WIJ HADDEN TOEN WEINIG LEVENSVREUGD…

Vrouwen aan het strand – 1950

(Door: “Driek”)

Nu wij allen worden meegesleurd in de draaikolk van oorlog en verderf en wij machteloos moeten toezien hoe het Haagse rapalje de Nederlandse burger kaal vreet tot het merg, drijven mijn herinneringen mij naar de jaren vijftig van de vorige eeuw. Dan zie ik voor mijn geestesoog vrouwen in gebloemde jurken met gepermanent haar en mijn naaste buren die des Zondags twee keer ter Kerke togen.

Toen, in die rustige vredige tijd, toen vrouwen zich als vrouwen en mannen zich als mannen gedroegen, toen sterke drank alleen genuttigd werd bij feestelijke gelegenheden en de burger bij uitzondering bier dronk op een enkel terras of in een café – toen kenden wij alleen mannen en vrouwen. Het was toen gewoon ondenkbaar vrouwen in een nauwsluitende spijkerbroek te aanschouwen. Zoals het in de vijftiger jaren ook volkomen normaal was dat je niet overal op het strand je bovenlichaam mocht ontbloten. Er waren toen agenten te paard die je verordonneerden je bovenlichaam bedekt te houden. Niemand had toen het lef om tegen zo’n hoog gezeten agent te protesteren. Wij waren een gehoorzaam volk.

Niemand bekommerde zich toen om lieden met een andere geaardheid. De idioterie van ‘gender’ als culturele uitdrukking van de verscheidene biologische verschillen is in 1955 geïntroduceerd door een zekere John William Money (1921 – 2006). Heden ten dage is ‘gender neutral’ een wetenschap waar je professor mee kunt worden aan een universiteit. Veel wijzer zijn we daar niet van geworden. We hebben een nieuw modeverschijnsel gecreëerd.

Die naoorlogse jaren waren glansloos, dor en duf, het was werken geblazen. Ook op zaterdag. Weliswaar een halve dag. Er was in die tijd van alles niks, vakantieparken en festivals en andere vermakelijkheden bestonden niet. De jongeren van toen moesten zichzelf maar amuseren. Ze waren geschonden en ongeschonden de bezettingsjaren doorgekomen en hadden wel iets anders aan hun hoofd dan lawaaierige muziekfestivals te bezoeken.

Wij leven nu in een tijd waarin wij worden opgezadeld met onzinnig verzonnen virussen. En dat zijn er nogal wat. De angst moet er goed in blijven. Om de boel niet te laten verslappen, hebben we nu het Apenvirus. Ik vind het werkelijk ongelooflijk dat die Nederlanders daar nog intrappen. Dit is een verloren volk. En dan heb ik het maar niet over stikstof, waar we zelfs een minister voor hebben.

We worden om de oren geslagen met een nijpende woningnood en Afrikaanse asielzoekers die we niet kunnen herbergen. En nog steeds worden die getinte gauwdieven door het Haagse leugenbolwerk vluchtelingen genoemd. Maar, lezer, jaarlijks komen er in ons postzegellandje ongeveer vijftigduizend islamieten bij die allemaal uit oorlogslanden komen. Welke landen zijn dat dan? Dat zijn toch geen vluchtelingen?

Een gendertje

Al die mannen zien er gezond en krachtig uit. Doch die asielzoekers zijn klaar gestoomd om die domme Nederlanders op een vreselijke manier te grazen te nemen. Het beroven en vernederen en mishandelen van onschuldige burgers zijn wel de kenmerken van al die agressieve binnenkomers. De islam brengt ons geen vrede, doch haat en tweespalt. Wat laat de Nederlandse burger zich toch weer misleiden en bedotten door die Haagse smiechten. Ik heb er gewoon geen woorden voor.

Ik wens U allen nog een gezegende zomerdag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

27 reacties op WIJ HADDEN TOEN WEINIG LEVENSVREUGD…

 1. Frits zegt:

  U wordt bedonderd U wordt belazerd
  Tekst van toen NU

  Like

 2. Harry zegt:

  Goed verhaal weer , Driek !
  Compliment , man .

  Like

 3. Bert v zegt:

  U verwoord wat de grote meerderheid denkt.
  De volgende stap is het onteigenen van boeren zodat land vrijkomt om nog meer gespuis en parasieten binnen te halen. Wij worden geregeerd en geïndoctrineerd door landverraders die zich volksvertegenwoordigers noemen

  Geliked door 3 people

 4. delamontagne zegt:

  Je moet die tijd wel hebben meegemaakt om het te kunnen geloven.
  “Zo’n saaie tijd ?”, hoe hielden de mensen ’t uit toendertijd.
  Nu is ’t toch veel beter, het leven bij de “waan-van-de-dag” [ je mocht er eens buiten vallen door ’n andere mening te hebben !]
  En dan het nieuwe stadsbeeld, al die lieve mensen uit andere delen van de wereld .
  En elke week opnieuw komen er nog meer bij, het kan niet op.
  Nederland is tenslotte een Groot[S] land met vooruitstrevende ideeën.
  En ze brengen ook nieuwe, folklore en andere zeden met zich mee.
  Brengen leven in de brouwery anders waren de Nederlanders helemaal in slaap gesukkeld.

  Geliked door 4 people

 5. karton zegt:

  De foto deed mij meteen héél sterk denken aan …….Rutte, enkele minuten vóór z’n terechtstelling d.m.v.verhanging aan een boom.

