Wegens blokkade van Kaliningrad: Rusland bereidt zich op het “ergste” voor

(Vertaling: E.J. Bron)

In de luwte van de oorlog in de Oekraïne dreigt nu ook het touwtrekken om de Russische exclave Kaliningrad te escaleren. Litouwen heeft eind juni in het kader van de westelijke sanctiepolitiek het goederentransport naar de Russische exclave enorm beperkt, wat praktisch gelijkstaat aan een blokkade. In Moskou zorgt dit voor aanzienlijke ergernis. Men zou op dit moment nog via verschillende kanalen gesprekken voeren om het goederentransport weer te kunnen opnemen, men zou zich echter op het “ergste” voorbereiden, maakte de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, donderdag duidelijk.

Rusland ziet de verzorging van de door EU-landen omringde regio in gevaar. De voorzitter van de Russische Federatieraad, Valentina Matwijenko, beschuldigt Litouwen van dwaasheid. Als er geen oplossing voor het probleem gevonden zou worden, zou het antwoord van Rusland hard zijn. Ze bekritiseerde des strafmaatregelen van het Westen tegen Rusland vanwege de inval in de Oekraïne in z´n geheel als onrechtmatig.

“Maar de invoering van sancties op de transit van het ene deel van Rusland naar een ander deel van Rusland – dat is echt wel pure waanzin, die in de internationale betrekkingen niet is toegestaan”, zei ze. Litouwen en de EU zouden gewaarschuwd zijn. Matwijenko liet zich er niet over uit welke tegenmaatregelen Rusland wil nemen wanneer de transit niet weer wordt vrijgegeven.

De presidenten van Polen en Litouwen accentueerden ondertussen in het grensgebied met de Russische exclave de defensiebereidheid van hun landen en wezen donderdag naar de geplande versterking van de oostflank van de NAVO van op dit moment 40.000 soldaten naar 300.000 soldaten.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

29 reacties op Wegens blokkade van Kaliningrad: Rusland bereidt zich op het “ergste” voor

 1. bobzelf zegt:

  OCH , ALS MIJN OOM ROEPT GRENS OPEN OF NERGENS GEEN GAZZZZZ MEER

  DENK IK DAT DIT REDELIJK SNEL OPGELOST IS

  UITEINDELIJK KAN HIJ ALLES OOK DOOR DE LUCHT VERVOEREN

  DUSDIE ZIT NIET VOOR 1 GAT GEVANGEN …

  DE MAN DIE ALLES HEEFT. MAAKT ALTIJD DE DIENST UIT IN DIT LEVEN

  OOM VLADY DUS

  Geliked door 1 persoon

  • Olie bol zegt:

   Word Zelenski ook vervolg voor dat 8 jaar van moorden
   U mag het zeggen.

   Zelenski: Russische moordenaars zullen straf niet ontlopen
   Oekraïne zal de verantwoordelijken voor de Russische raketaanval op een flat in de stad Chasiv Yar vinden en voor het gerecht brengen. “Geen enkele Russische moordenaar zal zijn straf ontlopen”, zei de Oekraïense president Volodimir Zelenski zondagavond in zijn dagelijkse videoboodschap.

   Zelenski stond uitgebreid stil bij de aanval op Chasiv Yar, in de oostelijke regio Donetsk. Zeker vijftien mensen kwamen om het leven toen zaterdagavond een Russische raket een flatgebouw verwoestte. Volgens Zelenski liggen er nog tientallen mensen onder het puin. Zes zouden er zijn gered.

   “Iedereen die opdracht geeft voor zo’n aanval, iedereen die hem uitvoert, die onze steden en woonwijken onder vuur neemt, die doodt met opzet”, aldus de president. Hij verwees naar nazi-misdadigers uit de Tweede Wereldoorlog die “zelfs als ze 90 of 100 jaar oud zijn” nog voor het gerecht worden gebracht. Hij waarschuwde Russische soldaten ook dat Rusland “als eerste hen in de steek zal laten, zodra de politieke omstandigheden veranderen”.

