Klimaatideologen pleiten voor dictatuur: “Vier jaar zou goed zijn”

(Door: “Cultuur onder Vuur”)

Klimaatideologen krijgen hun zin niet via democratie. Daarom pleiten Jan Rotmans en Marcel Levi in HP/De Tijd voor een “verlichte dictatuur” om de wensdromen van de klimaatbeweging realiteit te maken.

Kerkhof aan niet uitgekomen voorspellingen

De klimaattransitie in Nederland gaat veel te traag, klaagt hoogleraar duurzaamheid Jan Rotmans. Veel te traag om de snel stijgende zeespiegel aan te kunnen. Nieuw-Zeeland verwachtte tot 2600 veilig te zijn, maar daar denken ze nu dat in 2040 al land onder water komt. Een claim waar we op z’n minst sceptisch over kunnen zijn: de klimaatbeweging heeft een heel kerkhof aan nooit uitgekomen voorspellingen over naderende ijstijden en hongersnoden.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

33 reacties op Klimaatideologen pleiten voor dictatuur: “Vier jaar zou goed zijn”

 1. Jean zegt:

  Het is pure waanzin. De zeespiegel stijgt spectaculair door het smelten van de poolkappen en in het land daalt het waterniveau spectaculair.
  Waarom wordt en geen zeewater via een filtersysteem van zoutwater omgezet naar zoetwater dat gebruikt kan worden voor land en tuinbouw en voor brandweer, vaatwassers, toiletten en zwembaden.
  Is die handel niet winstgevend?????

  Geliked door 2 people

  • Ravian zegt:

   “De zeespiegel stijgt spectaculair door het smelten van de poolkappen”

   De zeespiegel stijgt helemaal niet spectaculair, de zeespiegel stijgt zoals deze al duizenden jaren stijgt.

   Geliked door 6 people

  • BigLJohn zegt:

   Jean; de politiek wil ons burgers laten opdraaien voor al die nepcrisissen. Dat tekort aan drinkwater is de zoveelste nepcrisis. Want natuurlijk kunnen ze zeewater tot drinkwater filteren, alleen de wil ontbreekt om dat te doen omdat (zoals al gezegd) ze ons de zoveelste nepcrisis willen aansmeren.

   Geliked door 4 people

  • Htskday zegt:

   @Jean,

   U schrijft:
   “”De zeespiegel stijgt spectaculair door het smelten van de poolkappen en in het land daalt het waterniveau spectaculair.””

   De zeespiegel stijgt helemaal niet, u zal wel in de war zijn met eb en vloed, of u heeft teveel tv gekeken.
   En het smelten van de poolkappen is ook flauwekul, aan de ene kant smelt het, aan de andere kant, of later, groeit het weer aan.
   Een heel natuurlijk proces wat nog nooit anders is geweest.
   Het is maar net waar en wanneer je de foto/video neemt..

   Maar natuurlijk moet er geld verdiend worden, en belangrijker,.. het pleps moet onder contrôle gehouden worden!!

   En dan dit:

   Klimaatverandering door Co2, stikstof e.d. veroorzaakt door de mens is complete nonsense, dat moet voor een beetje nadenkend mens nu onderhand wel eens duidelijk zijn.

   Manipulatie van het weer is daarentegen wél mogelijk.
   De vraag is, gebeurt het ook?

   https://t.co/HeizYluJVt
   (https://twitter.com/PieterDeBraban2/status/1555458722406727680?t=uoDXQgnD12gys6m48bWITw&s=03)

   Lees ook de reacties.. (video’s)

   Geliked door 3 people

  • Skarsgärd zegt:

   ‘het waterniveau daalt spectaculair’, dat hoor ik overal in de media ja. Ik woon in de warmere delen van het land, we hebben hier vooral zandgronden. Niet ver van mijn woning is er zo’n soort aangelegde vijver met daaromheen gras, in de volle zon, enkele jaren geleden met dat aanhoudende warme en droge weer was dat gras helemaal bruin en droog, de vijver was een meter lager dan normaal, nu is het gras groen, de vijver vol.
   Als ik door het buitengebied rij zie ik overal groene bermen, groene weien, vandaag nog zag ik een greppeltje dat normaal met de zomers hier altijd droog staat waar nu over de hele lengte water doorheen stroomde en niet een beetje….