  Geliked door 3 people

 6. Ik ben van begin 50 en mijn man van eind 40. Dus we hebben bewust die tijd mee gemaakt. Dat die tijd “glansloos” was is onzin. We waren met kleine dingen al blij. Kerst, nieuwjaar, verjaardagen werden goed gevierd, met veel taart, rumbonen, chips, drank, bier enzovoort. Het waren hoogtepunten. Met de verjaardag mocht je blij zijn dat je 1 kado kreeg. Bij mij was dat steevast een boek omdat ik bekend stond als een echte boekenwurm. Je was er blij mee. Dat we respect hadden voor de agente te paard, nee, echt niet. We kropen onder het paard, vond de agent niet leuk en het paard wel grappig, vooral als je hem wat lekkers toestopte zonder dat oom agent het zag. Texel was toen nog echt boerenland. Nog niet compleet verbouwd door SBB, Natura 2000 en de linkse vogeltjes loerders die, mocht je het ongeluk hebben een zeldzame krakkepiet op je land te krijgen, de hele boel met grote hordes vogeltjes loerders, compleet te vertrappen. En vervolgens kapot te rijden met 4×4 jeeps. Die gekte bestond toen nog niet. Er waren slechts vogelgidsen bij de plaatselijke mini supermarkt te koop. De vogeltjes liefhebber van toen was een bescheiden mens. Je hoorde als kind niets over homo’s en lesbo’s. Mijn vader had het een keer in gesprek met mijn moeder over herenliefde. Ik heb mij lang afgevraagd wat dat nu eigenlijk was. Ik was toen 14. Vakantie parken ( zoals de Krim) en festivals waren er eind 50 begin 60 wel degelijk en zeker op Texel. Berucht was de boerenschuur Sarasani, daar kwamen toen zelfs beatgroepjes uit Engeland spelen. Ik mocht er niet heen van mijn moeder. Drugs en verderf. Ik ging toch, net als de rest van de eiland jeugd. Er was altijd wel wat te beleven op het eiland. Maar soms ging ik naar mijn nichtjes en neefje in Amstelveen, daar was het eigenlijk in grote lijnen precies het zelfde, alleen dan stads. Het was een fijne tijd, we waren tevreden met weinig. We hadden nog tijd voor elkaar. Oude mensen hoorde er nog echt bij, en kinderen die uit school kwamen vonden moeder met thee en koek thuis, en daarna ging je huiswerk maken. Het is een tijd om naar terug te verlangen, alles was nog simpel en eenvoudig.

  Geliked door 6 people

  • karton zegt:

   @ linda.texel enz. op 29-6-2022 om 11.53 u. Geachte mevr. linda. Ik ben van begin ‘40, heb dus nóg meer beleefd als u (grapje hoor). Wij holden met een fietswiel (zonder band) over de stoep en noemden dat “hoepelen”; meteen ná de oorlog stonden veel al-dan-niet defecte Jeeps op een groot terrein, en dat was, vooral voor jongetjes, een prachtig speelterrein. Van een militair, Amerikaan of Canadees, kreeg ik een blikje (goudkleurig) met chocolade, had ik nog nóóit geproefd. Speelgoed ?? Nooit van gehoord, na maanden kreeg ik een houten locomotiefje aan een touwtje ! ‘k Was plots het binkje v.d. buurt , iedereen wilde met MIJN locomotiefje rennen ! Totdat mijn vader overleed, hij was 36 en ik 9 jaar oud. Toen kwam de armoede binnen, mevr. Linda. Maar álles overleefd en m’n echtgenote en ik vinden de huidige maatschappij één grote klèrezooi , onder aanvoering van “Den Haag”. (Deel II van m’n “biografie verschijnt binnenkort, niks spannends aan, er zijn in NL 100-duizenden kinderen die ‘t slechter hebben als ik heb gehad, en dat was , achteraf gezien, redelijk voor DIE tijd)

   Geliked door 2 people

 7. Even wat leugenbladen doorgenomen en daarbij valt op welke retoriek gebruit word om de boeren te demoniseren.
  Let even op de kop boven het artikel in het nationale leugenblad, de Telegraaf dus.

  Tweede Kamer in debat met Rutte over boerengeweld

  Huh Boerengeweld??
  Zo ver Ik weet waren er een aantal boeren die met hun tractoren in de straat kwamen bij van der Wal en in gesprek zijn gegaan met deze zepert.
  De kwatsers van de Telegraaf hebben het zelfs over een bestorming, Hoe komen ze er godverdomme op.
  Mij lijkt dat bij een bestorming toch minstens een aantal ruiten gesneuveld zouden zijn en een deel van de inboedel beschadigt zou zijn zo niet totaal gesloopt.
  Helaas is daar volgens het artikel helemaal niks van terug te vinden anders hadden we de komende maand wel kunnen horen en zien dat de glaszetter weken werk heeft gehad om de schade te herstellen en van der Wal dagelijks te zien zou zijn in meubelzaken en dergelijke.
  Maar van dit alles niks.
  Ook de eikeltjespyama vond dat hij nog wat olie op het vuur moest gooien en wist te verklaren dat:
  We zijn allemaal geschokt van de beelden gisteren”, stelt Klaver. „Mensen die het huis van een minister bestromen. En het bericht van onze collega Derk Boswijk dat hij bij zijn gezin blijft, omdat het onveilig is.”
  Who the fuck is Derk Boswijk.
  Of is dat ook zo’n figuur die om publicitaire redenen loopt te verkopen dat hij ook gevaar loopt.
  Dan schijnt Rutte ziedend te zijn op de boeren want die zorgen toch wel echt voor levensgevaarlijke situaties.
  Ow jah: Dat boerenbedrijven die dikwijls al generaties in families zijn gewoon de nek om gedraaid worden door het Haagse gajes wordt dan voor het gemak maar niet over gesproken.
  Als Ik dan zo ens terug denk aan het feit dat indertijd het kantoor van dit leugenblad beschoten is met een van de schouder afgevuurde raket moet Ik tot mijn spijt mededelen dat deze gasten een paar fouten maakte, namelijk dat ze dat deden terwijl er alleen maar wat bewaking in het gebouw aanwezig was en ze dit beter hadden kunnen doen als het kantoor ten volle bezet was geweest.
  Dus volgende keer beter.