   Zelenski zei verder dat het Russische offensief in Oekraïne onverminderd doorgaat. Russische vliegtuigen voerden volgens hem 34 luchtaanvallen uit op zondag.

   Like

  • Olie bol zegt:

   Heerlijk zo’n bericht en de clown 🤡 uit Nederland 🇳🇱 is op bezoek bij die andere clown 🤡 in Oekraïne 🇺🇦

   Angst in Europa: draait Poetin de gaskraan straks helemaal dicht?

   PARIJS – De Franse minister van Financiën, Bruno le Maire, liet er dit weekeind op een economieforum in het bloedhete Zuid-Frankrijk geen greintje twijfel over bestaan: de kans is zeer groot dat Vladimir Poetin straks de gaskraan volledig dichtdraait, reden voor Europa om zich onmiddellijk voor te bereiden op een zeer, zeer koude winter. „Laten we uitgaan van een volledige stop van Russisch gas. Dat is de meest waarschijnlijke optie op dit moment”, aldus Le Maire.

   Jullie moeten toch van het gas, het word geen jaar 2050 maar 2022/2023 😂😂😂

   Like

 2. Wim Vreeswijk zegt:

  Ik ben niet enthousiast over sancties omdat nu in de praktijk blijkt dat je met sancties meer kapot maakt dan goed voor voor ons allen is. De EU had zich beter kunnen beperken tot nuttige wapenleverantie zodat de Oekraïners hun eigen conflict kunnen uitvechten.

  Geliked door 2 people

  • Ravian zegt:

   De EU had zich beter helemaal niet met Oekraïne kunnen bemoeien.
   De EU had beter geen nazi regime in Kiev geïnstalleerd.
   De EU had beter Kiev kunnen dwingen de Minsk akkoorden te respecteren.
   De EU had beter kunnen optreden tegen acht jaar Oekraïens geweld in de Donbass.
   De EU had beter Kiev geadviseerd vrede met Rusland te sluiten.
   En wat de EU beter NIET had kunnen doen is Kiev van wapens en munitie voorzien die voornamelijk gebruikt worden om in de Donbass vrouwen en kinderen mee te vermoorden.

   Geliked door 7 people

  • boorzalf zegt:

   “Nuttige wapen leverancies”?? De EU had zich helemaal niet moeten bemoeien met die burgeroorlog.

   Geliked door 6 people

  • wim23387 zegt:

   Nuttige wapenleveranties? Hoe ver ben je dan beïnvloed door leugenaar Rutte?
   Helemaal eens met Ravian.

   Like

  • koosv8 zegt:

   Bestaan die, nuttige wapen leverancies?
   Alleen degene die verkoopt, en voor de rest wordt het altijd knudde. En de Polen begrijp ik ook niet, ze worden er in gerommeld door de NATO.

   Like

 3. Julia zegt:

  https://www.youtube.com/watch?v=uczYnS-B1Jg Succes Rutte en uw gepromoveerde trol minister van Defensie Ollengren. Waar blijft de EU met het nog op te richten leger waar blijft Rutte met zijn kapot bezuinigde leger wat niet meer in bezit is van de reeds verkochte tanks. Kortom nogmaals de Russen hebben geen enkele oorlog verloren en respect voor Poetin die eigen volk en land niet verraadt. De oorlog in de Oekraïne is nog maar een voorproefje van hetgeen wat de westerse leeghoofden te wachten staat intussen lijden zij al aan de economische ondergang vanwege tekorten aan gas en grondstoffen. De val van de arrogante globalisten is niet ver meer weg helaas zorgt dit nog heel veel ellende voor de Europese bevolking. Vooral nog de blauw/gele vlag aan de gevel hangen voor een corrupt land en de smeekbede van een door en door corrupte Zelensky die zich schuldig maakt aan vele onnodige doden van burgers in de Oekraïne en de NAVO die dodelijke wapens blijven leveren. Miljoenen burgers worden een verloren oorlog ingevoerd door gewetenloze globalisten.

