MISVATTINGEN

(Door: “Fredjoha”)

Onze samenleving wordt bestuurd door mensen, die vooral hun oor lenen aan organisaties die buiten het democratisch proces staan. (WEF, WHO, EU, VN enz.)  Maar ook actiegroepen die met klimaat en milieu bezig zijn zoals Milieudefensie en Urgenda dwingen o.a. via de rechter hun eisen af. Hierdoor zijn de leidende ideeën om besluiten te nemen uit allerlei supranationale organisaties en actiegroepen  opgepakt. De regering voert nauwelijks eigen beleid. Zoals we weten, richten actiegroepen zich fanatiek op één onderdeel en overdrijven de betekenis daarvan om hun doel te bereiken. Dit heeft tot gevolg dat het beleid wordt bepaald door allerlei extreme denkbeelden. Op deze manier wordt de bevolking geconfronteerd met diverse misvattingen als beleidsbepalende noodzaak. Deze misvattingen kosten de schatkist miljarden, geld dat onttrokken wordt aan de noodzakelijke doeleinden ten behoeve van de burgers. Bovendien maken politieke bestuurders zich steeds ongeloofwaardiger. De voorbeelden liggen voor het oprapen.

Om te beginnen de klimaathysterie. De stelling dat de mens de oorzaak is van de klimaatverandering, is onbewezen en op niets gebaseerd. Toch wordt wereldwijd een volledig nieuwe economie opgezet om hernieuwbare energie op te wekken. Windmolens, zonnepanelen, elektrische auto’s hout gestookte centrales, alles bedoeld om van fossiele brandstoffen af te komen. Beleid gebaseerd op de misvatting dat CO2 de aarde opwarmt.

Als enige in de wereld heeft Nederland een stikstofprobleem. Daarom moet de natuur beschermd worden. De tragiek is dat Nederland helemaal geen ongerepte natuur heeft. Alles is aangelegd parklandschap. Ook dus beleid gebaseerd op een onbewezen aanname. Een misvatting dus. De Euro werd ons verkocht als Europees geld, waardoor we geen geld meer hoefden te wisselen bij de grens. Dit was een drogreden. De economieën van de EU-landen moesten gelijkgeschakeld worden en dat was een misvatting. Het geld stroomt zonder resultaat van Noord- naar Zuid-Europa, de schulden lopen op en de geldontwaarding is enorm.

Over Covid-19 als dodelijke pandemie zullen we maar zwijgen, dat is als misvatting volledig door de mand  gevallen. Het binnenhalen van immigranten uit Afrika en het Midden-Oosten om onze veroudering het hoofd te bieden, is ook al een misvatting, omdat die mensen hier komen om onderhouden te worden en niet om te werken. Ze missen  de vereiste kwalificaties. Nog een misvatting, die hiermee verband houdt, is dat de islam de religie van de vrede is. Ook hierop wordt beleid gemaakt door vergunning te geven voor het bouwen van honderden moskeeën. De integratie van moslims in Europa mislukt echter.

Oekraïne is een vriend van de EU en moet zo snel mogelijk als lidstaat worden opgenomen. Dat het land tot op het bot corrupt is, wordt gemakshalve genegeerd. President Zelensky, via een staatsgreep aan de macht gekomen en inmiddels multimiljonair, ontvangt in Kiev alle grootheden der aarde in een revolutionair uniform. Voor het Westen is hij de heilige tegenover Poetin, de schurk. Een misvatting misschien? 

Al deze misvattingen waarop beleid is , hebben één gemeenschappelijke oorzaak. De wereld is verdeeld in twee stromingen. De globalistische en de patriottische stroming. De globalistische stroming is momenteel de sterkste en streeft naar een wereldbestuur. De wereld is te klein geworden om aan individuele landen over te laten. In veel landen van de westerse wereld heeft deze gedachte postgevat bij politieke partijen. Bij ons zijn dat D66 en Volt in hoge mate en bij VVD, GroenLinks en PvdA als achtergrondgedachte. De patriottistische stroming wil de nationale identiteit en cultuur bewaren zonder bestuurlijke schaalvergroting naar een wereldregering. Het soevereine land als functionerende democratie. Hier dus FvD en PVV als voorvechters.

De globalisten hebben met Rutte als premier de ideale voorman om het globalisme te bevorderen. Hij is de gewillige dienaar van alle supranationale instellingen en tekent alle besluiten bij het kruisje.

Hiermee leggen we de echte gedachte achter alle misvattingen bloot. Het lijkt de bedoeling te zijn om de bevolking murw te maken met een beleid gebaseerd op misvattingen, teneinde het globale gevoel er in te rammen. De diverse crises die ontstaan door dit beleid kunnen immers alleen globaal worden aangepakt en opgelost. Rutte verkeert voornamelijk in de globalistische kring van het WEF en heeft kans gezien om het parlement monddood te maken d.m.v. politieke kartelvorming. Iedere andere nieuwe partij die hier niet aan meedoet en te groot dreigt te worden, wordt direct kapot gemaakt. Eerst het FvD met Baudet en nu BBB met v.d. Plas.

