Dus slaaf ben je en slaaf zul je altijd zijn…

(Door: “Angélica”)

De bondgenoten tegen het corrupte Westen: Rusland, China en moslimlanden als Iran, Tsjetsjeense haatbaarden en Pakistan misschien? Onderdaan van China? Dan word ik een van de vele werkmieren en de mannen soldaten. You will own nothing… Liever dood dan dat. China is wat het WEF nastreeft. Schwab is jaloers op de leiders in Beijing, die voor de volle 100% de macht in handen heeft en pakt wat ze pakken kan en dat is alles wat haar hartje begeert. Meer dan een miljard mensen werken zich kapot voor hen en alles is ‘van de Communistische Partij’. Onderdaan van een moslimland? Dan mag ik gekleed in een burqa me dagelijks 5x ‘onderwerpen’ aan de hormonen die het achterlijke Middeleeuwse brein van manlief (die ik niet heb uitgekozen) aansturen. You will own nothing… Liever dood dan dat.

Ik denk dat het beter is om de mensen bewust te maken van waar ze in het Westen mee bezig zijn! Na vier jaar de wartaal van een demente stotteraar hebben moeten aanhoren, kunnen de Amerikanen Trump best wel eens een tweede termijn gunnen. In Europa zullen de energiecrisis en de armoede die daarop volgt zomaar een revolutie kunnen ontketenen. In Italië lijkt het tij al te keren. In Frankrijk net zo. En als de Duitsers massaal werkloos worden zodra de industrie stilvalt door energiegebrek, kan daar de hel losbreken. Brussel heeft het veelal veroorzaakt en Brussel zal vallen: het wanbeleid is de kist en de Euro de deksel van de sarcofaag waarin de Europese Unie dan snel zal worden begraven.

En als eenmaal in één land de vlam in de pan slaat, staat binnen een jaar heel Europa in brand. Het broeit overal. Mensen worden wanhopig en zien het onrecht. De massa-immigratie van nutteloze profiteurs met een koran op zak en de sharia predikend, krijgt in alles voorrang: gratis opvang, scholing, gezondheidszorg, woonruimte etc. De corrupte elite verrijkt zich en liegt erop los. Mensen betalen zich blauw aan energie/wonen/voedsel, de dagelijkse levensbehoeftes dus, en zien Timmermans zich volvreten, Kaag overal naartoe vliegen en Rutte keer op keer zijn leugens weglachen, terwijl Amalia zooooooo dankbaar is dat ze een kamer gevonden heeft in Amsterdam nog wel… De studenten die in het grachtenpand woonden waar ze ‘heur intrek neemt’, moesten gedwongen verhuizen en natuurlijk krijgt Amalia een parkeerplaatsje voor de deur.

Poetin is de katalysator die de reactie heeft versneld en zodra de huidige elite met pek en veren Europa is uitgejaagd, kan er langdurige vrede ontstaan tussen Europa en Rusland. De Groenen met hun leugens, die kernenergie verfoeiden, kunnen hun wanbeleid niet meer uitleggen, zeker als er een strenge winter komt. En o, wat gun ik jullie in Europa een ijskoude winter, nog tientallen miljoenen ‘verrijkers’ erbij en torenhoge belastingen op voedsel. Ik hoop dat de boeren er massaal mee stoppen en jullie insecten, wormen en tulpenbollen moeten consumeren. DAN worden jullie misschien wakker en halen jullie de guillotines uit het vet. Maar de vijanden van het Westen als een gezond alternatief zien, is niet de weg. Schwab wil jullie tot slaven maken maar China en de islam willen dat precies zo. De enige uitweg is revolutie tegen de huidige machthebbers en die zitten wat Nederland betreft in Brussel en in Den Haag. En voor de duidelijkheid: met de guillotines uit het vet halen en een revolutie beginnen bedoel ik een stem uitbrengen op mensen als Carolien of Geert of wie dan ook die het ‘weg met ons beleid’ wil stoppen. En houd de Chinezen en de moslims weg uit Europa dat een christelijk-joodse achtergrond heeft, net als Rusland. Enne… mijn vijands vijand kan een veel gevaarlijkere vijand zijn dan de huidige. In hoeverre dat de islam betreft, hoef ik u toch niet uit te leggen hoop ik. En denkt u werkelijk dat Russische soldaten van amper 20 jaar oud in staat zijn om ervaren verkrachtende haatbaarden van 30-40 jaar te stoppen als ze een dorp met vrouwen en kinderen ‘verkennen’? Die krijgen te horen: “Meedoen of sterven!” Zo gaat dat in een oorlog. Vraag het de Italiaanse vrouwen, toen de Marokkanen in 1944-1945 ‘vrij’ spel kregen van de geallieerden.

Door:
“Angélica”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Dus slaaf ben je en slaaf zul je altijd zijn…

 1. Angélica zegt:

  Wellicht denkt u als lezer: wat een vreemde openingszin maar realiseer u dan dat deze tekst een reactie was op “delamontagne zegt:
  28 juli 2022 om 21:00
  Als ’t conflict groter wordt !, NATO – RUSLAND,….gaan de islam-landen achter Rusland staan.? ? / / / / /” onder het artikel ‘Amerikaanse wereldmacht gaat bergaf’.

