Boeren doen wat Groningers nagelaten hebben

(Door: Ebru Umar)

Het dedain waarmee politici de boeren tegemoet treden, is hemeltergend. Hun onvermogen om begrip te tonen van wat de boeren te wachten staat als politici hun plannen doorvoeren, mensonterend. De houding die Mark Rutte en Dilan Yesilgöz gisteren bij hun persco aannamen, wereldvreemd. Dilan stralend in haar rode jurkje, de enige woorden die ontbraken maar die ongetwijfeld nog gaan volgen: “Ik had dit voor geen goud willen missen”. De nieuwe Hugo de Jonge, en met wat mazzel de nieuwe Sophie Hermans. Voor de duidelijkheid: dat zijn geen complimenten.

De boeren doen wat de Groningers nagelaten hebben. De boeren doen wat de Toeslagenouders nagelaten hebben. De boeren doen wat de rest van Nederland aan de Wappies heeft overgelaten.

Opstaan tegen onrechtvaardigheid. Opstaan tegen waanzin. Opstaan tegen dom beleid. Opstaan tegen de mensen die er voor óns zitten, namens óns zitten en door óns betaald worden. Opstaan voor hun rechten. Opstaan voor hun bestaansrecht. Opstaan voor hun beroep. Opstaan tegen willekeur. Opstaan tegen de overheid.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Boeren doen wat Groningers nagelaten hebben

 1. Olie bol zegt:

  Zo een mooi stukje waarheid deze is voor de Telegraaf morgen.👍🏻👍🏻

  Like

 2. Wat Ebu hier zegt ben Ik al verschillende keren tegen gekomen, namelijk die onzin dat de boeren veel voor de export kweken.
  Net of dat geen geld in de belastinglade brengt.
  Daarbij komt dan nog de kortzichtigheid dat ze zich hier druk lopen te maken over de graanexport vanuit Oekraine terwijl de koekwouzen niet door hebben dat Oekraine ze3lf de export tegen houdt door de havens met mijnen vol te plempen.
  Ik begin het heelerg eens te worden met Bobzelf als hij het heeft over 16 miljoen hersenlozen.

  Geliked door 4 people

 3. BosscheBol zegt:

  Er is een wereldoorlog gaande. De oorlog van de allerrijksten tegen het volk. Bij elke “crisis” heeft de elite weer voordeel en moet het volk terrein prijs geven. Daarom worden er aan de lopende band “crises” verzonnen. Het volk moet terug naar het lijfeigenschap. Geen bezit en helemaal niets te vertellen. Op den duur zal het volk vanzelf uitsterven want ook dieren planten zich niet voort in gevangenschap.

  Nu wordt in Nederland voor het eerst een grote bevolkingsgroep aangepakt. Zij mogen collectief de tyfus krijgen. Waarom de boeren en niet de ouderen? De ouderen zijn gemakkelijker aan te pakken. Zij kunnen helemaal niets terug doen en de boeren kunnen nog vechten. Ik denk dat dat gebeurt omdat het verwijderen van de boeren gecamoufleerd kan worden met een mooi, groen verhaal. De boeren zij slecht voor de natuur en het klimaat, en nu plegen de boeren geweld en dreigen met doodslag! De propagandamachine brult en bralt. Grote delen van het volk slikken het. De schapen worden pas wakker als ze zelf aan de beurt zijn.

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   @Bossche Bol Hoezo de ouderen niet, die worden weggespoten, zitten in een continue staat van armoe, pensioenen worden steeds opgeschoven…woon je wel in Nederland joh

   Like

   • hannah zegt:

    Lucia, onze ouderen, waarvan ik er ook een ben (80), daar wordt nagenoeg geen rekening mee gehouden. De bank is 15 km verder en alleen met ov bereikbaar (1,5 uur), afspraak alleen telefonisch, verantwoording afleggen voor 10 enveloppen, zo kan ik nog wel een boek schrijven … Oud worden is voor eenzame ouderen verschrikkelijk …. volgende thema ….

    Like

 4. karton zegt:

  Onze Boeren kunnen, wat mij betreft, niet ver genoeg gaan met hun demonstraties. Dat Haagse Pleurisvolk maakt zélf het leven van elke échte Nederlander totaal kapot. GVD wat ben ik kwaad !!!!!