  Geliked door 4 people

  • karton zegt:

   @ Henk der N. op 29-6-2022 om 12.32 u.
   Ach, das nou echt zielig : “Klaver is is hevig geschokt n.a.v. de beelden”.
   Die Klaver, alias Yasser Feras, kan beter z’n Marokkaanse muil dichthouden en terugkeren naar z’n eigen zandbak om daat de nodige onzin uit te kramen.
   Deze Marokkaanse Malloot heeft het te pas én onpas over “democratie” in Nederland, ook het woordje “rechtsstaat” klinkt hem waarschijnlijk als woestijnmuziek in de z’n oren, want ook dát woord hoor ik hem regelmatig schreeuwen.
   Deze “uitkeringstrekker” (hij leeft immers op kosten van de staat, dus op ónze kosten !) weet niet eens wat democratie en/of rechtsstaat inhouden, flikker toch ons land uit, luiwammes, parasiet, oorlogshitser, communist !!!

   Like

  • ronjaspers zegt:

   Henk.Is een gebruikelijke tactiek van de “elite” dader wordt slachtoffer en slachtoffer dader.Zo doorzichtig.

   Geliked door 1 persoon

 8. Tante Maart zegt:

  Misschien wel het grootste probleem van de massa-migratie is wel, dat de mohammedanen ons hier de les komen lezen. Wat weer kan leiden tot een uiterst bedenkelijke en gevaarlijke situatie..

  Geliked door 3 people

 9. Edwin Vissers zegt:

  Absolute monarchie
  De absolute monarchie of het vorstelijk absolutisme is een regeringsvorm waarbij de vorst over volledig regerende autoriteit beschikt; hij is niet door wetten gebonden, noch is hij verantwoording verschuldigd.

  Geliked door 1 persoon

 10. koddebeier zegt:

  Chapeau “Driek” !! Helaas waar !!

  Geliked door 1 persoon

 11. Edwin Vissers zegt:


  Karl Marx, the Jewish radical who inspired Lenin and Trotsky with his Communist theories, shown here in his official portrait, Marx is giving an enigmatic Masonic hand sign.
  Marx in English Gematria Equals: 336
  336+633=969 Speed of Saturn

  Karl Marx Was A Freemason in English Gematria Equals: 1428
  1428+8241=9669/6996 Speed of Saturn
  969=969+9x6x9=486 486+969=1455
  1455+5541=6996/9669

  Karl Marx (5 May 1818 – 14 March 1883)

  Birth..5/5=Hiram Abiff
  “Hiram Abiff” in the English Reduction system equals 55
  5+5+18+18=46=Mark of Cain
  5+5+1+8+1+8=28=Zion

  Death..3/14/1883
  3/14=3(1+4)=35=Karl Marx
  “Karl Marx” in the English Reduction system equals 35
  3+14+18+83=118=Death
  Death in Jewish Gematria Equals: 118
  3+14+1+8+8+3=37=Communist
  “Communist” in the English Reduction system equals 37
  3+1+4+1+8+8+3=28=Zion

  “Karl Marx” in the English Reduction system equals 35
  “elohim” in the English Reduction system equals 35

  Karl Marx in Jewish Gematria Equals: 522
  Holocaust, Elohiym, Aryan, Angela Dorothea Merkel, Bernard Sanders

  Karl Marx in English Gematria Equals:
  588 98
  Angel Of Death, Chosen One, Eleven Cubed,
  Python, Luciferian, Israelite

  Eleven cubed 11x11x11=1331

  The Destruction Of The Human Race in Jewish Gematria Equals: 1331
  Newspapers, The source of evil, The human extinction secret, Jerusalem Post, Martyr of religious hate, Heavenly Chaos, The Art of War

  “Karl” in the English Reduction system equals 15=Samael
  Samael” in the English Reduction system equals 15


  SAMAEL: Prince of the demons, and an important figure both in Talmudic and in post-Talmudic literature, where he appears as accuser, seducer, and destroyer. His name is etymologized as “the venom of God,” since he is identical with the angel of death who slays men with a drop of poison. He was himself the serpent, whose form he merely assumed and was one of the leaders of the angels who married the daughters of men thus being partially responsible for the fall of the angels. Eve is supposed to have become pregnant by him and the cabalists add many details to this legend.
  http://www.jewishencyclopedia.com/articles/13055-samael

  Karl in J/e/s Gematria Equals: 111/252/42

  Marx” in the English Reduction system equals 20 = ISIS, GOLD, DEATH

  Marx in J/e/s Gematria Equals: 411/336/56
  336+633=969 Speed of Saturn
  Christmas, Dark Matter, Hexagon, Light, Three, Wolf, April, Molech, Cult, Druid

  Karl Marx was born on 5 May 1818 to Heinrich Marx and Henrietta Pressburg (1788–1863). He was born at 664 Brückergasse in Trier, a town then part of the Kingdom of Prussia’s Province of the Lower Rhine. Marx was ancestrally Jewish; his maternal grandfather was a Dutch rabbi, while his paternal line had supplied Trier’s rabbis since 1723, a role taken by his grandfather Meier Halevi Marx. Karl’s father, as a child known as Herschel, was the first in the line to receive a secular education; he became a lawyer and lived a relatively wealthy and middle-class existence, with his family owning a number of Moselle vineyards. Prior to his son’s birth, and to escape the constraints of anti-semitic legislation, Herschel converted from Judaism to Lutheranism, the main Protestant denomination in Germany and Prussia at the time, taking on the German forename of Heinrich over the Yiddish Herschel.