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Mijniet teveel “eer” geven, ik had die zin er alleen zelf bijgedaan om extra te verduidelijken.
   De rest is de vertaling uit Fr. van Boris Karpov, een Rus die in Fr woont en artikelen schrijft ter verdedigen van Russie.
   In NL ben ik nog nergens zoiets tegengekomen.
   De reactie van een Fr. Redaceur op zijn artikel……………
   / / / /

   MOCHTEN DE MOSLIMS OOIT EUROPA BINNENVALLEN,….POUTIN ZAL GEEN VIN VERROEREN.

   Dat het Rusland van Vladimir Poetin zich verbindt met de baas van Tsjetsjenië Ramzan Kadirov is één ding, dat het zijn lot aan de islam koppelt is een ander. Maar ik geloof niet dat hij een aanhanger van de islam wordt.
   President Vladimir Poetin is een schaker en wel een zeer goede .
   Ik vertrouw erop dat hij zijn collega’s op het internationale toneel zal verslaan, des te meer vanwege de middelmatigheid van degenen die zich op een beledigende manier vertegenwoordigers van “de internationale gemeenschap” durven te noemen.
   En ik weet zeker dat hij helemaal niet van plan is om zich tot de islam te bekeren.
   Zijn vaderland, Rusland is niet als ’t Europa van ’t Westen.
   Het West-Europa, dit armzalige deel van Europa, vertegenwoordigd door Madame “La-hyène” en zo’n tiep als Charles Michel.
   Beiden niet Verkozen z.g.n Vertegenwoordigers.
   Ik ben er heel zeker van dat als er oorlog komt en de musulmannen invaden de Zuid-Europese landen, meneer Poutin zijn handen wast en ’t christelijk Rome laat vallen net zoals het Paris van de Zombies.
   Voor hem zal dit alleen een 2e Front zijn dat hem toestaat o.a/ z’n Rekening met Polen te vereffenen.

   En in geval van zo’n Invasie, wie gaat daar tegen in ?
   ITALIË is niet bepaald een land van krijgers.
   Mussolini zei ’t al dat hij tot z’n grote spijt moest teoegeven dat je van een land van zangers, heel moeilijk een militaire kunt maken.
   Het voldoet niet om op papier een leger te hebben, je moet ook de gedrevenheid er voor hebben.
   SPANJE en FRANKRIJK.
   Zij zullen weer met hun verleden worden geconfronteerd. Ze waren vroeger die landen die door de Saracewnen werden binnengevallen.
   Maar we hebben geen Karel Martel meer.
   We hebben alleen operette-soldaten”à la Macron” en die anderen. Bovendien, met de tien miljoen moslims die we in Frankrijk hebben, zal het niet moeilijk zijn om ons te laten overweldigen.
   Hoeveel patriotten zullen zich verzetten? ? ?
   DUITSLAND.
   Dat land zal zich naar de Turkse gemeenschap richten, zolang de fabrieken kunnen blijven draaien.
   ENGLAND.
   Wel dat land wordt al volledig be[over]heerst door de islamitische bevolking in de grote steden.

   Echte soldaten zijn er niet meer.
   En het zal snel gaan de wel tegenstribbelende echte Patriotten de mond te snoeren
   en de overblijvenden te bekeren.
   En de vroegere “boven-gestelden” zullen eerst flink mopperen, weigeren, maar uiteindelijk gewoon toegeven zoals we al eerder uit de geschiedenis weten.
   Vladimir Poetin zal geen vin beroeren.
   De Russische invloedszone zal groter worden.

   Wij allemaal, wij verachten de islam, de koran, zijn hadiths, het sexisme, de charia.
   Wij kunnen ons er niet aan aanpassen.
   Het is allemaal tegen onze overtuigingen.
   We weten allemaal eigenlijk dat de islam totaal in strijd is met onze manier van leven, tegen de Westerse beschaving; Joods/Christelijk.

   Maar we moeten oppassen en waakzaam zijn wat betreft de muslim-geest.
   Ze verheerlijken allah en hun bovenstaanden reageren onmiddellijk op enig teken van zwakte [ wat ’t geloofbetreft ! ].
   Democratie is niks voor hen, van deze wereld.
   En de LGBT zijn een abominatie voor hen terwijl wij er toegeeflijk voor \zijn.
   Maar we moeten voorop stellen dat Poutin voor zijn land staat, voor zijn volk en eigenlijl spot met Frankrijk dat hij veracht.
   Het Frankrijk dat toegeeflijk is, de voetveeg van de U.S.
   Maar Poutin kan str cte alliances met de islam maken, want hij staat aan ’t hoofd van een volk dat hem vertrouwt.
   En ze weten dat zodra de islam buiten zijn perken gaat, hij ze op hun plaats zet en ze een nodige schop onder hun kont geeft.
   En de chef van de Tjetsjenen weet dit donders goed.
   Hij respecteert net als alle moslims Kracht, macht en gehoorzaamheid aan de ware leiders, de stoutmoedigen.
   Niet zoals de zachte Franse ballen en nog minder naar de pantoffelhelden in de diverse ministeries.