  Geliked door 9 people

  • ronjaspers zegt:

   Julia.Het doel van het europeese leger is om de autochtone europeese bevolking te vermoorden,en de satanisten van de nazi bilderberg groep en het WEF te beschermen.

   Like

 4. alex542014 zegt:

  het begint er steeds meer op te lijken dat de globalisten en het WEF van ome Klaus Zwabber ons een oorlog in rommelen…hoog tijd dat we ons van hen ontdoen lijkt mij…

  Geliked door 1 persoon

 5. bobzelf zegt:

  NOU ZAL IK UW WEEKEND EVEN HELEMAAL GOED MAKEN

  OOM VLADY .. WAS NOG EFFE OP HET NIEUWS

  U ZIET DAAR GEEN FLIKKER VAN . DUS LEES EFFE MEE

  NEEM VOOR DE VERANDERING EEN VODKA EN EEN KANO ??

  HALLO THE EMPEROR OF THEWORLD .. SILENCE OR I KILL YOU

  WHAHAHAHAHAHA

  Westerse ‘economische blitzkrieg’ is mislukt – OOM Poetin

  De Russische economie heeft de druk van ongekende sancties weerstaan, aldus de president
  Westerse landen hebben gefaald in hun pogingen om de Russische economie te destabiliseren met sancties, zei president Vladimir Poetin vrijdag tijdens een regeringsvergadering over economische kwesties.
  “Als gevolg van het optreden van de Centrale Bank, als gevolg van de maatregelen die tijdig door de overheid zijn genomen… is er veel gedaan. En de zogenaamde blitzkrieg die onze kwaadwillenden probeerden in relatie tot Rusland, de economische blitzkrieg, is natuurlijk mislukt’, zei hij.
  De president erkende niettemin dat de beperkingen de economie van het land hebben geschaad en dat “er nog veel risico’s bestaan”.
  Poetin heeft erop aangedrongen dat Russische energiebedrijven in reactie op de huidige uitdagingen die gepaard gaan met westerse sancties, moeten werken voor het langetermijnperspectief. Vergassing van de regio’s van het land en diversificatie van de export zouden de belangrijkste taken van de regering moeten zijn, benadrukte hij.
  Volgens de Russische leider overweegt de regering al opties voor het ontwikkelen van spoorweg-, zee- en pijpleidinginfrastructuur voor de levering van Russische olie en olieproducten aan bevriende landen, evenals gastransportinfrastructuur om de gaslevering aan Azië en de binnenlandse markt te vergroten.
  Sprekend over de algemene economische situatie, wees hij erop dat de wereldmarkten “nog steeds in wanorde zijn vanwege de oproepen van het Westen om de Russische energiebronnen op te geven.”
  Poetin herinnerde eraan dat de prijs van Brent-olie steeg tot $ 130 per vat uit angst voor een mogelijk tekort, maar de afgelopen dagen zijn de prijzen met $ 20- $ 30 gedaald als gevolg van projecties van een wereldwijde economische vertraging.
  De Russische president herinnerde zijn publiek eraan dat hij Europese leiders herhaaldelijk had gewaarschuwd voor de huidige situatie op de wereldwijde energiemarkt, maar niemand luisterde. “Ze behandelden onze waarschuwingen zo minachtend. Dit is precies de situatie waarvoor we hebben gewaarschuwd, dit gebeurt vandaag”, merkte hij op.
  Poetin gaf ook aan dat als westerse landen hun sanctiebeleid voortzetten, dit catastrofale gevolgen kan hebben voor de wereldwijde energiemarkt. Anti-Rusland sancties veroorzaken veel meer schade aan degenen die ze invoeren, zei hij.
  Tegelijkertijd is de situatie op de Russische energiemarkt ondanks het sanctieregime stabiel, legde de president uit. Volgens hem bereikte de productie van olie- en gascondensaat in juni 10,7 miljoen vaten per dag, dat is 500.000 vaten meer dan in de voorgaande maand. Over het algemeen is de Russische olieproductie sinds het begin van het jaar met 3,5% gestegen. De gasproductie voor de periode van januari tot mei is licht gedaald, met slechts 2%, voegde de president eraan toe.”