De regering wordt beheerst door de globalistische ideeën van D66 en is onderworpen aan de premier.

Behalve in Nederland ontstaat er in West-Europa een nieuw soort dictatuur, die zich als democratie aandient, maar feitelijk de onweerspreekbare macht in handen neemt en houdt. Voorbeelden zijn de uit de hand gelopen gezondheidszorg en de pressie op de boeren. Een beleid dat totalitair genoemd kan worden.

De patriottische beweging heet “extreem-rechts” in globalistische kringen en is daarmee uitgeschakeld. Hier speelt de misvatting dat extreem-rechts identiek is aan nazisme en fascisme, terwijl beide stromingen in feite extreemlinks waren. We kunnen dus concluderen dat de moderne politieke strijd zich afspeelt tussen dictatoriaal globalisme en democratisch patriottisme. De keuze is aan het volk.

Door:
Fredjoha”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op MISVATTINGEN

 1. Belozersky zegt:

  Globaal is het toverwoord geworden in deze eeuw. Zelfstandig beslissingen nemen t.a.v grote vraagstukken is er niet meer bij. Migratie, klimaat, stikstof, sancties, Oekraine enz Het wordt allemaal centraal geregeld voor u. Je moet meedoen anders ben je een spelbreker.

  Geliked door 5 people

 2. Niek zegt:

  De staat is van aller grootste betekenis, men kan haar niet overschatten, zij is het immers, die naar waarheid de opvoeding van de mensen die boven de schoolplichtige leeftijd zijn gekomen, voortzet. Men kan haar lezers over het algemeen in 3 groepen verdelen. De eerste die alles wat op papier staat geloven wat zij lezen. De tweede mensen die helemaal niets meer geloven. En de derde groep, mensen met hersens die het gelezene critici beschouwen en daarna hun oordeel vellen. Numeriek is de eerste groep de grootste en hiertoe behoord de massa van het volk en minst begaafde deel van het volk.men kan haar echter niet vinden door bepaalde beroepen aan te wijzen maar alleen vaststellen van alleen door het vaststellen van de meerdere of mindere intelligentie van ieder individueel. Tot deze groep behoren allen die niet van nature begaaft zijn met een zelfstandig denkvermogen en evenmin daarin zijn opgevoed. Nu door gebrek aan kritiek alles geloven wat men zwart op wit gedrukt voor krijgt gelegd. Verder is er ook nog een groep luiaards onder deze die wel in staat zijn zelf te denken maar eenvoudig alles maar aannemen wat een ander heeft bedacht, in de veronderstelling dat de ander wel de moeite zal hebben genomen het te onderzoeken. Op al deze mensen die samen de grootste massa vormen zal de invloed van de pers buitengewoon groot zijn. Ze zijn niet in staat of bereid om het gebeurde zelf kritisch te onderzoeken zodat hun mening bijna uitsluitend een gevolg is door beïnvloeding van buitenaf. Dit kan gunstig zijn wanneer de voorlichting van ernstige en waarheids lievende zijde komt maar evenzeer moet het tot een ramp leiden wanneer schoften en leugenaars dit werk ter hand nemen. Zo gaat het nog even door maar Adolf Hitler beschrijft in zijn boek 3 groepen kranten lezers, Mein Kampf. Begrijpt u nu waarom het boek verboden is?

  Geliked door 1 persoon

 3. Meine zegt:

  Zoek de overeenkomst…
  Het zijn allemaal “socialisten”, links communisten en rechts nazi’s, en ze vinden elkaar in de betweterigheid om productieve mensen hun geld en goederen af te troggelen…

  Like

 4. bobzelf zegt:

  JA . U KOMT ER NOG WEL ACHTER !!!!!!

  DE KREET …. WANNEER GAAT U GODVERDOMME NOU EEN NIEUWE STALEN HOOIVORK KOPEN ??

  ZAL DE GESCHIEDENIS BOEKEN INGAAN WEET IK ZEKER!!

  DE HALVE WERELD STAAT BUITEN TE PROTESTEREN .

  U WORDT WEER NIETS VERTELD , LAAT STAAN DAT ZE HET LATEN ZIEN

  MOCHT MIJN OOM DE KRAAN NU HELEMAAL DICHT DRAAIEN ??