   Like

   • karton zegt:

    @ Skarsgärd op 6-8-2022 om 16.05 u. Wat u aanvoert zien wij ook dagelijks: nog nooit de natuur zó weelderig gezien. Maar weet u : vanachter een bureautje midden in Den Haag zie je dat allemaal niet.

    Like

 2. saddy zegt:

  Wel errug doorzichtig wat deze tasjesdragers in opdracht doen.

  De dictatuur is er al. En die is bepaald niet verlicht. Nu gooien ze er een sausje overheen en denken zo de dictatuur bespreekbaar te kunnen maken.

  Is dit nu echt het beste wat die 800 influencers, a 800 euro per dag, in den haag kunnen bedenken?

  Geliked door 3 people

 3. karton zegt:

  Een klimatoloog die pleit voor een “verlichte dictatuur”, en dát in deze tijd waarin iedereen wordt aangemaand om zuinig om te springen met energie, waaronder stroom, wil deze dwaas een gehele dictatuur gaan verlichten !

  Geliked door 7 people

 4. Dr. Heinz zegt:

  Dit is een oorlogsverklaring aan alles en iedereen!!
  Dus mensen, sluit je aan bij de boeren, en laat je zien en horen!!!
  Dit gaat niet langer zo!!!

  Geliked door 6 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   Dr.Heinz, ga ons voor, leidt ons in de strijd, wat gaan we doen?

   Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Dr Heinz Mijns inziens is de tijd aangebroken dat niet alleen de boeren keihard aktie gaan voeren maar alle burgers zich nu moeten gaan voorbereiden om al die smerige dictators flink een les te leren. Het wordt met dag krankzinniger niet alleen klimaatdictatuur maar wat te denken van het covid terreur https://niburu.co/buitenland/17657-vanaf-oktober-leger-op-straat-in-duitsland Als ook het leger zich tegen het volk gaat keren dan hebben de burgers het volste recht zich met wapens en alle middelen te verdedigen. Als de WEF dictatorsj eisen dat mensen zich laten vaccineren met een experimenteel vaccin en het leger hieraan meewerkt dan is dat een regelrechte bedreiging en oorlogswaardig.

   Geliked door 2 people

 5. Bennie Kwiet zegt:

  En na dat jaar stopt de dictator er mee? Geloven jullie dat nu echt of is dit een nieuw ontdekt sprookje van Chr. Andersen ? Alleen met geweld kan je ze weg krijgen , ze stappen nooit vrijwillig op.

  Geliked door 7 people

 6. stradivotsi zegt:

  Hoogleraar duurzaamheid ? nooit van gehoord. Ik kan zijn oren wassen als het om echte duurzaamheid zou gaan. Pleur op gekgedreven “ideologisten”. Ooit van bescheidenheid gehoord? Enne,… NIET gemak dient de mens? Honderdduizenden E-bikes en de E-automobiel? Infra structuur, eehh ja hoe, terrawatts met wat wek je die op?? Fukking Windturbines die amper 30% rendement hebben. Waar ga je heen met al je giftige accu’s? Waar ga je heen met de
  uitgerangeerde Windturbines en bv zonnepanelen? Allemaal maar in beton gieten en de zeebodem in of wat? Het is namelijk veel chemisch afval Rotmans Lulmans? Zou de mens eens niet zelf wat stapjes terug willen doen? NEEEEEEE
  De mens is zogenaamd wijzend naar zijn eigen reukorgaan, dennoch ontkennend profiterend? Wat een egoistische dwazen lopen er rond die zich belangrijk voelen.