  LEKKER TOCH …. HIJ MOEST NAAR DE KLOTEN TOCH ???

  NOU VOORLOPIG NOG EFFE NIET DUS LEES IK ZOMAAR

  ZOEK EFFE VOOR DE GEIN IN WELKE KRANTEN U DIT TEGENKOMT WHAHAHAHAHHA

  OOM BOBZELLUF DIE LUL UIT ROTJEKNOR ,,

  Western ‘economic blitzkrieg’ has failed – Putin
  The Russian economy has withstood the pressure of unprecedented sanctions, according to the president
  Western nations have failed in their attempts to destabilize the Russian economy with sanctions, President Vladimir Putin said at a government meeting on economic issues on Friday.
  “As a result of the actions of the Central Bank, as a result of the measures that were taken in a timely manner by the government … a lot was done. And the so-called blitzkrieg that our ill-wishers attempted in relation to Russia, the economic blitzkrieg, of course, has failed,” he said.
  The president, nevertheless, acknowledged that the restrictions have hurt the country’s economy and “many risks still remain.”
  Putin has urged that in response to the current challenges associated with Western sanctions, Russian energy companies should work for the long-term perspective. Gasification of the country’s regions and diversification of exports should be the key tasks for the government, he stressed.
  According to the Russian leader, the government is already considering options for developing railway, sea and pipeline infrastructure for the supply of Russian oil and oil products to friendly countries, as well as gas transportation infrastructure to increase gas supplies to Asia and the domestic market.
  Talking about the general economic situation, he pointed out that the world markets “are still in disarray due to the West’s calls to abandon Russian energy resources.”
  Putin recalled that the price of Brent oil surged to $130 per barrel amid fears of a possible shortage, but in recent days prices have fallen by $20-$30 due to projections of a global economic slowdown.
  The Russian president reminded his audience that he had repeatedly warned European leaders about the current situation on the global energy market, but no one listened. “They treated our warnings so dismissively. This is exactly the situation that we have warned about, this is happening today,” he noted.
  Putin also indicated that if Western countries continue their sanctions policy it could lead to catastrophic consequences for the global energy market. Anti-Russia sanctions cause much more damage to those who introduce them, he said.
  At the same time, the situation on the Russian energy market is stable despite the sanctions regime, the president explained. According to him, oil and gas condensate production in June reached 10.7 million barrels per day, which is 500,000 barrels more than in the previous month. Overall, Russia’s oil output jumped 3.5% since the start of the year. Gas production for the period from January to May decreased slightly, by merely 2%, the president added.”

  Geliked door 1 persoon

 6. Boike zegt:

  Kaliningrad is een kleine Russische enclave tussen Litouwen en Polen. Het is de Russische haven aan de Oostzee. Rusland heeft geen corridor naar deze enclave. Daarom zijn er 30 jaar geleden hele duidelijke afspraken gemaakt over de toegang via Litouwen.

  Een blokkade is een duidelijke schending van deze afspraken. Ik denk niet, dat Rusland deze schending over zijn kant laat gaan. Poetin is zekerlijk niet de man, die zich laat pesten. Ik verwacht, dat Rusland met een gepast antwoord zal komen.

  Zowel Litouwen als Polen zijn lid van de NATO. Waarschijnlijk tracht de NATO een militaire aktie van Rusland uit te lokken. Dat zou uitgelegd kunnen worden als een aanval op een lidstaat, waarbij artikel 5 van de NATO in werking zou treden. Dan is WO-3 een feit.

