CARTOON

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op CARTOON

 1. BosscheBol zegt:

  Het lijkt mij toch eerder de Europese economie die op een ramp afstevent.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  HET WORDT MET DE MINUUT DUIDELIJKER, DENK IK ZOMAAR

  EEN DEKSELS GOED PLAN VAN OOM VLADY .

  OOMBOBOBOBOBOBOBOBOBOOB

  Na maandenlang het Amerikaanse publiek te hebben voorgelogen over het ontstaan en het verloop van de oorlog in Oekraïne, bereiden de media nu het Amerikaanse, Britse en andere westerse publiek voor op de militaire ineenstorting van Oekraïne.

  Dat had al veel eerder moeten gebeuren. De Westerse media hebben alles gedaan wat in hun macht lag om de Oekraïense defensie de schijn te geven van veel grotere sterkte dan zij in werkelijkheid bezat. Voorzichtige waarnemers merkten op dat dezelfde videoclips van Russische tanks die werden aangevallen herhaaldelijk werden getoond. Lokale tegenaanvallen werden gemeld alsof het om operationele manoeuvres ging.

  Russische fouten werden overdreven in geen verhouding tot hun betekenis. Russische verliezen en de ware omvang van Oekraïnes eigen verliezen werden verdraaid, verzonnen of gewoon genegeerd. Maar de omstandigheden op het slagveld veranderden in de loop der tijd weinig. Toen de Oekraïense troepen zich eenmaal hadden vastgezet in statische verdedigingsposities in stedelijke gebieden en het centrale deel van Donbas, was de Oekraïense positie hopeloos. Maar deze ontwikkeling werd afgeschilderd als een mislukking van de Russen om “hun doelen” te bereiken.

  Grondgevechtstroepen die hun soldaten immobiliseren in voorbereide verdedigingsstellingen zullen van een afstand worden geïdentificeerd, geviseerd en vernietigd. Wanneer de aanhoudende inlichtingen, bewaking en verkenning van bovenaf, bemand of onbemand, worden gekoppeld aan precisie geleide aanvalswapens of moderne artilleriesystemen op basis van nauwkeurige doelgegevens, is “terrein houden” fataal voor elke grondtroepenmacht. Dit geldt des te meer in Oekraïne, omdat vanaf de eerste actie duidelijk was dat Moskou zich richtte op de vernietiging van de Oekraïense strijdkrachten en niet op de bezetting van steden of de inname van Oekraïens grondgebied ten westen van de rivier de Dnjepr.
  Het resultaat was de stapsgewijze vernietiging van de Oekraïense strijdkrachten. Alleen de periodieke infusie van Amerikaanse en geallieerde wapens hield de gehavende legioenen van Kiev in het veld; legioenen die nu in groten getale sterven dankzij de proxy-oorlog van Washington.

  Kiev’s oorlog met Moskou is verloren. Oekraïense troepen worden wit gebloed. Getrainde vervangers zijn er niet in voldoende aantallen om de strijd te beïnvloeden, en de situatie wordt met het uur wanhopiger. Geen enkele hoeveelheid militaire hulp of bijstand van de VS en de geallieerden kan deze harde realiteit veranderen, behalve een directe militaire interventie door grondtroepen van de VS en de NAVO.

  Het probleem van vandaag is niet het afstaan van grondgebied en bevolking aan Moskou in Oost-Oekraïne dat Moskou reeds controleert. De toekomst van de regio’s Kherson en Zaporozhye en van de Donbas staat vast. Moskou zal waarschijnlijk ook Charkov en Odessa in handen krijgen, twee steden die van oudsher Russisch zijn en Russischtalig, evenals het grondgebied dat aan die steden grenst. Deze operaties zullen het conflict tot na de zomer verlengen. Het probleem is nu hoe de gevechten kunnen worden beëindigd.

  Of de gevechten in de vroege herfst zullen ophouden, hangt af van twee belangrijke factoren. De eerste betreft de leiding in Kiev. Zal de regering-Zelenski instemmen met het programma van Biden voor een eeuwigdurend conflict met Rusland?
  Als de regering-Biden haar zin krijgt, zal Kiev blijven fungeren als uitvalsbasis voor de opbouw van nieuwe strijdkrachten die klaar staan om Moskou te bedreigen. In de praktijk betekent dit dat Kiev nationale zelfmoord moet plegen door het Oekraïense kerngebied ten westen van de rivier de Dnjepr bloot te stellen aan massale, verwoestende aanvallen van de Russische lange-afstandsraket- en rakettroepen.

