Kolenindustrie in de VS deelt een klap uit die de energietransitie wereldwijd vertraagt

Een kolencentrale in de Amerikaanse stad Baltimore in de staat Maryland.

(Door: Hans Nauta)

De kolenindustrie slaat een juridische slag in de VS. ‘Verwoestend’ noemt president Joe Biden de uitspraak van het Hooggerechtshof. Een antwoord heeft hij voorlopig niet.

De laatste jaren hebben klimaatactivisten de nodige klimaatzaken gewonnen in de rechtbank. Na de overwinning van Urgenda op de Nederlandse staat dwongen milieuorganisaties ook in andere Europese landen steviger klimaatbeleid af. Nu is de situatie omgekeerd: in de Verenigde Staten heeft juist de kolenindustrie een grote slag geslagen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Kolenindustrie in de VS deelt een klap uit die de energietransitie wereldwijd vertraagt

 1. BosscheBol zegt:

  Gelukkig heeft het Amerikaanse hooggerechtshof zin voor realiteit. “The show must go on” wat betreft de energievoorziening.

  De groenen en de links-liberalen willen zogenaamd moeder aarde redden. Dat klinkt sympathiek maar ze hebben een verborgen agenda. Ze willen een energievoorziening (wind en zon) die bewust maar toereikend is voor ca. 10% van de wereldbevolking. De overige 90% mag dood. Dat klinkt hard dus daar zwijgen ze over. Ook willen ze de hele economie dermate kapot maken dat er geen weg terug meer is.

  De mens kon aan de steentijd ontsnappen omdat er grondstoffen, steenkool en olie dicht bij de opppervlakte lagen en gemakkelijk te winnen waren. Als je na een mislukt wind- en zonne-energiebeleid nog weer eens naar olie en kolen wilt delven, zal blijken dat dat technisch gecompliceerd is en erg duur. Bijvoorbeeld fracking. Het geld dat daarvoor nodig is, maken de groenen dus graag op. Dan wordt het enkele reis steentijd.

  Geliked door 1 persoon

 2. Olie bol zegt:

  Een mooie CO2 uitstoot

  Geliked door 1 persoon

 3. Republikein zegt:

  Hup Black Peat 😂.

  Like

 4. Ravian zegt:

  “Als er meer broeikasgassen de lucht ingaan in de VS, is dat slecht nieuws voor de rest van de planeet”

  Nee, dat is goed nieuws voor de rest van de planeet, daar wordt die planeet namelijk groener van, dan leveren landbouwgronden ook meer op, wat goed is om de honger in de wereld te bestrijden, en dan vergroten we onze kans de volgende ijstijd te overleven.

  “Epa probeert al jaren klimaatbeleid te maken met een wet voor schone lucht uit 1970.”

  Schone lucht heeft niets met CO2 te maken, CO2 hoort in de lucht, en ook in schone lucht.

  “De Europese Unie maakt er veel meer werk van en ziet ook beter de economische kansen van de energietransitie.”

  LOL, “de economische kansen van de energie transitie”, het enige dat de “energietransitie” doet is de economie afbreken.
  “Groene stroom” is namelijk “dure stroom”, en “dure stroom” bedreigt de sowieso al niet geweldige concurrentie positie van de westerse industrie.
  Alleen linkse malloten kunnen de “economische kansen van de energietransitie” zien, omdat ze in een fantasiewereld leven.

  Geliked door 1 persoon

 5. Schimanski zegt:

  Ik weet niet of het mensen al opgevallen is, maar na een aantal erg hete zomers waarin het maar heet bleef in veel delen van het land hebben we nu, 3 juli alweer; terwijl de meterologische zomer al ruim een maand bezig is; een ouderwetse hollandse zomer, net als in de jaren ’80 en daarvoor en vorig jaar was dat ook al zo. De lange-termijn berekeningen over de getijden van de zonneactiviteit van o.a. een Russisch-afkomstige Harvard-professor tonen dat al járen aan, en die zijn in 2019 bevestigd door de NASA. De media weten natuurlijk weer van niets.

  Geliked door 1 persoon

 6. Meine zegt:

  Als de vulkaan Edna, of Fagradalsfjall, 1 keer “hoest”, dan komt er meer CO2 en SO2 in de atmosfeer dan 10 jaar geheel West Europa opgeteld….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s