  DAN GAAT DE NEDERLANDER WOLLEN SOKKEN BREIEN EN WOLLEN DEKENS KOPEN
  ZET DE VERWARMING OP 16

  EN ROEPT HET VALT EIGENLIJK BEST MEE

  DIE DIKKE 16 MILJOEN HERSENDODEN … KRIJGEN WE NIET WAKKER

  OOM BOB ZIT OP HET STRAND . U ZOEKT HET MAAR LEKKER ZELLUF UIT

  Geliked door 3 people

 5. rientshofstra zegt:

  Helaas een prima analyse en juiste conclusies

  Geliked door 2 people

 6. Ravian zegt:

  De kern is gewoon dat, in een democratie, het beleid niet bepaald behoort te worden door de wensen van allerhande internationale organisaties en minuscule minderheden vertegenwoordigende actiegroepen, maar door de wensen van het volk.
  Dat is de essentie van democratie, en dat is waarin onze “democratie” faalt, waardoor deze feitelijk gewoon geen democratie meer is.
  De realiteit is dat de huidige regering zich zogenaamd gedwongen ziet beleid uit te voeren waar onder het volk geen democratische meerderheid voor te vinden is.
  En ik gebruik hier “zogenaamd” omdat deze regering feitelijk gewoon deze organisaties en actiegroepen gebruikt om tegen de wil van het volk in beleid te voeren dat zij wenselijk vind.
  Het is dus gewoon volksverlakkerij, verkapte dictatuur, en als de bevolking dat niet meer pikt dan komen de ME knuppels en de politie pistolen uit de kast.
  Het is Noord Korea in wording, Pyongyang aan de Noordzee…

  Geliked door 2 people

 7. Blaffertje zegt:

  “De stelling dat de mens de oorzaak is van de klimaatverandering, is onbewezen en op niets gebaseerd.”
  Klopt.
  Het draait allemaal om geld, het heeft niets met het klimaat of natuur te maken.
  Het is wereldwijd nog nooit zo groen geweest.
  En waar komt dat door?
  Stikstof.
  Corona; ook een groot bedrog, want hoe kan je nu scheepsladingen vol uitvreters binnenhalen en je eigen volk onderdrukken en opsluiten?
  En die muzelmannen?
  die komen alleen potverteren en ons straks onderdrukken, want geloof me, die steken geen poot uit voor ons land.
  Laat ze maar anderhalf of twee in verplicht in militair dienst gaan als ze tussen de 18 en de 35 zijn.
  Ze willen toch profiteren van ons land?
  Laat ze dan ook maar bewijzen dat ze er voor willen vechten, dat zal die apen ook gelijk wat discipline bijbrengen.
  En Oekraïne een vriend van de EU???
  Die corrupte bende?
  Echt niet.
  Wij halen het paard van Troje binnen met de Oekraïne.
  ——————————————————-
  Hier nog een paar pareltjes van onze shit regering;
  A: Asielcrisis.
  B: Boerencrisis.
  C: Coronacrisis.
  D: Democratiecrisis.
  E: Energiecrisis.
  F: de Farce rond de btw op groente en fruit die niet omlaag mag waar een extern bureau voor moet worden ingehuurd.
  G: Gascrisis.
  H: Huisartsentekort.
  I: Inhaalzorg.
  J: Jeugdzorg.
  K: Koopkrachtcrisis.
  L: Lastenverlichting. Het wordt alleen maar armer en grimmiger.
  M: Minister-president. Waarom zit hij er nog?
  N: Noordoostpolder. ’een tweede Ter Apel’, synoniem voor het failliet van het asielbeleid.
  O: Openbaar vervoercrisis.
  P: Personeelscrisis.
  Q: Quota voor mest.
  R: Referendum.
  S: Stikstofcrisis. Pieter Omtzigt ontdekte dat het stikstofbeleid en de stikstofkaart niet gebaseerd zijn op de huidige wet, maar op een nog in 2023 in te dienen wet.
  T: Toeslagendrama. Catastrofale schade aan mensenlevens en de rechtstaat.
  U: Uithuisplaatsing van kinderen. Levens van kinderen e ouders alsnog verwoest.
  V: Vliegveld. Schiphol.
  W: Woningcrisis. Dit wordt een land van massale verborgen dakloosheid.
  X: Onbekende factor. Vult u nog maar een crisis in die ik even heb gemist.
  Y: Yell. Geregeld roept Rutte dat dit een ’gaaf land’ is.
  Z: Zinloos. Dat zijn de beloftes van het kabinet. Wie trapt er nog in?

  Nu gaan ik weer terug naar de , A: Aftreden en wel direkt!

  Geliked door 3 people

  • rientshofstra zegt:

   Een mooi ABC-lijstje, nou ja, mooi? Veelvoudig misdadig van de psychopaten.

   Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   Blaffertje.Ik had u reactie bijna een like gegeven,ware het niet dat u de moslims in militaire dienst wil hebben.Dan zijn het geoefende moordmachines.

   Geliked door 1 persoon

   • Blaffertje zegt:

    U heeft een punt.
    Dan verbied je ze met wapens te werken of je gebruikt ze als schietschijf met scherp uiteraard.

    Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   Blaffertje, een moslim vecht niet voor nederland want daar is hij niet voor gekomen. Profiteren van andersmans arbeid, daar gaat het de moslim om. Klopt ook wel met de islam. nietmoslims zijn minderwaardige varkens die voor de islam moeten werken.

   Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s