“China bedreigt onze veiligheid”, zeggen leiders van de NAVO op de topontmoeting 2022 in Madrid

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twiter; “EllyB“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op “China bedreigt onze veiligheid”, zeggen leiders van de NAVO op de topontmoeting 2022 in Madrid

 1. delamontagne zegt:

  Wat mij zo tegenstaat in de berichtgeving in NL is altijd die “Jubeltoon” die alles wat ’t Westen/ EU/ NATO etc, etc t.o.v. de anderen ( de slechten en de dommen ) zo geweldig bewierookt.
  Ze hebben weer dit-en-dat bereikt en de laatste tijd natuurlijk:”WE ZULLEN DE RUSSEN EENS EEN LESJE LEREN”……
  Nooit lees je eens tegenberichten/standers zoals bijv tijdens die gezellie bijeenkomst van de NATO.
  Er waren in Spanje duizenden/ ( 1000-den ! ) die protesteerden tegen de oorlogszuchtige NATO……….

  Like

 2. Boike zegt:

  Mijn god, wat hebben die Amerikanen veel militaire steunpunten in de Stille Oceaan vooe de Aziatische kust. Ik wist niet, dat het er zoveel waren. Je zou waarempel gaan denken, dat de Janken op oorlogspad zijn.

  Like

 3. Jf zegt:

  Wel de volgende, de NAVO zal gedecimeerd worden verpulverd, een Nucleaire bom op Europees parlement in Straatsburg en een op Brussel! Dan de strategische havens Rotterdam, Antwerpen, Amsterdam. En vele kopstukken zullen het niet overleven die NAVO moet ontbonden worden! En een Nexit.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Idioten !!

  Like

 5. Ravian zegt:

  De pot verwijt de ketel dat deze zwart is.
  China is een erg fout land, maar de NAVO is geen haar beter…

  Geliked door 1 persoon

 6. Oliedom zegt:

  Kilo’s boter op de kop, eerst alles door China laten maken omdat het zo lekker goedkoop is, en nu beginnen te zeiken dat China een gevaar is, ja voor die dikke rijke stinkende bende.
  Begin eerst. hier weer de dingen te produceren/maken.
  En een heel groot gevaar is die verrotte EU/ USA/ Navo voor onze vrijheid, vooral als deze “vrienden” die nazi’s uit dat corrupte ukrainie beginnen te bewapenen en later de/onze €€€ .

  Like

 7. Julia zegt:

  Tja wat mij betreft keren de twee wereldmachten Rusland en China de NAVO en de EU voor goed de rug toe dan wil ik nog wel zien wat de NAVO hier tegen zal doen. Ze blijven mijns inziens nergens. De NAVO heeft voor de vernietiging van Europa getekend met medewerking van een stel hersenloze westerse regeringsleiders. De stoere Rutte alleen al die de oorlog heeft verklaard aan Rusland hoe haalt hij het in zijn zieke hersenen hij kan de chaos in eigen land al niet meer aan. Van dit soort idioten moet je het maar hebben.

