Aan het Rokin in Amsterdam

(Door: “Consus Sentia”)

Aan het Rokin in Amsterdam zit al sedert jaar en dag een befaamde opticien, ik zal de naam ervan hier niet noemen. Wie bij deze kwaliteitsbrillenwinkel de moeite neemt om er eens twee uurtjes rond te hangen, zal bemerken dat er ten aanzien van deze winkel twee hoogst opmerkelijke kenmerken direct in het oog springen. Ten eerste het assortiment. Ze verkopen namelijk peperdure zonnebrillen, van € 2.500, – tot makkelijk over de € 20.000, – voor een bril. Het tweede kenmerk betreft de klandizie, want wat blijkt? Wie heeft zoveel geld dat hij zich dit soort super de luxe zonnebrillen kan permitteren? Ja ja, u raadt het al, den Marokkaanse jongeling. Komen er van die gassies van amper twintig jaar oud binnen, zoals altijd met zo’n nichterig schoudertasje, en die kopen dan gewoon effe twee brillen alsof het pepermuntjes zijn (wie het boek Mocro Maffia heeft gelezen, weet waar ik het over heb) en die rekenen de brillen dan cash af…

Afgelopen zaterdag moest ik daar zijn om een bril op te halen. Ik stond daar even buiten te wachten, want er mogen (alsof het nog steeds corona festijn is) maar enkele mensen tegelijk binnen zijn. Stond er weer zo’n louche figuur, amper 22 jaar, die geheel aan de beschrijving voldeed, ook nu met zo’n nichterig schoudertasje en, wel ja, een paar Louis Vuitton sneakers van rond de € 1.000,- aan z’n voetjes en een bril van € 2.500,- op z’n gekleurde koppie. Maar wat gebeurt er? De jongeman liep ineens weg, mijn blik volgde hem. Het bleek dat hij zijn auto op een laad- en losplaats had geparkeerd en dat mag niet en dus stond de politie, met haar fietsje, erbij om een bekeuring uit te schrijven. Wat voor auto denkt u dat het was? Het was een Porsche Panamera van maar liefst € 180.000, -. Opmerkelijk dat de politie niet even, die jongen ziende, vraagt hoe hij deze auto kan rijden, en vervolgens die jongen binnenste buiten keert. Want zelfs een mongool weet in een ogenblik dat dit onmogelijk is. Ten voorbeeld, Marokkanen maken het grootste gedeelte uit van VMBO B/K en behoren ook nog eens tot de grootste groep vroegtijdige schoolverlaters (dus zonder diploma). Wij maken mee dat hele klassen blijven zitten, omdat zij gewoonweg helemaal niks doen, behalve heel het jaar een grote bek hebben, wegblijven van de lessen, als ze al komen geen spullen mee en noem maar op.


Enfin, Marokkanen eindigen hiermee in de laagstbetaalde banen van de maatschappij of zelfs de bijstand. De kans dan ook dat zo’n figuur ooit eerlijk in zo’n peperdure auto rijdt (en vooral op zo’n jonge leeftijd) is van eenzelfde orde als dat u en ik ooit in de gouden koets rijden, namelijk nul.

Daarnaast kun je in het onderwijs de tekenen vooraf al zien. Zo lopen veel van de Marokkanen met kleding en schoenen van Louis Vuitton of Balenciaga, hebben ze allemaal een iPhone 13 Pro, maar 10 cent voor een kopietje kan er niet van af, dat willen zij gratis hebben. Boeken hoeven de leerlingen ook al niet meer aan te schaffen, want dat betaalt de Hollandse hardwerkende domme belastingbetaler tegenwoordig voor ze. Nu zijn er ook van die politiek correct denkende mensen die verdedigend zeggen, dat is nepkleding hoor, allemaal namaakkleding. Nou, zeg ik dan, word eens wakker en ga dan eens op een zaterdagmiddag naar de Bijenkorf in Amsterdam. Vroeger was de Bijenkorf een decent en redelijk duur warenhuis, weet u nog, waar allemaal fatsoenlijk mensen kwamen. Nu zie je er overwegend opgefokt tuig van de richel met veel te veel geld rondlopen die de duurste spullen kopen. Moet je voor de grap eens kijken wie daar in de rij bij Louis Vuitton staat te wachten. Een karavaan van hoofddoekjes. Zegt genoeg.

