Gazprom stopt levering gas aan Nederland

Minister Rob Jetten (Energie) laat in een reactie weten dat het kabinet begrip heeft voor het besluit van GasTerra om niet akkoord te gaan met de eenzijdig opgelegde betalinsgvoorwaarden van Gazprom. „Dit besluit heeft geen gevolgen voor de fysieke levering van gas aan de Nederlandse huishoudens. GasTerra heeft ter voorbereiding op deze situatie extra gas ingekocht. „Het kabinet houdt volgens hem de situatie de komende tijd ’echter nauwlettend in de gaten’

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Gazprom stopt levering gas aan Nederland

 1. BosscheBol zegt:

  Dit besluit heeft geen gevolgen voor ons hoor! Nee, echt niet. Minister Rob Jetten heeft het zelf gezegd! Alleen weet ik niet zeker of minister Rob Jetten het verschil wel weet tussen miljoen en miljard? Het zal toch wel? Hoop ik??

  Like

 2. Julia zegt:

  Het gave landje gaat met de dag meer ten onder. Maar gelukkig hebben wij zoals vele ministers één of ander D66 niwit die zich minister van klimaat en energie mag noemen. Volgens deze niwit Jetten heeft Nederland genoeg gas nou daar komen we nog wel achter. Overal waar incapabele politici zich in mengen is bij voorbaat al een grote mislukking. Die onbenullen veroorzaken meer en meer problemen maar lossen niets op. Zie je ook aan de onbenul Dick Benschop een ex staatssecretaris PvdA die van Schiphol een enorme chaos heeft gecreëerd. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1736715129/wederom-chaos-op-schiphol-we-staan-hier-gewoon-als-vee Maar ja domme schapen kun je niet meer meetellen niet janken ze staan zelf massaal in de rij voor een weekje zon dus niet klagen. Ze laten zich toch vrijwillig als vee behandelen. Toch is het knap dat men als Staat van de Bananenrepubliek voorheen Nederland miljoenen mensen kunt manipuleren en hersenspoelen met leugens zodat ze zo gek zijn als een schaap vrijwillig in de rij te staan maar ja dat was ook met vaccinaties als we maar op vakantie konden. Volkomen zinkende is het voormalig Nederland maar wel met medewerking van miljoenen volgzame laffe schapen die nog niet door hebben waar het WEF en de aanhangende WEF pooiers mee bezig zijn https://niburu.co/binnenland/17451-verwoesting-nederland-ligt-op-schemanamelijk met de great reset alles moet kapot. Ik mag dan wappie worden genoemd maar wel weldenkend en alles wat wappies hebben voorspeld is tot op heden uitgekomen. Dat Rutte hem nu smeert naar de EU was al te voorspellen die vent heeft 12,5 jaar lang het volk besodemieterd en gaat zijn sloop praktijken in Brussel met medewerking van de ongekozen hersenloze idioten voort zetten. In ieder geval fijne vakantie allemaal.

  Geliked door 1 persoon

 3. Lekke Fietsband zegt:

  En wie zijn de fucking aandeelhouders van GasTerra:
  Bij de splitsing zijn de aandeelhouders van het bedrijf niet veranderd. GasTerra heeft als aandeelhouders gehouden Shell (25%), ExxonMobil (25%) en de Staat der Nederlanden (50%, waarvan direct 10% en indirect via Energie Beheer Nederland 40%).[2]
  Dus Jette-klojo voert indirect orders van kutte uit om de NL bevolking stevig in het pak te naaien.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/GasTerra

  Like

 4. Olie bol zegt:

  Dat word voor velen in de kou zitten, de regering van Jetten is ook niet normaal, vel ouderen zullen in de winter ziek worden de prijs van het gas schiet weer omhoog heerlijk die EU waneer worden die domme nederlanders eens wakend. NOOIT.

  Geliked door 1 persoon

 5. Blaffertje zegt:

  „Het kabinet houdt volgens hem de situatie de komende tijd ’echter nauwlettend in de gaten’’

  Nou, berg je dan maar.
  Van dit rampenkabinet is nog nooit iets goeds gekomen.
  En die klimaatdrammer Rob Jettten, hoef je al helemaal niets te verwachten.
  Die keutelduwer heeft geen lood sjoege van klimaat en beweerd dat stikstof giftig is voor bomen en planten.
  Als iemand dat beweerd moet hij terug naar de basis school, want stikstof is broodnodig om al het groen goed te laten groeien.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ravian zegt:

  “Het is terecht dat GasTerra weigert Poetin roebels te geven in ruil voor zijn gas, want we weten wat hij met dat geld doet.”

