Tweedeling in de Verenigde Staten

(Door: Julian Conradson – Vertaling/bewerking: J.A. Kapteyn)

Democraten proberen met alle mogelijke middelen Donald J. Trump af te houden van een nieuwe gooi naar het presidentschap in 2024.

In eerdere artikelen beschreef ik dat in de VS de Republikeinen zich door de manipulaties met de verkiezingsuitslagen van 2020 bestolen voelen en dat zij vinden dat de Democraten onterecht aan de macht zijn gekomen. (Verkiezingsfraude in de VS deel 1 t/m 10). Dit heeft Republikeinen en Democraten oneindig ver uit elkaar gedreven en inmiddels zijn daar nog twee factoren bijgekomen.

Ten eerste is daar de discussie over het grondwettelijke recht van iedere Amerikaan om een vuurwapen te bezitten, een recht dat de Democraten willen afschaffen en dat de Republikeinen koste wat kost willen behouden.

Ten tweede is daar de zogenoemde “6-Januari-commissie”. De legitimiteit hiervan wordt door de Republikeinen aangevochten. Zij beschuldigen de commissie van onjuiste informatie en van gemanipuleerd bewijsmateriaal.

De (kortweg genoemde) “J6-commissie” is een door de Democraten ingestelde parlementaire commissie, die de gebeurtenissen van 6 januari 2021 tijdens de bestorming van het Capitool door woedende Trump-aanhangers onderzoekt. De commissie is ingesteld door Nancy Pelosi en bestaat uit 7 Democraten en 2 (anti-Trump geörienteerde) Republikeinen.

Uit wat de commissie tot nu toe naar voren heeft gebracht is het overduidelijk dat ze erop uit zijn om oud-president Trump te beschadigen. Ze willen hem aanklagen voor ophitsing van zijn achterban om het Capitool te bestormen, in een poging om de verkiezingsuitslag van november 2020 ongedaan te maken. De commissie wil Trump veroordeeld zien. Als dat lukt wordt zijn kandidaatstelling voor de presidentsverkiezingen van 2024 onmogelijk, en dat is nou net wat de Democraten beogen. Ze zijn doodsbang voor de invloed van Trump en zijn aanhangers en zij vrezen een geweldige nederlaag als hij zich in 2024 kandidaat stelt.

Trump en aanhang zijn woedend op de commissie zelf en op de aantijgingen die zij verkondigen. In The Gateway Pundit, een Republikeins georiënteerd nieuwsmedium, verscheen onderstaand artikel, dat aantoont hoe de polarisatie in Amerika is verscherpt. De Republikeinen veroordelen de Democraten in ongekend harde bewoordingen. Beschuldigingen en scheldwoorden zijn niet van de lucht. Hoe komen partijen die zó lijnrecht tegenover elkaar staan ooit weer “on speaking terms?”

The Gateway Pundit:

De ongrondwettelijke 6-januari-commissie van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, kondigde zondag aan dat ze haar pijlen richt op de grote slechte “oranje man”, nadat de commissie genoeg bewijs had verzameld om oud-president Trump aan te klagen voor het ontkennen van de legitimiteit van de “meest overtuigende” verkiezingen in de geschiedenis.

Te oordelen naar hun hoog opgeblazen nep-showproces (highly-produced, bogus show trial) dat deze week uitgebreid via diverse tv-stations werd uitgezonden – compleet met gescripte regels en een selectief gemonteerde video voor maximaal dramatisch effect – is het moeilijk om te zien wát voor nieuwe informatie de commissie heeft “ontdekt”. Maar ze houdt vol dát ze die informatie hebben.

Natuurlijk kon dirtbag pencilneck (“schooier potloodnek” vanwege zijn dunne hals) Adam Schiff (Democratisch afgevaardigde voor Californië) zich nauwelijks inhouden bij het bespreken van de plannen die de commissie voor Trump in petto heeft.

