Grootheidswaanzin als geestesziekte van de Oekraïne

(Door: Anna Schafran – Vertaling: E.J. Bron)

Hebben staten een gemoedsleven? Volgens de Russische tv-presentatrice Anna Schafran schijnen tenminste enkele staten en samenlevingen symptomen van psychische ziektes te bezitten. Deze zouden vooral bij het Westen en in de Oekraïne te zien zijn.

Net zoals individuen lijden ook staten en samenlevingen aan psychische ziektes. De Sovjet-Unie bijvoorbeeld had in de laatste jaren van haar bestaan een uitgesproken minderwaardigheidscomplex. Alles wat Sovjet was, werd voor minderwaardig en al het Westelijke voor mooi en geweldig verklaard. Er waren de hel en de ontberingen van de jaren-90 voor nodig, opdat de burgers van Rusland en de buurrepublieken begrepen dat het in de USSR niet zo erg was, dat Sovjet-levensmiddelen van hogere kwaliteit waren dan de “chemische” levensmiddelen van het Westen en dat er ook in veel andere opzichten geen reden was voor dergelijke complexen. Maar de gevolgen van dit minderwaardigheidscomplex hebben veel mensen tot op de dag van vandaag niet overwonnen.

Vaak wordt een staat ook in tegendeel door grootheidswaanzin geplaagd. Dat was het geval bij Hitler-Duitsland, en men moet toegeven dat de Duitsers hun redenen voor het opkomen van deze waanzin hadden: in minder dan tien jaar hebben zij hun na de nederlaag in de Eerste Wereldoorlog vervallen militaire machinerie weer nieuw leven ingeblazen, een machtige industrie, Autobahnen enzovoort gecreëerd. Maar de basis voor deze opkomst als een komeet was ongezond – het doel van de Duitsers was niet de eigen welvaart, maar de vernedering en vernietiging van hun buurlanden. Daarom liep het verhaal slecht met hen af.

Zonder twijfel lijdt ook de moderne Oekraïne aan grootheidswaanzin. En in tegenstelling tot Duitsland heeft het noch een zegevierend leger, noch een ontwikkelde industrie, nog kwalitatieve straten – niets, behalve een ontwikkelde landbouw, die het van de Sovjet-Unie heeft geërfd.

De omvang van de Oekraïense waanzin is weliswaar ongelooflijk en verbazingwekkend, maar niet verwonderlijk: sinds het begin van hun plotselinge onafhankelijkheid werd de Oekraïners bijgebracht dat zij de oudsten, de slimsten, de handigsten, de meest Europese en gewoon de besten van de besten zijn. Er werden serieus artikelen en boeken over gepubliceerd hoe de zogenaamde oer-Oekraïner de Zwarte Zee uitgroeven, de oude Egyptische piramides bouwden, net als Boeddha en Christus Oekraïens spraken enzovoort. Tegen deze fantastische achtergrond vielen de snelle verarming van het Oekraïense volk en de verwoesting van de ooit ten tijde van de Sovjet-Unie beroemde industrie niet zo erg op.

Een psychisch instabiele samenleving laat zich gemakkelijk meevoeren door verschillende hysterische ideeën. Nadat hij de Oekraïne het suikerbrood van de “Europese integratie” voor de neus had gehouden, leidde Viktor Janoekovitsj zijn volk meerdere jaren lang “naar Europa”. Toen hij inzag dat dit onvermijdelijk tot massale armoede zou leiden, probeerde hij dit te verhinderen, maar het was te laat. De meeste van de Oekraïense oligarchen, die de Maidan ondersteund hadden, sloten zich aaneen om Janoekovitsj ten val te brengen. Een van de rijkste mannen van de Oekraïne, Petro Porosjenko, werd de nieuwe president.

Het is kenmerkend dat zowel Porosjenko als zijn opvolger Zelensky met de slogans van de vrede en van de eenwording van het land gekozen werden. Maar direct na hun verkiezing vergaten ze alle beloftes en begonnen de Russische taal verder te verbieden en in te zetten op een oorlog in de Donbass tot het bittere eind.

Rusland heeft heel lang geduld dat de Oekraïne snel haar menselijk gezicht kwijtraakt. Toen er echter directe bedreigingen uit Kiev volgden, accepteerde men dat niet meer. Bij de speciale militaire operatie van Rusland gaat het niet alleen om denazificatie en demilitarisering.

Het gaa took om een saneringsmaatregel ter herstel van de geestelijke gezondheid van een Oekraïense samenleving, die er sinds lange tijd van overtuigd is dat Rusland en Europa verplicht zouden zijn de Oekraïne gewoon zomaar te onderhouden en te verzorgen. Gewoon, omdat ze dat moeten – zonder welke objectieve reden dan ook.

Daarom is de Oekraïense ambassadeur in Duitsland, Andrij Melnyk, die de Duitse bondskanselier een “beledigde leverworst” noemde of karikaturen van Duitsland als slak met een opgeplakte patroon publiceerde, vlees en bloed van de geesteszieke Oekraïne, die verlangt dat men haar voert, verzorgt en voor haar buigt.

En in dit geval heeft Melnyk groot geluk. Want West-Europa bevindt zich op dit moment duidelijk in een fase van het staatsmasochisme. Ze voelen het verlangen om boete te doen en zich voor iemand te vernederen. Tot voor kort waren het migranten uit Afrika en het Midden-Oosten, maar de Oekraïners staan deze rol ook niet slecht.