  Zo dom zal Poetin zekerlijk niet zijn. Hij zal dus wel met een andere oplossing komen.

  Misschien wordt het wel een corridor zoals de Nederlandse Selfkant-weg, een Nederlandse weg door Duitsland vlakbij Sittard, zonder op- en afritten in Duitsland.

  Het zou een charmante oplossing zijn zonder gezichtsverlies. Het gaat slechts om een afstand van minder, dan 100 Kilometer tussen Rusland en de enclave.

  Geliked door 2 people

  • Ravian zegt:

   Het is niet enkel een schending van die afspraken, het is ook een schending van het internationale recht.
   En zo’n neutrale weg was dus geheid net zo goed, onder het motto “EU sancties”, geblokkeerd.
   Verder zou een Russisch militair ingrijpen NAVO artikel 5 niet activeren, omdat de aanleiding hier een Litouwse daad van agressie betreft, een gesanctioneerde casus belli zelfs, dat ze dit bij de NAVO (en de NOS/NPO) niet zo zouden uitleggen is weer een andere zaak.
   De neutrale weg tussen Koningsbosch en Brunssum is overigens al tijden geleden opgeheven, dat is tegenwoordig een normale Duitse weg, inclusief op en afritten 😉

   Like

 7. JooJootje zegt:

  Die oorlog gaat er komen, maar vergeet niet wat de bobo’s in Brussel zeggen, dankzij de EU is er vrede in Europa.

  Like

  • Boike zegt:

   @ JooJootje 11 juli 2022 om 00:54

   Als de Eu beweert, dat er dankzij de EU vrede in Europa is, getuigt dat van overmoed en hoogmoed van de satanische domoren.

   Bovendien spreekt de duivel nooit de waarheid. Je moet alles altijd omdraaien, omkeren, omwentelen, linksom, rechtsom, achterstevoren, ondersteboven en binnestebuiten om te begrijpen, wat er werkelijk wordt beweerd.

   Ja, de lidstaten van de EU maken onderling geen oorlog. Maar dat wil niet zeggen, dat alles binnen het EU gebied pais en vree is. Onderlinge conflicten, verschil van mening en verschil van inzicht tussen de lidstaten onderling en tussen lidstaten en de centrale overheid zijn er weldegelijk. Al worden deze met kunst en vliegwerk onder de pet gehouden en met de mantel der liefde bedekt. Edoch onderhuids broeit er wel van alles. Kijk bijvorbeeld maar even naar het probleem Hongarije.

   Oekraïne ligt ook in Europa en daar is weldegelijk oorlog. Helaas heeft de EU niets gedaan om die oorlog te voorkomen en/of te beëindigen. Integendeel, de EU stookt, samen met NATO en USA, het vuur juist op, onder andere met wapenleveranties aan Oekraïne, sancties en beschuldigingen richting Rusland alsmede door vals gekleurde berichtgeving in de media.

   Door dit gedoe speelt de overmoedige EU werkelijk met vuur. De Oekraïne oorlog zou daardoor zomaar uit de hand kunnen lopen. De situatie is gevaarlijker, dan de domoren ons vertellen. Er is echt niet veel voor nodig om de Oekraïne-oorlog te doen escaleren in een grote Europesse oorlog, of zelfs in een wereldoorlog.

   Feitelijk is er al sprake van een economische oorlog tussen de EU en Rusland.

   Is er dus dankzij de EU werkelijk vrede in Europa ???