   Gérard Brazon

   Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   LIEVE Angélica zegt:
   30 juli 2022 om 00:46

   WHAHAHAHAHAHA , WAT LEUK EN LIEF. MIJN GEGOEDE VRIENDIN ..

   IK HEB GEEN SECONDE BIJ MIJN REACTIE AAN RAVIAN

   AAN JOU GEDACHT WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

   DUS IK VOEL ME PUNT 1 NIET SCHULDIG …

   ALS IK IETS TEGEN JE WIL ZEGGEN EENS OF ONEENS

   KRIJG JE EEN REACTIE , WAAR IK MIJN MENING GEEF

   RECHT VOORZIJN RAAP .DAT IS DIRECT. EN DAAR KUNNEN

   NIET ROTTERDAMMERS MEESTAL NIET GOED TEGEN ..

   OF JE DAT LEUK VINDT OF NIET . MAAKT ME OP ZO’N MOMENT

   OOK GEEN FLIKKER UIT .

   DUS HELAAS . TE VEEL NEGETIEF GEDACHT , JE KWAM NIET EENS INDE BUURT

   WHAHAHAHAHAHA..

   DUS LEES DE AANHEF OOK NU . LIEVE ANGELICA 30 JULI 2022 OM 00.46

   DE KARtonnen DE RAVIANNEN DE KODDEBEIERS DE RONNIES , DE OLIEBOLLEN etc zijn hier reageerders die iedereen graag .de waarheid vertellen

   EN GEEN VAN HEN HEBBEN HET “””” ACHTER HUN ELLEBOGEN “””””

   DUS DIKKE KUS . IK BEN JE VRIEND HIER

   DIKKE HUG OOK NOG

   ..

   Geliked door 1 persoon

 2. Voight-Kampff zegt:

  Angelique, je denkt toch niet werkelijk dat Geert en Carolien schone handen zullen houden in een gecorrumpeerd bestuursmodel!?

  Heb geen enkele wens om als soevereine burger nu door Geert en Carolien bevoogd te gaan worden! M.a.w. het politieke systeem dient geëlimineerd te worden.

  Bovendien is de demografische slag voor behoud van de West-Europese cultuur reeds lang geleden verloren. Heeft te maken met bestuursrol waarvan de Nederlanders geen sjoege hebben.

  Lokalisme en zelfbeschikking is volgens mij de oplossing. Maar daarvoor moet je eerst de werking van macht en kracht begrijpen. En daarvoor heb je twee generaties nodig om een fundament te leggen.

  Kortom, ik deel je zorgen maar ben van mening dat het helaas onvermijdelijk is dat de boel gaat instorten. Het is iedr voor zich.

  Geliked door 2 people

 3. Frits zegt:

  Ik hoop met u mee. Dan wordt het echt genieten. Geen rechtbank meer maar slechts de Arena waar de huidige wereldslopers de gladiatoren zullen zijn tegen een bloeddorstige bevolking.

  Like

 4. Jules van Rooyen zegt:

  U vergist zich in die Caroline, beste Angelica, zij is een mol ; BBB = bbb = 666

  Geliked door 4 people

 5. jantjeuitnl zegt:

  “met de guillotines uit het vet halen en een revolutie beginnen bedoel ik een stem uitbrengen op mensen als Carolien of Geert”
  Da’s nou jammer, dat haalt je hele betoog onderuit en je laat het kwaad ermee wegkomen.
  Ruimen die bende.
  Je hebt toch gezien dat protesteren, 0,0% helpt? Sterker, dat het ze de gelegeheid geeft om je in elkaar te tremmen, zodat je weet wie er de baas is (denken ze)?

  Geliked door 5 people

 6. karton zegt:

  Wát lees ik nou weer in het artikel : “5 X maal “onderwerpen” aan de hormonen van enz. enz.”
  En dat óók nog eens dágelijks !!!!
  ’t Is werkelijk ongehoord !
  Als dát de uitwerking van een burqa is, dan had ik m’n echtgenote járen geleden gezegd “dat een burqa haar zó prachtig stond”.
  (cynisch natuurlijk)

  Geliked door 3 people

 7. koosv8 zegt:

  Caroline of Geert???¿ dat zijn er twee die het nooit over het WORLD ECONOMIC FORUM hebben, en dat klopt al niet!!! FVD, ANDERS IS ER NIET!!!!!

  Geliked door 3 people

 8. BosscheBol zegt:

  Inderdaad is er al zo’n 30, 35 jaar een tendens in onze samenleving tot het maken van een enorme onderlaag in de bevolking. Deze groep zal vrijwel geen rechten hebben en bijna niets bezitten. Als ze geluk hebben, hebben ze te eten en een dak boven hun hoofd. Ze mogen dankbaar zijn als ze de rot-klusjes voor de zogenaamde elite mogen doen. Dat mag je met recht slavernij noemen.

