Bewustwording van intrige

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Vroeger werden koppen boven artikelen door journalisten zó gekozen dat die u nieuwsgierig moesten maken naar de inhoud van de tekst en u uitdaagden om de tekst/boodschap van begin tot eind te lezen. Dat, moet gezegd, was dan nog wel in de tijd dat de betreffende journalisten, zoals dat eigenlijk behoort te functioneren, nog kritisch waren op het beleid en politieke misstanden aan de kaak durfden stellen in plaats van de huidige, daarvoor betaald wordende toetsentikkers die de misstanden juist afdekken of zelfs goed proberen te praten.

Heden ten dage echter wordt bij werkelijk elk item in kranten en ook op de digitale media, of het nu ‘nieuws’ of politiek betreft, in de kop al vermeld wat de vermeende conclusie of het punt van de te beïnvloeden ‘maatschappelijke discussie’ van de ‘journalist’ van dienst is. Ook specifieke sportsites en andere online media hebben deze ‘moderne’ vorm van schrijven helaas overgenomen, waarbij de tekst veelal begint met een zaaddodende ‘inleiding’ waarin klaarblijkelijk week-in-week-uit hetzelfde herhaald moet worden (wat u derhalve meteen kunt overslaan) om vervolgens te lezen wat in de kop al vermeld stond. Geen achtergrond, geen verdere onderbouwing. Gewoon een nietszeggend, feitelijk inhoudsloos stukje tekst ter opvulling van… tja, van wat eigenlijk? Uw tijd? U hoeft alleen de kop nog maar te lezen. En dat noemt zich dan ‘onafhankelijk’ ‘wetenschapsjournalist’ of ‘fact-checker’…

Insinuaties

Ik was er persoonlijk graag bij geweest, maar in de ‘journalistieke’ artikelen die werden geschreven over het concert van Rammstein werd in de kop al gesuggereerd dat de show te veel CO2 zou uitstoten… Dat klopt echter slechts ten dele, want dergelijke insinuaties zijn uiteraard volledig in lijn met de (met een globalistisch ‘klimaat’-doel!) ronduit frauduleuze en corrupte NEDERLANDSE stikstofnormen! Uiteraard NIET wetenschappelijk bewezen, maar naar onderbuikgevoel ‘gemeten’. Sterker nog; een dag later werd er zelfs een uitstoot van een vermeende TIEN kilo geclaimd/geïnsinueerd. Nu is dat nog altijd vele malen MINDER (!) dan wat er tijdens een vuurwerkverbod de lucht in wordt geschoten, maar uiteraard leverde dit de nodige hysterische klimaat-wappie-reacties op de site van “De Gelderlander” op (waarvan de tekst overigens tot op de letter hetzelfde was als in de Volkskrant, het AD of Het Algemeen Dagblad… maar wie verbaast dit nog?).

Dit MOEST het GroenLinkse of D66-schlemieletje-van-dienst derhalve van zijn (VN/WHO/EU/D66)-‘manager’ schrijven om ‘recht te hebben’ op zijn salariëring aan het eind van de maand. Wat echter doorslaggevend was qua kennis en inhoud van dit deug-kwalletje dat zich ‘journalist’ noemt, is dat deze ‘kenner’ (volgens kennissen in Nijmegen) schreef dat het nummer Sonne “op dit moment gespeeld” werd, maar het betreffende nummer in werkelijkheid pas 20 minuten later werd gespeeld dan ‘het moment van schrijven’… Tenzij de band het nummer twee keer gespeeld heeft natuurlijk… Rammstein is echter een Duitse tanz-metal band en daar hanteren ze géén rekenmodel van 0.7 uitstoot, maar een realistische uitstoot van 100%. In Denemarken is zelfs een uitstoot van 200% geoorloofd. Gewoon omdat men dáár, in tegenstelling tot ‘ònze’ WEF-gehersenspoelde trekpoppen, wèl begrijpt dat CO2 héél belangrijk is voor de opname en groeibevorderende werking van CO2 voor planten en bomen en de teruggave van zuurstof door diezelfde planten en bomen. Niet zo vreemd derhalve dat het Nederlandse stikstof-‘probleem’ bij het overgaan van de landsgrenzen volledig verdampt is.

