Prioriteiten stellen . . .

Europa gaat massaal over op kolencentrales… Want deze verloren oorlog voeren en Rusland sanctioneren is belangrijker dan de planeet redden… Greta Thunberg is echter zeer ontstemd… How dare they!

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “NOS = FAKE NEWS“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Prioriteiten stellen . . .

 1. bobzelf zegt:

  de OPMERKING DANWEL SPREUK VAN OOM VLADY …
  U HEEFT UW EIGEN BED OPGEMAAKT …
  GA ER DAN MAAR IN SLAPEN OOK ..

  HIER LEGT 99 JARIGE MASSAMOORDENAAR KISSINGER UIT

  DAN DUITSLAND DUS ..TOAAL NAAR DE KLOTEN GAAT ..

  DUSDAT ER SNEL MET PUTIN ONDERHANDELD MOET WORDEN ???

  GODVERDOMME , OOM VLADY IS THE WINNER DUS ??

  WAT GAAF .. WAT HEERLIJK, DAT GUN IK DIE OUWE TAXICHAUFFEUR OOK WEL

  GENIET EVEN MEE. VAN DE TOTALE ONDERGANG VAN EUROPA …

  OMDAT U ZO GRAAG VAN HET RUSSISCHE GAZZ EN OLIE AF WIL

  EN DAT DUS HELEMAAL NIET KAN . WHAHahahahahahahaha

  Kissinger
  De toespraak van Henry Kissinger op het World Economic Forum veroorzaakte een sensatie – de politieke veteraan hekelde het huidige Amerikaanse beleid als volledig verkeerd.

  De toespraak van Henry Kissinger op het World Economic Forum veroorzaakte een sensatie – de politieke veteraan hekelde het huidige Amerikaanse beleid als volledig verkeerd.
  En waarom?
  Wat betekent dat in de praktijk?
  Welke gevolgen heeft dit voor Europa?
  Waarom is dat belangrijk?

  Als een alternatieve journalist of beruchte vriend van Rusland dat had gezegd, zou er niets bijzonders aan zijn. Maar Henry Kissinger? De nu bijna 100-jarige voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken is stevig verweven met het politieke establishment van het land en wordt vaak beschouwd als een “hardliner”.

  Maar Henry Kissinger is ook een patriot. En als zodanig houdt hij er blijkbaar niet van als het Amerikaanse leiderschap op het punt staat het land te ruïneren met zijn huidige beleid. In Davos las hij de oproerhandeling voor aan de aanwezige ‘leiders’ en klaagde er bijvoorbeeld over dat het agressieve westerse beleid jegens Rusland dit land in de armen van China dreef, dat sterker uit de huidige crisis zou komen.

  Kissinger schilderde de verstoring van handelsroutes en een leveringscrisis van ongekende proporties, op gebieden die zo belangrijk zijn als voeding en energie. Als het huidige beleid niet vrij snel wordt beëindigd, kan dit de positie van westerse landen in de wereld blijvend verzwakken. Het is te hopen dat de waarschuwing van de grand seigneur zal worden gehoord.

  Kissinger had geen kritiek op de manier waarop de oorlog in Oekraïne wordt gevoerd of op het gebrek aan vooruitgang ter plaatse. nee Wat Kissinger bekritiseerde, was het beleid zelf, en dat was het begin van de vuurstorm. Hij gooide een emmer koud water over de mensen die dit krankzinnige beleid bedachten en zei hen recht in het gezicht dat ze “het bij het verkeerde eind hadden”.

  En ze hadden het bij het verkeerde eind, omdat het beleid dat ze momenteel voeren schadelijk is voor de geallieerden en de belangen van de VS. Dit is de maatstaf die we gebruiken om te bepalen of een bepaald beleid dom is, en helaas doorstaat het de “domheidstest” met vlag en wimpel.
  Advertisement

  Laat me het uitleggen: onze basisstrategie is om Rusland te ‘verzwakken’ en te ‘isoleren’ door de economische banden van Rusland met Europa te verbreken en het in een lang en kostbaar moeras in Oekraïne te drijven. Dat is de planning.

  Nu zou je denken dat dat redelijk klinkt, maar – volgens Kissinger – is het het verkeerde plan.

  En waarom?

  Omdat de Amerikaanse Nationale Veiligheidsstrategie China identificeert als Amerika’s grootste rivaal – wat het ongetwijfeld is – dus natuurlijk gaat elk beleid dat China versterkt in tegen de strategische belangen van de VS.

