CARTOON

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op CARTOON

 1. bobzelf zegt:

  ACH IK PROBEER U ALLEEN MAAR WAKKER TE HOUDEN

  DAN WEL TE KRIJGEN

  OOM BOBZELLUF

  “Ik heb al laten zien waarom het gedeeltelijke olie-embargo dat de EU nu heeft aangenomen in haar zesde anti-Russische sanctiepakket op zijn minst een schot in de eigen knie van de EU is, maar Rusland nauwelijks zal raken .

  Hier zal ik laten zien hoe de Russische televisie berichtte over het EU-besluit op het avondjournaal van 1 juni. Ik vertaalde het rapport van de Russische correspondent in Duitsland .

  Begin van de vertaling: Zesde pakket anti-Russische sancties zet Europese beurzen op zijn kop

  . De Europese beurzen gaan omlaag, alle belangrijke indices daalden vandaag.
  Zo reageert de beurs op het zesde pakket anti-Russische sancties dat binnenkort van kracht wordt.
  Want de nieuwe verboden zullen de prijzen nog verder opdrijven en de koopkracht verder verminderen.
  Zelfs Duitsland, een van de rijkste landen van de EU, is begonnen met sparen en de detailhandelsverkopen zijn 20 keer meer gedaald dan voorspeld.

  Een verslag van onze Duitsland-correspondent.
  “Oorlog en Begroting” –
  Onder deze beknopte noemer ging Olaf Scholz het parlementaire debat in.

  Hij verwachtte duidelijk dat de oppositie hem opnieuw zou bekritiseren vanwege zijn passiviteit over de kwestie van wapenverkopen aan Oekraïne,
  en hij vergiste zich niet. CDU-leider Friedrich Merz deed precies dat, maar de kanselier had een paar troeven in petto.

  “We zullen Oekraïne voorzien van de meest geavanceerde volgradar die vijandelijke houwitsers en raketartillerie kan detecteren.

  Alles wat je hier zei, is niet waar”, aldus Scholz.

  Daarnaast zal Duitsland vier Amerikaanse MARS II meervoudige raketwerpers,
  zeven zelfrijdende houwitsers
  en IRIS-T – oorspronkelijk een lucht-luchtsysteem dat later werd geüpgraded voor gebruik in luchtafweercomplexen op de grond –
  naar Oekraïne sturen.

  Echter, zoals later door het Ministerie van Defensie werd gemeld, heeft de Bundeswehr deze systemen niet in het arsenaal,
  ???????????????????????????????
  deze moeten eerst besteld worden.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  De deadlines zijn dus niet bekend.
  Maar economische wapens worden al afgevuurd. In alle richtingen.

  “De benzine- en dieselprijzen en de voedselprijzen stijgen enorm.
  En elke dag vragen miljoenen burgers zich af of ze aan het eind van de maand wel genoeg geld hebben.

  Dit is een zeer, zeer serieuze vraag
  die een duidelijk antwoord vereist.

  Maar ik moet eerlijk zijn: het probleem van de stijgende prijzen is natuurlijk nog niet opgelost.
  Hier zijn een aantal redenen voor.

  De belangrijkste daarvan is de oorlog die door Rusland is ontketend.

  Waarom lach je?’ vroeg Scholz.
  Dit is een interessante vraag.

  Meestal kan de bondskanselier iets grappigs vinden in de donkerste situaties, maar hier, om de een of andere reden, is het het alternatief voor Duitsland dat lacht.

  De leider van rechts vond het nodig om uitleg te geven.

  “De crisis die ons land doormaakt is niet uit de lucht komen vallen.

  Ze werd geprovoceerd door politici.
  Inflatie,
  stijgende energieprijzen,
  energietekorten,
  arbeidstekorten,
  kapotte toeleveringsketens,
  een overbelast sociaal systeem –

  het zijn de gevolgen van de verkeerde beslissingen van politici in Berlijn en Brussel.

  En nee, je kunt Poetin niet alleen de schuld geven’, zei Alice Weidel, leider van de parlementaire fractie Alternative for Germany in de Bondsdag.