  Karl Marx’ father occupation lawyer..

  “Heinrich Marx” in the English Reduction system equals 76
  “Seed of the Serpent ” in the English Reduction system equals 76

  Heinrich Marx in Jewish Gematria Equals: 573
  Corrupt, Song of Solomon, Prince Of Darkness, Beast From The Sea
  Heinrich Marx in Simple Gematria Equals: 130
  Pythagoras, Washington, Rosicrucian

  Heinrich” in the English Reduction system equals 56
  All seeing eye, eye of Horus, Tribe of Judah, nine one one, Society of Jesus, Church of Satan


  einrich in J/e/s Gematria Equals: 162/444/74
  Jesus, Lucifer, London, Masonic, Jewish,
  occult, menorah, hexagon

  Birth name…

  “Herschel” in the English Reduction system equals 42
  Freemason” in the English Reduction system equals 42

  Herschel in Jewish Gematria Equals: 219
  Simon, demons, order,Cain Lilith, Sea of Galilee
  Herschel in Simple Gematria Equals: 78
  Genesis, Dragons, Onyx, Archons,
  Eden Snake

  Herschel Marx” in the English Reduction system equals 62
  Herschel Marx in Jewish Gematria Equals: 630 630+036=666
  El Yisrael, Seeds Of Serpent
  Herschel Marx in English Gematria Equals: 804 134
  Bohemian Grove, Eighty Four, Solar Eclipse, Vesica Piscis

  his paternal line had supplied Trier’s rabbis since 1723, a role taken by his grandfather

  Karl Marx grandfather rabbi..


  “Meier Halevi Marx ” in the English Reduction system equals 82
  Meier Halevi Marx in J/e/s Gematria Equals: 1283/978 163
  Eretz Yisrael in Simple Gematria Equals: 163

  Eretz Yisrael means Greater Israel..

  Greater Israel occasionally refers to the Promised Land (defined in Genesis 15:18-21) or to the Land of Israel, also called Complete Land of Israel or Entire Land of Israel ( Eretz Yisrael Hashlemah).

  Now we know why Obama is helping the Zionists empty out the Middle East with mass refugee migration..

  Eretz Yisrael in Simple Gematria Equals: 163
  Barack Hussein Obama in Simple Gematria Equals: 163

  Meier” in the English Reduction system equals 32= Scottish, Templars, Dragon
  Meier in J/e/s Gematria Equals: 129/300/50
  Demon, Chamber, Apple, Lion, Snake, Owl,
  Elul, Sacred, Rebekah, Sofia, Goth

  “Halevi” in the English Reduction system equals 30
  Halevi in J/e/s Gematria Equals: 743/342/57
  Moon, Rose, Jews, Sion

  “Rabbi Meier Marx” in the English Reduction system equals 75
  New World Order, Dragon Bloodline, Order out of Chaos

  Marx was ancestrally Jewish; his maternal grandfather was a Dutch rabbi..

  Rabbis on both sides of the family!

  Mother…

  “Henrietta Pressburg” in the English Reduction system equals 90
  Henrietta Pressburg in J/e/s Gematria Equals: 962/1350/225
  225/522
  Royal Highness Of Judah in Simple Gematria Equals: 225/522

  Other 522’s

  Angela Dorothea Merkel, Karl Marx,
  Bill Gates, Clinton, Rand Paul

  “Henrietta” in the English Reduction system equals 46
  “Seeds of Cain” in the English Reduction system equals 46

  Pressburg” in the English Reduction system equals 44
  “Jachin Boaz” in the English Reduction system equals 44

  Karl Marx born in Trier Germany

  49° 45′ 0″ N, 6° 38′ 0″ E

  Trier may be the oldest city in Germany. It is also the oldest seat of a bishop north of the Alps. In the Middle Ages, the Archbishop-Elector of Trier was an important prince of the church.

  Founded by the Celts presumably in the late-4th century BC as Treuorum, it was later conquered by the Romans in the late-1st century BC and renamed Trevorum or Augusta Treverorum (Latin for “The City of Augustus among the Treveri”),

  Trier” in the English Reduction system equals 34

  City of Augustus among the Treveri” in the English Reduction system equals 135
  135+531=666

  According to a legend recorded in the 12th-century Deeds of the Treveri, the city was founded by an eponymous, otherwise-unrecorded prince of Assyria named Trebeta, placing the city’s founding legend independent of and centuries before ancient Rome’s. A medieval inscription on the façade of the Red House in Trier market stated:

  ante romam treviris stetit annis mille trecentis. perstet et æterna pace frvatvr. amen.

  Trebeta’s parents were said to have been Ninus, a legendary “King of Assyria” invented by the ancient Greeks (first mentioned by Ctesias), and an unknown mother who was Ninus’s wife before Semiramis. Semiramis took control of the kingdom upon his father’s death and Trebeta was forced into exile, wandering through Europe before settling at Trier. His body was said to have been cremated on Petrisberg.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Trier

  “Trebeta” in the English Reduction system equals 26/71/426/293
  Moses, Babylon, Apollo, Zeus, Thoth, Pisces

  Son of Ninus” in the English Reduction system equals 47
  Ninus” in the English Reduction system equals 23/77

  https://en.wikipedia.org/wiki/Ninus

  Semiramis” in the English Reduction system equals 43
  Semiramis” in the English Ordinal system equals 106

  https://en.wikipedia.org/wiki/Semiramis

  The Communist Manifesto (originally Manifesto of the Communist Party) is an 1848 political pamphlet by German philosophers Karl Marx and Friedrich Engels. Commissioned by the Communist League and originally published in London (in the German language as Manifest der kommunistischen Partei) just as the revolutions of 1848 began to erupt, the Manifesto was later recognised as one of the world’s most influential political manuscripts. It presents an analytical approach to the class struggle (historical and then-present) and the problems of capitalism and the capitalist mode of production, rather than a prediction of communism’s potential future forms.