  Is dat duidelijk? Dus de vraag is: maakt onze proxy-oorlog in Oekraïne China sterker?
  Advertisement

  En het antwoord is: Natuurlijk doet hij dat. Hij maakt China veel sterker omdat hij Rusland dwingt de banden met China aan te halen.
  Wat betekent dat in de praktijk?

  Het betekent dat de betrekkingen tussen ’s werelds grootste producerende mogendheid (China) en ’s werelds op een na grootste producent van koolwaterstoffen (Rusland) zojuist exponentieel zijn verbeterd als gevolg van de contraproductieve oorlog van Washington in Oekraïne. Dat is de betekenis van dit evenement. Het betekent ook dat naarmate de betrekkingen tussen de twee landen verbeteren, de neergang van het Amerikaanse rijk zal versnellen naarmate de niet-dollarzone zich uitbreidt en de bilaterale handel geleidelijk het door de VS gedomineerde vervangende mondiale handelssysteem wordt.

  Deze ontwikkeling is nu al waar te nemen. De oorlog in Oekraïne heeft geleid tot een schokkende ineenstorting van de wereldhandel, grote verstoringen van belangrijke toevoerlijnen, ongekende voedsel- en energietekorten en de grootste herverdeling van de wereld sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie.

  Washington heeft besloten zijn toekomst en de toekomst van het Amerikaanse volk op het spel te zetten voor een zinloze geopolitieke gok die de grootste strategische catastrofe in de Amerikaanse geschiedenis zou kunnen blijken te zijn.

  Kissinger is zich bewust van de ernst van de situatie en daarom heeft hij besloten zijn twee cent toe te voegen. Maar naast kritiek op het beleid, gaf hij een onheilspellende waarschuwing die bijna volledig werd genegeerd door de media. Hij zei:

  “De onderhandelingen moeten in de komende twee maanden beginnen voordat ontwrichtingen en spanningen ontstaan ​​die niet gemakkelijk kunnen worden opgelost. Idealiter zou de scheidslijn de terugkeer naar de status quo ante moeten zijn (…) Voortzetting van de oorlog voorbij dit punt zou de vrijheid van Oekraïne niet aantasten, maar zou een nieuwe oorlog tegen Rusland zelf betekenen.”
  Advertisement

  Hier is het in zwart-wit, maar laten we het in tweeën splitsen om een ​​beter idee te krijgen van wat hij zegt:

  Het beleid is fout.
  Het beleid moet onmiddellijk worden gewijzigd, anders zal de schade aan de VS en zijn bondgenoten ernstig en permanent zijn (“De onderhandelingen moeten binnen de komende twee maanden beginnen”).

  Dat klinkt misschien te apocalyptisch voor sommigen, maar ik denk dat Kissinger hier het doel treft. Kijk maar naar de enorme veranderingen die de wereld al heeft gezien sinds het conflict begon: de verstoring van de voorziening, het tekort aan voedsel en energie en het terugdraaien van het globaliseringsproject. Vrij grote veranderingen zou ik zeggen, maar ze zijn waarschijnlijk slechts het topje van de ijsberg. De echte pijn moet nog komen.

  Hoe zal deze winter eruitzien als de verwarmingskosten in huis de pan uitrijzen, de industrie in heel Europa bezwijkt voor hogere energiekosten, de werkloosheid stijgt tot het niveau van de Grote Depressie en black-outs gemeengoed worden in het Westen? Zo ziet de toekomst van Europa en Amerika eruit als het beleid niet wordt gewijzigd en er niet snel een onderhandelde oplossing wordt gevonden.

  Poetin heeft al verklaard dat Rusland niet opnieuw economisch afhankelijk zal worden van Europa. Die dagen zijn voorbij. In plaats daarvan leidt het kritieke energiestromen naar China, India en daarbuiten. Europa is niet langer een prioritaire klant, het is zelfs een bedreiging geworden voor het voortbestaan ​​van Rusland, wat betekent dat Rusland de productie naar het oosten zal blijven verschuiven.
  Welke gevolgen heeft dit voor Europa?

  Dat is vrij eenvoudig. Europa zal meer voor zijn energie betalen dan enig ander land ter wereld. Dat is de keuze die ze hebben gemaakt bij het afwijzen van de legitieme veiligheidseisen van Rusland, en ze zullen met die uitkomst moeten leven.

  Je moet dus het volgende weten:
  Advertisement

  In 2021 leverde Rusland 40 procent van al het aardgas dat in de EU wordt verbruikt.
  In 2021 leverde Rusland meer dan 25 procent van de in de EU verbruikte olie.