   Like

 8. Ravian zegt:

  Net zoals het reglement van de plaatselijke handbal club niet boven de grondwet verheven is zo zijn de regels van de EU niet boven de internationale wet verheven.
  Het beroep van Litouwen dat zij zich enkel aan de EU regels houden is in deze dus van generlei waarde.
  Vervolgens is dit dan een zware overtreding van het internationale recht, die Rusland het recht verschaft om in te grijpen, zelfs militair.
  En de NAVO is dan vervolgens NIET gerechtigd om in te grijpen, omdat het hier zuiver een Russische reactie op Litouwse agressie betreft.
  Bij de NAVO zit nu dus ongetwijfeld een stel oorlogshitsers klaar om het eigen reglement te verneuken, maar Rusland gaat ze dat excuus niet gunnen, die gaan gewoon de kraan dicht draaien.
  En daarna gaan ze dan, met een zak popcorn in de hand, toe zitten kijken hoe eerst Duitsland en vervolgens de hele EU desintegreert.

  Geliked door 2 people

 9. Angélica zegt:

  Ja ongelooflijk. In plaats van voor deëscalatie te kiezen zie je dat de NAVO steeds meer olie op het vuur gooit.
  De Duitse economie komt tot stilstand zodra de Russische gaskraan dichtgaat. De Euro wankelt al en een Krach zoals in 1929 is onvermijdelijk. De productie valt stil, net als de transportmiddelen en de schappen in de supermarkten zullen leegraken. Dan zal het volk zich roeren…
  De NAVO-strategen en EU-beleidsmakers worden op niet mis te verstane wijze afgetroefd door één enkele man.
  Als ze naar Sri Lanka kijken, weten ze hoe het er in de EU na een strenge winter aan toe zal gaan…

  Een woedende menigte ‘Sans-Culottes’ duwt een kale dikzak voort in de richting van de Place de la Concorde, op enige afstand gevolgd door twee krijsende wijven die elkaar proberen te krabben. Als ze bij het Plein aankomen maakt de meute plaats voor de dikzak om een trap te beklimmen. Bij elke voetstap kraken de planken… Nu staat hij op het podium en hij probeert zijn emoties weg te slikken… Dan vat hij moed. Terwijl hij zijn hoofd langzaam achterover beweegt, volgt hij de contouren van een houten constructie. Boven in de top weerkaatst een stalen driehoek de zon. Zweetdruppels glijden langs zijn gezicht omlaag. Hij voelt hoe zijn maag zich draait en hij moet kokhalzen… Opeens vult zijn mond zich met braaksel. Hij had kalfswangetjes besteld en een Lafite-Rothschild uit Pauillac maar het galgenmaal was een stuk eenvoudiger geweest: een homp brood en een kop reubensoep. “Dat is meer dan mijn gezin krijgt”, had de bewaker hem toegeroepen toen hij de celdeur weer in het slot liet vallen. Maar nu had hij een lege maag en een zure smaak in zijn mond. Hij krijgt een blinddoek om en wordt hardhandig tegen een brede plank aangeduwd. Met zijn handen op zijn rug wordt hij aan de plank vastgebonden. De plank wordt opgetild en hij voelt hoe ze hem in een horizontale positie brengen. Te midden van het geschreeuw van de meute hoort hij dat er stevig tegen hem wordt gevloekt: ‘gros morse’ en voor straf hij krijgt een paar flinke tikken tegen zijn ‘cul de mastodonte’. De plank wordt naar voren geschoven en als hij niet meer verder kan, wordt zijn hoofd ingeklemd door een houten plank met een halve cirkel in het midden. Nu slaat de paniek bij hem toe. Hij begint te schudden en schreeuwt om genade. Een luid gekraak volgt en hij voelt hoe hij een flink stuk omlaag valt.
  Als hij zijn ogen opent staart hij in de verbaasde ogen van Christine en Ursula. “Aber Frans, du bist durchs Bett gefallen!”

