De nieuwe G8 overvleugelt de G7

(Door: Peter Haisenko – Vertaling: E.J. Bron)

Een tijdje geleden vond het “Internationale Economisch Forum” in Sint-Petersburg plaats. Het vond geen weerklank in de westelijke media, hoewel er vertegenwoordigers van ongeveer 140 landen aan hebben deelgenomen. Naar aanleiding van de bijeenkomst is de nieuwe G8 samengekomen. Diens economische prestatie ligt nu al 20% boven die van de oude G7.

De G7 was ooit de G8, voordat Rusland werd uitgesloten. Uiterlijk toen is zichtbaar geworden dat de G8/G7 verworden is tot een instrument met behulp waarvan politieke druk op anderen wordt uitgeoefend. Met de uitsluiting van Rusland is de G7 alleen nog maar een forum voor voormalige koloniale machten, wanneer je Canada beschouwt als deel van de Commonwealth en dus onder de Britse kroon staand. In deze zin zou men er over moeten nadenken welke gezamenlijke tactieken hier worden afgesproken. Is het onjuist om te vermoeden dat het om de voortzetting van koloniale uitbuiting gaat? Op deze top zal echter vast en zeker ook de teloorgang van de lidstaten onderwerp van gesprek zijn. De prognoses voor hen zijn verpletterend.

China heeft de economische prestatie van de VS al lang overtroffen. De reële economische prestatie. De VS en Groot-Brittannië rekenen in hun bbp (bruto binnenlands product) namelijk de winsten uit de financiële sector mee en dat is onredelijk. BBP betekent Bruto Binnenlands PRODUCT. In de financiële sector wordt echter niets geproduceerd en deze inkomsten zouden niet meegerekend mogen worden in het bbp. Maar hoe zou men deze inkomsten anders moeten aangeven zonder te moeten toegeven dat het winsten uit bedrieglijke financiële transacties zijn, die niet afkomstig zijn uit welke reële productieprestatie dan ook? Als je dus de reële economische prestatie wilt bepalen, dan moeten daar de inkomsten uit de financiële sector van worden afgetrokken. De VS en Groot-Brittannië zijn overigens de enige landen die dergelijke inkomsten in deze omvang boeken. Ze bedragen ongeveer 30% van hun bbp.

De oude G7 schaadt zichzelf met hun sancties

Omdat de G7 heel arrogant met de rest van de wereld omgaat, was het slechts een kwestie van tijd tot zich verzet organiseert. Met de economische oorlog tegen Rusland en de verklaring van de NAVO, die ook China als vijand beschouwt, is het alleen maar logisch dat er nu een nieuwe G8 bijeengekomen is, als oppositie tegen de oude G7. Die zijn allemaal het slachtoffer geworden van de imperiale politiek van de VS en hebben er slechts op gewacht om zich daarvan te bevrijden. Dat zijn met hun bbp:

China ($ 27.206 miljard) – India ($ 10.218 miljard) – Rusland ($ 4.490 miljard) – Indonesië ($ 3.566 miljard) – Brazilië ($ 3.435 miljard) – Turkije ($ 2.943 miljard) – Mexico ($ 2.666 miljard) en Iran ($ 1.436 miljard). De gezamenlijke economische prestatie van de nieuwe G8 bedraagt $ 55.964 miljard.

De economische prestatie van de oude G7 ziet er als volgt uit:

VS ($ 22.997 miljard) – Japan ($ 5.615 miljard) – Duitsland ($ 4.856 miljard) – Groot-Brittannië ($ 3.402 miljard) – Frankrijk ($ 3.361 miljard) – Italië ($ 2.734 miljard) en Canada ($ 2.024 miljard). De gezamenlijke economische prestatie van de oude G7 bedraagt $ 44.993 miljard.

Dat is nu dus al 20% lager dan dan van de nieuwe G8. De ontwikkeling voor de komende tijd staat daarbij niet onder een goed gesternte, want nu al is te zien hoezeer de oude G7-landen zichzelf met hun sancties schaden, en niet alleen wat betreft de energiesector.