  Als je denkt dat deze hoeveelheden koolwaterstoffen kunnen worden vervangen door producenten in Nigeria, Iran, Saoedi-Arabië of ergens anders ver weg, heb je het mis. Europa bevindt zich frontaal in de grootste energiecrisis in zijn geschiedenis en heeft alleen zichzelf de schuld. Hier is meer uit een artikel op RT :

  “De huidige energiecrisis kan een van de ergste en langste in de geschiedenis zijn, en Europese landen kunnen bijzonder hard worden getroffen”, zei Fatih Birol, hoofd van het Internationaal Energieagentschap, dinsdag. In een interview met het Duitse tijdschrift Der Spiegel zei Birol dat de impact van de gebeurtenissen in Oekraïne de huidige energiecrisis waarschijnlijk erger zal maken dan de crises van de jaren zeventig.

  ‘Toen draaide het allemaal om olie. Nu hebben we tegelijkertijd een oliecrisis, een gascrisis en een machtscrisis’, vertelde Birol aan het tijdschrift, eraan toevoegend dat Rusland vóór de huidige gebeurtenissen in Oekraïne ‘een hoeksteen van het wereldwijde energiesysteem was: ’s werelds grootste olie-exporteur , de grootste gasexporteur ter wereld, een toonaangevende leverancier van kolen’.

  Als onderdeel van haar sancties tegen Oekraïne heeft de EU beperkingen opgelegd aan Russische fossiele brandstoffen en toegezegd deze geleidelijk af te schaffen. Birol waarschuwde dat landen in Europa die afhankelijker zijn van Russisch gas een ‘moeilijke winter’ tegemoet gaan omdat ‘gas mogelijk moet worden gerantsoeneerd’, ook in Duitsland. Zijn opmerkingen kwamen nadat het Russische staatsgasbedrijf Gazprom de leveringen aan een aantal energiebedrijven in Duitsland, Denemarken, Nederland en andere landen had stopgezet nadat ze niet hadden betaald voor brandstof in roebels onder de nieuwe vereisten – IEA ,” (RT).

  Dus ik denk dat bevriezen in het donker beter is dan erop aandringen dat Oekraïne neutraal blijft en stopt met het doden van etnische Russen in het oosten? Is dat het “principe” dat Europa verdedigt?

  Als dat zo is, dan is dat een slechte keuze.

  Hier is iets om over na te denken: Wist u dat niet alle “oliemengsels” gelijk zijn gemaakt?
  Advertisement
  Waarom is dat belangrijk?

  Want Duitsland importeert momenteel 34 procent van zijn olie uit Rusland. En de Russische olie is een beproefde, hoogwaardige Ural-blend die in bulk via de Druzhba-pijpleiding naar Duitse raffinaderijen wordt verscheept die zijn ontworpen om aan specifieke verwerkingsvereisten te voldoen. Verschillende olie van verschillende leveranciers zou het hele raffinageproces in de war brengen.

  Het zou belangrijke “veranderingen omvatten aan nieuwe grondstofpijpleidingen en infrastructuur, een atmosferische distillatie-eenheid, een vacuümdestillatiesysteem, een cat-kraakeenheid, een visbreaking-eenheid, een alkyleringseenheid, een katalytische reformer, een isomerisatie-eenheid en een ethyl-tertiaire butylether (ETBE) systeem” vereist. Er zijn ook gloednieuwe opslag- en overslagfaciliteiten voor ruwe olie in Rostock ter vervanging van de 24x7x365 soepel lopende Druzhba-pijpleiding” (“Germany’s Refinery Problem”, The Saker ).

  Dus zijn niet alle oliemelanges hetzelfde?

  Nee, niet eens in de buurt. Bovendien schatten experts uit de industrie dat de ombouw van de raffinaderij ongeveer 6 jaar zou duren. Ondertussen zal de Duitse economische groei — die nauw verbonden is met het energieverbruik — dramatisch vertragen, bedrijven zullen sluiten, de werkloosheid zal stijgen en het machtigste en meest productieve land van de EU zal op de knieën worden gebracht.