  Op dit moment zijn de boeren de enigen die tegen deze slavenmaatschappij in opstand komen. Dat is geweldig. Maar onderschat rutte niet. Hij is meteen gaan zoeken naar groeperingen en leidende personen binnen de boeren met wie hij ”zaken kan doen”. Wie met hem (en Remkes) wil praten zal zeker een beetje beter behandeld worden dan de andere boeren. En dat zaait tweespalt. En dat is ook precies de bedoeling. “Verdeel en heers”
  FDF: LTO verraadt sector door toezegging verkennend gesprek
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/779136434/fdf-lto-verraadt-sector-door-toezegging-verkennend-gesprek
  En nu zijn de boeren dus niet meer zo’n gesloten front als eerst.

  Wat ik van BBB-leider Caroline van der Plas moet denken, weet ik niet. Zij schurkt de laatste tijd nogal vaak tegen het kartel aan. Boerenprotesten moeten vooral netjes en beleefd zijn. In de praktijk betekent dat een demonstratie van een paar honderd boeren op een achteraf veldje met vooraf goedgekeurde spandoeken en een petitie netjes afgegeven aan zijne excellentie de staatssecretaris. Dan weet je zeker dat er niets gebeurt.
  Ik vrees dat mevr vd Plas haar positie in de politiek belangrijker zal vinden dan de positie van de boeren.

  Geliked door 4 people

  • karton zegt:

   @ BosscheBol op 29-7-2022 om 13.05 u.
   Met u eens.
   Een Boeren-protest heeft geen enkele “betekenis” als ’t NIET gebeurt zoals de huidige.
   De veroordeellaars van de huidige Boeren-protesten vergeten , voor ’t gemak, maar even hoe onze zg “regering” met de bevolking omgaat: zie Toeslagenaffaire, Groninger Gas-affaire en de huidige zg. stikstof-ellende.
   Alsof zijzelf zo “netjes en beleefd” zijn. Het zijn criminelen van de ergste soort die er géén enkele moeite mee hebben om 1000-den gezinnen de ellende in te jagen, kinderen weg te nemen, huizen te laten instorten of hun levenswerk te vernietigen. Dát soort kan je niet bereiken met een wapperend vlaggetje of een keurige petitie, dat soort “luistert” alleen naar geweld en/of bedreiging, dan zitten ze binnen de kortste keren in Verweggistan te blèren dat zij alles zó goed hebben gedaan ! De smeerlappen.

   Geliked door 2 people

 9. Ravian zegt:

  “kunnen de Amerikanen Trump best wel eens een tweede termijn gunnen.”

  Zoals bij de vorige US verkiezingen bedoel je?

  “En voor de duidelijkheid: met de guillotines uit het vet halen en een revolutie beginnen bedoel ik een stem uitbrengen op mensen als Carolien of Geert of wie dan ook die het ‘weg met ons beleid’ wil stoppen.”

  Yeah, die gaan de verkiezingen nooit winnen Angélica, omdat het niet de mensen die stemmen zijn die dat bepalen, maar de (D666) mensen die de stemmen tellen.

  “En denkt u werkelijk dat Russische soldaten van amper 20 jaar oud in staat zijn om ervaren verkrachtende haatbaarden van 30-40 jaar te stoppen als ze een dorp met vrouwen en kinderen ‘verkennen’?”

  Het Russische leger in de Donbass is een beroepsleger, dat zijn geen “soldaten van amper 20 jaar oud”, en dat Russische beroepsleger gaat echt niet met de handen in de zakken staan toekijken als er Russische vrouwen verkracht worden.
  Die tweede wereldoorlog Marokkanen waar je het over hebt zijn de beruchte “Goumiers”, Berbers afkomstig uit het Rifgebergte, oftewel hetzelfde crapuul dat tegenwoordig onze Nederlandse steden onveilig maakt.
  De Tsjetsjenen zijn vervolgens geen Berbers, en ook geen Arabieren, Negers, of een andere etnische groep die het verkrachten in het bloed lijkt te zitten, het zijn Waynakh, en die hebben een dergelijke onfrisse reputatie gewoon niet.
  Voeg daar aan toe dat er geen aantoonbare gevallen zijn van “Tsjetsjeense haatbaarden” die “Oekraïense vrouwen”, wat in de Donbass etnisch Russische vrouwen zijn, verkrachten, en je bent effectief gewoon met strot aan het gooien, en NOS propaganda aan het verspreiden.

  Geliked door 4 people

  • bobzelf zegt:

   RAVIAN DANK JE WEL .

   IKREAGEER EFFE NIET MEE,

   IS ZIE NU IETS TE VEEL NONONONOOOOS HUN MENING GEVEN

   DIE ER DUS WERKELIJK GEEN FUCK VAN BEGRIJPEN

   HOED AF WEER. DIEPE BUIGING..

