EU wil het oosten veroveren

(Door: “Rasender Reporter” – Vertaling: E.J. Bron)

Er zijn meerdere mogelijkheden om je macht te vergroten. Poetin probeert het op de ouderwetse manier met tanks, raketten en soldaten. De strategen uit het Westen pakken het iets handiger aan:

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD) heeft op zijn reis naar de westelijke Balkan optimistisch uitgelaten m.b.t. Een EU-toetreding van Noord-Macedonië en Albanië. “Er zijn veel, heel veel concrete problemen ook tussen de verschillende landen, die zijn bekend”, zei hij zaterdag in Skopje. “Maar het zijn geen onoverkomelijke problemen”, vulde de SPD-politicus aan.

Daarom zou hij zich er in veel gesprekken “heel concreet voor ingespannen hebben om eraan bij te dragen dat ze allemaal op elkaar toe bewegen”, aldus Scholz. Zo zou men weldra “een realistische beslissing kunnen nemen die de weg naar Europa voor de landen van de westelijke Balkan mogelijk maakt”, zei de bondskanselier. Dat zou ook goed zijn voor Duitsland, Europa en de vrede.

“Want in werkelijkheid hangt de kracht van de EU er ook van af of het ons lukt om eensgezind op te treden”, argumenteerde hij. Men zou gezamenlijk als democratieën optreden, als rechtsstaten en landen “die het concept volgen van de sociale markteconomie.” Daardoor zou men ook sterk zijn tegen bedreigingen zoals de Oekraïne-oorlog.

De partij- en fractiechef van de Europese christendemocraten, Manfred Weber, heeft ondertussen aan de lidstaten geappelleerd om snel te starten met de procedure van de EU-toetreding van de Oekraïne. “Er is een boodschap zonder achterdeurtjes nodig dat de Oekraïne EU-toetredingskandidaat wordt”, zei hij tegenover de kranten van de Funke-mediagroep. “Opmonterende woorden zijn niet genoeg, krachtige feiten zijn noodzakelijk.”

Weber, die ook vicevoorzitter van de CSU is, sprak vooral Duitsland op zijn verantwoordelijkheid aan. “Juist de Duitse regering moet onmiddellijk een duidelijk ondersteunend signaal afgeven”, zei hij. “De Oekraïne hoort, evenals de Republiek Moldavië, in de EU.”

Brussel wil per se de centralistische grootmacht worden, waarin de daarbij behorende landen geen eigen leven meer mogen hebben. De man met het snorretje zou heel blij zijn met dit streven.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op EU wil het oosten veroveren

 1. BosscheBol zegt:

  Citaat: “Men zou gezamenlijk als democratieën optreden, als rechtsstaten en landen die het concept volgen van de sociale markteconomie.”
  Gelul. De democratie is de laatste 30, 40 jaar finaal afgeschaft. Wat er nog van over is zijn verzeikingen om de zoveel jaar en een slaapverwekkende poppenkast in zgn parlementen (die bevolkt worden door partijvertegenwoordigers en regeringsvertegenwoordigers).
  Gelul. De rechtsstaat is al lang afgeschaft. Zie het politieke showproces tegen Wilders, zie de sleepwet en zie de rechter die de coronamaatregelen ongrondwettelijk verklaarde (wat ze ook zijn) en binnen 24 uur had de regering een rechter gevonden die dat oordeel terug draaide en een “noodwet” implementeerde. De regering is de baas van de rechtspraak.

  Hier komt de aap uit de mouw:
  “De Oekraïne hoort, evenals de Republiek Moldavië, in de EU.” Oorlogspropaganda. Meneer Weber wil Krieg! Laten we hopen dat hij het niet krijgt.

  Geliked door 2 people

 2. Frits zegt:

  4 en 5 mei dan maar afschaffen. Voor niks gesneuveld en niet bevrijd. 😠😠

  Geliked door 3 people

 3. Frits zegt:

  Wie wordt de volgende? N-Korea? Ligt niet in Europa maar dat dondert niet. Want het voldoet aan alle eisen voor een totalitaire dictatuur. En: u zult niks bezitten, toch gelukkig zijn en vooral gehoorzaam

  Geliked door 3 people

 4. Belozersky zegt:

  Op zich moet het geen probleem zijn als de EU en NAVO zich uitbreidt in een gebied waar Rusland geen problemen mee heeft. In 2007/2008 heeft Poetin aangegeven waar de grens ligt. Daar hou je rekening mee en respecteer je dat . Luister je niet dan volgt oorlog en is de veroorzaker ervan de provocateur(leiders EU en NAVO). Elke neutrale rechter zal dit beamen.

  Geliked door 3 people

 5. Schimanski zegt:

  De Bundeskanzler zei: “Want in werkelijkheid hangt de kracht van de EU er ook van af of het ons lukt om eensgezind op te treden”. Ik moest daarbij meteen denken aan het strijdlied van de nazi-SS: ” Die Fahne hoch, die reihen festgeschlossen….. “. En aan het programma Question Time op de BBC een aantal jaren geleden toen figuren in GB de uitslag van het referendum over de Brexit wilden ondermijnen en uit het publiek een zoon van een Britse soldaat die gevochten had tegen de Nazi’s zei: als we bij déze EU blijven die onze vrijheden en soevereiniteit beetje bij beetje steeds verder inperken wáárom hebben we dan in ’40-’45 eigenlijk gevochten? Hij kreeg een daverend applaus. En de grootste gekkigheden van de EU moesten toen nog plaatsvinden. En nu lees je regelmatig zaken uit dat land dat ze blij zijn dat ze vertrokken zijn.

  Geliked door 4 people

 6. Ravian zegt:

  Er zijn meerdere mogelijkheden om je macht te vergroten. Poetin probeert het op de ouderwetse manier met tanks, raketten en soldaten. De strategen uit het Westen pakken het iets handiger aan:

  Dat Poetin mogelijk enkel de Oekraïne binnen is getrokken om zowel de Russen in Oekraïne als de Russen in eigen land tegen fysiek geweld te beschermen komt blijkbaar geeneens in hem op.
  En dat “iets handiger” is de welbekende vlag op de modderschuit; een hier van toepassing zijnde term zou op zijn best “achterbaks” wezen.

  Geliked door 3 people

 7. Hovawart zegt:

  Woekerpolitiek, het overwoekeren met invasieve wetten en regelgeving van de inheemse flora en fauna. .
  De flora is onze zuurstofleverancier, de fauna levert kooldioxide dat door de flora gebruikt word voor fotosynthese, de flora en fauna hebben beide voordeel van de symbiose,
  Waarom stelt de woekerpolitiek dan alles op alles om deze tere en delicate symbiose te verstoren…
  (we kunnen onderhand wel stellen dat het bewust in onbalans brengen van het samenleven enkel een methode (great reset) is om middels dwang en onderdrukking een onnatuurlijk wereldbeeld te kunnen opleggen.)

  Geliked door 2 people

 8. kruisridder zegt:

  Het Duitse leger is inmiddels ook met man en macht aan het vechten geslagen tegen de Russen in Oekraïne. Duitsland heeft hele eenheden daar tegen de Russen ingezet. Rusland heeft nu te kennen gegeven dat ze zullen worden beschouwd als vijandelijke strijders en in gevangenschap niet de status van krijgsgevangene zullen krijgen als vreemde mogendheid.

  Geliked door 3 people

 9. Harry zegt:

  Helaas hebben de moffen nog steeds van die gevaarlijke Duitse trekjes .
  Na tachtig jaar hebben ze dat nog niet afgeleerd .
  Iedere keer popt dat toch weer op .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s