  Misschien had iemand in de Duitse regering over deze dingen moeten nadenken voordat hij besloot Russische olie te boycotten?
  Advertisement

  Het punt waar we naar toe gaan is simpel: Kissinger heeft gelijk, en de neocon-clowns die de mislukte Oekraïne-strategie hebben verzonnen, hebben het bij het verkeerde eind. En als we niet “onderhandelen… in de komende twee maanden”, zoals Kissinger adviseert, dan zal de breuk met Rusland definitief en onomkeerbaar zijn, en dan zullen de enorme energiebronnen, mineralen en landbouwproducten van Rusland voor altijd naar het oosten gaan naar vriendelijker landen geleid. En dat zal verschrikkelijk lijden veroorzaken voor zowel de Verenigde Staten als hun bondgenoten in Europa.

  De enige verstandige manier is om een ​​onmiddellijk staakt-het-vuren af ​​te dwingen, zodat de vredesbesprekingen zo snel mogelijk kunnen beginnen.

  dus nu mag u op uw knieen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  GAAN VRAGEN AAN DE RUSSEN , OF ZE WILLEN HELPEN .

  WHAHAHAHAHAHAHAHA

  IK MOET ZEGGEN DAT IK DAT DUS REDELIJK GEINGI VIND WHAHAHAHAHAHAHA

  OOM VLADIBOB

  Geliked door 2 people

 2. Belozersky zegt:

  Zijn zware tijden voor Greta. Bij het stoken van steenkool komen veel CO2 en vervuilende stoffen vrij. 2x meer dan gas in centrales. Biomassa is nog erger tenzij zegt men een enorme hoeveelheid nieuwe bomen plant. Maar die nemen in het begin(eerste jaren?) nauwelijks CO2 op.
  Het is treurig waarmee westerse politici bezig zijn. Allemaal om Rusland een hak te zetten ten koste van eigen bevolking. Recessie zit in de pijplijn. Wanneer gaan de ogen open van de westerse bevolking?

  Geliked door 2 people

 3. Julia zegt:

  Frans Timmermans die een tiener al jaren inzet is totaal geïndoctrineerd. Maar kunnen we het eigenlijk haar kwalijk nemen onze kinderen worden ook al van jongs af aan op scholen geïndoctrineerd door giftig links evenals dat op de universiteiten gebeurt. De kwade geesten zoals Timmermans zijn de schuldigen. De lafbekken verschuilen zich zelfs achter de jeugd. Maar ja we kennen dat ook uit WOII

  Geliked door 3 people

 4. Wim Vreeswijk zegt:

  Het westen kan beter fors investeren in defensie zodat Rusland zich wel drie bedenkt om buren lastig te vallen met hun agressie

  Like

  • bobzelf zegt:

   Wim Vreeswijk zegt:
   22 juni 2022 om 18:50

   IK GELOOF NIET DAT JIJ HIER SINDS 2014

   OOK MAAR IETS ZINNIGS OPGESTOKEN HEBT . LEES IK ZOMAAR ???

   EN DAT IS ALLE JEZUS KNAP . TERINGGGGGGGGG

   MOET IK HET ALLEMAAL NOG EEN KEER UITLEGGEN SINDS

   THE ORANGE REVOLUTION IN 2004 LOSER ??

   NOU ECHT NIET . WAT EEN SLAAPMUTS

   OOM SOMS DENK IK . DAT HET ZELFS NOG VEEL MEER
   DAN 16 MILJOEN HERSENDODEN ZIJN

   WIM HOUDT VAN SS NAZI’S MET EEN KEPPELTJE

   EN MENSEN LEVEND VERBRANDEN WIL HIJ OOK GRAAG EEN KEER UITPROBEREN ??

   Like

 5. Harry22 zegt:

  Aha dan rijdt je tesla dus op kolen

  Geliked door 2 people

 6. ronjaspers zegt:

  Waar is de bezemsteel van dat secreet.

  Geliked door 2 people

 7. karton zegt:

  Ach ja, dat rare kind is er ook nog steeds. Ze weet nog niet eens zeker of ze “er” veertjes of haartjes op krijgt maar ze staat wel all over the world met haar grote waffel vooraan. Zwijg toch dood zo’n ongeletterd trollen-meisje.

  Geliked door 3 people

 8. scherpschutter1943 zegt:

  Kan me niet schelen waar de warmte vandaah komt als we maar zitten. Idee: Kunnen we een stroomnet aanlegen in de woestijnen van de arabische landen en die stroom naar europa transporteren? Met olie kan dat ok dus waarom niet met stroom. Die arabieren hebben meer plek voor zonnenpanelen dan wij in europa.. En als die abiern ons dan chanteren door dreiging met stroomafsluiting kunnen wij hen voorstellen om ze weer terug te bombarderen tot de middeleeuwen. Ruimen we gelijk iran even op en nog even paar dwarsliggers zoals syhrie en libie. Met rusland doen we dat niet want daar zijn nog steeds bang van.