  Yeah, Russen beschermen tegen nazi moordenaars.
  Laten we dus maar petro dollars betalen aan van die fijne landen als Saoedi Arabië en Qatar…
  Maar ja, van de PvdA kun je dat verwachten natuurlijk, die liggen al sinds den Uyl met dat Arabieren geteisem in bed.

  Geliked door 2 people

 7. Harry zegt:

  Nou heeft die homo het voor elkaar , hoor !
  “ Minister Rob Jetten “ !?
  Dat de energieprijzen straks haast niet meer op te brengen zijn , zal die drollenstamper een zorg zijn ! Die heeft geen enkel benul hoe de rest van ons land de eindjes aan elkaar moet knopen .

  Wie schuift nou met eenzelfde schijnheilige smoel als “ onze M.P. “ , zo’n infantiele snotneus met zoveel verantwoordelijkheid en een budget van vele miljarden naar voren ,
  om ons “ land te regeren “ ?
  Dan moet je toch wel gestoord zijn ?
  Rutte , of zo ?
  De Kaag-kech ?
  De combinatie van die twee politieke hoeren ?
  Met de steun van die schijnheilige meloenenslikker van de CU , die Segers !
  En de sluipmoordenaar van het CDA , DIE SLAPPE DUNNE SLIERT , HOEKSTRA !
  Jezus , wat een zwerm incapabele smerige leugenachtige rotstralen hebben we gekozen !
  Nou ja , “ we “ ?
  De grote gehersenspoelde , niet nadenkende meute sufkutten !
  WIJ NIET !

  Geliked door 1 persoon

 8. – Minister Rob Jetten (Klimaat & Energie) “heeft begrip” voor zijn eigen beslissing.
  – Het kabinet houdt volgens hem de vernietiging van onze economie de komende tijd ‘nauwlettend in de gaten’
  – “PvdA-Kamerlid Joris Thijssen stelt dat je de actie van Gazprom ’natuurlijk kon zien aankomen: „Het is terecht dat GasTerra weigert Poetin roebels te geven in ruil voor zijn gas, want we weten wat hij met dat geld doet.” Met andere woorden: “het is misdadig om te eisen dat producten in de eigen valuta worden betaald”.
  – Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat: “De potentie van energiebesparing is enorm,”. M.a.w.: De potentie om de NLe welvaart te vernietigen en de Nederlanders in de kou te zetten is enorm.
  – “Volgens Hans Grünfeld, directeur van de VEMW, de vereniging van grootverbruikers van energie, is het besluit van Gazprom ’een behoorlijke tegenvaller’.” Krokodilletranen, want wat verwacht je nu eigenlijk als je sancties invoert tegen Rusland en miljarden van Russische burgers achterover drukt?
  – “Sectoren die erg gevoelig zijn voor de gasprijs zijn er niet gerust op. „Dit komt nogal onverwacht”. Mwuhahaha… onverwacht dat de regering zichzelf in de voet zou schieten door te weigeren een product in Roebels te betalen.
  – Olaf van der Gaag, directeur van de Nederlandse Vereniging van Duurzame Energie (NVDE) is blij en ziet nog meer reden om met z’n allen in de kou te gaan zitten en bedrijven over de kop te laten gaan.

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Marijs van Slag. Dat is nu juist de bedoeling vandaar het bewust desfunctioneren van het partijkartel onder leiding van onze EU strooplikker Rutte. Een vent zonder enige daadkracht en affiniteit met eigen volk en land. Op deze manier kruipt hij straks in de cockpit van de EU en laat Nederland totaal gesloopt achter. Ook het bewust uit de hand laten lopen van het migratiebeleid is hier een onderdeel van. De helft van de Nederlandse bevolking is over een aantal jaren dakloos vanwege enorme huurachterstanden en het niet meer kunnen voldoen aan het betalen van de hypotheek van de uit de klauwen gelopen peperdure koopwoningen. Oorzaak enorme inflatie en torenhoge voedselprijzen en overig levens onderhoud. Onze economie ligt over niet al te lange tijd op zijn gat waardoor vele zonder baan komen te zitten. Dan kunnen de geïmporteerde asielzoekers tegen een hongerloon aan de slag en woningen komen zo vrij om ze te huisvesten. Een zeer doordacht smerig plan van de globalisten waar ook Rutte keihard aan mee werkt ten behoeve van het realiseren van de great reset. Het is opvallend hoe hij er in Nederland met de pet na gooit en het ene schandaal na het ander veroorzaakt, alles kapot bezuinigd en met miljarden van ons belastinggeld strooit maar absoluut niet in de belangen voor eigen volk.