Laten we eens kijken naar het circus dat er rondom de G7-topontmoeting wordt gemaakt. De top wordt beveiligd door honderden politieagenten. Straten, ja, complete regio´s worden afgesloten, putdeksels van rioleringen dicht gelast, zelfs deltavliegen is verboden en de burgers moeten lijden, zelfs tot München aan toe. Het herinnert mij in ieder geval aan de ontmoeting van de maffia in het Chicago van de jaren ´30. Zou het niet tot nadenken moeten stemmen wanneer deze staatschefs zich er blijkbaar van bewust zijn dat hun handelwijzen door niet weinig als dusdanig verwerpelijk worden gezien dat ze zich als zware criminelen moeten beschermen tegen uitbraken van woede? Volgens mij tegen terechte woede, want zij zijn het die al decennia lang de uitbuiting van de “Derde Wereld” organiseren en nu met de Ruslandsancties de burgers zware verliezen beloven.

140 naties zijn naar het economisch forum in Sint-Petersburg gekomen

In vergelijking daarmee is het Internationaal Economisch Forum in Sint-Petersburg bijna geruisloos verlopen, hoewel er ongeveer 140 naties aan hebben deelgenomen. Sint-Petersburg werd niet in een vesting veranderd. Dat bleek juist te zijn geweest, want er vonden geen “terroristische” aanvallen plaats. Wat zegt dat over de G7 en alle anderen? Blijkbaar hebben de deelnemers in Sint-Petersburg meer instemming in hun bevolkingen dan die van de G7.

Sinds uiterlijk acht jaar voert het Westen een economische oorlog tegen Rusland. De Duitse Minister van Buitenlandse Zaken heeft luid verkondigd dat zij de Russische economie wil ruïneren. Desondanks moeten we nu zien dat de Russische roebel op dit moment de sterkste munteenheid is. De roebel staat zo hoog als sinds zeven jaar niet meer. Nu heeft het Westen problemen met de energievoorziening en die heeft het zelf veroorzaakt.

En dan is daar de economische deskundige Habeck die Rusland ervan beschuldigt dat het een economische oorlog tegen Europa zou voeren. Zelfs als dat zo zou zijn, zou men het iemand kwalijk kunnen nemen dat hij met gelijke munt terugbetaalt? Alleen een absolute debiel kon niet zien in welke afhankelijkheid van Rusland het Westen zich tegenover Rusland bevindt. Eerst brutaal toeslaan en nu janken. Zo zien helden eruit.

Rusland zou geïsoleerd moeten worden. Gebleken is echter dat het het Westen, NAVOstan is dat geïsoleerd wordt, hoewel er van de kant van het Westen enorme druk op alle landen uitgeoefend wordt om zich aan te sluiten bij de sancties tegen Rusland. De Duitse bondskanselier Scholz heeft daarover onlangs bakzeil moeten halen in Zuid-Afrika en Servië. Het bewijs daarvoor is o.a. ook dat er gewoon 140 naties naar Sint-Petersburg zijn gekomen. Die hebben al begrepen waar de toekomst ligt.

De nieuwe G8 is gefundeerd op een solide, op de toekomst gerichte basis

De Oekraïne heeft de oorlog al verloren en de NAVO-staten hebben zichzelf deels ontwapend, doordat grote delen van hun wapens en reserves naar de Oekraïne hebben gestuurd. Daar aangekomen, worden ze in grote hoeveelheden “geneutraliseerd”. Ach ja, Rusland mag en zal deze oorlog niet winnen, heeft Scholz ook verkondigd. De oorlog in de Oekraïne zou al na enkele dagen afgelopen hebben kunnen zijn wanneer de VS, de NAVO, het niet aan Zelensky verboden zouden hebben om verstandige, aan de realiteit aangepaste onderhandelingen te voeren. Wie is dus schuldig aan de tienduizenden doden die nu te beklagen zijn? En het zijn er steeds meer geworden, omdat het Westen het land met wapens overspoelt en dat al zeven jaar lang. Iedereen die een beetje af weet van de Oekraïne, weet al lang dat dit land in twee, nog beter drie eenheden opgedeeld moet worden als met duurzame vrede zou willen bereiken. Ja, als…

Rusland, Poetin, hebben vele jaren lang met engelengeduld de aanvallen van het Westen verdragen en nog steeds van “partners” gesproken. Dat is nu afgelopen. Rusland heeft een lijst opgesteld van staten die zich vijandig tegenover Rusland gedragen. Die kunnen nu geen pardon verwachten. Als logische volgende maatregel zijn er nu rondom Rusland en China acht landen samengekomen, die de nieuwe G8 hebben opgericht. Die zijn nu al groter wat betreft hun economische prestatie dan de oude G7. Ze staan op een solide, op de toekomst gerichte basis, terwijl de G7 zich op dit moment zelf aan het vernietigen is.