  Geliked door 3 people

 5. Wim Vreeswijk zegt:

  Op een gegeven moment is het emmertje vol bij de burgers.

  Like

 6. Harry zegt:

  Ik sta volledig achter de boeren !
  Voor mijn part breekt er een volksopstand uit .
  Burgeroorlog , ook prima !
  Je zal maar door een stel van die minkukels in Den Haag ,
  gedwongen worden je bedrijf op te geven !
  Boeren hebben soms miljoenen geleend om hun bedrijf te verduurzamen , gebaseerd op hun huidige situatie .
  Als ze hun veestapel moeten reduceren met dertig tot vijftig procent , wordt dat hun faillissement !
  Zie hier de oerstomme en onbetrouwbare overheidsdoctrines !
  Ze kunnen niet verder vooruitdenken dan een hond of een neger .
  Alles moest groter , méér , economischer , etc .
  De boeren hebben daar gehoor aan gegeven met enorme financiële risico’s van hun kant ,
  OM MAAR DOOR TE KUNNEN BOEREN !
  Met hun bedrijven , die vaak honderden jaren in hun familie zijn .
  En een zwerm onbenullen gaat dat even overhoop gooien ?

  Volgens die slappe darm van het CDA , Wapke , wil ie “ in gesprek met de boeren “ , nou we hebben gezien wat dat voorstelt : “ jullie mogen wat zeggen , maar je moet naar óns luisteren en doen wat WIJ zeggen “ .
  En nú naar huis !
  Einde “ gesprek “ .
  En daarna : “ we hebben met z’n ALLEN BESLOTEN “ ………..etc .

  Wellicht is het het beste om het hele land nu plat te leggen !

  En dat allemaal omdat dat verdomde D 66 niet uit kan staan dat boeren zoveel grond bezitten .

  Ik snap heel goed de frustraties van die mensen .
  En ik zou het dan ook helemaal niet erg vinden als alle regeringsgebouwen , het Binnenhof en de huizen van Rutte en die trut van het stikstof per ongeluk en bij toeval totaal af zouden fakkelen !

  Pas dán kun je er op rekenen dat ze ÉNIGSZINS na gaan denken !
  Een héél klein beetje .
  Tot die tijd donderen ze dóór met de WEF doctrine en laten ze zich door niets of niemand tegenhouden !

  Met z’n állen er tegenaan , dan heeft de politie ook niks meer in de melk te brokkelen !
  Donder al die politieauto’s maar in de sloot .
  En Klaus Schwab kan gaan zwabberen voor z’n pensioen .
  Nú is de tijd om definitief af te rekenen met het politieke geteisem !

  En die klootzakken die nu staan te mopperen omdat ze in een file staan door het boerenprotest :
  DENK GODVERDOMME EENS NA OVER DE GEVOLGEN ALS DE HALVE BOERENSTAND UITGEROEID WORDT , EN ZEIK NIET DAT JE AL EEN UUR IN DE FILE STAAT !
  KORTZICHTIGE HUFTERS !

  En wat krijgen boeren voor hun vaak eeuwen gekoesterd bezit ?
  Zal wel nét gaan als in Groningen , “ bedankt voor alles en de groeten “ .
  Verrek maar met je kosten en je schade !

  Geen groter geteisem dan politici !
  Behalve de PVV en het F.v. D.

  Geliked door 9 people

  • Jules Vismale zegt:

   @Harry, die akelige linkse klootzakken in Den Haag hebben zich al decennia’s lang gedragen tegen de boeren op een wijze die ze van de Vrouwe van Stavoren hadden overgenomen! Dit hooghartige mens zou, volgens een sage, ook totaal niets om graan hebben gegeven maar alleen maar om geld en juwelen!
   Deze laatsten zijn, gelijk naar stenen, absoluut NIEt eetbaar en hoewel ik geweld en vernielzucht niet goedkeur heb ik in mijn hart totaal geen medelijden met de minsters en bestuurders die nou zelf al die kwade boeren worden belaagd!
   Want ze volgden zelfs het voorbeeld van Donald duck die soms zo arrogant was en aan (zelf)bedrog en (zelf)verloochening deed dat hij blijkbaar nog gehaat wilde worden ook!
   En wie inderdaad anderen slecht bejegend moet er dan niet vreemd van opkijken als hij/zij inderdaad een keer gehaat wordt en dan een hoop ellende op het dak krijgt!

