De aanval op de democratie komt niet van de boeren

(Door: Maaike van Charante)

Stuitende hypocrisie van het establishment

We blijken ineens in een democratie te leven. We blijken langs democratische weg onze belangen te kunnen behartigen. Hadden de boeren dat maar eerder geweten, dan hadden ze nu geen aanval op de democratie hoeven plegen. Of kwam die aanval al veel eerder? En van een andere kant? De hypocrisie van ons establishment is weer eens stuitend.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op De aanval op de democratie komt niet van de boeren

 1. Schimanski zegt:

  Geweldig stuk, helder en duidelijk, de quote van Wim Kan van zolang geleden is zéér actueel: “Democratie is de wil van het volk. Elke ochtend lees ik verbaasd in de krant wat ik nou weer wil.”
  En de laatste zin van dit stuk: het establishment ondermijnt de democratie. Zelfs een oude rot (en nota bene prominent lid van de partij van M. Rutte) als Johan Remkes heeft dat in andere woorden min of meer opgeschreven.

  Like

 2. Hovawart zegt:

  De boeren verdedigen onze waarden en normen, het laatste bastion van het gezonde verstand, voordat de Europese Unie met hun aanval en belegering de lage landen opheft………..actie!

  Like

 3. BosscheBol zegt:

  Heel erg goed verhaal in OpinieZ door Maaike van Charante.
  Hoogtepunt (voor miji:
  Citaa: “In onze ‘democratie’ kunnen de boven ons gestelden rustig democratietje spelen zonder gestoord te worden door inspraak van het plebs. De proleten mogen eens in de vier jaar voor een onoverzichtelijk totaalpakket stemmen, waarover ze ook nog eens slecht geïnformeerd worden. En daarna worden de verkiezingsbeloftes ‘uitonderhandeld’. Einde citaat.

  Democratie is mors- en morsdood. Het is een spelletje voor corrupte maffiosi geworden.

  Like

 4. BosscheBol zegt:

  Nog een prachtig citaat uit het stuk van Maaike van Charante:
  Citaat: “In de Volkskrant – die haar naam nodig moet veranderen in Elitekrant – las ik de volgende alinea: “Zo wordt het leven onmogelijk gemaakt van mensen die slechts uitvoering geven aan de wil van de democratisch gekozen meerderheid van de volksvertegenwoordiging. Dit is dan ook geen normaal protest meer, maar een aanval op de democratie.” Einde citaat.

  Like

 5. Hovawart zegt:

  Het is toch geen gek idee om alle kabinetsleden te beveiligen, om ze eens laten voelen wat Geert Wilders al 17,5 jaar moet ondergaan………….alleen al daarom zeg ik, Kom Op Dan!….laat ze maar bibberen.

  Like

 6. Julia zegt:

  https://www.ninefornews.nl/geen-plaats-meer-voor-boeren-wef-food-hubs-moeten-totale-controle-over-voedselvoorziening-overnemen/ Dat WEF tuig en haar marionetten dienen morgen nog zeer zwaar veroordeeld te worden het liefst door een volkstribunaal. Gemanipuleerde bende uit printers hoe ziek is dit en wat zijn op den duur de gevolgen van die gemanipuleerde rotzooi. Het blijkt ook al dat de vegan idioten niet meer door denken en als onderdanige schaapjes zich hebben laten wijs maken dat vlees, vis, etc. niet goed is voor de gezondheid. Resultaat https://www.telegraaf.nl/nieuws/906190800/baby-overleden-na-vegan-dieet-moeder-schuldig-bevonden-aan-moord Ik maak mij ernstig zorgen hoeveel jonge kinderen achter de voordeuren honger lijden door de waanzin van de ouders die blijkbaar het gezonde verstand niet geheel meer bij elkaar hebben. Donder op met die onzin leef en laat u allen niet misleiden door het smerige WEF plan en sta achter de boeren die van essentieel belang zijn voor ons voedsel evenals de vissers.

  Like

 7. Julia zegt:

  Dat komt van de verraders binnen het Haagse hok van de zogenoemde democratie. Hoe durven zij zelfs leger in te zetten tegen het volk als de boeren naar Schiphol vertrekken. Dan wordt het mijns inziens toch tijd dat burgers zichzelf gaan bewapenen doordat het leger en de politie zich tegen eigen volk keert https://www.dagelijksestandaard.nl/binnenland/overheid-zet-zich-schrap-voor-tractoren-rond-schiphol-wij-staan-klaar-om-in-te-grijpen. Niet voor niets is de wapenwet in de VS niet afgeschaft daar is het een grondrecht voor dit soort gevallen zodat burgers zich kunnen verdedigen tegen een ondemocratische macht. Ook krijgen onze dienders meer macht. Net nu de boeren massaal gaan protesteren is de wet gewijzigd, waardoor politiemensen in feite vrij spel hebben in het gebruiken van geweld. Wanneer zij vanaf 1 juli 2022 burgers doden worden ze mogelijk vervolgd voor het schenden van de geweldsinstructie, in plaats van doodslag of mishandeling. Lees artikel maar eens aandachtig door. https://niburu.co/10001-artikelen/17555-burger-bij-de-wet-volkomen-vogelvrij. Dit zegt meer dan genoeg hoe ziekelijk de machtswellust van de huidige regering is.

  Like

 8. saddy zegt:

  Is Framing: “”Aanval op de democratie?””

  Beter en met dezelfde strekking:

  “”Slachtoffers van tiran rutte rijden rond op zoek naar een veilige schuilplaats””.

  Wat is erger? Oversterfte door een proefprik of een half uur vertraging?
  Wat is erger? Nu een halfuur vertraging of straks helemaal geen recht op eigen vervoer meer.

  Like

 9. ronjaspers zegt:

  Ik vertrouw die Build Back Better (great reset) partij van die caroline van de plas voor geen centimeter.De meeste politici zijn trouwens geboren leugenaars,corrupt,gechanteerd of omgekocht en hebben hun ziel aan de duivel verkocht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s