  Natuurlijk zijn deze ontwikkelingen niet onvermijdelijk. Berlijn, Parijs, Rome, Boedapest, Boekarest, Sofia, Vilnius, Riga, Tallin, en ja, zelfs Warschau, hoeven niet blindelings het voorbeeld van Washington te volgen. Europeanen turen, net als de meeste Amerikanen, al in de afgrond van een allesomvattende economische neergang die het beleid van Biden in eigen land teweegbrengt. In tegenstelling tot de Amerikanen, die de gevolgen van Biden’s slecht doordachte beleid moeten dragen, kunnen de Europese regeringen zich onttrekken aan Biden’s eeuwigdurende oorlogsplan voor Oekraïne.

  De tweede factor betreft Washington zelf. Na meer dan 60 miljard dollar, of iets meer dan 18 miljard dollar per maand, direct of indirect overgemaakt te hebben aan een Oekraïense staat die nu aan het afbrokkelen is, is de belangrijke vraag wat er gebeurt met de miljoenen Oekraïners in de rest van het land die niet gevlucht zijn. En waar zullen de middelen vandaan komen om de verwoeste Oekraïense samenleving weer op te bouwen in een zich ontwikkelende wereldwijde economische noodsituatie?

  Als de inflatie het gemiddelde Amerikaanse huishouden dit jaar 460 dollar per maand extra kost om dezelfde goederen en diensten te kopen als vorig jaar, is het heel goed mogelijk dat Oekraïne net als de Titanic stilletjes onder de golven zinkt zonder dat het Amerikaanse electoraat zich daar veel zorgen over hoeft te maken. Ervaren politici weten dat de Amerikaanse aandacht voor zaken buiten Amerika’s grenzen zo kort is dat een nederlaag in Oekraïne waarschijnlijk weinig of geen onmiddellijke gevolgen zou hebben.

  De gevolgen van de herhaalde strategische mislukkingen in Afghanistan, Irak, Libië en Syrië zijn echter cumulatief. In de jaren tachtig wilde General Motors dicteren welk soort auto’s Amerikanen zouden kopen, maar Amerikaanse consumenten hadden andere ideeën. Daarom verloor General Motors, dat 77 jaar lang de Amerikaanse markt domineerde, zijn toppositie aan Toyota. Washington kan niet alle uitkomsten dicteren, noch kan het zich onttrekken aan de verantwoordelijkheid voor zijn verkwistende uitgaven en het feit dat het de Amerikaanse welvaart heeft geruïneerd.

  In november gaan de Amerikanen naar de stembus. De verkiezing zelf zal meer doen dan de integriteit van het Amerikaanse verkiezingsproces op de proef stellen. De verkiezing zal er waarschijnlijk ook voor zorgen dat Biden herinnerd zal worden vanwege zijn onverzettelijkheid; zijn weigering om van koers te veranderen, zoals Herbert Hoover in 1932. De Democraten zullen zich herinneren dat hun voorgangers in de Democratische Partij meer dan een halve eeuw lang effectief tegen Hoover hebben gestreden. Republikeinen zullen misschien de komende 50 jaar tegen Joe Biden moeten opboksen.

  EN DAN INEENS DENKEN . MIJN GOD AL DIE NUTTELOOS WEGGEPLEURDE MILJARDEN SINDS 2004 THE ORANGE REVOLUTIE ???

  EN ALLES AAN WAARDE IN UKRAINE . in beslag genomen door een

  TAXICHAUFFEUR WHAHAHAHAHAHAHAHA

  Like

 3. droevige mof zegt:

  In de “rechtse” Amerikaanse sociale media las ik dat het niet de echte Biden was die van zijn fiets viel, omdat de oude geit niet meer kan fietsen, maar een avatar van Biden. Daarom was de val zo vreemd, als een pop die omvalt.
  Zelfs als het niet waar is, het is vermakelijk.

  Geliked door 1 persoon

 4. droevige mof zegt:

  Vuile was in het Biden huis. Deze keer is het Ashley Biden, de dochter van Joe’s tweede huwelijk met Jill. Ashley heeft haar dagboeken verkocht, die natuurlijk meteen werden gepubliceerd. Zoals verwacht, vernemen we seksverhalen over de vader. Hij vond het altijd leuk om kleine meisjes te strelen en te douchen met hen….
  Als het waar is.
  https://www.wnd.com/2022/06/tale-ashley-bidens-diary-ruin-joes-life/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s