Wat als Mark Rutte opstapt?

(Door: Rients Hofstra)

In het afgelopen weekend vloog een klein vliegtuigje over met achter zich de tekst: ‘Rutte stap op.’ Maar wat dán? Wordt het daarna beter, krijgen we dan veel meer van hetzelfde of mogen we dan nog meer ellende verwachten?

Hoewel de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking het hartgrondig met deze tekst eens zal zijn, is het zonde van de tijd, de moeite en de brandstof. Als Rutte opstapt, staat Kaag in de startblokken en de vraag is of we er dan op vooruit gaan. Maar ook met Hoekstra, Jetten of Klaver aan het roer vaart het schip der Nederlanden richting een alles vernietigende ijsberg.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Wat als Mark Rutte opstapt?

 1. Julia zegt:

  Zolang wij er als volk niet voor zorgen dat het corrupte tuig in Den Haag niet geheel met hooivorken uit de blauwe stoeltjes worden gejaagd schieten we er niets mee op. Stel je voor Kaag, Klaver dat is werkelijk de grootste straf en de teloorgang van Nederland. Kortom het old boys netwerk blijft draaien zo zie je dat ook onder burgemeesters en top functies. https://www.ad.nl/eindhoven/oud-minister-jeroen-dijsselbloem-voorgedragen-als-nieuwe-burgemeester-eindhoven~a1a78321/ De Partij van de Afbraak kandidaten worden overal uit de kruiwagen gevist. De Haagse maffia bende zorgt wel voor zich zelf. Dat noemt men democratie. Ons land staat gelijk aan de meest corrupte Bananenrepubliek.

  Geliked door 3 people

 2. saddy zegt:

  “”Rutte, stap uit”” was spannender geweest.

  Ik zou graag een leger-advocaat als opvolger van rutte zien: Sinds zijn “”Dit is ook onze oorlog”” probeer ik als goed burger mee te doen maar ik kan nergens houwitzers, torpedo’s of luchtdoel-raketten bestellen. En de benzine is te duur om naar oekriene te rijden waar die door de EU geleverde dingen wel en masse verhandeld worden.
  Een leger-advocaat zou wat duidelijkheid kunnen brengen of het wel mijn oorlog is en welke partijen hier nu echt tegenover elkaar staan lijkt me.

  Like

  • rientshofstra zegt:

   Beste Saddy, volgens mij ging het niet over die oorlog, behalve wellicht dat we zonder volksraadpleging een verkeerd land steunen. Dan zou Mark voor een militaire rechtbank dienen te verschijnen.

   Like

   • saddy zegt:

    Hoi Rients,

    Snap ik, maar ik heb nog nergens het spanningsveld verwoord gezien tussen het feit dat jij en ik opeens in een oorlog verwikkeld zijn en het feit dat je desondanks niet naar de wapens mag grijpen. Ooit over een oorlog gelezen waarbij het strafbaar was om naar de wapens te grijpen?
    Ik dacht: Rients pakt dit wel op want het mag wel wat scherper. Ceta is in eerste instantie wat minder bepalend dan een situatie waarbij je uit je eigen huis gegooid wordt.
    Na 2,5 jaar de onmetelijke domheid van de grote massa meegemaakt te hebben zie ik echt geen bottom up mogelijkheid meer.

    Like

 3. Jean zegt:

  Een vernietigende afbrokkelende ijsberg die de belastingbetalende burgers de dood in jaagt en waarbij de parasieten er beter uitkomen.

  Like

 4. Jean zegt:

  Een vernietigende afbrokkelende ijsberg die de belastingbetalende burgers de dood in jaagt en waarbij de parasieten er beter uitkomen.

  Like

 5. Joepiedepoepie zegt:

  En dan eens eerlijke verkiezingen!

  Like

 6. Marijke zegt:

  Kaag moeten we ook niet hebben; die heeft zojuist weer heel veel florijnen aan Oeganda gegeven. Gelukkig is het maar 1/3e van de huishoudens in Nederland die niet kan rondkomen en niet 2/3e….Schaamteloos hoe eigen burgers altijd op de laatste plaats komen.

  Like

  • karton zegt:

   @ Marijke op 19-7-2022 om 21.19 u.
   Ik denk, dat het geld dat door Quag aan Oeganda is geschonken, een deel is van de zg. “herstelbetalingen”. De betalingen aan Oeganda houden verband met de slavernij waar miljoenen Oegandezen het slachtoffer van zijn geworden, zo maar plotseling !
   En dat is úw én mijn schuld, dus ú én ik zullen moeten betalen.
   Álle negers zijn het slachtoffer van de slavernij en dat is ónze collectgieve schuld, Marijke !
   Ik was juist nog op zoek naar een plm. 20-jarig zwart slavinnetje voor licht huishoudelijk werk ! Ik wil haar dan wel zwart betalen natuurlijk.
   (cynisch)

   Like

 7. Ravian zegt:

  Kortom, als omhooggeglibberde carrièrepolitici niet te veranderen zijn, moet het systeem waarin zij denken te kunnen functioneren worden aangepast. Zodanig dat niet partijen de dienst uitmaken, maar het volk bepaalt.

  Het blijft mij verbazen Rients, dat iemand die volmondig toegeeft dat demonstraties, petities, en referenda, geen zier uithalen denkt dat het systeem verandert kan worden zonder die “omhooggeglibberde carrièrepolitici” middels fysiek geweld uit hun machtspositie te verwijderen.
  Hoe dacht je eigenlijk dat ze op die posities terechtgekomen zijn?
  Middels ons “democratische” kiessysteem beste Rients, omdat zij middels hun controle over de media de publieke opinie, en dus het stemgedrag, controleren.
  Dat omhoogglibberen van de foute politici is geen oorzaak, dat is een gevolg.
  Het is het gevolg van een linkse machtsgreep die al lang geleden heeft plaatsgevonden, en de enige die nog in staat zijn dit systeem geweldloos aan te passen zijn die omhooggeglibberde carrière politici zelf, en die gaan dus van zijn levensdagen hun eigen machtsbasis niet vrijwillig afbreken.
  Je kunt dus Alternatieve Staatsbestellen bedenken tot je een ons weegt, het enige wat je daarmee bereikt is het volk wijsmaken dat het allemaal nog wel via de stembus te fixen gaat wezen.
  De omhooggeglibberde carrièrepolitici van dienst zullen je ongetwijfeld dankbaar wezen, omdat jij hen helpt hun macht in stand te houden.
  Je haast kinderlijke onnozelheid maakt je tot een “useful idiot”, een bruikbare idioot, voor de gevestigde macht.
  Ga alsjeblieft postzegels verzamelen of zoiets, en stop met de dringend noodzakelijke mobilisatie van het volk te saboteren.

  Like

 8. J.v.d.Heijden zegt:

  Simpel: als je niks doet gebeurt er ook niks.
  Hulde voor degene die die piloot opdracht gaf.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s