Groene schijndemocraat: Orbán zou niet aan de EU-top mogen deelnemen

(Vertaling: E.J. Bron)

De Groenen laten op dit moment al hun maskers vallen. De Duitse Europarlementariër van de Groenen, Daniel Freund, eiste nu in een brief aan de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, een deelnameverbod voor de Hongaarse minister-president Viktor Orbán aan de EU-top komende week. Freund motiveerde zijn initiatief ermee dat eerst de democratie in Hongarije weer hersteld zou moeten worden. “In de Europese Raad mogen alleen democraten zitten”, verstoutte Freund zich.

De Groene Orbán-hater baseert zich daarbij op een bepaling in het verdrag over de werkwijze van de EU. Dientengevolge moeten de staats- en regeringschefs in de Europese Raad op “democratische wijze verantwoording afleggen tegenover hun nationale parlement of tegenover hun burgers.”

Orbán zou echter al jarenlang de democratie in Hongarije demonteren en door de zojuist uitgeroepen noodtoestand ook het laatste restje parlementaire controle omzeilen. “Als het gaat om de meest centrale beslissingen voor de veiligheid in Europa mag er geen autocraat aan tafel zitten”, schrijft Freund in zijn brief voor – en ignoreert daarbij royaal Orbán´s schitterende herverkiezing bij de laatste Hongaarse parlementsverkiezingen in april.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Groene schijndemocraat: Orbán zou niet aan de EU-top mogen deelnemen

 1. Harry zegt:

  Het democratisch gehalte is bij Groenen en socialisten ook niet bijster hoog !
  Het zijn een soort dictators ondanks hun geringe aanhang .
  Dus : weer al dat fascistische groene tuig uit alle overleg !
  Begin maar bij de EU .

  Geliked door 3 people

 2. BosscheBol zegt:

  “In de antidemocratische Europese Raad mogen alleen democraten zitten”, verstoutte antidemocraat Freund zich.
  En helaas zijn er mensen zat die deze zak patat nog geloven ook.

  Geliked door 4 people

 3. Steven zegt:

  Laat hem eerst maar eens naar zijn eigen ‘democratie’ kijken. Want die werkt bij dit soort figuren alleen maar als het toevallig net welgevallig is.
  Dezelfde figuren vindt je ook bij ons in ̶h̶e̶t̶ ̶p̶a̶r̶l̶e̶m̶e̶n̶t̶ de poppenkast

  Geliked door 1 persoon

 4. Rien E zegt:

  Hoezo twijfelen aan de democratie in Hongarije herr “Gruen”?? Voorlopig heeft dhr Orban’s partij Fidesz een gekozen meerderheids coalitie. …..Vanwege het Hongaarse kiessysteem betekent dit dat de Fidesz-KDNP-coalitie, met 53,18 procent van de stemmen, wel 67,84 procent van de zetels in handen heeft. Dit betekent ook dat premier Viktor Orbán, al sinds 2010 aan het hoofd van het land, met deze stevige mandaat en regering zijn beleid verder kan zetten…. Daar kan de bij elkaar gerommelde nl-coalitie met 4 partijen voorlopig niet aan tippen.

  Geliked door 5 people

 5. karton zegt:

  Dat gore groene gepeupel maakt steeds méér duidelijk hoe zij “erin steken” : niet-links denkenden uitsluiten ; alléén het niet-rechtse mede-gepeupel mag van hen “meedoen”.
  Dat gore zootje gaat inmiddels al zover dat zij op veel plaatsen de lakens uitdelen, het kan misschien nog nét : ophangen en daarna (voor alle zekerheid) vieren-delen.
  Kijk welke chaos dat linkse zootje reeds heeft aangericht, óók in Nederland, boeren worden verjaagd, geen woning meer te krijgen , electriciteit en gas niet meer te betalen, binnenkort levensmiddelen op de bon of niet meer te leveren…………Dank u wel, links gepeupel !!!!

  Geliked door 7 people

 6. koddebeier zegt:

  Ziek mislukt groen manneke !!

  Geliked door 1 persoon

 7. Ravian zegt:

  De nageboorten van Stalin, Mao, en Pol Pot, die zichzelf op het democratische schild hijsen, veel lachwekkender wordt het niet…

  Geliked door 3 people

 8. Wim Vreeswijk zegt:

  Waarom zou Orban niet aan de EU-top niet mogen deelnemen? Omdat de andere EU-leden wellicht dan de vergaderzaal uitlopen en dit ten overstaan van de schrijvende/filmende media ?

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Wim Vreeswijk op 29-5-2022 om 15.41 u.
   De EUSSR-“leiding” zal er álles aan doen om dhr. Orbán buiten de deur te houden, hij is n.l. véél te democratisch ingesteld en stel je voor dat de niet-Hongaren dat ook gaan inzien, dan heb je de poppen aan ’t dansen ! Dan kunnen von der Leyen en consorten hun boeltje wel gaan inpakken en komt er van “hun goede bedoelingen met de bevolking” niets terecht; dan zouden wij, de bevolking dus ,niet het zoet der linkse heerschappij proeven.
   En zo’n EUSSR-bende durft zich óók nog “democratisch” te noemen ! ’t Is één grote vieze stinkende rioolput, met Fransje Timmermans en Marietje in ’t Geld als riool-opzichters.
   Ik walg van dat zootje, maar daat hebben die gasten ook schijt aan zoals aan álles, het enige dat hen zal kunnen stoppen is “zachte dwang”. (!!!!!!)

   Like

 9. Kras een links/liberaal en je zult fascisme vinden.

  Geliked door 3 people

 10. koosv8 zegt:

  Ik heb het al vaker geciteerd, van Pim Fortyun. Die zei het heel treffend.
  LINKS KENT GEEN DEMOCRATIE, ALS ZE TERREIN VERLIEZEN, VERVALLEN ZE IN ONGEKENDE RAZERNIJ. En het is nog waar ook.

  Geliked door 5 people

 11. Toen de communistiese heilstaat in Rusland werd opgeheven moesten de Europese communisten iets veranderen en gingen zich groenen noemen maar hun ideologie is niks aan veranderd.
  Optiefen met die commies

  Like

 12. Jean zegt:

  Bruine ratten veroorzaken schade maar groene ratten zijn levensgevaarlijk.
  Ik heb steeds rattenvergif in huis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s