Hoezo niks bezitten en gelukkig zijn: Duitsers hebben steeds grotere financiële zorgen

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl concerns en de staat zich op grond van de extra inkomsten en winstmarges in de handen wrijven en daarbij ook nog alles in de schoenen van Poetin kunnen schuiven, ziet het er bij de onderdanen eerder somber uit. Dan helpen ook geen zoethoudertjes zoals bijvoorbeeld het klimaatgeld:

Voor meer dan één op de drie Duitsers (38%) zal het naar eigen zeggen steeds moeilijker worden om zich in zijn levensonderhoud te voorzien. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van het economisch informatiebureau Schufa, waarover de “Welt am Sonntag” bericht. Zodoende zijn de zorgen voor financiële problemen in slechts enkele maanden duidelijk toegenomen.

Nog in januari van dit jaar werd de angst voor niet meer te betalen kosten slechts door één op de vier burgers gedeeld. Ongeveer één op de zeven zou bovendien “met grote waarschijnlijkheid” een krediet moeten opnemen om zijn levensstandaard te kunnen handhaven. Net zoveel mensen gaven aan al bij familieleden of vrienden geld geleend te hebben.

En bij bijna een vierde deel van de geënquêteerden staat op grond van de huidige situatie zijn bankrekening in het rood. Voor de peiling in mei werden 1000 mensen geënquêteerd. Het federale ministerie van consumentenbescherming wil in dit verband met schulden- en insolventie-advies uitbreiden.

Daarvoor zou men een miljoen euro jaarlijks inzetten, zoals het ministerie op vragen van de “Welt am Sonntag” meedeelde. Over deze middelen zou men echte rop dit moment nog niet kunnen beschikken, zegt men. De Bondsdag overlegt nog over de aanvullingsbegroting voor dit jaar.

Men zou echter al contact hebben met andere ministeries en belangenvertegenwoordigingen van debiteurenadvies om desbetreffende stimuleringsprojecten voor te bereiden.

Dat is weer eens typisch voor deze links-groene regering. In plaats van de oorzaken voor deze catastrofale ontwikkeling te bestrijden, is er dan schuld- en insolventie-advies.

Wellicht is dat inclusief psychologisch advies, mits iemand, omdat hij wanhopig is en diep in de schulden zit, zelfmoord wil plegen.

De eis: ”Eigen mensen eerst” wordt steeds actueler. Want voor “vreemde projecten” heeft de Duitse regering veel meer geld over dan deze ene miljoen.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Hoezo niks bezitten en gelukkig zijn: Duitsers hebben steeds grotere financiële zorgen

  1. Olie bol zegt:

    de vette jaren zijn voor ze voorbij.

    Like

  2. Blaffertje zegt:

    Voor degenen die verder willen kijken dan de propagandamachine.
    Omhelst meerdere topics ; Rusland/Oekraine , klimaat, Great Reset ,Covid , VS presidenten ,economie, voedseltekorten, instortende wereldsysteem etc etc.
    Hoe alles gelinkt is aan elkaar betreffende geopolitiek, wereld economie en financieen.

    https://odysee.com/@FTC-NL-CORONA-ACTIVISME:c/Maria-Zeee—25-05-2022—FTC-NL:2

    Geliked door 2 people

  3. bobzelf zegt:

    ER LIGT DUS EEN TERREIN BRAAK VOOR MIJN LIEVE PLEURIS OOM VLADIMIR

    STUUR NOG WAT WAPENS NAAR UKRAINE EN NEEM DE GOK

    EFFE GEWOON VOOR DE HUMOR.

    DAN SLUIT HIJ WAT KRANEN ..

    EN KUNNEN DE DUITSERS OOK WEL TYPHUS MOFFEN GENOEMD

    MET GESTREKTE ARM HUN EIGEN GEGRAVEN HEL INLAUFEN

    WHAHAHAHA

    DOE HET FREUNDEN . MACHEN SIE DASS ??

    SEHR SCHON WHAHAHAHAHAHAHA

    GAULEITER TIJL UND SEIN VATER

    Geliked door 1 persoon

  4. Julia zegt:

    Moet ik nog medelijden hebben met al die onderdanige volgzame laffe schaapjes zij hebben helemaal niets ondernomen om de elitaire ziekelijke machtswellustelingen binnen de EU de kop in de drukken. Helaas dit is het resultaat en we zullen nog veel armer worden en afhankelijk zijn van een dekentje voor onszelf nog enigszins warm te houden en moeten we het straks allemaal doen met voedselbonnen. Huilen en jammeren is helaas te laat miljoenen onderdanige schapen hebben hier zelf de grootste schuld aan. Bovendien blijven massa mensen de kop in het zand steken en geloven nu nog zelfs in de giftige experimentele vaccins maar helaas ook de aangerichte gezondheidsschade hiervan is niet meer te herstellen. https://niburu.co/binnenland/17452-men-wil-gerust-gesteld-worden-door-leugens

    Geliked door 4 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s