  Communist Manifesto” in the English Reduction system equals 76
  Seed of the Serpent” in the English Reduction system equals 76

  “Manifesto of the Communist Party” in the English Reduction system equals 129/363/2178/1693

  Marxism” in the English Reduction system equals 34/97/582/540
  Mene Mene Tekel Peres in Jewish Gematria Equals: 540

  class struggle” in the English Ordinal system equals 163
  Class Struggle in Simple Gematria Equals: 163
  Barack Hussein Obama in Simple Gematria Equals: 163

  “Communism” in the English Reduction system equals 39
  “Mark of Beast” in the English Reduction system equals 39
  Communism” in the English Ordinal system equals 120
  “Illuminati” in the English Ordinal system equals 120

  Communist League

  Communist League” in the English Reduction system equals 61
  “President Obama” in the English Reduction system equals 61

  The Communist League (German: Bund der Kommunisten) was an international political party established in June 1847 in London, England. The organisation was formed through the merger of the League of the Just, headed by Karl Schapper and the Communist Correspondence Committee of Brussels, Belgium, in which Karl Marx and Friedrich Engels were the dominant personalities. The Communist League is regarded as the first Marxist political party and it was on behalf of this group that Marx and Engels wrote the Communist Manifesto late in 1847. The Communist League was formally disbanded in 1852, following the Cologne Communist Trial.
  Cologne Communist Trial” in the English Reduction system equals 96
  10/4/1852 to 11/12/1852

  10+4+18+52=84
  1+0+4+1+8+5+2=21=Saturn
  “Saturn” in the English Reduction system equals 21

  11+12+18+52=93=Saturn
  “Saturn” in the English Ordinal system equals 93
  1+1+1+2+1+8+5+2=21=Saturn
  “Saturn” in the English Reduction system equals 21

  Started at Saturn and ended at Saturn

  The total number of days between Monday, October 4th, 1852 and Friday, November 12th, 1852 is 39 days.
  This is equal to 1 month and 8 days.

  Bund der Kommunisten” in the English Ordinal system equals 222

  The latter league had a pyramidal structure inspired by the secret society of the Republican Carbonari, and shared ideas with Saint-Simon and Charles Fourier’s utopian socialism. Their goal was to establish a “Social Republic” in the German states which would campaign for “freedom”, “equality” and “civic virtue”.

  Number of days between the first day of the Cologne Communist trial and the refugee sex attacks in Cologne Germany.

  The total number of days between Monday, October 4th, 1852 and Thursday, December 31st, 2015 is 59,622 days.
  Five Nine Six Two Two in Simple Gematria Equals: 252
  One Hundred Forty Four in Simple Gematria Equals: 252

  This is equal to 163 years, 2 months, and 27 days

  163= Obama
  “Barack Hussein Obama” in the English Ordinal system equals 163
  227= PI

  One group of Germans in Paris, headed by Karl Schapper, organised themselves in the form of a secret society known as the League of the Just …

  “League of the Just” in the English Reduction system equals 58
  Freemasonry” in the English Reduction system equals 58

  League Of The Just in Simple Gematria Equals: 175
  Nation Wreckers in Simple Gematria Equals: 175

  The Conspiracy of the Equals (French: Conjuration des Égaux) or Society of the Panthéon was a faction within the French Revolution led by François-Noël Babeuf.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Conspiracy_of_the_Equals

  Conspiracy of the Equals” in the English Reduction system equals 99
  Conspiracy Of The Equals in Jewish Gematria Equals: 1291
  The Book Of Revelation in Jewish Gematria Equals: 1291
  Conspiracy Of The Equals in Simple Gematria Equals: 252
  One Hundred Forty Four in Simple Gematria Equals: 252

  “Communist” in the English Reduction system equals 37
  Nimrod” in the English Reduction system equals 37
  Communist in J/e/s Gematria Equals:
  552 762 127
  Vatican City, Buckingham Palace

  Socialism” in the English Reduction system equals 37
  Communist” in the English Reduction system equals 37

  “Bolshevik” in the English Reduction system equals 40
  “Zionist” in the English Reduction system equals 40

  https://en.wikipedia.org/wiki/Karl_Marx

  Lenin was a Freemason too!

  Like

  • Harry zegt:

   De gereformeerde jezus promotor heeft ook weer een meter aan waanzin opgediept !
   Denk je nou echt dat iemand hier op zit te wachten , klojo ?
   God bestaat niet en als jezus ooit heeft geleefd is ie al zo’n 2000 jaar morsdood .
   Er zou hooguit een handvol aangevreten kluiven van over kunnen zijn .
   Het is een verzinsel uit de tijd dat haast niemand kon lezen of schrijven .
   Of analytisch denken .
   Dus : hij komt je niet te hulp , die zelfverzonnen god óók niet .
   En ál die vrome kloten blijven maar af zitten wachten tot hun verzinsel neerdaalt “ uit den hemel “ !
   Ondertussen glijdt de wereld tussen je vingers door naar de verdommenis !
   Ben je dan een klootzak of wát ?

   Geliked door 1 persoon

  • hannah zegt:

   dit ellenlange zeververhaal interesseert geen hond ….