Deze nieuwe manier van schrijven is derhalve een heel listige keuze van de globalistische ‘wereldregering’ (de NWO) om de DOMSTE en gemakzuchtigste mensen, die de moeite niet (willen) nemen om de rest van de tekst ook te lezen, tòch te ‘informeren’… Koppensnellen heet dat, en die mensen DENKEN dan werkelijk te hebben gelezen wat er in de krant staat èn denken vervolgens ‘gespreksstof’ èn ‘een eigen mening’ te hebben. Want het stond tenslotte in de media geschreven… De éénzijdige en éénrichting ‘informatie’ die u derhalve dagelijks voorgeschoteld krijgt door de mainstream media wordt bewust zó gebracht dat het juist NIET meer uitdaagt tot lezen, laat staan dat het uitdaagt erover na te denken. Vroeger noemde men dat de pedaalemmer-tactiek: men zet de voet op het pedaal, de klep gaat open, men dropt de info erin, de klep valt weer dicht. Klaar!

(En dan nog iets: We moeten niet terug naar ‘god’ omdat we de verbinding daarmee zogenaamd zijn kwijtgeraakt. We moeten terug naar de tijd VÓÓR ‘god’ omdat we DÓÓR ‘god’ de verbinding met de NATUUR zijn kwijtgeraakt! Het globalisme/fascisme 4.0 inruilen tegen ‘god’ is namelijk NIETS meer dan de ene discriminerende, onderdrukkende ideologie uitwisselen tegen de andere discriminerende, onderdrukkende ideologie. En dat bedoel ik dan qua denkwijze en eerzame normen en waarden. NIET ten aanzien van terug in de tijd of het brengen van bloedige offers. Alhoewel er NOOIT méér bloed is vergoten door ‘heidenen’ dan door de Midden-Oosterse hersenspoelingen en hun zogenaamde  ‘heilige’ oorlogen. Halleluja…)

De term intrige staat overigens voor onder andere: oneerlijk, stiekem en samenzwering. Wat synoniem staat voor elke ‘religie’, globalisme, fascisme, communisme, marxisme en de klimaatleugens. En allemaal als machtsmiddel, overheersingsdrang en verdienmodel.

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Bewustwording van intrige

 1. bobzelf zegt:

  Vroeger werden koppen boven artikelen door journalisten zó gekozen dat die u nieuwsgierig moesten maken naar de inhoud van de tekst en u uitdaagden om de tekst/boodschap van begin tot eind te lezen

  KEN WELWEZE ROEPT IK DAN . WAT DACHIE HIERVAN DAN ??

  Politiek Buitenland
  Oekraïne: Rutte gaat Cherson herbouwen….. ha! ha! ha! ha! ha!

  rutte
  ‘Onze premier’ Rutte was vorige week in Oekraïne, waar hij zich o.a. liet oplichten door ‘zijn grote vriend’ Zelensky en de ‘herder’ van Boetsja (Bucha), een pastoor die met Rutte sprak over de door de nazi’s van het Oekraïense leger vermoorde burgers van die stad….

  Uiteraard wordt de schuld voor de massamoord op de straten van Boetsja nog steeds bij Rusland gelegd, terwijl het leger van Rusland die moorden niet eens kan hebben gepleegd, daar de mensen werden vermoord nadat de Russische troepen al lang waren vertrokken. Scott Ritter, een oud wapeninspecteur van de VN zei daarover dat wanneer de Russen deze oorlogsmisdaad hadden begaan, de lijken op de straten niet alleen opgezwollen zouden zijn geweest, maar zelfs zouden zijn opengebarsten….. Het is dan ook duidelijk geworden dat de nazi’s van het Oekraïense leger wraak hebben genomen op de burgers die o.a. voedselhulp van de Russen hebben aangenomen…….

  Met een kleine inspanning had Rutte dit kunnen weten, het probleem is dat politici als VVD aartsleugenaar Rutte en zijn bende boeven van kabinet Rutte 4, plus hun westerse collega’s in andere landen dit niet willen weten >> Rusland zal en moet de schuldige zijn…… Hetzelfde geldt voor het overgrote deel van de oorlogsmisdaden die aan de Russen worden toegeschreven, er wordt dan ook amper of geen onafhankelijk onderzoek ingesteld….