   Like

 9. Niek zegt:

  Haat is meestal een slechte adviseur en dat zie en lees je hier ook in dit stuk, jahoor wij zijn bereid te bibberen en het is ook nog goed voor het milieu? achterlijke mafklapper kan gewoon niet rekenen en heeft geen idee hoe het zit, het is alleen maar wensdenken en dat vind ik erg gevaarlijk
  Hernieuwbare energie moet je de hele tijd vernieuwen want na 15 jaar is de koek op en moet het vervangen worden en dan moet het weer allemaal opnieuw en wat doen we dan met al dat afval?
  Ik denk persoonlijk dat gas inkopen voor het milieu een stuk beter is dan ruzie maken met Rusland en het op een andere manier denken te kunnen regelen is een slecht idee.

  Like

 10. Wim Vreeswijk zegt:

  Het komt erop neer dat de bevolking weer op kan draaien voor deze ellende met veel hogere gasprijzen. Dit terwijl de regering al 100 miljard tekort komt in haar begroting voor volgend jaar.. Nederland wordt steeds meer een land van bedelaars.

  Geliked door 1 persoon

 11. “„Dit besluit heeft geen gevolgen voor de fysieke levering van gas aan de Nederlandse huishoudens.”
  Geen fysieke, maar wel financiële gevolgen.

  Like

  • Olie bol zegt:

   Klopt Rutte voert een oorlog met de EU tegen de Russen gestruind door een gek in USA
   Vandaag al in de krant Ingreep Poetin
   Analyse: consument zal komende winter fors meer betalen voor gas, de burger is de klos wanneer word Rutte afgezet.

   Like

 12. Claudia Millenaar zegt:

  Ik ga er kort over zijn, niet langer kunnen douchen, is niet naar het werk kunnen. Ik werk niet in achteraf functie en kan me dus geen bodyodeur permitteren. Ziekmelden dan maar.

  Geliked door 1 persoon

 13. BosscheBol zegt:

  O gut! Het zou helemaal geen gevolgen voor ons hebben, zei minister Rob Jetten net nog. Nee hoor, het gas gaat alleen extreem duur worden. En Groningen mag ook weer de tyfus krijgen.
  https://www.telegraaf.nl/financieel/998634599/roep-om-gronings-gas-na-boycot-poetin-extreme-prijsstijgingen-dreigen

  Like

 14. lexpee zegt:

  De verkoop van houtkachels neemt een enorme vlucht. Laatst las ik dat de leveranciers de vraag niet aankunnen.

  Like

 15. Ronald zegt:

  De elite die stikken van het geld, in peperdure woningen wonen, ver van de gewone burgers, praten allemaal met elkaar mee om hun banen te behouden met de gigantische lonen!!! De gewone burgers interesseren hun geen reet!!!
  Wij hebben helemaal niets met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne te maken, maar zijn door de elitaire zgn. politici er middenin beland…..Hopelijk zegeviert het recht en worden al deze lui vervolgd!!!

  Like

 16. Hovawart zegt:

  Dat Robbie dan geen treffende maatregelen kan treffen door de brandweerkorpsen flink uit te breiden, dat geeft een ernstig gebrek aan inzicht aan, de politieke onbekwaamheid om de gevolgen van een genomen beslissing of besluit niet te kunnen inschatten,…..te overzien, want het stiekeme geklooi met losse gasflessen met butaan of propaan is al tijden een groeiend gevaar, hele pracht of krachtwijken waar het gasnet al is opgedoekt daar koken voornamelijk de kopvodden op gasflessen……..omdat ze niet kunnen koken op inductie en de stroomrekening de pan uitvliegt.
  Binnenkort schreeuwt iedereen weer moord en brand en alla akbar over het ontploffingsgevaar van het gasarme beleid……ontploft in het lieve gezichtje van neef Robbie en tante Kaag.

  Like

 17. dutchess43 zegt:

  Al dat oeverloze gezeik over gas……
  Jetten wil niet ( wie geeft daar ene drol om dan?) aan de kernenergie. Dat is toch de enige mogelijkheid om van anderen onafhankelijk te zijn en te blijven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s