  Op korte termijn is de Duitse regering van plan om de stijging van de prijs van ruwe olie, die nu $124 per vat heeft bereikt, te compenseren door de belastingen op geraffineerde producten voor de consument te verlagen.

  Hetzelfde voor de hele zomer.
  De voorspelde impact is een daling van 35 procent ten opzichte van de huidige benzineprijs en een daling van 16 procent voor diesel.

  Maar op deze manier zal het slechts mogelijk zijn om een ​​deel van de aanvankelijke angst van de markt voor het embargo op Russische olietransporten over zee weg te nemen.

  Het tekort aan ruwe olie is nu al voelbaar en de situatie laat de prijzen geen andere keuze dan te stijgen.

  Een korte prognose van de voormalige Griekse minister van Defensie, Alumni zijn vaak niet kieskeurig over hun woordkeuze:

  “Het besluit van de EU om een ​​embargo op Russische olie te zetten in plaats van Rusland schade toe te brengen, zal ons allemaal treffen met een prijs van 5 euro per liter benzine.

  Je bent gek geworden”, zei de oud-minister.

  In het ideale scenario van Brussel, Berlijn en Parijs zou Europa 90 procent van de goedkope Russische olie en aardolieproducten opgeven en het tekort aanvullen door tegen marktprijzen te kopen –

  zonder enige kortingen. ?????????????????????????????????

  Het feit dat de Franse president, de Duitse bondskanselier en de Italiaanse premier de uitkomst van de top openlijk vieren,

  lijkt misschien niet de juiste reactie.

  Maar meneer Draghi raadt aan om eraan te wennen.
  “Laten we onszelf niet voor de gek houden. Deze sancties zullen voor een zeer lange tijd van kracht zijn, dus commerciële lijnen zullen ongetwijfeld veranderen, mogelijk voor vele jaren. De veranderingen zullen de Europeanen jarenlang, misschien zelfs voor altijd beïnvloeden, dus al deze acties moeten op een gemeenschappelijk niveau worden overeengekomen”, legt Mario Draghi uit.
  Een dag na het akkoord zijn ze niet alleen blij, maar ook geschokt door de vruchten van hun gesmeede eenheid. De Belgische premier liet voorzichtig doorschemeren dat het misschien voldoende is dat de EU de grens van haar sanctievermogen heeft bereikt.
  “Van Belgische kant denk ik dat het zesde pakket een grote stap voorwaarts was en ik denk dat we nu een pauze moeten nemen. Het is noodzakelijk om dit pakket samen te stellen en de gevolgen in te schatten’, zei de Belgische premier Alexandre de Croix.
  Het inschatten van de gevolgen van het stopzetten van de meeste olie-importen uit Rusland zal pas mogelijk zijn over zes maanden, wanneer de sancties volledig van kracht worden. Ze hebben immers de tijd genomen om zich aan te passen aan de nieuwe omstandigheden. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste truc van het zesde pakket.
  De sancties tegen Russische olie zijn een puur politieke beslissing die ze nu nodig hebben, omdat ze stellen dat de sancties tot doel hebben het Russische militaire budget te vernietigen. Hoe eerder hoe beter. Gezien de huidige situatie op de markten, die alleen maar wordt verergerd door het embargo, realiseert mevrouw von der Leyen zich waarschijnlijk ook dat het doel niet kan worden bereikt en moet worden bijgesteld. De vraag blijft dus hoe het zesde pakket de economie gaat beïnvloeden.

  I REST MY CASE

  FACINGGG AAAA DYINGGGGG NATION . EN HELEMAAL ZELF VEROORZAAKT !!

  GOED HE .

  EEN 73 JARIGE OUWE LUL . OP HET STRAND IN ATHENE ..

  HET GAAT U ALLEN GOED HOOP IK

  BOBOBOBOBOBOBOBOBOBOBOOBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB

  Like

 2. bobzelf zegt:

  HET DUURT SOMS EVEN
  AND NEVER GIVE UP .