  Opvallend dan ook dat afgelopen week een onderzoekscommissie van de VN concludeerde dat een aan de Russen toegeschreven oorlogsmisdaad, het bombarderen van een verzorgingstehuis, mede de schuld was van het Oekraïense leger dat daar militairen had ondergebracht, ofwel dat leger heeft welbewust militairen tussen patiënten geplaatst en van hen een menselijk schild gemaakt >> wat een schoft moet je zijn om alleen al zoiets te bedenken….

  Het is als met de oproep van de kleine fascistische dictator Zelensky die al in het begin na de inval van Rusland de burgers opriep wapens te halen bij legerposten en zichzelf en hun huizen te verdedigen tegen de Russen….. Een flink aantal burgers gaf gehoor aan die oproep en maakten van hun huizen/appartementen versterkte ‘militaire posten’ van waaruit ze Russen bestookten, uiteraard hebben de Russen het op hen geopende vuur beantwoord met o.a. bombardementen dan wel raketaanvallen……

  Kortom, niet alleen gebruikte het Oekraïense leger burgers en zelfs patiënten als menselijk schild maar Zelensky heeft er ook nog eens voor gezorgd dat woningen en appartementen doelen werden voor het Russische leger, niet alleen daarmee heeft Zelensky zich tot oorlogsmisdadiger gemaakt, een misdadiger die zijn eigen burgers onnodig in groot gevaar heeft gebracht en die aan velen het leven moet hebben gekost……
  Rutte in Kiev, een foto van het ANP/EPA uit het Telegraaf bericht: ‘Rutte: Nederland kan Oekraïense havenstad herbouwen‘ Volgens de Telegraaf was dit het eerste bezoek van Rutte aan Oekraïne sinds de Russische inval, echter Rutte was een paar maanden geleden al eens in Kiev, waarbij hij een krans legde voor de omgekomen nazi-militairen die 8 jaar lang de burgers van de afgescheiden staatjes Luhansk en Donetsk hebben gebombardeerd en waarbij 13.000 (vooral) burgers zijn omgekomen……..

  Rutte ziet altijd kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven, dus heeft hij in Oekraïne, zonder het parlement of het volk daarin te kennen, beloofd dat Nederland de havenstad Cherson zal herbouwen….. ha! ha! ha! ha! ha!

  Deze fantast heeft er in Nederland voor gezorgd dat er tijdens zijn waardeloze kabinetten 100.000 sociale huurwoningen zijn verdwenen, verkocht aan buitenlandse investeerders, die daarbij tevens niet te maken kregen met de verhuurdersbelasting, je weet wel de enorme diefstal van in feite door huurders opgebrachte gelden, waardoor bijvoorbeeld de renovatie van oude huurwoningen op de lange baan werd geschoven en de nieuwbouw van huurwoningen met nog grotere achterstanden te maken kreeg….. Maar Rutte belooft dat Nederland Cherson zal herbouwen……

  Hé burgers van Cherson, mocht dit herbouwplan van Rutte toch ten uitvoer worden gebracht, wat maar de vraag is gezien alle beloften die Rutte tijdens zijn kabinetten heeft gebroken zoals de beloofde aantallen nieuwbouwwoningen, reken dan maar op enorme huren die de meesten van jullie niet zullen kunnen opbrengen!! (want daar hebben Ruttes kabinetten hier wel voor gezorgd >> gigantische huurverhogingen zodat zelfs de laagste inkomens intussen meer dan 30% van hun inkomen kwijt zijn aan een dak boven het hoofd en 10% meer voor dat dak betalen dan de meer welgestelde huizenkopers, terwijl een aantal rechten voor huurder

  CHERSON WAAR DE BEWONERS HAAST ALLEMAAL AL EEN RUSSISCH PASPOORT HEBBEN WHAHAHAHAA

  Geliked door 3 people

  • delamontagne zegt:

   Jij hebt ’t niet helemaal begrepen !
   Meneer Ruttig dacht aan ’t NL-se “Madurodam” toen hij dat grootmoedig aan Zelensky beloofde.
   Dus niet de hele echte stad herbouwen, gewoon ’n leuk op schaal model hoe ’t moet worden.
   Een soort Chersonnedam a.h.w.
   Hij is en blijft tenslotte een geme../gewiekst politiker………..