  Like

  • karton zegt:

   @ scherpschutter1943 op 22-6-2022 om 20.30 u.
   Potverdorie Schutter toch ! Das een prachtig idee !
   Als Qutje Jetten dat leest gaat hij ogenblikkelijk een 3- of 4-tal schepen laten bouwen met een zeer groot laadvermogen zodat die schepen, eenmaal volgeladen met Arabische stroom een soort van geregelde dienst kunnen gaan onderhouden tussen NL én Arabië, vanuit Arabië mét stroom hier naartoe en van hier naar Arabië mét zg “vluchtelingen”.
   Het mes snijdt aldus aan twee kanten, noemt men dat niet : “een win-win-situatie” ?

   Like

 9. Ravian zegt:

  Een onnozel links geïndoctrineerd kind met een geestelijke afwijking, dat door haar kneiter linkse ouders zwaar misbruikt wordt.
  Greta is een geval voor de kinderbescherming…

  Geliked door 3 people

  • ronjaspers zegt:

   Ravian.De ouders van greta zullen ongetwijfeld omgekocht zijn door de extreem linkse multimiljardair george soros om de klimaathoax te promoten.De nazi,s en communisten gebruikten ook kinderen voor hun propaganda doeleinden.

   Like

 10. oliedom zegt:

  Dat zij dat kind op de voorgrond zetten, hebben zij geleerd van Afrika, die zetten, als ze weer geld moeten hebben, hun kindertjes ook op de voorgrond, dan lijkt het zoooooooo zielig en komen er weer een hoop idioten geld ophalen en bezorgen, Tot de volgende “ramp”, wat het helpt geen sodermiettter daarzo.
  De natuur moet het daar regelen en dus NIET mee bemoeien.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ oliedom op 23-6-2022 om 10.20
   Kinderen “doen ’t altijd goed” als ’t om geld of imago gaat.
   Kijk naar ons koninklijk Dikkertje , Amalia.
   Ik heb nu al diverse malen gehoord dat zij eigenlijk NIET meer hoeft te gaan studeren, zij schijnt reeds zodanig intelligent te zijn, dat studeren eigenlijk overbodig is.
   Verder “stal zij de show” tijdens een bijeenkomst van “koninklijke snotneuen”.
   Kijk,zie u, het stelen zit er al zéér jong ingebakken, zit hun genen, dat stelen.
   Valt me nóg mee, dat zij, Amaaltje dus, zich niet wil laten ombouwen tot een “prins”.
   Das momenteel toch een hype onder de jeugd ?
   Maar wie weet……..we laten ons verrassen.

   Like

 11. Angélica zegt:

  Waar zijn we mee bezig…?

  In elk geval met verkeerde prioriteiten stellen…

  De boeren die ons voedsel produceren de nek omdraaien, transgenders de hemel in prijzen,
  de islam en Middeleeuws barbarisme binnenhalen, Rusland verketteren en geschiedenisboeken vervalsen of de EU uitbreiden met maffialanden,

