FOTOSHOPPER

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; Pim Gunzel – Componist des Vaderlands)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op FOTOSHOPPER

 1. saddy zegt:

  Karl Rutte had en heeft absoluut de schurft aan het klootjesvolk en is daarmee niet de enige.

  Daarom heb je naast build back bilderberg ook de Pak en Plunder de Pensioenfondsen-beweging, de PPP.
  Wordt alsjeblieft wakker en stuur je ouders en grootouders met hun rollator achter de trekkers aan.
  (Hieronder een stukje van de financiele pitbull Hester Bais, uit de nieuwsbrief van Wynia.):

  Vanwege deze opkoopprogramma’s puilt de balans van de ECB uit met onderpand van matige kwaliteit (garbage in, cash out). Die balans moet de ECB daarom nu afbouwen. De Eurobonds van de Europese Unie zouden voor de banken de oplossing moeten bieden voor hun liquiditeitsprobleem, dat dus eigenlijk een onderpandprobleem is.

  Hoe meer de rente beweegt, zoals de extreme rentdaling die de ECB in 2008 bewerkstelligde, des te meer hoog liquide onderpand banken nodig hebben. De banken willen dit hoog liquide onderpand echter niet omdat het aanhouden ervan geen rendement oplevert. Bovendien lijkt er niet voldoende liquiditeit in de markt aanwezig te zijn om te kunnen voldoen aan de onderpandverplichtingen.

  De vraag hoe de banken dit hebben opgelost staat centraal in ‘Worst Bank Scenario’. Wij laten zien dat banken hun tekort aan onderpand in eerste instantie hebben verhuld door gebruik te maken van de ‘slapende’ tegoeden van hun eigen pensioenfondsen en de verzekeraars die zij vanaf het eind van de jaren ’80 hebben overgenomen.

  Nadat banken en verzekeraars naar aanleiding van de kredietcrisis weer moesten opsplitsen (definitief was dat rond eind 2016) hebben banken het onderpandprobleem tijdelijk (en heimelijk) opgelost met hulp van pensioenfondsen ABP en Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

  De lange termijn-begroting van deze Europese stimuleringspakketten – in eerste instantie bedoeld ‘om uit de coronapandemie te komen’ – bedraagt in totaal meer dan € 2.000 miljard. De Eurobonds zijn een welkome aanvulling voor de liquiditeitsgaten van de banken. Ze dienen als ‘nieuw voer’, omdat Eurobonds zijn te kwalificeren als hoog liquide onderpand.

  Like

  • LUCIA zegt:

   Dank je Saddy voor dit verhelderende stuk, jammer genoeg is na de opsplitsing van 50 plus alleen maar politiek pus en etter overgebleven voor de ouderen..niets dus en ze worden al decennia lang genaaid.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s