   Geliked door 2 people

  • Boike zegt:

   @ Edwin Vissers 29 juni 2022 om 16:17

   Een hele interessante explicatie.

   Ik vermoed, dat veel reaguurders op E.J. Bron het aan kennis en inzicht ontbreekt, om een en ander te kunnen volgen. En dat is danb ook precies de reden, waaro de maçonieke wereld zich in deze duisternis hult, om hun geheime kennis voor zichzelf te behouden.

   Al vele duizenden jaren geleden bekwaamden de zonen van de goden (duivels) zich al in de geheime taal, om hun kennis en inzichten voor zichzelf te behouden.

   Zelfs in de bijbel wordt nogal eens op dit niveau onderwezen. Maar ach, simpele Henk en Ingrid, die fragmenten uit een slecht vertaalde bijbel letterlijk lezen, snappen decsignalen en symbolen en de geheime boodschappen, die tussen de regels door zijn geschreven, niet. Het is hen niet uit te leggen, dat er vaak heel iets anders staat, dan zij menen te lezen.

   Diezelfde Henk en Ingrid gaan naar een museum en kijken naar de schilderijen en zien mooie plaatjes, maar snappen de geheime boodschap, die de renaissance schilder in zijn schilderij verborg, niet.

   Kijk uit je doppen en laat je niet foppen.
   Niet alles is, wat het lijkt, dat het is.
   De waarheid is vaak anders, dan je denkt.

   Wat niet màg zijn, ìs ook niet.
   En wat mòèt zijn wordt je voorgekauwd
   en in hapklare brokken door de strot gedauwd.
   Maar de waarheid gaat verborgen in het volle zicht.

   Niets in de wereld is voor het “zomaar”.
   Kijk en zie, wat wel en niet wordt getoond.
   Luister en hoor wat wel en niet wordt gezegd.
   Tussen de regels door is veel te lezen.
   Schone schijn bedriegt.
   Ondertoon en lichaamstaal spreken boekdelen.
   Signalen en symbolen zeggen meer dan 1000 woorden.
   De adder verschuilt zich in het gras.
   Zie niet alleen de bomen, maar ook het bos.
   Het geheel is meer, dan de som van de delen.
   Verbindt de punten en zie het plaatje.
   Niets in de wereld is gratis,
   voor alles betaal je een prijs.
   Halve waarheden zijn hele leugens.
   Met wollige taal, snelle praat en mooie plaatjes
   wordt je beet genomen.

   Zalig zijn zij, die kijken en zien.
   Zalig zijn zij, die luisteren en horen.
   Zalig zijn zij, die weten en beggrijpen.
   Zielig zijn de onnozelen van geest
   zij worden met een kluitje in het riet gestuurd.

   Gebruik je gezonde naprakkedenkiezeerverstand.
   Voel aan je water, wat er niet klopt.
   Luister naar het stemmetje in je achterhood.
   Herken het signaal van je gevoelens.
   Je emoties geven uiting aan het spoor.
   Negeer je intuïtie niet.
   Raadpleeg je geweten.
   Je geluk wordt je niet aangereikt,
   dat zul je zelf moeten zoeken.

   Maak jezelf niets wijs.
   Ga voor de realiteit.
   Het glas is niet half vol.
   Het glas is niet half leeg.
   Je hebt een half glas.

   Wees geen mietje, die zijn lul achterna loopt.
   Wees een vent met karakter, een ruggegraat en ballen,
   een vent, die van wanten weet,
   een vent die met wijsheid weet om te gaan.

   Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
   Doe er je voordeel mee.
   Trek je eigen plan.

   Geliked door 1 persoon

 12. paulzwueste zegt:

  Goed dat je er weer bent Driek !
  En altijd actueel en de mens centraal…….

  Like

 13. Julia zegt:

  Een wijze les voor al die meelopende schaapjes die zich zo druk maken dat zij o.a. in een file staan en de migranten chaos voor lief nemen. Ondertussen zijn ze blind voor wat er nu om zich heen gebeurt of staan te trillen op de benen vanwege de boosheid van onze boeren het hart voor onze economie en vooral voedselvoorziening. https://www.ninefornews.nl/het-is-zover-het-startsein-is-gegeven-de-revolutie-is-in-gang-gezet/ Het is de hoogste tijd voor een revolutie of Rutte dat nu onacceptabel vindt of niet. Het enige wat ik onacceptabel vindt dat een land en volksverrader ons rechtstreeks zijn oorlog tegen de Russen in sleurt met alle desastreuze gevolgen van dien. Dikke middenvinger naar al die rotte verraders Rutte, Kaag en de rest van de gewetenloze WEF dienders. Redt Nederland ook voor de toekomst van uw kinderen.

  Geliked door 1 persoon

 14. ronjaspers zegt:

  Ik kan mij niet herrineren dat ik toestemming heb gegeven om een foto van mij te plaatsen.

  Like

  • karton zegt:

   @ ronjaspers op 29-6-2022 om 19.35 u.
   Ik zie twee foto’s bij ’t artikel waarvan de ene met dames in lange jurken die zich, al pootjebadend, in ’t water begeven en een foto met Rutte vóór een boom waaraan hij zal worden opeknoopt……….welke foto bedoelt u ?

   Geliked door 1 persoon

  • Boike zegt:

   @ ronjaspers 29 juni 2022 om 19:35

   Ik dacht al bij mezelf: “wie zou die leuke mevreer zijn ?” Nu weet ik het. Het is Ron.

   Geliked door 1 persoon

 15. bobzelf zegt:

  HEERLIJK STUK GEWELDIG

  De jongeren van toen moesten zichzelf maar amuseren. ???