  MAAR DIT LEEST TOCH ZO FIJN . ALS JE PAS 8 JAAR GELIJUK BLIJKT TE HEBBEN

  WHAHAHAHAHAHA

  DIE DEKSELSE OME BOB TOCH !!!

  Econoom Kees de Kort geeft messcherpe analyse van oorlog in Oekraïne: ‘Hier is alles fout aan. Alles!’

  Eigenlijk heb je drie oorlogen, zei macro-econoom Kees de Kort in de studio van Marianne Zwagerman, die allebei tot voor kort werkzaam waren als columnist bij BNR.

  Ten eerste: de echte oorlog, die wordt uitgevochten in Oekraïne. Winnaar: Rusland, big-time. Ten tweede: de psychologische oorlogvoering tussen Rusland en Oekraïne. Winnaar: Zelenski, want we geloven nog steeds wat die gozer allemaal uitkraamt, onbegrijpelijk, zei De Kort.

  “Oppositiepartijen worden verboden. Als jij je vinger opsteekt daar, dan word je opgepakt en ga je de bak in. Dus zo’n democraat is het ook niet. Zelenski bombardeert zijn eigen bevolking.”

  Ten derde is er een geopolitieke oorlog: het beeld van Amerika als grote leider van de wereld begint te veranderen en de rest van de wereld begint zich te vervelen

  Dat vind ik niet zo’n goeie deal eerlijk gezegd

  Wat wint Nederland door zich met de oorlog te bemoeien? “Het zijn alleen maar minpunten,” aldus De Kort. “Het conflict duurt voort. Het gaat ten koste van de Oekraïners. Er gaan veel mensen dood in Oekraïne die gedwongen worden om te knokken door Zelenski, die door Amerika wordt gepusht om te blijven knokken. De Oekraïners worden door de Amerikanen gebruikt als wisselgeld in hun conflict ten opzichte van Rusland en wij doen mee ten koste van onze eigen economie. Dat vind ik niet zo’n goeie deal eerlijk gezegd.”

  “Wat is nou in godsnaam het perspectief met dit beleid voor Nederland en Europa? Wie helpen we? Wie wordt hier beter van? Voor ons is het al niet leuk wat er nu gebeurt, maar in de derde wereld gaat het als een zeis door die economie heen. Hogere energie- en voedselprijzen betekent gewoon: terug de armoede in. Niet een paar mensen, heel veel mensen. Dat is de consequentie van het feit dat wij – Nederland, Duitsland – even stoer moeten doen ten opzichte van Rusland en Oekraïne, waar we de Oekraïners niet mee helpen en de rest van de wereld mee in de problemen brengen,” zei De Kort.
  Ons parlement heeft voor dictator staan applaudisseren

  “Als je een afweging maakt tussen plussen en minnen, korte en lange termijn, dan is daar toch alles fout aan? Alles!” riep de econoom.

  “We lopen als schoothondjes achter de VS aan. Je kunt wel zeggen: de Amerikanen hebben ons bevrijd, maar de Russen hebben meer offers gebracht. Die Amerikanen spelen een krankzinnig dubieuze rol om allerlei redenen. Wij gaan als schoothondjes erachteraan, terwijl alle negatieve consequenties voor ons zijn. Wat worden wij er beter van?” vroeg De Kort.

  Over Zelenski zei hij: “Het Nederlandse parlement heeft voor die man staan applaudisseren

  ja mijn pvv ook, oom bob heeft even opheldering gevraagd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ja ikke wel,

  resultaat ???? doodse stilte

  dat doenze om geen leden kwijt te raken whahahahaha

  Een anti-democraat,
  een dictator.
  Je bombardeert je eigen bevolking,
  je pakt de oppositie op,
  als je je vinger opsteekt, dan ga je de bak in.

  MAAR HIJ HEEFT WEL EEN KEPPELTJE . WHAHAHAHAHAHA

  Dat lijkt me nou niet echt een vrije democratie.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s