   SOMS VRAAG IK ME AF WAT AL DIE CHIMPNASEE IQ HIER KOMEN DOEN

   HUGGIE 12 POINTS MAKKER

   OOM DIE HERSENDODEN AAN HET WOORD

   Geliked door 3 people

   • Angélica zegt:

    Bob, je hoeft je niet in te houden als ik iets schrijf waar je het niet mee eens bent. We are good! Ik heb hier-en-daar mijn mening bijgesteld sinds ik EJBron lees, met name als het Schwab en het WEF betreft. Daar was ik naïef. En hopelijk zie je me ook niet als een hersendode chimpansee zodra we van mening verschillen. Zoals ik bij Ravian al opmerkte: hoe e.e.a. afloopt moeten we afwachten. Speculeren heeft weinig zin.

    Als Poetin de gaskraan volledig dichtdraait komt met name Duitsland in de problemen, en dat gun ik dat land van harte! Na het verbreken van alle beloftes en het uitbreiden van de NAVO had ik al lang Europa in de kou gezet. Wat ik boven alles hoop is dat het niet volledig escaleert en dat we straks op een wolkje / reuzenchampignon op een harpje moeten spelen…

    Een kille luchtstroom deed Bobs handen verstijven… Dan, een hatelijk gelach… De harmonische klanken die Bob met zijn Griekse harp ten gehore bracht doofden uit… ’n Helse tronie met een zwarte puntmuts versluierde het zonlicht. Duisternis alom… Whoeshh, op haar bezem vloog ze voorbij… “Wat is me dat een valse heks zeg”, mompelde Bob. “Shitty shit, het is KAAG! Oh, lieve help… De hel bestaat…” “Ik Ben Kok, haal me hier weg, ik ben niet Bob, ik Ben Kok”. “HELLUP”.

    Bob, neem maar dubbele ouzo, die heb je nu wel verdiend!

    Like

  • Angélica zegt:

   Ik gooi met stront volgens u en verspreid NOS-propaganda…
   U ziet een groep haatbaarden aan de zijde van Rusland vechten en opeens zijn het heilige haatbaarden. Ravian, je kunt geen onderscheid maken als het om moslims gaat. Er is ook geen gematigde islam.
   Allemaal geloven ze in Allah, allemaal haten ze ‘ongelovigen’ en allemaal zien ze vrouwen als minderwaardige wezens. Pedofilie wordt hooggeprezen want dat is wat hun grote voorbeeld hen voordeed.
   De Russen zijn volleerde beroepssoldaten? Waarom duurt de oorlog dan al 5 maanden en 1 week? Als oorlogen beginnen, stopt de waarheid. Dat is ook logisch want je wilt het moreel van je troepen hooghouden. Toen deze oorlog begon, dacht iedereen “een kwestie van dagen of hooguit enkele weken.” (Ik ook overigens) Als de Russen willen, zullen ze uiteindelijk wel Oost-Oekraïne veroveren maar tegen een hoge prijs en er zal altijd op worden gevuurd door Oekraïense soldaten voorzien van NAVO raketten want een bestand zal er nooit komen. Ja, dat vind ik triest. Voor de bevolking en vanwege het grote onrecht dat Gorbatsjov en de Russen is aangedaan want Poetin stond volkomen in zijn recht toen hij ingreep. Rusland is niet onze vijand i.t.t. de islam. Na 9/11 bood Poetin Bush aan om te helpen waar hij maar kon. Moskou is vaak getroffen door Tsjetsjeense bommen en de politie is niet voor niets heel alert als het om haatbaarden gaat in en om de metro.
   Maar ik vind het een ongunstig teken als Poetin haatbaarden inzet. Rusland is een kernmacht maar het leger zelf komt niet overtuigend op mij over. Overigens: in Afghanistan hebben zowel de Russen als de Amerikanen flinke verliezen geleden tegen Middeleeuwse stammen, dus hoe een oorlog zich uiteindelijk ontwikkelt is ondanks allerlei analyses onvoorspelbaar.

   Like

   • Ravian zegt:

    Je verkondigt beschuldigingen die je niet hard kunt maken, en die feitelijk gewoon de NOS/NPO propaganda vertegenwoordigen, hier noemen we dat “met stront gooien”.
    Verder heb ik helemaal niet gezegd dat het “heilige haatbaarden” zijn ik heb enkel vastgesteld dat deze Tsjetsjeense “haatbaarden” nog nooit in opspraak zijn gekomen wat grootschalige verkrachtingen betreft, en dat het Russische leger meer dan capabel is om hen in de hand te houden mochten ze ooit dergelijke neigingen gaan vertonen.

    En dan kom je hiermee:
    “De Russen zijn volleerde beroepssoldaten? Waarom duurt de oorlog dan al 5 maanden en 1 week?”

    Je toont hier mee aan geen enkel benul van militaire zaken te hebben en, opnieuw, enkel het narratief van de westerse propaganda te volgen.
    De primaire taak van het Russische leger is niet om Oekraïne te veroveren, de primaire taak van het Russische leger is om het Oekraïense leger te vernietigen, zodat ze daarna naar believen, en zonder gevechten en bijbehorende schade/slachtoffers, kunnen innemen wat ze in willen nemen.