   Geliked door 1 persoon

  • Triumph1971 zegt:

   Hulde aan de boeren hard werken en de nederlander voorzien van zuivel en vlees alleen dat geteisem in den Haag zal wel even beslissen dat jullie kunnen vertrekken.Mannen niet meer protesteren met de trekkers gewoon de melk de sloot in en geen vlees meer voor de supermarkten leveren eens kijken wat de slappe hollander doet.

   Like

  • Htskday zegt:

   Ik wil bovenstaande reactie van Harry graag voordragen als beste comment van het jaar..

   *****

   Like

   • hannah zegt:

    inderdaad ….. zo is het

    Like

   • karton zegt:

    @ Htskday op 30-6-2022 om 03.53 u.
    Ben ’t wel met u eens maar……..we hebben nog een half jaar te gaan en je weet maar nooit wat die Haagse Maffia nog over ons uitstrooit en welke reacties daarop komen, dus ik zou zeggen……laten we ng heel ff wachten, hoewel ik @ Harry graag de prijs gun uiteraard.

    Geliked door 1 persoon

  • fransbrassens zegt:

   Even herhalen wat voor mij het hoogtepunt was uit Harry’s verhaal:
   “DENK GODVERDOMME EENS NA OVER DE GEVOLGEN ALS DE HALVE BOERENSTAND UITGEROEID WORDT , EN ZEIK NIET DAT JE AL EEN UUR IN DE FILE STAAT !
   KORTZICHTIGE HUFTERS !”

   Geliked door 1 persoon

 7. LUCIA zegt:

  Tja om in boerentaal te blijven… je oogst wat je zaait en dat geldt ook voor onze politici alias grotendeels leugenaars, bedriegers en de nieuwe maffia.

  Like

 8. Schimanski zegt:

  En ze doen hetzelfde als de truckers afgelopen winter begin dit jaar in Canada óók deden, ik hoop dat we dat niet vergeten zijn, ook dat waren helden. En de boerenprotesten, het woord protest zegt het al. Dat je protesten en demonstraties altijd net jes met hooguit een toetertje, aangemeld bij de burgemeester en dan op een aangewezen terreintje moet houden is bedacht door de zittende macht. De arbeidersprotesten in de hele periode 50-150 jaar geleden gingen ook niet zachtzinnig en werden ook ‘veroordeelt door de regeering” zoals men toen schreef. Als ze dat toen niet gedaan hadden had nú nóg iedereen hooguit een minimumloontje, geen doorbetaalde vakantiedagen, een sociale verzekeringen tegen ziekte, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid….. juist ómdát zij zich níets aantrokken van wat de regeering en de volksverteegenwoordiging ervan zei.

  Geliked door 1 persoon

 9. J.v.d.Heijden zegt:

  Boeren doen wat alle Nederlanders al jaren VERDOMMEN nl:
  je scheur opentrekken als je wéét dat je recht in je gezicht wordt belazerd met
  leugens over het klimaat, stikstof, de zwendelpraktijken van de fiscus,
  alle heisa rond covid-19 en wat ik vergeten ben.
  Wenn Unrecht zu Recht wird, wird Widerstand zur Pflicht. Bertolt Brecht

  Like

 10. J_r zegt:

  Groningen is al decennialang het afvalputje van NL 😢
  deze mensen zijn murw (gas, google etc.) en verdienen geen douw …
  laat eenieder in NL eens nadenken waarom men trouw blijft aan het “boerse” (lees: haagse) CDA: https://ejbron.wordpress.com/2022/06/30/duidelijk-155
  dus EENS met artikel, maar ondersteun deze HELDEN,

  ** daad bij woord:**

  koop LOKAAL zodat 🧑‍🌾 + 👩‍🌾 een fatsoenlijk inkomen hebben (dus ja, helaas: geen kilo-knallers, maar je hoeft gelukkig niet naar T Malieveld)
  #boycot_big_supermarkets_NL

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s