Gaan de Groenen voor de bijl? Eurocommissaris maant aan tot langere looptijden kerncentrales

(Vertaling: E.J. Bron)

Even afwachten hoe lang de Groenen nog standhouden tegen de druk. Of dat ze door de realiteit vermorzeld worden: Europees Commissaris voor de Interne Markt, Thierry Breton, mengt zich in de Duitse nucleaire discussie. “Het is uitermate belangrijk om de drie Duitse kerncentrales die nog in bedrijf zijn langer open te laten”, zei hij tegenover het “Handelsblatt”. “In ieder geval voor een paar maanden en vanzelfsprekend op veilige wijze.”

De resterende kernreactoren zouden een belangrijke rol bij de stroomvoorziening spelen. Ze dienen in het kader van het uitstappen uit de atoomenergie in Duitsland tot het eind van het jaar van het net gehaald te worden. Net zoals de Duitse regering vreest ook de Europese Commissie dat Rusland nog deze maand zou kunnen stoppen met de gasleveringen aan Duitsland.

“Vladimir Poetin zet onze afhankelijkheid als wapen tegen ons in”, waarschuwde de Franse eurocommissaris. De looptijdverlenging van de kerncentrales zou “in het algemeen belang van Europa” zijn, aldus Breton. “In deze tijd, waarin we solidariteit nodig hebben, moet iedereen alles doen wat in zijn macht ligt.”

Met het oog op de Duitse regering, die tot nu toe ondanks de gascrisis vasthoudt aan het stoppen met atoomenergie, zei hij: “We kunnen niet zeggen ik doe niet wat ik zou kunnen doen, maar verwacht dat anderen leveren wat ik nodig heb.” Tegelijkertijd wierf de eurocommissaris ervoor om de overstap naar hernieuwbare energieën te bespoedigen. Daarbij zou de EU echter moeten garanderen dat haar voorziening met de daarvoor benodigde mineralen, bijvoorbeeld zeldzame aarde, verzekerd zou zijn.

“We moeten verhinderen dat we van een gasafhankelijkheid van Rusland terechtkomen in een zonneafhankelijkheid van China”, waarschuwde Breton. De EU zou daarom de winning en verwerking van grondstoffen in Europa moeten bevorderen: “We hebben niet alleen meer mijnen nodig, maar ook raffinaderijen, een nieuwe industrie.” Voor Breton staat vast: “Zolang we afhankelijk zijn, zijn we kwetsbaar.”

Dat Duitsland in de toekomst afhankelijk is van schurkenstaten zoals China of van islamterroristen behoort blijkbaar tot het plan van de Groenen, omdat dit immers de vernietiging van Duitsland nog iets sneller bespoedigt.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Gaan de Groenen voor de bijl? Eurocommissaris maant aan tot langere looptijden kerncentrales

 1. BosscheBol zegt:

  Start Kalkar maar weer op! Daar zit nu een pretpark in maar het zou oorspronkelijk een snelle kweek-rector worden. De Fransen hebben er éen (dat ik weet): superphenix. Oh nee, ook al gesloten. De snelle kweekreactoren zijn hoe de kernrectoren eigenlijk bedoeld zijn en leveren heel veel stroom.

  Zijn de groenen het er niet mee eens? De lange lat erover en hup, naar de rechter (laatst ergens gelezen).

  Geliked door 1 persoon

 2. ronjaspers zegt:

  Extreem links sloopt hun geboorte landen van binnenuit,het zijn nazi,s (socialisten) facisten (antifa) racisten (antiblank) De reden waarom extreem links zo machtig is en met bijna al hun geweldadigheden wegkomen is omdat ze achter de schermen gesteund en gefinancierd worden.Zoals door de extreem linkse zeer rijke en machtige bilderberger george soros.

  Like

 3. Wim Vreeswijk zegt:

  Door faalhaas Merkel zijn er vorig jaar zo wie zo maar liefst 4 kerncentrales gesloten. Totaal geen voorspellend vermogen !

  Geliked door 1 persoon

 4. saddy zegt:

  Wanneer de groenen ophouden? Pas als het geld van een ander op is.
  (Vrij naar Thatcher)

  Geliked door 3 people

 5. Schimanski zegt:

  En waar horen we nooit wat over? Het land dat al sinds de 17e eeuw neutraal is, momenteel als enige land in Europa maar weinig inflatie heeft, waar burgers geen probleem hebben met het nog kunnen betalen van de energierekeningen?

  Zwitserland

  Het land haalt zijn elektriciteitsproductie voor meer dan90% uit hydro-elektriciteit en kernenergie. De Zwitserse bevolking is ook groot voorstander van kernenergie. Bovendien zijn velen ook tegen wetgeving die de bouw van nieuwe kerncentrales verbiedt, zo blijkt uit referendums, die men dáár wél houdt en wáár de overheid zich er wél aan houdt…

  Geliked door 1 persoon

 6. Ravian zegt:

  “Vladimir Poetin zet onze afhankelijkheid als wapen tegen ons in”

  Ik mis nog net het “ongeprovoceerd” in deze uitspraak…
  Ze verklaren Rusland economisch de oorlog, schreeuwen van alle daken dat ze Rusland economisch helemaal kapot gaan maken, en als ze dan enkel al maar met Russische tegenmaatregelen bedreigd worden dan zijn ze zowel verbaasd als verontwaardigt.
  Dit soort lui moet je feitelijk gewoon uit hun lijden verlossen.
  Met een guillotine behandeling of zo.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s