Weer terug naar de politie. Hoe komt het toch dat de politie hier geen werk van maakt? Immers, al wat deze gastjes doen, kost de belastingbetaler geld en helpt onze samenleving naar de kloten, zij zijn stuk voor stuk crimineel, op een andere wijze is het niet uit te leggen. Hoe het komt dat de politie zo’n figuur niet direct binnenste buiten keert, het blijft de vraag. Wie weet mag dat van islam-lover Halsema niet. Misschien is het wel zo dat justitie en de overheid het maar prima vinden, omdat zij, als zo’n gast zo’n dure auto koopt, z’n dure bril en dure schoentjes, ook de belasting ervan opstrijken.

Wie zal het zeggen. Het gelag wordt in ieder geval betaald door de burger, die met de overlast van dit soort patserige kloothommels moet samenleven. Helaas en droevig bovendien is bij de meeste Hollanders in de jaren zestig van de vorige eeuw de ruggengraat verwijderd, dus verwachten dat er ooit iets gaat veranderen, is helaas verloren moeite.

Door:
Consus Sentia”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

33 reacties op Aan het Rokin in Amsterdam

 1. Jo zegt:

  Wat je hier schrijft wist ik, en niet alleen ik, al lang, ze worden door marx rutte beschermd !!! Dat noemt hij de hoogopgeleide asielzoekers !!! Met hun schoolopleiding is het nog erger gesteld, ze maken zelfs de basisschool niet af. Waar ik woon zag je ze nog wel op het vbmo, maar nu niet meer, omdat ze te dom zijn. Nb. de naam Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs (VMBO)is een lachertje omdat het gros van de leerlingen nooit naar het Middelbaar Beroeps Onderwijs zal doorstromen. De naam is verzonnen om de leerlingen niet te kwetsen, zoals in het verleden werd gedaan met de naam Lagere Technisch Onderwijs (LTS) !!!

  Like

 2. antiislamnu zegt:

  En dan nog een klein raadseltje wist u dat ze in Marokko geen kanker hebben????
  Nou dat komt omdat al die kankerlijers hier zitten.

  Geliked door 2 people

 3. Eppo zegt:

  Laat de kolerezooi maar lekkers naar de kalote gaan .
  Enkel en alleen aan je zelf denken is het juiste motto
  Ze hebben Zelf op die Clubs gestemd die Ze met nog meer van die geimporteerde tinnef opscheept .
  Veel fun en plezier er maar mee.
  Daaaaaaaaaaaag Hoor .

  Like

 4. Harry zegt:

  Perfect verhaal !
  Héél herkenbaar .

  Like

 5. Ravian zegt:

  Yep, recht in de roos, en je komt ze niet enkel in Islammerdam tegen, maar in heel Nederland.
  Het enige wat je als oom agent feitelijk hoeft te doen is ze aan te houden, en daarna de FIOD even te bellen.
  Dat dit niet gebeurt bewijst dan dat dit een probleem is dat de politiek helemaal niet op wenst te lossen.
  Wat dit bewijst is dat dit Marokkaanse crapuul door de politiek boven de wet verheven is.
  En voor Turken geldt overigens exact hetzelfde.

  Geliked door 4 people

 6. saddy zegt:

  Ik schrok me net rot, met dat rekeningrijden vanaf 2030 zou je 400 euro kwijt zijn voor een retourtje parijs ??

  Kunnen alleen kansenparels dan nog een auto betalen?

  Geliked door 2 people

 7. Sinyo zegt:

  Geen wonder, dat de koning van Marokko, deze berbers niet terug wil hebben.
  Ter zijde. De AOW uitkeringen gebaseerd op 50 jaar in Nederland (van 15-65 jaar) waren bedoeld als een tegemoetkoming geënt op de levensstandaard hier te lande. Er werd geen rekening gehouden met een aanpassing op de bestaande levensstandaard buiten Nederland. Voorbeeld Marokko en Türkiye.
  Dan nog wat ene – nu burgervader zijnde – als toenmalig gemeenteraadslid in Amsterdam heeft uitgespookt. Hij heeft van zijn landgenoten hun verblijf omgezet naar 50 jaar woonachtig in Nederland. Kassa dus. Inshalla.

  Geliked door 1 persoon

  • Ravian zegt:

   Yep, en autochtone Nederlanders, die een tijdje in het buitenland gewoond en gewerkt hebben, die worden op hun AOW gekort.