  Geliked door 2 people

 7. Ravian zegt:

  Linkse mensen vallen altijd terug up dictatuur als ze middels de democratie hun zin er niet weten door te drammen.
  Ik heb het al eerder gezegd, “links” hoort in een democratie niet thuis, omdat de linkse gelovigen enkel aan “meeste stemmen gelden” doen als het zo in hun kraam van pas komt.
  Deze twee sujetten zijn daar weer eens een mooi voorbeeld van…

  Geliked door 6 people

 8. droevige mof zegt:

  Ik heb een video over dit onderwerp. Een 16-jarige jonge boer rijdt een hoogspanningsmast aan in Weilerswist (waar de Nederlanders met 150 km/u voorbij razen op weg naar de Moezel). 65.000 mensen hadden geen elektriciteit. Zo’n trekker is sterk, echt gevaarlijk. Bijna een tank. (Satire)

  Like

 9. BosscheBol zegt:

  LAZER OP met je “verlichte” dictatuur. We hebben al een dictatuur!
  Heil rutte!!

  Geliked door 4 people

  • Julia zegt:

   BoscheBol Hoogleraren zijn besmet met het meest gevaarlijke linkse gif vandaar dat zoveel studenten die zogenoemd hoog zijn opgeleid de weg volkomen kwijt zijn zij zijn vooral degenen die door de zogenoemde hoogleraren jaren zijn en worden geïndoctrineerd met het linkse gif. Hoog opgeleid zegt in Nederland helemaal niets meer. Die zogenoemde hoogopgeleiden zijn besmet met het virus dat machtswellust heet en er valt geen dialoog mee aan te gaan zij denken de macht en de wetenschap in handen te hebben maar pakt dus blijkbaar volkomen verkeerd uit. Kijk naar de vooral linkse nietszeggende rotte appels binnen onze regering het enige wat zij hebben bereikt om van een welvarend land een complete chaos te maken waardoor zij zelf de bomen door het bos meer zien en geen enkele oplossing meer kunnen vinden.

   Geliked door 1 persoon

   • BosscheBol zegt:

    Klopt, maar er zijn ook nogal wat hoogleraren met een “afwijkende” mening afgeknepen (geen subsidies meer, geeen opdrachten meer, rotzooi in de collegezaal) en vervolgens gecancelled.
    Zo konden ze uiteindelijk zeggen dat inzake het klimaat meer dan 90% van de wetenschappers het met de groen-links-liberalen eens was.

    Like

 10. scherpschutter1943 zegt:

  ik heb geen dictatuur nodig om desnoods met geweld van die klimaatcriminelen af te komen. Er is geen klimaatcrisis, geen stikstofcrisis, helemaak niets. Wat er wel is, een voorgekookt plan om middels dit soort krankzinnige plannen nederland volledig naar de klote te helpen zodat de WEF.dictrators de kans krijgen om hun communistisch/facsistische heilstaat te stichten. Als ze nog even zo doorgaan dan begin ik zelfs te hopen dat Poetin de oorlog wint. Kunnen we tenminste weer normaal leven, ons huis verwarmen en elke dag onder de douche. weer normaal

  Geliked door 4 people

  • Fran zegt:

   Maak je geen zorgen, vanaf dag 1 is duidelijk dat Ukraine onder voet gelopen gaat worden. Ukraine, of wat daarvan over is, wordt als vanouds een vazalstaat o.i.d. van Rusland. Het geld-witwas avontuur en het uitwonen van de Ukrainse bevolking door Westerse mogendheden en hun (NGO) sponsors is dan voorgoed afgelopen.

   Geliked door 2 people

 11. boorzalf zegt:

  Ik zou zeggen ga lekker naar Noord Korea met je dictatuur, kimmetje zal jullie vast feestelijk ontvangen om daarna 40 jaar in een “opvoedings kamp” gestopt te worden.
  Stelletje idioten!!!

  Geliked door 3 people

  • Julia zegt:

   boorzalf Zelfs in Noord Korea is dit hoogopgeleide tuig niet welkom. De enige optie is een enkele reis naar het meest afgelegen gebied in Siberië en ze volkomen aan hun lot over te laten. Daar kunnen zij zelf leren te overleven of te sterven. Dan hoop ik het laatste dan hebben we van deze zieke geesten nooit meer last.