Afrika zal weldra niets meer van het Westen nodig hebben

De ene na de andere Afrikaanse staat keert zich af van het Westen en nodigt Rusland uit om hen ook met soldaten op de been te helpen. Ze hebben goede ervaringen opgedaan met China, want China brengt hen meerwaarde, ook al handelt China niet onbaatzuchtig. Afriak zal weldra niets meer van het Westen nodig hebben en als het westelijke financiële systeem instort, zullen ook hun schulden verdwijnen, met behulp waarvan ze zo lang onder controle werden gehouden.

Europa, Duitsland, zullen in wereldpolitieke onbeduidendheid verzinken, ook al houden nog zoveel G7-topontmoetingen, waarmee ze alleen maar geld verkwisten en de bevolking treiteren. De enige kans voor Europa, Duitsland, bestaat erin om hun “politieke elites” te verjagen, die deze ellende hebben aangericht; die ons kou willen laten lijden en in kommer en gebrek willen laten leven, met als enige doel Rusland te schaden. Hoever moet het nog komen, hoe slecht moet het ons nog aan, totdat dit zal gebeuren? De Russische operatie in de Oekraïne is daar een katalysator voor en ik kan alleen maar hopen dat het bij ons zonder bloedvergieten zal verlopen. Economisch gezien bevinden we ons al midden in een bloedbad van historische omvang. Rusland en de andere nieuwe G8-staten niet. G7 is verleden tijd, de nieuwe G8 is de toekomst.

Bron:
anderweltonline.com
Door: Peter Haisenko

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op De nieuwe G8 overvleugelt de G7

 1. bobzelf zegt:

  SCHITTEREND TOCH , ALS MENSEN MET !!! HERSENS

  U EVEN UITLEGGEN DAT U OP HET VERKEERDE PAARD HEEFT GEWED !!!

  EN NIET EEN BEETJE OOK HOOR .

  KIJK OVER 10 DAGEN VALLEN ER GROTE KLAPPEN

  WANT DE LEUZE WE REDDEN HET WEL, EN WE HEBBEN NOG WATVOORRAAD

  EN ANDERS KOPEN WE HET WEL ERGENS ANDERS .

  ZELFS DAT DOEN ZE NIET, WANT ALLES KOMT ALTIJD OP ZIJN POOTJES TERECHT ??

  NOU IN DIT GEVAL DUS NIET, DIT IS GEEN ONGELUKKIE

  DIT IS EEN PLAN, BEDACHT IN EEN 2 A 3 JAAR . EN GOED OVER NADEDACHT ..

  IK MAAK ME ZELFS STERK DAT HET PLAN UITGEDACHT IS OP EEN RUSSISCH SCHAAKBORD

  MET ALLE MEGELIJKE ZETTEN . MAAR ??

  ZEER ZEKER DE TEGENZETTEN

  DIT SPEL HEET . U BENT DE LUL, EN GOED OOK ..

  IK ZAL ER ZELF OOK MEE TE MAKEN KRIJGEN ..

  MAAR TOT NU TOE DIEPE BUIGING EN HOED AF

  OOM VLADIMIR

  U HEEFT UW EIGEN BED OPGEMAAKT .

  SLAAP ER DAN NU MAAR IN OOK .

  HIJ IS GODVERDOMME GEINIG HE. MIJN OOM ??