Schiff verklaarde via Associate Press ( The AP) :

“Ik zou graag zien dat het ministerie van Justitie elke geloofwaardige beschuldiging van criminele activiteiten door Donald Trump onderzoekt. Er zijn acties geweest, pogingen om de verkiezingen nietig te verklaren, die voor zover ik kan zien niet door het ministerie van Justitie worden onderzocht”.

Volgens AP overweegt de commissie van Pelosi om een “ongekende criminele aanklacht” tegen oud-president Trump in te dienen wegens “een poging om de verkiezingsresultaten van 2020 ongedaan te maken”. Een verklaring hieromtrent wordt binnenkort verwacht. Die moet deze week komen na bekendmaking van meer bewijsmateriaal als het showproces met meerdere getuigen verder gaat.

Een paar getuigen die op de rol staan zijn Trump-campagnemanager Bill Stepien en voormalig Fox News-redacteur Chris Stirewalt.

Deze week zal tijdens de hoorzittingen aanvullend bewijs worden geleverd dat Trump en sommige van zijn adviseurs zich inspanden om desinformatie te verspreiden en het ministerie van Justitie onder druk te zetten om valse verklaringen te accepteren. Verder dat ze er bij toenmalig vicepresident Mike Pence op aandrongen om kiesmannen te de-certificeren (nietig te verklaren) en daarmee de stemmingsuitslag op 6 januari nietig te verklaren.

De aankondiging van de J6-commissie komt slechts twee dagen nadat voormalig Trump-adviseur Steve Bannon (die zelf door de commissie is gedagvaard en lastiggevallen) de op prime-time uitgezonden politieke theatervoorstelling van donderdag fel heeft bekritiseerd en de J6-commissie heeft uitgedaagd om hun valse beschuldigingen om te zetten in een aanklacht tegen oud-president Trump.

De reactie van Bannon:

“Ik daag Merrick Garland uit om met die onzin van gisteravond Donald J. Trump aan te klagen. We dagen je uit. Omdat we willen impeachen. Wij gaan in november winnen en we gaan jou en iedereen om je heen impeachen! Weg met Merrick Garland!”

Tot zover The Gateway Pundit. De commentator vindt dat het “Schertstheater” van de J6-commissie lang genoeg heeft geduurd. “Pelosi en haar bende anti-Amerikaanse moerasgedrochten zijn degenen die moeten worden aangeklaagd”.

Het is overduidelijk dat de verhoudingen in de Amerikaanse politiek nog nooit zo sterk zijn gepolariseerd. Kunnen Democraten en Republikeinen nog een normale discussie met elkaar voeren? Er wordt over en weer op ongekende wijze gescholden, met modder gegooid en beschuldigingen geuit.

Volgens recente polls is de waardering voor de Biden-administratie van de Democraten tot een minimum gedaald en zijn de kansen van de Republikeinen om in november de midterms te winnen – om een meerderheid te halen in zowel House als Senate – levensgroot. Als dat gebeurt, worden de politieke verhoudingen op hun kop gezet. Spannende tijden. De uitkomst hiervan zal niet allen grote invloed hebben in de de VS maar ook op de politieke situatie in de hele wereld.

Bron:
thegatewaypundit.com
Door: Julian Conradson

Vertaald en bewerkt uit het Engels door:
J.A. Kapteyn
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Tweedeling in de Verenigde Staten

 1. Ravian zegt:

  “Kunnen Democraten en Republikeinen nog een normale discussie met elkaar voeren?”