   Geliked door 2 people

   • bobzelf zegt:

    delamontagne zegt:
    19 juli 2022 om 19:24

    whahahaaha , das een goeie makker
    als je alles AAN elkaar liegt . ken die er ook nog wel bij

    ik heb geen enkele herrinnering aan CHERSON WHAHAHAHAHAHAHAH

    IK DACHT DAT ZELENSKI ZEI . CHERSONNEDAM WHAHAHAHAHAHAHA

    HEERLIJK , HEERLIJK DIE ONZIN

    HEET HE MAKKER ??

    AL EEN AIRCO AANGESCHAFT ??

    OF DENK JE DAT MIJN OOM ER 1 KOMT BRENGEN ?? GNA GNA GNA

    VRIENDJE BOBOBOBOBOBO

    Geliked door 1 persoon

  • Olie bol zegt:

   Ik zal dit morgen als de foute krant uit Adam het wil, proberen te plaatsen op wuz.

   Geliked door 2 people

   • bobzelf zegt:

    Olie bol zegt:
    19 juli 2022 om 20:14

    doet jij dat is effe lekker . probeert het is ..

    whahahahahaha

    de waarheid in de telegraaf . ????? HET MOT NIET GEKKER WORDEN !!

    WAT JJ NELLIE ??

    ik ga je zeker horen . als het lukt. denki ik ??

    oom bobzelluf

    Geliked door 1 persoon

   • Olie bol zegt:

    Ik zal je bericht geven maar ik denk dat ze het niet zullen plaatsen, te veel VVD’ers daar zoals je buurman toen in Nederland 😂😂😂😂

    Like

 2. Mocht het de lezers nog niet opgevallen zijn.
  Het seizoen van de kermissen is alweer even bezig en zodoende dat de banencarrousel weer overuren maakt.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1846170446/oud-minister-jeroen-dijsselbloem-wordt-nieuwe-burgemeester-eindhoven

  Geliked door 1 persoon

 3. saddy zegt:

  “”De term intrige staat overigens voor onder andere: oneerlijk, stiekem en samenzwering.
  Oneerlijk, stiekem en samenzwering hoort bij Kartel. Is de cirkel weer rond.

  Die koppen geven aan WAT je moet denken. Inderdaad continu, dag na dag, week na week. Net als de inleidingen bij de praatprogrammas en de podcasts.
  Dat is al een jaar of 20 zo. Laatst bv een inleiding met een faliekante leugen van die kakelkippen bij wnl: “”Iedereen wil toch van het gas af””, blah, blah, blah. Bij dombo’s blijft dat hangen. En er zijn heel veel dombo’s.

