werden van “ontrouw” aan de kant gezet.
  Hoe dan ook aan de grond zijn de Russische troepen in de overhand, dit ondanks de geavanceerdere westerse wapenleveringen aan Oekraïne.
  Er wordt echter geschat dat 30% hiervan wordt vernietigd door Russische troepen tijdens quasi-permanente raketaanvallen (nee nee, we hebben geen tekort aan raketten zoals westerse “specialisten” beweren!) tijdens het
  vluchten van de Oekraïners.

  In de bevrijde steden in ’t Oosten komt de roebel in omloop, Russische producten komen massaal in de winkels, de kentekenplaten van auto’s veranderen in die van Russisch formaat .
  Wie dat wil, kan heel snel het Russische staatsburgerschap aanvragen. En in Moskou worden voorbereidingen getroffen om een ​​speciaal tribunaal op te richten om de Azov-militanten te berechten.
  De totale verovering van de Donbass zal niet lang meer duren.
  Het mag duidelijk zijn dat wanneer het Westen brandstof op het vuur blijft gooien met door te gaan van de wapenleveranties, het conflict zich zal gaan uitstrekken tot buiten de grenzen van Oekraïne en wel in ’t Westen ervan.

  Boris Guennadevitch Karpov, Russisch correspondent in Fr.

  https://boriskarpov.tvs24.ru

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   delamontagne zegt:
   28 mei 2022 om 15:34

   DAT IS NATUURLIJK AL MEER DAN 90 DAGEN BEKEND . HR V.D. BERG

   AANGEZIEN JE GAJUS MET GAJUS MOET BESTRIJDEN HAD MIJN OOM GELIJK AL ZIJN VRIENDEN IN CHECHENIE BENADERD

   DIT ZIJN TROEPEN , DIE EERST ALS SCHOENMAKER OF BOER DOOR HET LEVEN GINGEN DUS NIET MARIOPOL DE AZOVSTAL IN LIET RENNEN . SNAPPU

   DAAR HEB JE DOORGEWINTERDE SOLDATEN VOOR NODIG DIE NIETS MET DE DOOD HEBBEN HET INTERESSEERD ZE ZELFS GEEN FLIKKER

   DIT IS VOLK ZOALS DE OUDE SPARTANEN IN 300 MET DE GROTE LEONIDAS
   VOOR HIJ OPTROK MET 300 SOLDIERS NAAR THERMOPYLE

   THISSSSSS IS SPARTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!

   DUS ALLEEN DE DOOD KAN ZE TEGENHOUDEN

   DEZE MANNEN ZIJN OPGELEID ALS OORLOG MACHINES. DIE HAD MIJN OOM NODIG MET HET OOG OP MARIOPOL EN HET OPPIKKEN VAN MASSAMOORDENAAR ZELENSKI EN HET UITADIEREN VAN
   EEN ???100.000 AZOV SS NAZI ELITE . RIGHT SECTOR EN BANDERA GAJUS

   ZE ZIJN DIK OVER DE HELFT ONDERTUSSEN ALS IK GOED OPGELET HEB

   ALS ER 1 MOGELIJK IS EN WAS. ZIJN DIT THE BOYS VOOR OOM VLADY

   EN MET MASSAMOORDENAARS ALS AZOV . IS NO MERCY EEN MOOI WOORD

   WAT IK WEL KNAP VIND EN VOND DAT DE BAAS VAN DIT ZOOITJE BESLOOT OOM VLADIMIR DE HAND TE KOMEN SCHUDDEN DUS
   ZELF GEWOON EFFE MEE KWAM

   ER WAS WAARSCHIJNLIJK MOMENTEEL NIKS TE NEUKEN ??

   DUS ALS MIJN BERICHT GEVING GOED IS
   KWAMEN ER EERST 40.000 MEE IETS LATER OPGELOPEN NAAR 5.0000

   VOLGENS MIJN KGB MEDERWERKSTER BABOUSKA ZOUDEN ER EEN 5000 AL IN KIEV RONDLOPEN

   DUS MANITOU ……. ZEGEN DE GREEP .