  Kun je een discussie voeren met schuimbekkende linksmensen die middels fraude aan de macht gekomen zijn, wier hele politieke agenda op leugens en bedrog gebaseerd is, en die nu als de dood zijn dat ze hun illegaal verkregen macht kwijtraken en daarna mogelijk rekenschap voor hun misdrijven zullen moeten afleggen?
  De echte vraag is natuurlijk WIL je met dergelijke mensen nog een normale discussie voeren, of wil je enkel nog maar via advocaten en tribunalen met hen discussiëren?
  De “Democrats” hebben niet enkel de bruggen naar Rusland verbrand, ze hebben ook de bruggen naar Republikeins Amerika verbrand, en ze zijn druk doende de bruggen naar het niet extreem linkse deel van hun eigen achterban te verbranden.
  Ook het merendeel van de Democratische achterban zit namelijk niet op LGBTQ waanzin en een socialistische dictatuur te wachten.
  Ik denk dat die klootzakken hun hand zwaar overspeeld hebben, en daar eerstdaags de rekening voor gepresenteerd gaan krijgen.
  En als ze in hun criminele pogingen dat te voorkomen de Amerikaanse grondwet nog opzichtiger gaan verneuken dan konden ze eerstdaags wel eens met het werkelijke doel van het 2nd amendment geconfronteerd gaan worden.

  Geliked door 4 people

  • koosv8 zegt:

   Pang.

   Like

  • Schimanski zegt:

   Ik zie de laatste maanden enorme stroomversnellingen in de hoogmoedswaanzin van zowél de huidige EU-leiders als in de club rondom Pelosi, een oude tante die haar houdbaarheidsdatum allang gehad heeft, net als von het Leyen-dakje in Brussel. Ze zijn te oud en bijna uitgerangeerd en komen nu met steeds driestere leugens en propaganda-verhalen om te ‘bewijzen’ dat ze gelijk hebben. De katten in het nauw…. Hoe harder ze schreeuwen en tekeer gaan des te meer mensen zich van hen afkeren, vooral de zwijgende meerderheid. In Frankrijk ziet Macron zijn meerderheid in het parlement al verdampen zodat zijn winnen betekenisloos wordt, in Amerika zijn bijna midterms waardoor sleepy Joe’s presidentschap betekenisloos wordt. De Duitse regering blijft ook niet lang meer zitten met het Duitse inflatie-trauma en benzineprijzen in nota bene hét autoland van de wereld. Oekraïne heeft niet lang meer en stelt steeds gekkere eisen waardoor steeds meer steun in de bevolking verdampt. De toetreding van Finland en Zweden tot de navo schijnt niet te lukken. Behalve de westerse wereld stéunt geen enkel land in de wereld nog al dat gedoe eromheen en ook steeds meer landen ín de EU zullen gaan afhaken. De poppetjes van het post-modernisme staan kortom allemaal op omvallen en ze wéten het en ook dat de processen later voor hénzelf zullen zijn.

   Geliked door 2 people

 2. Ronald zegt:

  Donald Trump is de beste president die de VS ooit hebben gehad!!! Een man, een man, een woord, een woord!!! A BIG RESPECT!!!

  Geliked door 2 people

 3. Rene zegt:

  Onkruid vergaat daar waar het geen voeding meer krijgt dus bij de wortel uit roeien.

  Geliked door 1 persoon

 4. delamontagne zegt:

  Is de New York Times, het lijfblad van Biden, het blad dat alleen positief is over hem en 3-dubble Negatief over Trump, van koers veranderd ?
  Uit het recente magezine..

  Het kan zijn dat de oorlog in de Ukraïne niet is te stoppen.
  En de U.S is hier erg schuldig aan…..

  Like

 5. J.A. Kapteyn zegt:

  Helemaal gelijk Ravian. Er valt niet te discussiëren met mensen die alleen maar in hun eigen gelijk geloven., Je ziet het ook bij ons: klimaat- en stikstofgekte, coronahype, asielzoekers… naar tegenargumenten wordt niet geluisterd. Ze steken de kop in het zand en geloven alleen in eigen gelijk. De enige manier om hier uit te komen is inderdaad dat de wal het schip keert. De Founding Fathers hadden een profetische blik toen ze het Second Amendment in de Grondwet opnamen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ronald zegt:

   Het kabinet volgt het plan van het WEF en The great reset…..daarom gaan ze geen discussie aan en proberen alles zolang mogelijk te rekken, zodat het uiteindelijk langzaamaan zijn intrede doet….Het kabinet verwoest de Nederlandse cultuur en maatschappij……

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s