  Like

 4. Neutraal punt zegt:

  Een scherpe kritische analyse met gelukkig ook een uitweg optie dat zie ik niet vaak. Waar we naar toe moeten wat in dit stuk geschreven wordt is voor ieder persoon een vrij keuze. Met of zonder God met of zonder een mechanistisch denken met of zonder big bang of evulotie theorie en quantum fysica hebben de meeste mensen een aangeboren gevoel van hoe ze behandeld willen worden ongeacht welk niveau van intelligentie opleiding kleur of wat er meer is wat de ene van de ander onderscheid. Als de natuurlijke (de natuur speelt wel de hoofdrol omdat we er een deel van zijn”nharmonie of onderliggende evolutie stroming, verstoord wordt en de balans te lang naar één kant doorslaat dan komt er een reactie kracht om dat te herstellen tot het punt dat we weer te ver naar de andere kant doorslaan. Dat is een cyclus die de geschreven en verbale geschiedenis plus mythologie ons toont. Er zit ook een teveel onderbelichte evolutionaire stroming achter de dagelijkse zaken die in het voetlicht komen.. Ik ga niet uit van de aap dat is reeds achterhaald. Wat er geschreven is of via verhalen is doorgegeven duid erop dat we eerst groter waren en langer leefde het mentale was minder maar de directe waarneming van de natuur en contact ermee was meer vanuit een intuïtief direct snappen. De kunst is om op individueel en collectief gebied de balans te bewaren tussen . Rationeel Emotioneel en Spiritueel. Dit laatste heeft geen religie of leiders nodig l, wat wel nuttig is om mensen te hebben die diepe inzichten hebben in de ketens van de interdependentie van oorzaak en gevolg. Deze kunnen dan andere adviseren bijstaan en opleiden. Net als een Sjamaan of de filosoof (ingwijde) ” uit “De Republiek” van Plato. Zolang er een duidelijke ethiek als basis achter zit kan dat een goede leidraad zijn. Ook in deze zogenaamde spirituele revival lopen veel mensen dezelfde termen eruit te kramen zoals een natrix en holografisch inverrsum multiversum en ga maar door. We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden. En zoeken het nog steeds bij zaken die buiten hun liggen. Als ze in India geweest zijn en een Peruaanse planten extract trip gemaakt hebben en denken het gevonden te hebben. Zoeken ze de openbaarheid en gaan zich zelf als Guru of coach prostitueren Soms een boek schrijven over moeder aarde en hoe het allemaal moet of wat er slechts is maar beseffen niet dat voor papier bomen gekapt getransporteerd en verwerkt moeten worden met veel chemicaliën en de drukinkt chemie die vallen voor mij door de mand. Hoewel ze als met de juiste intenties werken anderen wel ten goede kunnen aansteken er zitten ook toppers tussen waar ik weer van leer.. Deze transitie zal niet lopen als men wenst. Er zal wel een periode van veel leed, dood en verderf komen. Het tij gaat sneller keren als 80% procent van de bevolking last krijgt
  Ik baseer dit op de Pareto analysis. Het is wereldwijd kenbaar geworden bij een groter publiek door de globale bijna parallel lopende bij de aanpak van Corona zoals de uitrol van noodwetten de erop volgende maatregelen uitrollen van “vaccins” waar nu de nadelige gevolgen de vermeende voordelen in de schaduw zetten. Dit wordt nu waargenomen/ervaren op het persoonlijke vlak, en niet via vakbladen en interviews in de niet MSM media met professoren die er een jaar of meer geleden al voor waarschuwde. Rond 2025 komt er weer zon door de donkere wolken die boven ons hangen.
  Terug naar de Natuur of een middenpad?
  Ik doe een andere optie of duid in het zakje
  Hoever terug naar wat In dit stuk de natuur genoemd is de vraag . Voor mij is dat meer emotioneel geladen dan reëel uitgedacht. Ik zie best een compromis met zoveel mogelijk een harmonie met de natuur zoeken we zijn er namelijk een deel van hoewel het als observatie vaak als iets wat buiten ons is wordt ervaren . Zelfs al zou je terug naar de Neanderthalers (één van de knuffel theorieën van de “wetenschap” )willen gaan dan zijn we mentaal al teveel geëvolueerd en fysiek gedevalueerd dat we daar niet meer happy zouden zijn en ook een pilletje of kruid tegen darmklachten willen slikken. Opereren op het medische vlak indien we dat wensen als we de zwakkere en zieken willen laten overleven zou ook lastig zijn zonder verdoving tenzij de oude vertrouwde knuppel nog dienst kan doen hierin. Kortom we kunnen de evolutie niet terug draaien wel een systeem van groepen en volkeren te besturen aanpassen aan de eisen van de tijd die in harmonie zijn met de onderliggende evolutionaire stroming of tijdsgeest. Als dat in samenspraak en goed overleg gebeurd met een 80% draagvlak, dan is het voor mij best mogelijk dat één terug in een hol kruipt en de aarde wil proeven terwijl de ander Interstellar gaat winkelen voor eten. Eigenlijk gebeurd het in grote lijnen al. Ik ga nu niet in op de keuzes die gemaakt worden door het bezielende en cognitieve deel van de mens voordat een leven in het voertuig genaamd lichaam op aarde aangevangen wordt dat gaat een laag dieper maar geeft wel een meer holistische benadering van waaruit heel veel te verklaren is..
  Ik hoop je hiermee aan te vullen en aan het denken te zetten bedankt voor je artikel en ik wens je inzicht en wijsheid in handelen. Niets is perfectnander zou er geen verandering of evolutie plaatsvinden we kunnen hooguit met onze beperkte inzichten een compromis/balans zoeken. Anders zou de oppositie hetzelfde doen als waar ze tegen vechten. Als je “kwaad” bestrijd moet je oppassen dat je het niet zelf wordt.

  Like

 5. Gerrit zegt:

  Even wat luchtigs. Toen ik bij de krant werkte was er in een grote afgedrukte advertentie. HOMO TRAINER. te lezen.
  Dat moest natuurlijk zijn: HOME TRAINER. Iedereen lachen en de advertentie moest gratis de volgende dag weer in de krant. De OUDE advertentie is gepakt en wat was er de volgende dag weer in de krant te lezen: HOMO TRAINER…….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s