  JA, EN DAAR HEB IK OME BOB DUS ALLEEN MAAR GEWELDIE HERRINNERINGEN AAN .

  1956 /57/ , WIELERWEDSTRIJDEN MET BLOKKIE ROND . OP DE FIETS VAN JE ZUSSIE
  MIJN EERSTE LANGE BROEK .. VAN MIJN ZUSSIE ZONDER GULP UITERAARD
  EEN BAL Van dfl. 0.25 om 6 weken lang met alle jongens penalties te nemen op straat
  1 ja sen een lantaarnpaal als goal
  1958 mee naar de voetbal onder mijn vaders jas. en dan maar 1 kaartje kopen ..
  de controleurs keken dan altijd effe de andere kant op

  voor de ballotage COMMISSIE OM BIJ HERMES DVS TE MOGEN SPELEN . DE ELITE CLUB VAN SCHIEDAM MET HOGE HEREN , MANUS STOLK WERKTE VOOR DE REGERING IN DEN HAAG.. DE HEREN NOLET. DE HEREN WENNEKERS ALLEMAAL JENEVER
  DE HEREN HOEK VAN DE ZUURSTOFFLESSEN SCHATHEMELTJE RIJK

  DE ZENUWEN RAASDEN DOOR JE KLEINE LICHAAM . MIJN VADER DOODSTIL ACHTER IN DE KANTINE .?? MOCHT ZIJN ZOON BIJ ZIJN FAVORIETE CLUB GAAN SPELEN

  YES
  DUS INEENS VOLOP PROBLEMEN
  VOETBALSCHOENEN MERK ETES GELD GELEEND BIJ MIJN OOM HENK
  de oudste broer van mijn moeder en het moest wel snel terug
  EEN SHIRT BLAUW . VAN MIJN VADERS VAKANTIE GELD
  KOUSEN ? MIJN MOEDER IS BIJ ALLE BUREN EN FAMILIE LANGS GEWEEST VOOR DE OVERBEKENDE “”KNOTJES WOL ” DUS BREIEN GEBLAZEN DUS OOM BOB MOEST BLAUWE KOUSEN MET EEN WIT RANDJE .. MAAR KREEG WITTE KOUSEN MET EEN BLAUW RANDJE
  ja dat la aan wat er nog op voorraad was overal whahaha
  je had geen keus . whahahaha
  EEN VOETBAL BROEKJE ?? JA PROBLEEM WAT NU . DUS MIJN MOEDER BIJ DE KRUIDENIER AANDE OVERKANT OP DE HOEK EEN ??MEELZAK?? GEKOCHT VOOR DFL.0.30 WHAHAHA
  DUS DIE GEBROKEN WITTE MEELZAK, IS DIVERSE KEREN IN DE DIKKE BLEEK GEZET, EN KWAM HAAST HAGELWIT TE VOOR SCHIJN
  NOU NA DE NAAIMACHINE BIJ TANTE NEL . MET HET NODIGE KNIPWERK EN NAAIWERK
  WAS HET TENUE KOMPLEET .
  NAAR SCHOOL . OP NAAR DE GROEN VAN PRONSTERER . WHAHAHA DAAR KEN IK AL DIE JEZUS REDT LULVERHALEN VAN .
  WEL SPANNEND . DIE ISRAELIETEN VOCHTEN ZICH TE PLETTER MET DE HULP VAN DIE LEUGENAAR OP DIE WOLK die joegen iedereen over de kling
  ik weet niks van een keppeltje in die tijd trouwens ook gek ??
  DUS IK WAS ALTIJD EEN GESPANNEN LEERLING MET BIJBELSE GESCHIEDENIS
  SAMSON DE FILISTIJNEN OVER U. DIE DELILAH WAS EEN LEKKERE SNOL OP DE PLAATJES
  DAVID EN GOLIATH DAT POKKENJONG MET DIE SLINGER
  SAUL DIE ALLE BEZOEKSTERS OP DE LEEST ZETTE.
  JONATHAN LEKKER APPELTJE
  UND SO WEITER DAT NIEUWE TESTAMENT WHAHAHAHAHAAHAH
  AL DAT GEZEVER . GA JE MANKE BUURVROUW HELPEN MET BOODSCHAPPEN
  AL DIE FARIZEERS EN SCHRIFGELEERDEN EN GELD WISSELAARS
  THE ITALIAN MOB ZEG MAAR . JATTEN STELEN ROVEN EN LIEGEN
  DUS NEE IK BEN NIET ZO’N FAN VAN HET UITVERKOREN VOLK GELOOF IK .

  VAKANTIE ?? WHAHAHA WAARVAN ?? IEDEREEN IN DESTRAAT HAD EEN FIETS

  NOU J A… DE VADERS DAN
  DUS HELE VOLKSTAMMEN NAAR HUN WERK . DE JENEVERSTOKERIJEN OF DE SCHEPEN BOUWERS WILTON FEYENOORD OF DE GUSTO . EEN BOORPLATFORM BEDRIJF

  DUS ALS ER DAN EEN ZONNIGE ZONDAG AAN KWAM VOLGENS HET KNMI . 10 DUIZENDEN MENSEN ROTTERDAM WEST… SCHIEDAM . VLAARDINGEN ALS 1 MIEREN HOOP KILOMETERS LANG LINT OP NAAR HOEK VAN HOLLAND 30 KM
  EN VERBRAND 30 KM TERUG
  BROOD MET EEN GEBAKKEN EITJE EN EEN DRINKBUS MET MELK , BENT U ER NOG???