  Geliked door 4 people

  • bobzelf zegt:

   Angélica zegt:
   11 juli 2022 om 03:16

   GEINIG HEEL GEINIG

   SOMS WORDEN SPROOKJES WERKELIJKHEID . LATEN WE HET HOPEN

   HUGGIE

   OOM STRANDSTOEL

   Like

  • delamontagne zegt:

   Prachtig,…..hoe verzin je ‘t.
   Nou is die Timmerhans niet de enige die eigenlijk vinden dat zij in ’t verkeerde tijdperk leven en bijv. liever dienaar onder de Zonnekoning waren geweest.
   Maar zouden ze niet ’n heel klein pietsie gaan aanvoelen:”nu is ’t Genoeg geweest” [ bij ’t gewone klôôtjesvolk en de boeren.]
   Die Franske heeft paar dagen geleden gezegd dat er snel een oplossing moet komen voor de klimaat crisis.
   :”Als onze maatschappij in dit soort conflicten komt als gevolg van een tekort aan brandstoffen, dan schieten wij zeker tekort om onze doelstellingen betreffende het beschermen van ’t klimaat, te voltooien.
   We moeten er voor zorgen dat onze bevolkingen komende winter niet in de kou komen te zitten en dat de industrie voldoende energie heeft om hun werk onder deze omstandigheden te kunnen doen.
   Want anders zou dit “koren op de molen zijn” van Poutin als hij ziet hoe onze maatschappij uiteenvalt.”…………….EN
   “Ik zit al lang genoeg in de politiek, meer dan 30 jaar, om te weten dat de mensen zich alleen zorgen maken over acute crises, niet over crises op de lange termijn”.
   / / / /
   Veranderingen in ’t klimaat in de pré-historie en eerder verliepen over perioden van 10- tot 100-duizenden jaren.
   Maar dit soort mensen vinden zich zo Geweldig dat zij oplossingen hebben om het in ’n jaar of 10 op-te-lossen.
   Nu moet ik eerlijk zeggen, Ik begin nu zelfs ook te twijfelen.
   Woon hier zo’n 20 jaar maar de hitte die er nu is heb ik niet eerder meegemaakt.
   Dus als m’n schrijfsel enigszins verward over komt !, de hitte, de hitte………………de KLIMAAT VERANDERING.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Laatste alinea, eerste deel……………
    “Als ze naar Sri Lanka kijken, weten ze hoe het er in de EU na een strenge winter aan toe zal gaan…”

    Nu zijn de Autochtone Nederlanders wel zo schuchter/beleefd dat mocht er ’n opstand komen en ze bij ’t stulpke van Frenske komen, ze eerst beleefd vragen of ze in ’t zwembad mogen.
    Hoe anders is het elders………..

    Like

 10. droevige mof zegt:

  Het laatste Judy Byington Report brengt dit nieuwsbericht over het conflict om Königsberg
  (Kaliningrad). Er is iets aan het broeien, het zal spannend worden.

  “Litouwen: massale cyberaanval. Meer dan 1000 websites CRASH. Meerdere overheidssites en portals plat. Mobiele diensten bevroren. Verschillende particuliere investeringsbedrijven getroffen. Een Russisch sprekende hackgroep, bekend onder de naam Killnet, eiste de verantwoordelijkheid op voor ten minste enkele (maar niet alle) hacks en zei dat ze een vergelding waren voor het blokkeren door Litouwen van de verzending van bepaalde goederen naar de Russische enclave Kaliningrad, die tussen Litouwen en Polen ligt ingeklemd. “Het is zeer waarschijnlijk dat dergelijke, of zelfs meer, intense aanvallen zullen doorgaan in de komende dagen, met name tegen de communicatie-, energie- en financiële sectoren,” aldus NKSC-directeur Jonas Skardinskas” (vertaling geautomatiseerd)
  https://beforeitsnews.com/beyond-science/2022/07/cerns-connection-to-the-book-of-revelation-john-g-trumps-ufo-technology-major-countries-going-into-military-activation-and-possitioning-deepstate-collapsing-trump-card-white-hat-intel-2454682.html

  Like

  • Ravian zegt:

   Ze hadden Litouwen een week of zo geleden al gewaarschuwd, en nu schijnen ze dan hun dreigementen ten uitvoer gebracht te hebben…

   Like

 11. R.C. Hagen van zegt:

  Het bekende spelletje, geld op ruzie zoeken en gaan schieten, zogenaamd Democratisch

  Like

 12. bobzelf zegt:

  Kaliningrad is een kleine Russische enclave tussen Litouwen en Polen

  WHAHAHAHAHAHAAHAHA

  LITOUWEN HAD ALLES VAN RUSLAND GEBLOKT ..VANWEGE SANCTIES !!!!!!!!!!!

  SINDS HEDEN MORGEN HEBBEN RUSSISCHE HACKERS .. ALLES WAT MAAR
  MET ELECTRONICA TE MAKEN HEEFT ..

  IN LITOUWEN GEBLOKT.. UITGESCHAKELT DAN WEL LATEN CRASHEN . NIETSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
  WERKT ER NOG
  DE BANKEN .. DE GEMEENTES NIETS

  DUS ZELFS ZONDER TE WAARSCHUWEN

  GEINIG TOCH . OOM VLADY

  Like

 13. Qvic zegt:

  Litouwen heeft zijn bestaansrecht om bij de EU en de NAVO te komen te danken aan Rusland, de voorwaarde daarvoor was de onbeperkte toegang zonder douane via de spoorlijn tussen de enclave en Wit- Rusland. Als nu beperkingen over die spoorlijn opgelegd krijgt van Litouwen, riskeert Litouwen zijn bestaansrecht. De EU staat niet boven deze internationale afspraken. Maar ook Duitsland heeft door eigen toedoen al zijn bestaansrecht officieel opgeheven. Bij niet na komen van de internationale afspraken is Rusland gemachtigd om de situatie voor de afspraken te corrigeren. Dat betekent dat alle oude Warschaupact landen uit de EU en de NAVO moeten.

  Geliked door 1 persoon

 14. Groene Leeuw zegt:

  De Russen kunnen beter eerst even ter waarschuwing een prikactie uitvoeren door middel van een aanval op het WEF-bolwerk met langeafstands raketten op Davos……

  Like

 15. Adriaan W. zegt:

  Trumps adviseur noemde Kaliningrad “een dolk in het hart van Europa”
  24.05.2020 – 13:55

  De nationale veiligheidsadviseur van Donald Trump, Robert O’Brien, noemde de regio Kaliningrad ‘een dolk in het hart van Europa’.

  In een interview met de Duitse publicatie Bild zei hij dat de unieke geografische ligging van Kaliningrad het mogelijk zou hebben gemaakt om een ​​handelsknooppunt, een centrum voor toerisme en contacten tussen Rusland en West-Europa te worden, als “de Russische autoriteiten het niet hadden veranderd in een gesloten militaire basis volgepropt met moderne wapens en raketten.”

  Volgens hem stond Rusland onder het Open Skies-verdrag niet toe dat Amerikaanse vliegtuigen over de regio Kaliningrad vlogen.

  De Staten hebben zich echter met succes eenzijdig uit dit verdrag teruggetrokken, in strijd met de normen van het internationaal recht.

  Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken benadrukte dat Moskou geen enkele bepaling van de overeenkomst heeft geschonden. Plaatsvervangend afdelingshoofd Alexander Grushko merkte op dat Rusland zal blijven voldoen aan de voorwaarden van de overeenkomst zolang deze geldig is.

  De gouverneur van de regio Kaliningrad, Anton Alikhanov, heeft al gereageerd op deze gewaagde verklaring.

  “Als ik lees over een ‘gesloten militaire basis’, roept dat alleen maar een droevige glimlach op over de onvoorbereidheid van Amerikaanse adviseurs… De Amerikaanse presidentiële regering is, zoals gewoonlijk, oppervlakkig.

  Bron: https://rusvesna.su/news/1590317734

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s