Als de VS escaleren, zullen de Oekraïners lijden

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

De signalen worden sterker dat de Amerikaanse regering aan Kiev moderne raketwerpers met een grote reikwijdte wil leveren, die ook grote delen van het Russische territorium kunnen bedreigen. Dat was tot nu toe slechts in zeer beperkte mate mogelijk voor de Oekraïense strijdkrachten. Weliswaar zouden de nieuwe Amerikaanse wapens er alleen maar voor ingezet worden om de Russische opmars tot staan te brengen en terug te slaan, maar dat zou alleen maar gegarandeerd kunnen worden wanneer alleen Amerikaanse soldaten de raketwerpers zouden bedienen. Dat echter zou verbonden zijn met een niet te overziene escalatie van de oorlog, namelijk de openlijke toetreding tot de oorlog van de NAVO.

Officieel en waarschijnlijk ook in de realiteit zullen Oekraïners dus de raketwerpers bedienen. Het zal daarom aan hun beoordeling worden overgelaten hoe en op welke doelen er geschoten wordt. Daarom is het geenszins uitgesloten dat onder bepaalde omstandigheden Oekraïense militairen steden in Rusland aanvallen.

Daarom zal Moskou op de mogelijke levering van deze wapens reageren met krachtiger aanvallen ook op de gebieden in het westen en midden van de Oekraïne, die tot nu toe niet of slechts weinig door verwoestingen werden getroffen. Zonder twijfel bezitten de Russen daarvoor het militaire potentieel, ze hebben het alleen nog niet volledig ingezet. Alleen al op het gebruik van de Amerikaanse raketwerpers binnen de Oekraïne zou Moskou wel eens met keiharde vergeldingsslagen kunnen antwoorden.

In het geval van aanvallen op het eigen territorium zijn volgens de Russische militaire doctrine ook atomaire reacties mogelijk. In ieder geval zullen de belangrijkste slachtoffers van de van de VS uitgaande escalatie van de oorlog de burgers in de Oekraïne zijn. Dat zou vooral diegenen te denken moeten geven, die er (nog) vanaf veilige afstand blij mee zijn wanneer Kiev over effectievere wapens beschikt om “Poetin te ruïneren”.

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Als de VS escaleren, zullen de Oekraïners lijden

 1. BosscheBol zegt:

  Als Oekraiene dergelijke raketten gaat inzetten, zou het een goed idee zijn om maar alvast jodiumpillen te gaan kopen.

  Like

 2. karton zegt:

  Duidelijk dat de Amerikanen eveneens groot belang hebben bij een oorlog in oost-Europa.
  Maar nog meer intrigeert mij de foto van die demente ouwe baas boven ’t artikel ; alsof m’n zoontje, van toen een jaar of 3 à 4, tijdens het eten aan tafel zat en zag dat de pot spinazie schafte, waarop hij met z’n vuistjes op tafel sloeg en krijste : “Ik wil géén spinazie !”
  Zo’n “man” als op de foto wens je toch niet als president ?

  Geliked door 2 people

 3. J zegt:

  Inzet tactische kernwapens zal het gevolg zijn !
  En Duitsland krijgt er een op zijn dak, ja Europa zal bloeden…. Ze willen een derde wereld oorlog en we gaan hem krijgen!

  Like

 4. antiislamnu zegt:

  Altijd al gezegd Oekraïne wordt een tweede Syrië Irak enz enz het is een misdaad tegen de mensheid tribunalen moeten er komen Rutte Macron al die oorlogs hitsers weg er mee en dood aan Amerika

  Like

  • karton zegt:

   @ antiislamnu op 30-5-2022 om 18.40 u.
   Ik zou ’t graag willen omdraaien : “wég met Amerika en dood aan de oorlogshitsers”.

   Like

 5. Ravian zegt:

  Dit wapensysteem heeft voor Oekraïne militair enkel meerwaarde als de VS er midden lange afstand raketten bij levert, korte afstand raketten hebben ze tenslotte al.
  Dat maakt deze wapensystemen dan echter ook meteen tot effectieve terreurwapens.
  Dat Kiev die dan ook als zodanig gaat gebruiken daar kun je vervolgens op gaan zitten wachten.
  Als dit dan vervolgens in de een of andere grote Russische stad een stapel doden oplevert dan zijn vervolgens de rapen gaar.
  Dan gaat Kiev voor de bijl, en dan konden ook de oorlogszuchtige buren, zoals Polen en de Baltische staten, wel eens een veeg uit de pan gaan krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Harry zegt:

  Joe Biden is druk onderweg om een derde Wereldoorlog uit te lokken !
  Als die idioten stoppen om Zelensky wapens te leveren , hebben we over enkele weken vrede .
  Maar dat is kennelijk niet de bedoeling van Biden c.s.
  Valse smerige doortrapte schurken , daar in Amerika !
  Wat de gevolgen voor ons zijn , interesseert die lul geen donder .
  Of , wellicht heeft ie geen benul meer !

  STOP DIE BENDE !

  Geliked door 1 persoon

 7. Wim Vreeswijk zegt:

  Als de VS escaleren, zullen de Oekraïners tot de laatste inwoner uitgeroeid worden door de Russen. En daar is Zelinsky verantwoordelijk voor. Het gedonder begon al toen vanaf 2010 al 14.000 russen door snipers vanuit hinderlagen kapot geschoten werden. Dat pikte Poetin niet meer.

  Like

 8. bobzelf zegt:

  Gert zegt:
  30 mei 2022 om 20:30

  HAAST GOED WIM WHAHAHAHAHAAH HAAST ZEI IK WHAHAHAHAHA

  Like

 9. BigLJohn zegt:

  De US willen een oorlog starten tegen de Russen, maar zodanig dat zijzelf denken buiten schot te blijven. De Rus zou dus in hun visie Europa moeten aanvallen. Wat die sukkels niet in de gaten hebben is dat zij als eerste een atoombom op hun flikker zullen gaan krijgen. Alles bij elkaar levert dat een levensgevaarlijke situatie op, die bemoeienissen van de US en Europa in Oekraine.

  Geliked door 1 persoon

 10. Jan zegt:

  Ik wens Putin alle wijsheid toe

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s