   Geliked door 4 people

   • delamontagne zegt:

    Dat klopt, die korting.
    Die is 2% minder AoW voor elk jaar buiten NL [ gewerkt of niet, maakt niet uit ]….
    Maar behalve dat moeten NL’ers die hun ouwe dag in een andere [ EU ] land doorbrengen ook ieder jaar het z.g.n. “Wereld-inkomen” formulier invullen.
    ( Met allebei heb ik ook te maken. )
    Daarin moeten zij opgeven wat hun inkomsten zijn zowel uit NL als uit buitenland. Bijv. pensioen opgebouwd in buitenland.
    Dat is n.l voor de berekening van de “Zorg(elijke)”-
    Wet van 2006.
    NL houdt n.l bedragen in van de AoW en pensioen[en], bepaald percentage en draagt dat over naar het woonland nu van de NL’er.
    Die is dan daar verzekert voor ziekte.
    Vroeger deden die dat zelf rechtstreeks aan de Instanties van betreffende land, MAAR NL, wil ook hier zich weer mee bemoeien.
    Waarom makkelijk, als ’t ook MOEILIJK kan……..

    Geliked door 1 persoon

   • Sinyo zegt:

    Yep 2% per jaar. 14% bij ondergetekende. Maar de kleine bijdrage van mijn “gezwoeg” buiten de grenzen compenseert die 14%. Maar door die aftrek van 14% hoefde ik dat linkse gezwam niet aan te horen of te zien “hiero”. Voorbeeldje eet geen Outspan Sinaasappelen galmde het. Die kwamen uit Zuid-Afrika.

    Geliked door 2 people

   • Ravian zegt:

    Dan moet je volgens mij wel in het buitenland in loondienst gewerkt hebben, als je een “kleine zelfstandige” geweest ben dan krijg je volgens mij niks.
    Of dat allemaal wel of niet terecht is daar kun je over discussiëren, totdat buitenlanders die hier nooit gene ene flikker bijgedragen hebben gewoon de volle mep toebedeeld krijgen natuurlijk…

    Like

   • Sinyo zegt:

    Allerdings Herr Ravian. Tot voor kort had je hier een algortme bij de aangifte ter voorkoming van dubbele belasting. Maar sinds een paar jaren valt mijn “kleine Spende” volledig onder het zwaard van de Nederlandse BeLAZERdienst. Geklaut noemen ze dat.

    Geliked door 1 persoon

 8. Olie bol zegt:

  Zou die buitenlanders met een dafje ook genoegen nemen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Oliedom zegt:

  Nou hoeft men van de Justitie ook niet veel te verwachten er zit n.l. één of ander juffie die ongeveer van hetzelfde allooi , trouwens in dat hele nepparlement zitten, van dat soort, al te veel van in.

  Geliked door 2 people

 10. scherpschutter1943 zegt:

  Nederland is ondergeschikt aan Brussel dus de regering heeft geen fuck meer te vertellen. Daar hoort de politie ook bij De eerste de beste marokkaan of turk die bij de politie gaat wordt daar met open armen ontvangen en heeft vanaf dag 1 de beschikking over alle politieinformatie. Deze marokkaan of turk wordt door zijn clan uitgezocht om bij de politie te gaan en zodoende zijn clan van de benodigde informatie te voorzien. De politieleiding weet dit wel maar het wordt gedoogd vanwege de lieve vrede. De uitvoerende politiemensen krijgen dan ook orders om niet etnisch te profilefrwen. Die orders komen ook van Halsema, als hoofd van de driehoek.

  Geliked door 1 persoon

 11. delamontagne zegt:

  Om de neerslachtige reagluurders misschien ’n bietje op-te-beuren.
  De Achterlijke zachte aanpak wat de z.g.n. “nieuwe Nederlanders’ betreft, hier dus Marocs, is echt niet in NL alleen.
  Ook in Fr, zelfde-laken-’n -pak ( ’n djellebabab pak ! ).
  De afstanden in Fr zijn iets groter dan in NL en nu was ’t volgende het geval.
  Een Marokein in de uiterste punt van Bretagne werd illegaal in Fr bevonden en door de Police per automobiel naar het vliegveld Charles de Gaulle in Parijs gebracht.
  Gewoon achterin [ misschien geboeid, maar ook dat betwijfel ik ].
  Aan gekomen in Parijs weigerde meneer de vliegtuigtrap van “Air-Maroc” op te gaan.
  Thuisbasis gebeld en ze kregen te horen dat hij niet mocht worden gedwongen en ze hem weer retour naar West Bretagne moesten brengen.
  Afstand heen………500Km en terug ? idem.
  Totaal 1000km voor noppes.
  Ze mogen net te hard worden aangepakt………
  OUEST FRANCE:
  https://www.ouest-france.fr/bretagne/saint-brieuc-22000/il-refuse-son-expulsion-les-policiers-de-saint-brieuc-font-un-aller-retour-de-1-000-km-pour-rien-265b21de-f7a7-11ec-9081-e9c3cdc26fd6

  Like

 12. Steven zegt:

  Ik zie het op de weg ook overal waar ik rij. Als ik in mijn spiegel een peperdure mercedes of BMW aan zie komen dan weet ik van tevoren al wat erin zit. Ook hele jonge grietjes met hoofddoekjes komen aanscheuren met een peperdure bak. Ik vraag mij vaak af hoe die gasten aan al die dure auto’s komen.
  Schijnbaar houden ze in Nederland alleen hardwerkende mensen in de gaten!