    Territorium is daarbij enkel een middel tot een doel, in een moderne manoeuvre oorlog kan terrein prijsgeven net zo belangrijk zijn als terrein winnen.
    Is het je wel eens opgevallen dat een goede bokser niet enkel vooruit beweegt, maar ook achteruit?”
    Het gaat om tactisch goede posities, en om veilige aanvoerlijnen, niet om vierkante kilometers.

    Probleempje daarbij is in dit geval echter gebleken dat ingenomen plaatsen weer prijsgeven tot Oekraïense moordpartijen op de lokale burgerbevolking leid, dus dat doen de Russen niet meer.
    De Oekraïners hebben vervolgens het probleem dat een doorgesnoven acteur zich met hun tactiek bemoeit, en hen dwingt stand te houden waar terugtrekken noodzakelijk is, net zoals een zekere Adolf dat deed in de tweede wereldoorlog overigens.

    De Russen gebruiken deze Zelensky molensteen om de nek van het Oekraïense leger vervolgens om hen daar te bevechten waar dit de Russen het beste uitkomt, op de wijze die hen het beste uitkomt, zodat ze maximale schade kunnen toebrengen zonder zelf noemenswaardige verliezen te leiden.
    Dat zal ongetwijfeld een van de hoofdredenen zijn waarom ze het Oekraïense bestuurlijke apparaat (tot nog toe) ongemoeid laten.
    Never change a ‘”winning” team, LOL.

    Dit is ook de reden achter de zware beschietingen die de Oekraïners momenteel (met westerse wapens) op de burgerbevolking van de Donbass uitvoeren.
    Ze pogen op deze criminele wijze om de Russen te dwingen hun (zeer effectieve) tactiek te wijzigen.
    Voor alle ander mogelijke methoden ontbreekt het hen namelijk aan zowel de bewegingsvrijheid als de middelen, en een geweten hebben ze blijkbaar niet.

    Maar de westerse “specialisten” gebruiken dus allerhande recente asymmetrische conflicten als referentiekader voor deze oorlog, zoals Irak en Afghanistan, ze konden het net zo goed met Waterloo vergelijken.
    Dit is een grootschalig symmetrisch conflict, zoals we dat eigenlijk sinds de tweede wereldoorlog niet echt meer gezien hebben, en dat is dan ook de oorlog die je beter als referentiekader kunt gebruiken.

    Ik zie overeenkomsten met de slag om Normandië in de zomer van ’44.
    De Normandische “bocage” was goed verdedigbaar, net als de westelijke Donbass waar de Oekraïners al acht jaar lang verdedigingswerken hebben gebouwd, en het achterland is “open” terrein.
    Die “bocage” was een gehaktmolen, en toen het Duitse leger uiteindelijk bezweek stonden de geallieerden een vloek en een zucht later zo ongeveer aan de Rijn.

    Dit is wat er in de Donbass momenteel ook aan het gebeuren is; twee moderne legers die een enorme slijtageslag voeren, waarbij de Oekraïners gedoemd zijn aan het kortste einde te trekken, waarna de Russen dan in een vloek en een zucht aan de Poolse/Slovaakse/Hongaarse/Roemeense/Moldavische grens zullen staan.
    Het enige verschil is dat in Normandië de gehaktmolen aan twee kanten werkte (maar de geallieerden over beduidend meer vlees beschikten dan de Duitsers), terwijl de gehaktmolen in de Donbass voornamelijk Oekraïners vermaalt.

    Het resultaat gaat hetzelfde wezen; het Oekraïense leger gaat vroeg of laat onder de druk bezwijken, en daarna volgt er waarschijnlijk een massale vlucht naar het westen, waarbij het voor de Russen prijs schieten gaat wezen.
    Als je wilt weten hoe dat laatste er in een moderne oorlog uit ziet: https://www.warhistoryonline.com/war-articles/the-kuwait-highway-of-death.html

    Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat het nog erg lang gaat duren in Oekraïne; het Oekraïense leger kraakt in haar voegen, en de Russen zijn zwaar aan het opschalen, vermoedelijk om een fatale klap uit te gaan delen.
    En dat gaat dan waarschijnlijk gebeuren op het moment dat Oekraïne een soortement “Ardennenoffensief” richting Krim lanceert, of op het punt staat dat te gaan doen.

    De vraag is daarna of de NAVO, en alles dat daarin verenigd is, die nederlaag gaat accepteren, of dat ze rare dingen gaan doen.
    Een kat in het nauw maakt tenslotte rare sprongen.

    Geliked door 1 persoon

  • Sinyo zegt:

   Marocchinate is een Italiaans synoniem voor massa-verkrachting. … de massaverkrachtingen door Marokkaanse soldaten na afloop van de slag om Monte Cassino. Later ook nog in het Duitse Freudenstadt.
   En wappert hier bij de herdenkingen de Marokkaanse vlag, die meegeholpen hebben Nederland te bevrijden. (Staaltje beeldvorming: betreft hier ieen paar aangespoelde mocros-lijken in Zeeland vanuit Duinkerken)

   Geliked door 3 people

   • Ravian zegt:

    De Goumiers hebben niet enkel na Monte Cassino verkracht, ze hebben een spoor van verkrachting door heel Italië getrokken (en daarna door Duitsland).
    De Goumiers waren overigens onderdeel van het Franse leger.