  Geliked door 1 persoon

 8. Angélica zegt:

  De vrees voor China is heel terecht en de steunpunten zijn alleen bedoeld om tijd te winnen bij Chinese aanvallen. Vrijwel alle landen in Zuid-Oost Azië en Australië zijn doodsbang voor wat de Chinezen gaan doen de komende jaren. Nu bouwt China met name veel schepen en elk Chinees passagiersschip of vrachtschip is verplicht om in geval van oorlog mee te doen met troepenverplaatsingen e.d. De schepen zijn daar zelfs al voor aangepast! Alle Chinezen die aan buitenlandse universiteiten studeren worden in de gaten gehouden en zijn vooral uitgezonden om kennis te vergaren voor het moederland. Ze durven daar nauwelijks over te spreken maar hun blik spreekt boekdelen als je erover begint. China koloniseert momenteel Afrika o.a. voor ijzererts en had soortgelijke plannen met Oceanië die gelukkig tijdig zijn doorzien. Het is een kwestie van tijd voordat China Taiwan ‘met het moederland’ herenigt. Vanwege het gebrek aan vruchtbare grond zal het daar niet bij blijven. Tussen haakjes: Sjoerd, lees je mee? Als de Nederlandse boeren geen vlees meer leveren aan China, zal dat land eerder geneigd zijn om het dan maar elders te halen met geweld. Alles draait om voedsel… Daar is zoveel mee gemoeid! Kijk naar het aantal Chinezen dat in Wageningen studeert! Ze zijn een zwijgende en gesloten groep met maar één doel: de Chinese bevolking straks van voldoende voedsel kunnen voorzien door hun kennis in te zetten nadat ze hun studie hebben afgerond. De Chinezen bouwen eilanden om de Chinese territoriale wateren uit te breiden voor hun vissersschepen. De zeeën zijn al grotendeels leeggevist omdat met behulp van satellieten grote scholen vis worden opgespoord en gevangen waardoor de visstand geen kans krijgt om te herstellen. Daarom kopen de Chinezen ook massaal vis op uit Noorwegen waar vis gekweekt wordt op zee. De prijzen in o.a. Nederland van zalm zijn mede daarom sterk gestegen. Dat zullen jullie toch wel gemerkt hebben denk ik… Leuk dat de BRICS de NAVO en de EU tegenwicht bieden maar ze zijn zelf tot op het bot verdeeld en China denkt alleen aan de belangen van China. Daarbij heeft China geduld en wacht het totdat het Westen implodeert door corruptie, massa-immigratie en verdeeldheid. Het Westen heeft haar bloeiperiode gekend en is ruim over the hill. China is een opkomende macht maar worstelt met vergrijzing. Het zal niet willen wachten totdat het zelf te verzwakt is om toe te slaan. Wel zal China het juiste moment afwachten.

  Like

 9. Niek zegt:

  In de toespraak van Putin zei hij het al, het westen behandeld de rest van de wereld als een kolonie en denkt alles te kunnen doen. Hou de media vooral in de gaten met de propaganda die werkelijk de mensen beïnvloed op het gebied van mening. U denkt wellicht dat u een mening heeft maar is vaak niet waar maar opgelegd in een vorm van moraal. Het gemene hiervan is dat u het in de eerste instantie niet door heeft maar toch gebeurd. Een voorbeeld: de boeren….dan komen er artikelen dat iemand het sterven van zijn vader heeft gemist door de boeren, of zijn trouwerij heeft moeten missen door de boeren en zo kun je een tegen geluid creëren. Zo ook de oorlog, altijd vrouwen en kinderen, ziekenhuizen of scholen, verkrachtingen of de baby’s opeten en ga zo maar door om de emotie te versterken. Vraagt u zich vooral af hoe en waarom dat in de krant staat en zorgvuldig is gepland door de media die eerder een staatskrant zijn dan onafhankelijk. Vergelijk het met de Pravda uit lang vervlogen tijden in Rusland dan weet u wat er niet klopt. Wees voorzichtig in wat u tot u neemt als nieuwsbron en vraag u af? Wat klopt hier niet en waarom moet ik beïnvloed worden?

  Like

 10. Angélica zegt:

  https://www.brisbanetimes.com.au/world/asia/marles-vows-to-continue-flying-over-paracels-increase-military-exercises-with-japan-20220613-p5atcw.html?utm_content=in_other_news&list_name=E781F65B-4AD0-46C3-AD8C-AB155AB228E0&promote_channel=edmail&utm_campaign=am-bt&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_term=2022-06-14&mbnr=MjI3Njc2MDc&instance=2022-06-14-08-30-AEST&jobid=29394166
  Kun je een tijger stoppen met tien honden? Alleen als ze samenwerken kunnen ze de tijger afschrikken. Taiwan kan m.i. alleen onafhankelijk blijven als het land atoomwapens plaatst ter afschrikking. Dat zou stiekem moeten gebeuren anders valt China preventief aan. Als de tijger achteraf hoort tegenover een leeuw te staan, is de kans op een gevecht klein; ze zouden het beiden niet overleven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s