  maar

  we kijken weg voor het grootste probleem: China!
  China is de grootste producent van goederen ter wereld en o.a. Europa wordt steeds afhankelijker van dat land. Afhankelijk zijn van een land betekent dat je er geen kritiek op kunt hebben want anders…
  Terwijl iedereen slaapt of bezig is met het opkomen voor de rechten van ‘mannen met ’n baarmoeder’ vergroot China zijn militaire macht.
  Onlangs liep in China een nieuw vliegdekschip van stapel met de naam ‘Fujian’ en zo heet ook de Chinese provincie tegenover Taiwan, op ongeveer 150 kilometer afstand. China investeert in schulden van landen om ze zo financieel afhankelijk te maken van Beijing. Denk eens aan Afrika dat rijk is aan grondstoffen die nu massaal richting China worden afgevoerd of Griekenland waardoor China ook voet aan de grond heeft verkregen in Europa. Bovendien schijnt China al jaren zijn kernwapenarsenaal uit te breiden.
  Een ander teken aan de wand is dat China rederijen van passagiersschepen heeft verplicht ze geschikt te maken voor militaire operaties. Hierdoor beschikt China over de grootste vloot ter wereld om militair materiaal te vervoeren. Dat maakt duidelijk dat de militaire inspanningen van China gericht zijn op een ‘vijand’ over zee. Daarnaast produceert China grote hoeveelheden raketten en tanks en laat het voortdurend vliegtuigen boven de territoriale wateren van Taiwan vliegen. Het doel is natuurlijk om de Taiwanezen angst in te boezemen. China wil Taiwan graag veroveren: het is een prestigekwestie omdat Taiwan in de ogen van Beijing een afvallige provincie is en dat kan een voedingsbodem zijn voor kritiek op de regering of de oppositie hoop geven. Bovendien is Taiwan economisch een reus en een van de belangrijkste producenten ter wereld van elektronische chips.
  China bouwt kunstmatig eilanden bij in de Chinese Zee en dwingt de omringende landen ze te erkennen als Chinees grondgebied. Zo eigent China zich zeegebieden toe en verjaagt het land vissersschepen uit Viëtnam en de Filippijnen. De eilanden moeten op den duur militaire bases worden voor schepen en vliegtuigen maar zijn ook van belang voor de Chinese vissersvloot die daardoor steeds meer territoriale visgronden kan opeisen.
  Maar niet alleen Taiwan moet vrezen voor zijn onafhankelijkheid. Ook Australië verkeert in grote angst. De Chinezen bedreven er veel spionage en probeerden steeds meer invloed uit te oefenen op de regering. Die activiteiten zijn doorzien en Australië heeft daar paal en perk aan gesteld maar nu vergroot China zijn invloed in de Pacific op andere manieren.

  De regering van de Solomoneilanden staat op het punt om een veiligheidsverdrag te tekenen met Beijing. Door dat verdrag kan China mogelijk een militaire basis bouwen op de eilandengroep in de Pacific op slechts tweeduizend kilometer afstand van noordoost Australië. De premier van die eilandengroep staat China toe militairen en politiemensen te sturen om de belangen van de Chinezen op die eilanden te verdedigen! Ook kunnen de Salomonseilanden militaire steun inroepen van China als ze zich bedreigd voelen. Natuurlijk is dat gericht tegen Australië dat een overeenkomst gesloten heeft met de VS en het VK om de Chinese invloed in de Pacific aan banden te leggen, het AUKUS-bondgenootschap.
  Als China zijn zin krijgt mogen Chinese marineschepen in de toekomst aanmeren bij de eilanden. Daarmee zou China zijn eerste militaire steunpunt krijgen in het westelijke deel van de Stille Oceaan, niet ver van de Amerikaanse marinebasis op Guam. De tactiek die China heeft toegepast is dezelfde als China heeft toegepast in Afrika: politieke leiders worden omgekocht in ruil voor lucratieve verdragen die alleen China in de kaart spelen en uiteindelijk is de bevolking het slachtoffer als kostbare grondstoffen per trein richting havens verdwijnen om naar China te worden vervoerd. China heeft de benodigde spoorwegen en de havens aangelegd, zogenaamd om de Afrikaanse landen te helpen met hun infrastructuur ‘wat hun economische vooruitgang ten goede komt’ maar de enorme kosten kunnen die landen nooit dragen of terugbetalen dus gebeurt dat ‘in natura’. Zo is China ook bezig om voet aan de grond te krijgen in Papoea-Nieuw-Guinea en Kiribati. Dat laatste staatje heeft inmiddels al erkend dat Taiwan bij China hoort!

  China is een economische en militaire grootmacht. China worstelt ook met grote problemen: de bevolking vergrijst en dat is onder andere een gevolg van de één-kind-politiek in het verleden. Moeders kozen er destijds ook nog voor om hun kind als het een meisje was, om te brengen, waardoor er nu een vrouwentekort is. Vanwege het enorme aantal mensen dat China moet voeden, het gebrek aan vruchtbare grond -de grote steden zijn gebouwd op de vruchtbaarste grond- en de teruglopende visstand hebben de Chinese leiders behoefte aan ‘Lebensraum’. Volgens mij kun je China maar op één manier stoppen: maak van Taiwan en Australië nucleaire machten. China waant zich onaantastbaar OMDAT het een atoommacht is en het land beschikt over een enorm leger en vloot. China zou als het wil Oost-Azië en Oceanië kunnen veroveren. Alleen als het land beseft dat het zelf ook vernietigd wordt zodra het een veroveringsoorlog begint, kan het gestopt worden. L’histoire se répète, keer op keer op keer… maar niemand die luistert.

  Geliked door 2 people

 12. Des zegt:

  Greta is een hij. Onderzoek Baphomet de transgender satanistische geit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s