    Geliked door 1 persoon

  • Angélica zegt:

   Oh, toegeven dat ik ergens geen verstand van heb zoals van militaire zaken is geen probleem voor mij. Een bokswedstrijd zien heb ik ook nog nooit gedaan en dat zal niet veranderen want zoiets is geen sport maar onmenselijk dom gedrag waar alleen idioten plezier aan kunnen beleven.

   En desondanks blijf ik het een rare geschiedenis vinden dat de Russen zulke verliezen lijden. U noemt dat strategisch inzicht en komt met allemaal verklaringen (en wonder boven wonder kon ik uw betoog helemaal volgen) maar ik denk aan de jonge mensen die geofferd worden en nog een heel leven voor zich hadden dat nu bruut is beëindigd vanwege ‘strategische belangen’. Ik denk aan de moeders die hun kind kwijt zijn en aan het verdriet dat ze voelen. Reeds voor de geboorte hebben ze een band opgebouwd maar vanwege de militaire inzichten van generaals treurt nu de moeder in plaats van het kind dat als het zeventig is zijn ouders behoort te begraven en niet andersom.
   Ik zie kapotte Russische tanks wegroesten langs de wegen in Oekraïne. Kennelijk hebben de Oekraïense generaals ook iets geleerd van Napoleon en de geschiedenis zal t.z.t. leren wat er allemaal heeft plaatsgevonden.

   “En IK, een complete leek als het om oorlogsvoering gaat, zie overeenkomsten met Afghanistan”, waar zowel de Russen als de Amerikanen met de staart tussen de benen zijn vertrokken en Middeleeuwse haatbaarden kennelijk meer strategisch inzicht hadden in moderne oorlogsvoering dan deze beide grootmachten. Mede daarom heeft de Taliban het ook nu weer voor het zeggen, tot groot verdriet van de vrouwen en meisjes.

   De Amerikanen bewapenden ooit de Taliban, nu doen ze dat met de Oekraïners. Daarom schreef ik dat de uitkomst van een oorlog moeilijk te voorspellen is en daarvoor hoef ik geen driesterrengeneraal te zijn.
   En Tsjetsjenen hebben geen slechte reputatie… Right, dream on.
   Ook gaat u door met mij beschuldigen van NOS-propaganda verkondigen…
   Als vooral dat uw boodschap is aan mij zitten we te zeer op verschillende golflengtes, so sayonara and

   Like

   • Ravian zegt:

    “Een bokswedstrijd zien heb ik ook nog nooit gedaan en dat zal niet veranderen want zoiets is geen sport maar onmenselijk dom gedrag waar alleen idioten plezier aan kunnen beleven.”

    Yeah, ik ben ook geen boks fan, maar het is wel een goede analoog in dit geval.

    “En desondanks blijf ik het een rare geschiedenis vinden dat de Russen zulke verliezen lijden.”

    Dat weet jij niet Angélica, of de Russen zware verliezen lijden, je praat hier enkel de NOS/NPO propaganda na.

    “maar ik denk aan de jonge mensen die geofferd worden en nog een heel leven voor zich hadden dat nu bruut is beëindigd vanwege ‘strategische belangen’. Ik denk aan de moeders die hun kind kwijt zijn en aan het verdriet dat ze voelen. Reeds voor de geboorte hebben ze een band opgebouwd maar vanwege de militaire inzichten van generaals treurt nu de moeder in plaats van het kind dat als het zeventig is zijn ouders behoort te begraven en niet andersom.”

    Fijn dat je hier even uitlegt waarom, de uitzonderingen daargelaten, vrouwen niet in het leger thuishoren, en waarom ze dus ook geen landen horen te besturen.
    De meeste vrouwen begrijpen gewoon niet dat de wereld buiten de middels militaire macht gecreëerde veilige bubbel waar zij in leven een uitermate wrede plaats is.
    Het is een jungle Angélica, en in die jungle is het eten of gegeten worden.

    “Ik zie kapotte Russische tanks wegroesten langs de wegen in Oekraïne.”

    Jij ziet kapotte tanks wegroesten waarvan de NOS/NPO je hebben wijs gemaakt dat dit a) in Oekraïne is en b) Russische tanks zijn. Maar controleren kun jij dit niet , onder meer omdat je ongetwijfeld de ballen verstand van tanks hebt.

    “En IK, een complete leek als het om oorlogsvoering gaat, zie overeenkomsten met Afghanistan”,

    Yeah, en omdat je een leek bent zou je moeten beseffen dat deze vaststelling van generlei waarde is.

    “En Tsjetsjenen hebben geen slechte reputatie… Right, dream on.”

    Daar komt de stront weer.
    Geef eens een voorbeeld Angélica, van waar en wanneer de Tsjetsjeense troepen zich massaal aan vrouwen vergrepen hebben.