  DACHT VAN WEL

  DE BALLEN KLOOTVIOLEN

  Geliked door 2 people

 2. Het ziet ernaar uit dat de petrodollar definetief verleden tijd is en dat zullen in de USA een groot aantal mensen gezien hebben.
  Het gevolg zal zijn dat de FED en de regering rare sprongen zullen gaan maken want dat betekend in feite het Failliet van de USA hoewel dat al lang het geval is.
  Om de zaken nog een beetje scherper te stellen gaan miljarden naar het corrupte regime in Oekraine met het gevolg dat het faillisement nog eens verdiept wordt.
  Het gevolg zal zonder meer zijn dat op alle vlakken bezuinigd moet gaan worden en dat is nou net wat de democraten nooit doorgedrukt kunnen krijgen in hun land.
  Want ook de Amerikaan weet wat er gebeurd is met een groot aantal industrieen die het land achter zich gelaten hebben.
  Er komen moeilijke tijden aan voor de socialisten aan de andere kant van de oceaan.
  Nou kunnen die moeilijke tijden maar niet heftig genoeg zijn om zo het corrupte systeem van de deep state te ondermijnen.
  Mag dus wel gezegd worden dat de rekenmeesters in Rusland een en ander beter begrepen hebben dan de amerikaanse

  Geliked door 3 people

 3. Schimanski zegt:

  Ik mis in het lijstje nog ook een van de grondleggers van de BRICS, Brazilië, bbp: 2.081 miljard, hetxelfde als Canada zowat.

  Geliked door 1 persoon

 4. Schimanski zegt:

  Zo’n 140 landen zijn naar die G8 top in St. Petersburg gekomen blijkbaar. Even om aan te geven hoe de verhoudingen liggen: als je de ‘erkende’ landen bij elkaar optelt, kom je uit op 195 landen.
  Dan weet je hoe de verhoudingen in de wereld zullen gaan liggen. Het zou me niet verbazen als het Westen het blijft overheersen die landen zo voor en na ook uit de ‘wereldvertegenwoordiging’ de VN zullen stappen, ook al een Westerse uitvinding ooit trouwens

  Geliked door 1 persoon

 5. Ravian zegt:

  “En dan is daar de economische deskundige Habeck die Rusland ervan beschuldigt dat het een economische oorlog tegen Europa zou voeren.”

  Uit niets blijkt de absolute arrogantie van de westerse “leiders” meer dan hier uit.
  Ze menen werkelijk dat ze iemand in het kruis kunnen trappen en dat het slachtoffer dan niet terug mag schoppen, omdat zij goddelijke wezens zijn of zoiets.

  “De enige kans voor Europa, Duitsland, bestaat erin om hun “politieke elites” te verjagen, die deze ellende hebben aangericht.”

  Exact, en dit gaan we niet middels frauduleuze verkiezingen voor elkaar krijgen, hier gaan de rieken voor uit de schuur moeten komen.
  De boeren hebben inmiddels hun “tanks” al beschikbaar gesteld, dus waar wachten we nog op?
  Ik kan de boeren overigens aflevering a t/m z van “The A-team” adviseren, voor tractor upgrade tips.
  En ik moet de eerste boer zonder lasapparaat nog tegen komen…

  Geliked door 2 people

  • droevige mof zegt:

   Vanaf 11 juli zal de grootste gaskraan voor de Duitsers worden dichtgedraaid, Nordstream 1 met Russisch gas. Naar verluidt vanwege onderhoudswerkzaamheden, als je dat kunt geloven. Na tien dagen wordt de kraan weer opengedraaid. Het kan of het kan niet, maar het hangt er waarschijnlijk van af of de Duitsers weer bij zinnen zijn gekomen. Intussen draait de pers op volle toeren, zoals mijn favoriete SPIEGEL, de spreekbuis van de heersende klasse.
   https://www.spiegel.de/wirtschaft/knappes-gas-teurer-strom-energiekrise-trifft-deutschland-a-320f154f-e504-4d5c-b71b-1823df857fd4

   Like

   • Ravian zegt:

    Daarna duurt het nog zolang de gasvoorraad strekt.
    En zodra het gas op is stort het elektriciteitsnet ook in.
    Geen tv, geen telefoon, geen internet, geen koelkast, geen verwarming, en mogelijk geen water.
    Ik geef het dan nog een dag of drie voordat de pleuris uitbreekt…

    Like

 6. karton zegt:

  Moeten voor die G7 en G8 ook weer nieuwe zendmasten worden gebouwd, zoals voor de G5 ?

  Geliked door 1 persoon

 7. “als het westelijke financiële systeem instort, zullen ook hun verdwijnen”
  Tussen “hun” en “verdwijnen” is een woord weggevallen. Benieuwd wat het is.

  Like

 8. Blaffertje zegt:

  Duidelijk 👍🏻👍🏻👍🏻

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s