  INEENS IN SCHIEDAM EEN OPEN BUITEN BAD. GELD VOOR EEN ABONNEMENT ?? WHAHAHAHA DACHT HET NIET
  DUS JE FIETS IN DE BOSJES EN ZWEMBAD GROENOORD WERD BEZOCHT VIA EEN GROTE AANLOOP EN EEN SPRONG OVER DE NET TE BREDE SLOOT

  DUS HOE WAS JE JEUGD ??? NOU GEWELDIG
  KIJK ALS NIEMAND IETS HEEFT IS IEDEREEN MET NIKS RIJK .
  HET WAS GEWOON GEWELDI
  GEEN TURK GEEN MOCRO ALLEMAAL STRAATARME LEUKE POKKENJONG

  DE ZOMERAVONDEN WERDEN DOORGEBRACHT IN DE LEGE STRAAT MIJN VADER HAD EEN SCHITTEREND HOUTEN CRICKET BAT GEMAAKT EN WE HADDEN 3 TENNIS BALLEN

  DUS WERDEN ER CRICKET WEDSTRIJDEN GEHOUDEN… .DE LANTAARNPAAL WAS
  “”HET WICKET “‘ DE STRAATPUTTEN DE HONKEN

  ALLE VADERS DEDEN MEE.EN AL DIE POKKENJONG OOK

  DE MOEDERS EN ZUSSIE ZINGEND OP DE STOEP ONZE FANS ZEG MAAR …

  KOM DAAR NU MAAR EENS OM .ZOU IK ZEGGEN IN UW COMPLEET VERZIEKTE WERELD
  MET ALLEMAAL EEN KUT TELEFOON IQ.11.7 EN HERSENDOOD

  MIJN GOD WAT HEB IK GENOTEN !!

  DE TOUWTJES HINGEN BUITEN DOOR DE BRIEVENBUSSEN .WHAHAHAHAAH
  MOET JE NOU EENS DOEN
  DAN MOET JE ZELFS DE KANARIE PIET EEN BROEK AANTREKKEN

  HOEZO WAT BEDOELT U MET ARMOE . IK HEB GEEN IDEE

  WHAHAHAHAHAHAHAHAHA

  OOM STRANDSTOEL

  Geliked door 4 people

 16. Boike zegt:

  Ja, ik herinner me die tijd nog heel erg goed. Dat waren de jaren na de Tweede Wereldoorlog, de tijd van de wederopbouw. Ik was toen nog een kleine jongen. Dat was toen wel even anders, dan nu.

  We hadden toen nog geen auto. We gingen niet op vakantie. Jawel, bij papa een mama achterop de fiets een dagje naar een bos of de speeltuin. Dan nam mama broodjes mee en een fles ranja. Naar het strand ging niet, dat was te ver om te fietsen. We hadden geen televisie, wel een kleine radio, maar dat ding kraakte altijd. We hadden geen smartphone en zelfs geen eens een telefoon. Papa maakte af en toe een foto met het boxje. We hadden ook geen computer. Getrouwde vrouwen mochten niet werken. Wij hadden geen centrale verwarming, maar wel een kolenfornuis in de woonkeuken. Woningen waren niet geisoleerd. ‘s-Winters stonden de bloemen op de ruiten. Als heje het koud had, moest je maar wat dieper onder de dekens kruipen. Wij hadden wel waterleiding, maar de buren niet. Die moesten zich nog behelpen met een ringput. We hadden geen badkamer. Dus zaterdagsavonds ging de hele familie in de keuken in de tobbe, eerst de kinderen, dan papa en dan mama, allemaal in hetzelfde water. We kregen maar één keer in de week een schone onderbroek en schone sokken. Mama moest ‘s-avonds altijd sokken stoppen of nieuwe breien. ‘s-Maandags werd de was gedaan. Dan moest mama al om half zes opstaan, want de was moest om 1 uur in de kast liggen, anders was ze geen goeie huisvrouw. We hadden toen ook geen koelkast en geen vriezer, maar wel een kelder. We hadden ook een moestuin. De aardappelen werden in een kist in de kelder bewaard. De groenten werden geweckt. En van de aardbeien en de pruimen uit eigen tuin werd jam gemaakt. Mijn kleine broertje mocht kleren, waar ik uitgegroeid was, dragen. Ik had wel schoentjes, maar veel van mijn leeftijdgenootjes liepen nog op klompen. ‘s-Avonds na het avondeten moesten de kinderen naar bed. Mijn broertje en ik sliepen samen in één bed. Als we braaf waren geweest werd er een sprookje voorgelezen. En papa en mama lagen om 9 uur ook onder de wol, want electriciteit voor een lamp was duur. ‘s-Zondags moesten we naar de kerk en thuis vert5ellen, waar meneer pastoor over gepreekt had. ‘s-Zondags was wel een beetje feesst. Dan kregen we een sneetje krentenbrood met boter en na de warme maaltijd pudding als toetje. ‘s-Zondags stond er ook en koekepan met uitgebakken spek op tafel edn we mochten onze boterham soppen in het spekvet. Dat was nog eens lekker. Als we stout waren geweest, kregen we van papa een pak rammel op de blote billen, om het af te leren. De huisdeuren waren eigenlijk nooit op slot. Het touwtje hing uit de brievenbus. Buitenlandse gelukzoekers waren er nog niet.

  Ja, zo ging dat destijds, kom daar nou nog eens om. Nee, we waren echt niet ongelukkig in die tijd. We wisten niet anders. Het was bij iedereen zo. Mensen gingen ook niet scheiden. Getrouwde mmensen bleven keurig bij elkaar. Scheiden lieten ze wel uit hun hoogd. Dat zou een schande zijn geweest, dat je leven lang zou worden nagewezen.

  Tja, de tijden zijn wel veranderd. Maar de grote vraag is echter, of het er ook beter op geworden is.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s