   DUS DAT ZOU NATUURLIJK GEWELDIG ZIJN . TRIBUNAAL

   EN DAN ROEPEN GELUKKIG HEBBEN WE DE FOTO’S NOG VAN EEN BUNGALOWTJE MET ZWEMBAD BIJ ONZE VAUDTE ISRAELIETEN
   DUS 6 MILJOEN DODEN DOOR SS NAZI “S NU EWOON EVEN WEGGEWUIFD HEBBEN .. WAAR LULLEN WE OVER????
   HIJ DRAAGT TOCH ZO’N FUNNY KEPPELTJE . DUS NIET ZEIKEN OOM BOB

   HALLO FARAWAY. PLEURIS IS ZELFS EEN TE MAGER WOORD VOOR DIT GEINIE VOLK SNAPPU

   LEG DIT EVEN UIT . GRAFZERK !!! AAN OOM BOB EN AAN HARRY
   HOE EEN MASSAMOORDENAAR . DUS EEN 30.000 RUSSISCHE STRENGE KERKGANGERS DOOD LAAT SCHIETENEN DAN IN ISRAEL HET BELOOFDE LAND EEN BUNGALOWTJE AAN MAG SCHAFFEN ALS NAZI SS FAN

   LE HET EFFE UIT. .. IK DAAG JE UIT OM HET UIT TE LEGGEN LOSERRRRR

   EN DAN DAT BUNGALOWTJE VAN 32 MILJOEN IN MIAMI

   GLORY TO UKRAINE ROEPEN EN JE VOLK LATEN STERVEN . VOOR DE USA

   VARAWAY IS FANNNNNNNNEN TIJL OOK . MOET EEN GOED GEVOEL GEVEN TOCH

   ZO’N KEPPELTJE

   Like

  • droevige mof zegt:

   De voormalige president van Oekraïne Porosjenko heeft geprobeerd naar Polen te vluchten en de voormalige opperrechter is met succes naar Polen ontsnapt.
   Henry Kissinger heeft niet zomaar gezegd dat Oekraïne grondgebied moet afstaan en moet onderhandelen.
   Het Oekraïense leger valt uiteen, het heeft niets meer om zich tegen Rusland te verzetten, en de speciale strijdkrachten van de NAVO hebben waarschijnlijk zware verliezen geleden
   bij hun excursies in Oekraïne.

   Like

 4. antiislamnu zegt:

  Als dat Oekraïnse kannonvoer nu een beetje slim zou zijn gaan ze wat leuke filmpjes maken waar in ze vertellen dat ze niet van plan zijn zich te laten misbruiken om te sterven voor de proxy oorlog van Amerika en de Eu dan komen ze wat beter uit de verf inplaats van gezien te worden als landverraders .

  Like

 5. Skarsgärd zegt:

  Zelenskietje had het steeds over ‘de totale overwinning’ van zijn leger en dat soort slogans. Hij vergeleek toen de Russen met hun nieuwste operationele wapens naar buiten kwamen ze met Hitler die inderdaad hetzelfde deed toen de Duitsers de oorlog aan het verliezen waren.
  Het lijkt echter omgekeerd te zijn: Zelenski is net als Adolf met imaginaire legers aan het schuiven en droomt van de vernietiging van een veel groter en sterker Rusland, terwijl zijn soldaten nodeloos worden afgeslacht, blijkbaar gedemotiveerd raken en zich overgeven. Hij is in de eeuwige Russische val gelopen: ze laten het altijd in het begin sudderen en pruttelen, leiden verliezen her en der, de tegenstander rukt zelfs her en der op. Zo krijgt die de indruk dat hij aan het winnen is en de Russen het niet aankunnen en wordt steeds overmoediger…. net als in de 17e/ 18e eeuw de Zweedse Koning, Pruisen, Napoleon, Duitsland-Oostenrijk in de 1e wereldoorlog, Hitler in de 2e wereldoorlog. Het staat in íeder militair handboek en Zelenski, de Navo en het héle westen zijn er wéér ingetrapt, de Russen zullen zich wel doodlachen.