Tekenend is echter dat de Amerikaanse autoriteiten weliswaar een gelijksoortig BLM-masochisme in de Amerikaanse samenleving ondersteunen, maar niet bereid zijn hun Messiaanse complex op internationaal niveau op te geven. Adam Smith, een lid van het Congres van de Democraten uit de staat Washington, heeft het treffend geformuleerd:

Alleen omdat de VS een op regels gebaseerde wereldorde verdedigen, betekent dat niet dat zij zich zelf aan de regels moeten houden.”

Daarom zwijgt ook de Oekraïense ambassadeur in Washington, hoewel de VS, net als Duitsland, geen haast hebben om Kiev hulp te doen toekomen. Want ook geestelijk niet helemaal volgroeide mensen voelen in de regel wie ze onbestraft kunnen uitschelden en wie op een manier zou kunnen antwoorden die het in zich heeft.

Het feit dat de Oekraïense president Zelensky echter al de meest invloedrijke en populairste Amerikaanse diplomaat Henry Kissinger bekritiseerde, bewijst dat Kiev het laatste restje menselijk fatsoen verliest.

En heel spoedig zal het niet alleen voor ons in Rusland, maar voor de hele wereld duidelijk zijn dat de Oekraïense politici en “diplomaten” er alles aan doen om hun waanzin te demonstreren.

Bron:
rt.de
Door: Anna Schafran

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Grootheidswaanzin als geestesziekte van de Oekraïne

 1. Ravian zegt:

  Yeah, Oekraïne, de VS, de EU, grootheidswaanzinnigen onder elkaar….

  Geliked door 2 people

  • oliedom zegt:

   Er had allang een volksopstand moeten plaats vinden om, in iedergeval deze Nepregenten Nederland uit te trappen.
   Nu ook weer met die boycot van Rusland, die (verergert wordt) veroorzaakt is door die EU/Navo/USA en wie gaat betalen en wie profiteert ervan, dat kunt u wel raden, wij betalen en de usa profiteert.
   Nu beginnen die Duitsers ook met (rotzooi uit Amerika) wapens te kopen.
   Stoppen ermee en weer gas en olie + handel drijven met Rusland.

   Geliked door 2 people

 2. Andre zegt:

  Nu snap ik ook waarom Zelenski een staand applaus kreeg in de 2e kamer. Omdat hij in nog geen 2 jaar 850 miljoen bij elkaar heeft geraapt. En wees eerlijk dat is best knap.

  https://www.frontnieuws.com/fvd-vraagt-waar-de-850-miljoen-van-zelensky-voor-is/

  Geliked door 5 people

 3. Iemand zegt:

  Mijn vrouw is Oekraïense. Momenteel ben ik dan ook gastgezin voor maar liefst 5 Oekraïeners, 3 vrouwen en 2 kids. Mensen zeggen mij dat mijn huis kraaknet zou moeten zijn. Integendeel, nooit zo vuil geweest. Heb alles voor deze mensen gedaan tot en met leefloon. Velen zouden het al lang opgegeven hebben, onderschat het niet administratief . Nu dat 1 haar leefloon nog niet ontvangen zaagt ze al 2 dagen tegen mij dat het nog steeds niet op haar rekening staat. Mijn conclusie: hoe meer je geeft/doet voor een ander, des te minder je ervoor terugkrijgt. Kon ik de klok terugdraaien, ik zou het nooit meer doen hen opvangen. Weinig dankbaarheid, het lijkt allemaal maar normaal dat je alles doet voor hen. Ik stel me geregeld de vraag, indien het andersom zou zijn en wij moeten vluchten, wie/welk land gaat ons zo verwennen zoals wij vluchtelingen verwennen? ….daar ligt het touw en daar is het plafond….

  Geliked door 4 people

  • loekie zegt:

   zelfs de goden strijden niet tegen dommigheid.
   bied ze een dagje uit aan en verwissel de sloten als ze weg zijn, ander naambordje op de deur en klaar. man man man

   Geliked door 1 persoon

 4. bobzelf zegt:

  Iemand zegt:
  31 mei 2022 om 06:38

  GENIAAL STUKKIE , GEWOON UIT HET LEVEN BEGREPEN

  EN DAN DIE EINDELOZE VREETPARTIJEN , TOEN OME BOB NAAR UKRAINE GING
  IN 2009
  WAARSCHUWDE MIJN OUDE VRIEND MIJ AL,

  ALLES MOET OP…. ALTIJD….. ZE VRETEN ALSOF HET HUN LAATSTE DAG OP AARDE IS

  MET ZUIPEN OOK TROUWENS . LIJKDRONKEN

  EN VRETEN MET HUN BEK OPEN , , PRATEN MET EEN VOLLE MUIL , 7 X OPSCHEPPEN WHAHAHAHA

  ALSOF ER EEN GAT INZIT WHAHAHAH

  ER IS GEEN MORGEN VOOR DIT VOLK .

  HIJ KREEG SNEL ZIJN GELIJK WHAHAHAHAHAHAHA

  ALS BEESTEN . WERKELIJK ALS BEESTEN

  DUS VEEL PLEZIER ALS THE FLINTSTONES UW LAND BINNEN VALLEN

  WHAHAHAHAHAHAHHAHA

  OOM TERUG NAAR DE BATAVIEREN .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s