    “Ook gaat u door met mij beschuldigen van NOS-propaganda verkondigen…”

    Dat is geen beschuldiging Angélica, dat is gewoon de vaststelling van een feit.

    “Als vooral dat uw boodschap is aan mij zitten we te zeer op verschillende golflengtes, so sayonara and”

    LOL
    Jouw radio heeft zo te zien voorkeur zenders Angelicá, die allemaal met “NPO” beginnen, terwijl mijn radio een NPO filter heeft en verder alle frequenties ontvangt.
    Dat filmpje past verder aardig bij je, maar er was vast wel iets vergelijkbaars met Teletubbies te vinden geweest dat nog véél beter gepast had…

    Like

   • bobzelf zegt:

    Ravian zegt:
    31 juli 2022 om 14:59

    SOMSSSSSSS ….. HEB JE BAAS EN BOVEN BAAS ..
    DAT GEEFT NIS !!!

    OP NAAR NIEUWE DISCUSSIES .. RAVIAN GEWELDIGGGGGGGG

    DE NETTE TOTALE UITLEG …

    HOED AF .

    HEERLIJK ZULKE DISCUSSIES ….

    KOM OP VRIEND EN VRIENDIN ……… ER IS NOG VEEL TE DOEN

    DIKKE HUG

    OOM BOBZELLUF

    Like

 10. antiislamnu zegt:

  Carolientje is het paard van troye heeft het nóóit over Wef agenda en Geerd idem dito Baudet is de man eerlijk duidelijk en met geweldige mensen om zich heen Carolientje godsamme wat een misser

  Geliked door 1 persoon

 11. Helena zegt:

  Reactie van Michel Reijinga
  Ik zei al vaker: lees je in…

  De financiering van BBB is een sponsering van marketingbedrijf ReMarkAble. De bedrijven Bayer en Monsanto (Bayer is eigenaar van Monsanto) zijn klant van marketingbedrijf Remarkable. De oprichter/eigenaar Wim Groot Koerkamp en marketingdirecteur Henk Vermeer zijn weer secretaris en penningmeester bij de BBB. Ook is Vermeer campagneleider voor de BBB. Het adres van de BBB is hetzelfde als het communicatiebureau van Bayer/Monsanto in Nederland.
  Monsanto, Cargill en Dupont hebben bijna 17 mln hectare landbouwgrond in Oekraïne gekocht. Dat is zo’n 60% van de beschikbare landbouwgrond in Oekraïne.

  Amen

  Geliked door 4 people

  • Harry zegt:

   Oei , dat is verontrustende informatie , Helena !

   Aanvankelijk vond ik dat Caroline het best prima deed , geen politiek gezwam en zo .
   Gewoon verstaanbare taal en recht voor z’n raap .
   Zo’n stevige tante die je niet zó maar omver loopt , in tegenstelling tot dat magere jankbakkes van de VVD .
   Ze had best een prima start , qua peilingen .
   Prachtig ook hoe ze het CDA sloopt .

   Maar haar stemgedrag was regelmatig niet te volgen , als je vóór de boeren bent , dan ga je toch niet meestemmen voor een generaal pardon , zodat er nog meer van die onwillige ongewensten hier kunnen blijven ?
   Kennelijk wil ze toch salonfähig worden om ooit mee te mogen regeren .

   Jammer dat het zo verdomd lastig is om te achterhalen wat ze nou écht precies willen .

   Geliked door 1 persoon

   • Boike zegt:

    @ Harry 31 juli 2022 om 11:15

    Kijk naar het stemgedrag van Caroline van der Plas en zie de bevestiging van Helena’s verhaal.

    Nu de boeren worden getard, getreiterd en gepest, heeft de ruttige politiek natuurlijk wel iemand nodig, die het zogenaamd voor de boeren opneemt, maar ze tegelijkertijd als een baksteen laat vallen.

    De boeren hebben niet alleen met Corolientje het paard van Troye in huis gehaald, maar hadden ook met Sjaak van der Tak (CDA), als voorzitter van LTO Nederland, de lobbyorganistie van de land- en tuinbouw, al een Toye in huis (lees briefje van Jan aan aan Sjaak van der Tak).

    Rutte heeft aldoende, duivelssluw door infiltratie bij voorbaat al het boerenprotest tot mislukken gedoemd.

    Hij is nu met pappen en nathouden heel sluw bezig met een uitputtingsslag.

    En het is overduidelijk dat de Romeo’s van Rutte hun hand hebben in vele kleine onbenullige akties. En grotere akties hebben ze overduidelijk geïnfiltreerd.

    Merk ook op, dat de alternatieve berichtgeving nauwelijks aandacht besteedt aan het boerenprotest. En dat ook Geert Wilders niet veel van zich laat horen.

    Als de boeren het niet heel gauw anders gaan aanpakken, hebben ze de strijd al verloren.

    Ja, die Rutte is een ontiegelijke satanische smeerlap.

    https://www.briefjevanjan.nl/aan-sjaak-van-der-tak/

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s