  Geliked door 2 people

  • apollonia652014 zegt:

   In Marokland is alles spotgoedkoop. Gemiddeld inkomen ongeveer €200 pmd. Hier krijgen ze een riante uitkering en daar kopen ze via een bank een aantal appartementen die ze voor gemiddeld €700 verhuren aan buitenlanders. En dan loopt de kassa wel. Zo komen ze ook aan die dure kleding/schoenen/accessoires etc. Regelmatig zie je ze ook op Schiphol met idd hun nichterige tasjes en rete dure zonnebril en schoenen. Zgn gaan ze dan op vakantie. Ff hun huur innen van hun onroerendgoed. Hier doet de belasting daar niks aan met wat zij aan bezit hebben in buitenland. Immers Marokko geeft hier geen inzage in. De gehele economie daar draait hierop en wij betalen ervoor.

   Geliked door 1 persoon

  • Oliedom zegt:

   Misschien komen zij net uit Duitsland, na een plofkraakje te hebben gepleegd. ;(;(

   Like

 13. Steven zegt:

  Moet je voor de grap eens kijken voor een tweedehands auto op facebook ofzo. Zodra je een dure auto ziet (vooral BMW, Mercedes, Audi en Golfjes GTI) dan zie je voor 90% ook alleen maar allochtone namen.

  Like

 14. Jackholland zegt:

  Beroepsmatig heb ik regelmatig contact met turken marokkanen irakezen en ander islamitisch volk. Op zich zijn ze best aardig maar hun lifestyle matcht niet met die van de autochtone nl-er. Na jarenlange ervaringen aanvaringen besodemieterijen bedreigingen weet ik nu (denk ik te weten)hoe de moslim denkt en handelt. De autochtone nl er is toch opgegroeid met normen en waarden afkomstig uit de joods-christelijke cultuur. Dus besodemieter een ander niet want daar krijg jij als besodemieteraar ook zelf een slecht gevoel van. Hier zit nu het grote verschil tussen autochtone nl ers en de ali babas. De mosselman zal u altijd proberen te besodemieteren op alle gebied :uitkering handel verzekering subsidie enz enz Als hij dit doet dan krijgt de mosselman daar totaal geen slecht gevoel van sterker nog als het lukt streelt dit zijn ego de ander moet volgens de mosselman maar niet zo dom zijn om er in te trappen. Ik zeg het zelfs tegen mijn mosselklanten jij probeert me te belazeren maar ik trap er niet in. Wijze les lever nooit aan de mosselman zonder betaling vooraf. Betaal nooit aan de mosselman voor dat er geleverd is. En zo moet de nl regering omgaan met mossels ga er vanuit dat ze je altijd proberen te naaien wees ze een stap voor ga nooit uit van hun goedheid cq eerlijkheid want dat kennen ze niet. Ook met uitkeringen welke mossel gaat er nu werken als je met ziektewet wao ongeveer net zo veel ontvangt ze kunnen hier niet mee omgaan . In het mosselland is de regel simpel . Niet werken geen geld. Als je als mosselman de wet overtreedt en de straf die er voor staat is minimaal dan ga je toch jatten of frauderen en dan het liefst nog bij niet mossels want dat is helemaal niet erg. Als je het mosselvolk zo behandelt door er vanuit te gaan dat ze je proberen te naaien dan is er best mee te leven en krijgen ze nog respect voor die slimme hollanders ook.!

  Geliked door 6 people

  • lone zegt:

   ^^ precies dit ; u heeft het haarscherp gezien. En het is dit [duivelse-] achterbakse wat ik diep en diep haat

   Like

  • delamontagne zegt:

   *****
   Prachtig verwoordt, niemand had ’t beter kunnen uitleggen.
   Ik denk NL-‘ers gaan uit vanuit dezelfde mentaliteit, alsof zij een zelfde Denkraam hebben.
   Helemaal verkeerd dus.
   Bovendien vanuit dat gheilige boekje van hen mag je niet musselmannen op alle mogelijke manieren “een-poot-uitdraaien”, krijg je ook nog een + punt voor van allaha…………..

