HONGERSNOOD 1944 -1945

Hongerwinter 1944/1945

(Door: “Driek”)

Corona, Apenpokken, stikstof en stakende boeren met dreigende gezichten, doch de Nederlandse burger heeft blijkbaar nog steeds geen flauw vermoeden van de ellende en de schrijnende hongernood die sluipend naderbij komt. Zolang de ijskast is gevuld, is er voor de burger geen reden tot ongerustheid. En wederom dienen wij ons – evenals zijn voorganger Adolf Hitler – te schikken naar een Duitse dictator die ons onder de dictatuur van een Nieuwe Wereldorde wil brengen.

Edoch, beste lezer, u, die goed is geïnformeerd, weet dat er straks, binnen afzienbare tijd, niks meer te schransen is. Geen barbecue met lappen vlees en andere appetijtelijkheden. Straks is er niks meer, want onze regering drukt ten koste wat het kost het corona-virus en andere bloedstollende narigheden door onze strot tot we er in stikken. De welvarende jaren liggen achter ons. Het tijdperk van vreugde en genot is voorgoed voorbij. Dank zij onze regering van dwazen en doorgedraaide ellendelingen die ons laatste levensvreugd naar de verdoemenis helpen.

Hongerwinter 1944

Binnen afzienbare tijd gaan wij naar de nog weinig overgebleven boeren op hongertocht voor voedsel. Het wordt een herhaling van vijfenzeventig jaar geleden, toen er nog boeren waren die onze hongerige magen vulden. Maar, lezer, pas op, van die boeren zijn er straks niet veel meer, ja, nog hier en daar een kleine boer met één koe en één varken, een paar magere kippen en de rest is armoe troef. Die boeren die ons van voedsel voorzagen en de schappen van supermarkten vulden, zijn verjaagd. Het boerenland is binnenkort bebouwd met wanstaltige woonhuizen. Het wordt straks één groot Almere, omdat al die getinte lieden met vijf of meer kinderen uit achterlijke landen, waarvan er gemiddeld vijftig duizend per jaar ons land binnenstromen, een huis moeten hebben. Daar hebben ze volgens onze regering recht op.

Wij burgers van Nederland worden bestuurd door landverraders en door onze minister-president Mark Rutte deelgenoot gemaakt van een oorlog die wij absoluut niet wensen en die wij verafschuwen. En aan welke zijde staat de sympathie van Koning Willem Alexander? Wenst zijne Hoogheid Koning te zijn van een land in armoe? Gehaat door de bevolking? We waren een rijk en gedisciplineerd volk, maar straks zijn we verworden tot een volk van bedelaars, handophouders en schlemielen.

Ik wens U allen nog een gezegende zomerdag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op HONGERSNOOD 1944 -1945

 1. delamontagne zegt:

  Nu lees ik weleens dat die z.g.n. vluchtelingen, de “Asieligerts” het eten dat ze verstrekt wordt weggooien.
  Het VOLDOET NIET AAN HUN EISEN ? ? ?
  Of nog véél erger, het is niet Hallalig.
  In de oorlogsjaren was ik er al, maar die ellende in NL toen heb ik en m’n ouders niet meegemaakt omdat we in een ander werelddeel woonden.
  Maar als de nu nog levende mensen die de oorlog hebben meegemaakt en dat soort dingen over die ondankbare sieligerts lezen, vraag me ik af hoe die zich zitten te verbijten.

  Like

 2. Julia zegt:

  Van de koning hoeven wij helemaal niets te verwachten. Ook al zou een hongerwinter zich herhalen zijn die Oranjes hem allang gesmeerd naar veilige oorden. Nu is het al een teken aan de wand wanneer hoort men deze zogenoemde levensgenieter nu in het openbaar ja alleen bij feestjes en staatsbezoeken. Heeft u hem de boeren zien toespreken of heb ik wat gemist? Het interesseert die Oranjes helemaal geen donder dat half Nederland straks aan de honger ligt als Willem maar zelf op zijn gesubsidieerd landgoed drie maanden lang op wild mag schieten dan is de koelkast in ieder geval weer gratis voor een aantal maanden gevuld. Ook zullen die Oranjes geen cent pijn hebben van de torenhoge energieprijzen en zeer zeker geen last van kou hebben. Rutte zorgt er wel voor dat zij er zeer warmpjes bij blijven zitten en beloont de feestgangers en. uitnemers jaarlijks nog met een behoorlijke verhoging op de staatsuitkering waar geen cent belasting over wordt betaald. Nederland is te vergelijken met een corrupte bananenrepubliek en geen haar beter.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wim Vreeswijk zegt:

  Het kabinet geeft steeds meer blijk van extreme onderdrukking ofwel fascistoïde gedrag, iets waar eerdere partijen 40 jaar lang voor gediscrimineerd en gecriminaliseerd werden

  Like

 4. Alfred zegt:

  Waar staat prins pils vraag je? Dat snap je wel als je weet dat die arrogante moeder van hem haar paard volkert heeft genoemd. Totale minachting van Nederland en de Nederlanders.

  Like

  • karton zegt:

   @ Alfred op 7-7-2022 om 09.37 u.
   Sinds ik hoorde dat de arrogante ouwe moer van prins pils haar paard “Volkert” noemde, noem ikk haar “pimses” !

   Like

 5. hannah zegt:

  Tijdens 40-45 zijn wij in het zuiden niet verhongerd omdat we via de BOEREN nog vaak wel aan eten konden komen, zo belangrijk zijn deze boeren voor ons geweest.

  Like

 6. bezigebij63 zegt:

  En net als in de Tweede Wereldoorlog zitten zijne majesteit en zijn gezin, de regering en hun trawanten er wel warmpjes en goed doorvoed bij de aankomende tijd.

  Like

 7. karton zegt:

  Heb ik gvd de hongersnood van 1944-1945 tenauwernood overleefd en dan zal ik de hongerdood sterven door toedoen van dictator Kim Jung Rutte ? Ik denk toch ff van NIET !!
  Gaat niet gebeuren; zolang het naar ons landje “gevluchte schorem” goed te vreten krijgt en ook nog eens geheel gratis, gaat er niemand van mijn familie dood t.g.v. honger.
  Zijn ze in “Den Haag” nou gvd helemaal besodemieterd.
  Schieten op kinderen van 16 jaar, jááááá…….dát durft dat gajes wel terwijl ze zelf aan alle kanten worden beveiligd, maar óóit zal die beveiliging onvoldoende blijken te zijn !

  Geliked door 3 people

 8. LUCIA zegt:

  @ Driek;
  “En aan welke zijde staat de sympathie van Koning Willem Alexander?” Sec door deze vraag weet ik in ieder geval dat ik je toekomstige stukken kan overslaan.Man, hoe duidelijk wil je het hebben , wacht je op een brief van hem of zo ?

  Geliked door 1 persoon

 9. paulzwueste zegt:

  Geweldig geschreven weer……
  Van het koningshuis hebben wij niets te verwachten, dat bleek in 1940 al.
  De torpedobootjager lag al tot berstens toe onder stoom….,Ze wisten zelfs tot op de minuut wanneer de moffen ons zouden aanvallen en hup daar ging het hele zooitje naar de UK….
  Hun volk alléén achterlatend !
  Wat mongool Rutte betreft, de man is een aartsverrader… dat zie je aan die pokdalige eeuwig grijnzende tronie.
  Verraders genoeg in de top van Nederland.
  Hoogste tijd dat het volk de boel kort en klein slaat en via tribunalen over gaat tot ’n hele grote opruiming…..!!!!

  Geliked door 4 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s