Lavrov: Amerikaanse pogingen om de wereld te domineren, zijn vergeefs

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische Minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov (foto) noemt de pogingen van de VS om de wereld te beheersen vergeefs. Volgens hem is Washington een koers ingeslagen waarbij het erom zou gaan de onafhankelijkheid van andere staten te onderdrukken. Moskou gelooft dat de toekomst de soevereine staten behoort.

De oriëntering van de Amerikaanse politiek om alle delen van de wereld te domineren en de autonomie van andere landen te onderdrukken, heeft geen toekomst. Dit verklaarde de Russische Minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov bij een ontmoeting met zijn Chinese collega Wang Yi tijdens de ministeriële vergadering van de ASEAN.

De Minister van Buitenlandse Zaken bekritiseerde dat de VS zouden proberen om “hun hegemonie” in de hele wereld te handhaven en zich daartoe “zelf gemachtigd” zouden hebben. Lavrov zei:

Wie dat volgt, begrijpt iedere keer hoe zinloos een politiek is waarbij men voor een situatie, een door de VS veroorzaakte crisis, de ogen sluit en verwacht dat alles min of meer goed zal komen. Nee, de Amerikanen zijn de koers ingeslagen om elke afhankelijkheid te onderdrukken.”

Hij wees erop dat zowel het optreden van de VS in de Oekraïne, waar Washington een “racistische politiek” zou ignoreren en een “bedreiging” voor Moskou teweeg zou brengen, evenals het bezoek van de voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, aan Taiwan ondanks Chinese protesten voorbeelden voor deze handelwijze en de schending van hun eigen principes zouden zijn.

Daarvoor had de Russische president Vladimir Poetin verklaard dat er een nieuwe periode van de geschiedenis in de wereld begonnen is, omdat het unipolaire systeem, dat “westelijke en zogenaamde supranationale elites” graag zouden willen behouden, zou worden gedemonteerd. In deze nieuwe periode zou de ontwikkeling van “echte soevereine staten” echter gegarandeerd worden, zei het staatshoofd.

Vorig jaar had de Amerikaanse president Joe Biden meegedeeld dat Rusland en China “op autocratie zouden inzetten” en dat daarom de democratie zou moeten opstaan en zou moeten laten zien wat ze kan. Bovendien wees hij er op dat de Verenigde Staten aan het hoofd van de vrije wereld zouden moeten staan, omdat niemand anders in de wereld deze rol zou kunnen spelen. De Amerikaanse president voegde er ook aan toe dat de Amerikaanse troepen “op de slagvelden in de hele wereld” voor de democratie “vechten”, omdat de democratie in gevaar is en haar strijd tegen het autoritarisme volop aan de gang zou zijn.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Lavrov: Amerikaanse pogingen om de wereld te domineren, zijn vergeefs

 1. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Amerika het meest evil land van de wereld met meer dan 100 oorlogen na 1945.
  Overal waar Amerika voet aan land zet moorden ze en ruïneren complete landen.

  Amerika moet oprotten.

  Geliked door 4 people

 2. Ravian zegt:

  “en dat daarom de democratie zou moeten opstaan en zou moeten laten zien wat ze kan”

  Dat hebben we tijdens de vorige VS verkiezingen wel gezien, wat de democratie allemaal kan; middels briefstemmen van het kerkhof, middels stemmentellers die de ene stem dubbel tellen en de andere niet, middels identiteitsfraude meer stemmen uitbrengen, middels hele ladingen stiekem aangevoerde valse stem biljetten en, als kers op de taart, middels geknoei met de stemmen tel software, een demente linkse trekpop in het zadel hijsen.
  Joe Biden is gewoon middels fraude aan de macht gekomen, gewoon middels een staatsgreep dus.
  En deze illegale “president” beweert dan nu dat de Amerikanen op slagvelden van de hele wereld voor de democratie vechten.
  LOL
  Waar ze voor vechten is die zogenaamde “Rules Based Order” van ze, een regelsysteem gemaakt door de VS, voor de VS, en naar believen toegepast of genegeerd door de VS.
  Gewoon een schaamlap voor wereldwijde VS dictatuur dus.

  Geliked door 2 people

 3. antiislamnu zegt:

  Als Amerika van de kaart is geveegd zal de wereld een stuk vrediger worden

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   antiislamnu Helemaal mee eens ze blijven oorlog voeren kijk wat die Amerikanen inmiddels al hebben aangericht in o.a. het Midden Oosten en Vietnam en heel veel doden op haar naam heeft. Tijd dat de twee grote wereldmachten Rusland, China eens de kop van die Amerikanen gaan indrukken als ze oorlog willen dan moeten ze het maar keihard voelen.

   Geliked door 1 persoon

 4. Niek zegt:

  Deze gevolgen voorzie ik al jaren, ze hebben allemaal zitten slapen en zich met zichzelf bezig gehouden en met presidenten die het juiste geluid produceren. Wat het beste is voor het land werdt vergeten en wat de mensen in die schijn democratie willen ook. Ook dat milieu en transgender gedoe draagt daar aan bij dat andere landen je totaal niet serieus nemen en alleen maar aan wens denken doet wordt goed begrepen door andere landen. Zo zal Europa ook meegesleurd worden in die val, het is een kwestie van tijd en hopen dat het niet teveel oorlog wordt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Meine zegt:

  Russian MIL Declares Ukraine Origin of C19! DNC Globalists Created Covid!
  Documenten zijn hier te vinden:
  https://disk.yandex.ru/d/1VlSxAwhD5Hpbw

  Like

 6. ronjaspers zegt:

  Amerika heeft eigenaren amerika is lang geleden gekocht en betaald.Die eigenaren zijn de khazariaanse mafia (nepjoden) a.k.a. de cabal,deepstate,illuminati,ze misbruiken amerika en de amerikanen voor hun smerige oorlogen.De bankiers financieren zowel vriend als vijand,en de aangevallen landen worden geplunderd van hun goudvoorraden en grondstoffen.Het draait altijd om geld en macht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s