   Like

  • Boike zegt:

   @ Jackholland 4 juli 2022 om 07:15

   Wat jij hier beschrijft is heel herkenbaar. Ik heb sinds kort ook zo’n buurman. Hij ligt inmiddels met bijna de hele straat overhoop.

   Hij woonde er nog geen week, of hij kwam eisen stellen. Hij zoekt voortdurend de grenzen op en gaat vervolgens nog een stapje verder. En als je er iets van durft te zeggen, dan breekt de hel los.Dan discrimineer je, dan toon je geen respect.
   Die mossels leven volgens hun heilige boeken en hun heilige wet en daar heb je maar rekening mee te houden. Aanpassen of inburgeren is er voor hen niet bij. Zij menen alles te mogen en daar heb je je maar in te schikken, menen ze.
   Die mossels komen hier brengen, waar ze thuis voor zijn weggelopen. Hun hele manier van doen is nog steeds middeleeuws. en dat zullen ze nooit veranderen.

   Geliked door 2 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   In de koran staat dat niet moslims onreine varkens zijn en dat je die mag belazeren, benadelen, zelfs vermoorden. Deze misdaden mogen alleen tegen niet moslims worden gepleegd. Doe je dat bij je geloofsgenoten/moslims, dan dat zijn misdaden waar straf op staat. Behalve liegen, want daar zijn de moslims meesters in.De moslim is dus opgevoed zonder enige emphatie ten aanzien van niet moslims. Westerlingen maken nog steeds de denkfout dat moslims mensen zijn. Het enige dat moslims met ons westerlingen gemeen hebben, is dat ze op twee benen lopem.Verder niets. Ik heb nog meer symphatie voor chimpansees in de dierentuin dan voor moslims. Chimpansees zitten achter een hek en je er nog eens mee lachen als je ze wat voert.
   Moslims lopen vrij rond, we geven ze verplicht te vreten en je kan er niet mee lachen.

   Geliked door 1 persoon

   • Jackholland zegt:

    Klopt moslims hebben geen of heel weinig empatisch vermogen. Rijden iemand dood in verkeer :totaal geen wroeging ,slaan met 5 man 1 iemand in elkaar, zijn vreselijke dierenbeulen, beroven en besodemieteren bejaarden. Kortom teveel kuteigenschappen dus oprottten met dit genetisch afval.

    Like

   • Boike zegt:

    @ scherpschutter1943 5 juli 2022 om 12:54

    Moslims hebben een slecht ontwikkeld gevoelsleven. Het wordt vanaf hun geboorte niet gestimuleerd. Alles in hun leven is gebaseerd op de starre wetten, regels en voorschriften van hun heilige boeken en de richtlijnen van hun voorgangers. Alles, dat afwijkt van hun manier van doen, ervaren zij als een bedrijging, waar zij fel op reageren. Na 14 eeuwen Islam zit dat in hun genen verankerd.

    Liefde, empathie, sympathie, geweten, verantwoordelijkheid, inleving, humor, schoonheid, rechtvaardigheid en noem maar op, zijn zaken die horen bij een goed ontwikkeld gevoelsleven. En dat hebben de moslims dus niet.

    Like

 15. David van den Brand zegt:

  Was het geen utubertje? Of een mmaer?

  Like

 16. Willem zegt:

  Ik kom nooit in die winkels dus wist ik dit niet. Wel heb ik slechte ervaringen met ze en zie ze ook wel eens in die auto’s rijden, maar dat het zo erg is en dat de politie dit door de vingers ziet had ik niet gedacht. Bewijst weer dat ik een veel te goeie Nederlander ben, maar nu ik dit lees wordt er iets in me wakker, een Charles Bronson, een Arnold S. een John Rambo, een John W. of een combinatie van deze mannen. Wat leven we toch in een gaaf landje.

  Like

 17. Gerrit zegt:

  Net over de Duitse grens is het steeds raak met het opblazen van geldautomaten. De daders scheuren er met grote snelheid vandoor richting Nederland. Het is al bewezen dat het bepaalde bevolkingsgroepen zijn die dit doen en als woonplaats Amsterdam of Utrecht hebben.
  Dat zijn de kopers van de luxe goederen.

  Like

 18. ronjaspers zegt:

  Mag ik een voorzichtig gokje wagen,misschien zitten ze wel in de drugshandel.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s