  Geliked door 1 persoon

 6. ieznogoedh zegt:

  77 jaar geleden was er ook een die, terwijl de oorlog al verloren was, doorging met het mensen (en zelfs kinderen) een zinloze dood in te sturen.
  Nu is ‘de hele wereld’ op de hand van Saint Zelenskiy en helpt hem mensen een zinloze dood in te sturen.
  Kennelijk nog niet veel geleerd.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ravian zegt:

  Het is altijd lastig te voorspellen wanneer een leger precies zal instorten, maar dat het Oekraïense leger gaat instorten dat staat als een paal boven water.
  Zelensky & Co nemen dan vervolgens de benen naar het westen, en wat daarna nog van Oekraïne overblijft gaat een arme agrarische staat wezen, die dankzij de rekeningen voor al het geleverde wapentuig voor de komende honderd jaar of zo tot de nek in de schulden zal steken.
  Ze zullen zich het “Slava Ukraini!” nog lang heugen, de dombo’s…

  Geliked door 1 persoon

 8. perfide albion zegt:

  Ging het eerst nog om Luhansk, Donbas en de Krim Nu moet Oekraine ophouden te bestaan. En het Westen moet de schade de zij Rusland hebben aangedaan vergoeden.

  Deaud aan het WEF! Deaud aan hen die het WEF steunen…

  Like

 9. Julia zegt:

  Tja Zelensky uw einde nadert en terecht. U maakt zich schuldig aan massa slachting onder uw eigen volk. U blijft nu als een onnozele in de woestijn roepen om meer en meer wapens en miljarden maar helaas binnenkort is het over en uit dat geldt ook voor die arrogante westerse machtswellustelingen. Dat durft dan nog Rusland te beschuldigen vanwege oorlogsmisdaad. De ketel verwijt de welbekende uitspraak. Ook de westerse idioten hebben zichzelf flink in de voet geschoten ze weten van ellende niet meer waar ze de energie nog vandaan moeten halen en laten hun oren hangen naar onze klimaatpaus Timmermans die volop bio massa centrales in werking wil stellen en vernietigt daardoor onze kostbare bomen die voor de nodige zuurstof zorgen. Nu komen die idioten er achtr meer kerncentrales te bouwen nou dat doe je niet over een jaartje dat vergt nog heel wat jaren maar ondertussen zit heel Europa straks met enorme energiearmoede en gebrek aan olie en brandstof. Karma is a bitch.

  Like

 10. Julia zegt:

  https://tass.com/?utm_source=duckduckgo.com&utm_medium=referral&utm_campaign=duckduckgo.com&utm_referrer=duckduckgo.com We willen kerncentrales https://eenvandaag.avrotros.nl/item/ook-als-we-overstappen-op-kernenergie-blijven-we-afhankelijk-van-rusland/ Vandaar dat wordt onderhandelt met Frankrijk. Zij zijn afhankelijk van uranium uit Rusland. Duitsland kan hooguit terugvallen op steenkool of water bij de wijn doen. Dag Zelensky u bent als ex acteur die met het WEF mee huppelt de grootste verliezer. Vergeet niet dat de Russen nimmer een oorlog hebben verloren.

  Like

 11. Belozersky zegt:

  Dat de VS overweegt hun superwapen te gaan leveren aan Oekraine, een geavanceerd rakettensysteem, wijst erop dat het Oekrainse leger in de Donbas steeds verder onder druk komt te staan. Dit wapen moet het tij gaan keren voor Oekraine, is de gedachte van het Pentagon.
  De NAVO maakt geen deel uit van het conflict zei de NAVO baas maar de meeste NAVO landen zelf wel met hun wapenleveranties, trainingen en adviezen.

  Like

 12. Pingback: “Stand with Ukraine”-oorlogsdemonstratie: Demonstranten met bloedige handen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s