   Like

 12. Niek zegt:

  Hoogleraar? Zullen wij hem eerst van deze functie met salaris ontdoen? Hem te werk stellen in de kassen met bijbehorend minimum loon? Hem ontvrienden met z’n blanke reet en hem zijn grote luxe huis laten inruilen voor een flatje in de schilderswijk. Moet je kijken hoe het dan gaat als je elke avond moe thuis komt van het harde werken. Die verhalen heb ik genoeg gelezen over de sovjet-unie en mensen die totaal ontheemt waren als zij naar de gulag werden gestuurd en honger leden, de boeren jongens en praktijk mensen konden zich daar het beste redden omdat zij dingen konden repareren of slijpen maar de pennelikkers gingen daar keihard kapot. Wij leven hier al in een nep democratie met groene dwang en is het nog niet genoeg? Ook Marx maakte hier een grote fout die niemand 75 jaar wou toegeven dus die 4 jaar gaat het hier niet worden. Dat een hoogleraar dit durft voor te stellen zegt wel iets over de onzichtbare doorgeslagen macht die zij bezitten en waarvan zij ontdaan dienen te worden en wel nu voordat het te laat is.

  Geliked door 1 persoon

 13. Joop zegt:

  Mogelijk zullen, vanwege diverse complicaties en onvoorzien gevolgen, deze twee milieu-terroristen dergelijke anti-rechtstatelijke maatregelen dit niet overleven.

  Geliked door 2 people

 14. J.v.d.Heijden zegt:

  Klimaatgekkie J.Rotmans verkoopt over de zeespiegelstijging onzin op de 4-kante milimeter*:
  https://johnenglander.net/top-10-lies-sea-level-rise-part-2/
  Wanneer komt heel Nederland eindelijk in verzet tegen dat verdomde gedram
  over het klimaat, waar we met z’n allen in staan als we buiten zijn…
  *Nederland neemt qua aardoppervlakte niet meer ruimte in dan 0,03%…
  41000 4-kante kilometers dus. Invloed op het klimaat:
  NUL-KOMMA-NADA-NIENTE-HELEMAAL-NIKS.

  Like

 15. J zegt:

  Met nog hoeveel klimaathooligans erbij?

  Like

 16. ronjaspers zegt:

  Uit naam van het socialisme/communisme tussen de 100 en 200 miljoen doden.En deze 2 extreem linkse ratten verheerlijken dat.

  Geliked door 2 people

 17. boorzalf zegt:

  We krijgen weer een paar hete dagen rond de 30 graden 🥵 en let maar op, ze beginnen weer bij de de nos weer te kakelen over klimaat verandering. En dan komen ze met een luchtfiets hoogleraar die dat dan weer gaat onderbouwen. En de deugschapen zitten allemaal te knikken ja, ja, ja klimaat verandering.
  Het zelfde ging met het verhaal de pool kappen smelten, een eskimo vertelde dat hoernalisten altijd in de lente films en foto’s maakten van in zee stortende ijsbergen. De eskimo vertelde dat is elk jaar zo.
  Wat wordt de mens toch belazerd,
  Zure regen
  Ozon laag
  CO2
  Stikstof
  Phefas (of zo iets)
  Covid
  Corona
  Apenpokken
  Vogelgriep
  Varkenspest
  Stijgende zee spiegel.
  Enz………
  Ben toch benieuwd wat er in de toekomst nog meer uit die tover hoed 🎩 komt.
  📡 aliens misschien??

  Like

  • karton zegt:

   @ boorzalf op 7-8-2022 om 14.20 u.
   Wat te denken van “zwarte gaten” en “knokkelkoorts” ?
   Die gaten zijn onlangs gefotografeerd, buitengewoon heel erg angstig én gevaarlijk voor de mensheid, je zag een zwart gat in “the middle of nowhere” ! Niks bijzonders !
   Knokkelkoorts is een tropische ziekte die jaarlijks een groter gebied bestrijkt, dus binnenkort zullen we allemaal een anti-knokkelkoorts-prikje mogen halen; en zo kan ikemand met héél weinig fantasie heel veel “enge” dingen besenken, bladzijden vól !

   Like

 18. J.v.d.Heijden zegt:

  Klimaat-gekte= het Nieuwe Communisme van de 21e eeuw.
  Zie ook Eva Vlaardingerbroek.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s