Ongemakkelijke waarheden: Zelensky noemt Amnesty International “ondersteuner van terrorisme”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Oekraïense president Zelensky (foto) beschuldigt Amnesty International van ondersteuning van terrorisme. Aanleiding is een bericht van de mensenrechtenorganisatie over schendingen van het oorlogsvolkerenrecht door de Oekraïense strijdkrachten.

Zoals Oekraïense media berichtten, was president Volodymyr Zelensky woedend, nadat hij het bericht van de internationale mensenrechtenorganisatie Amnesty International (AI) had gelezen over het optreden van de Oekraïense strijdkrachten. Volgens het document schendt het Oekraïense leger herhaaldelijk duidelijk het oorlogsvolkerenrecht.

Volgens Zelensky zou AI proberen Rusland te “amnestiëren” en zou ze “verschijningsvormen van het terrorisme” ondersteunen. Het bericht van Amnesty noemde hij een poging om “de verantwoordelijkheid van de agressor naar het slachtoffer te verplaatsen.” Zelensky verklaarde:

Wanneer iemand een aangifte doet, waarin het slachtoffer en de aanvaller in zekere zin identiek lijken te zijn, wanneer enkele data over het slachtoffer geanalyseerd worden en er geïgnoreerd wordt wat de aanvaller op dit tijdstip gedaan heeft, dan kan dat niet getolereerd worden.”

Michail Podoljak, een adviseur van de Oekraïense president, reageerde eveneens op de door Amnesty geuite beschuldigingen tegen de Oekraïense strijdkrachten. Hij schreef op Twitter:

Nu probeert Moskou de Oekraïense strijdkrachten in de ogen van de westelijke maatschappij in diskrediet te brengen en wapenleveringen te onderbreken door zijn volledige netwerk van agenten met invloed in te zetten. Het is een schande dat een organisatie als Amnesty International betrokken is bij deze desinformatie- en propagandacampagne.”

Verder zei Podoljak dat alleen Rusland een bedreiging voor de Oekraïne zou vormen, terwijl de Oekraïense strijdkrachten het land en de daar wonende families zouden willen beschermen. De adviseur verklaarde dat de Oekraïne de bevolking uit de steden aan het front zou evacueren.

Ook de Oekraïense Minister van Buitenlandse Zaken, Dmitri Kuleba, had kritiek op het bericht. Hij beschuldigde Amnesty ervan een “foutieve realiteit” te scheppen, waarin “een ieder voor iets verantwoordelijk” zou zijn. In plaats daarvan pleitte hij ervoor dat de organisatie zich uitsluitend op het zogenaamd foute gedrag van Rusland zou moeten concentreren.

De conclusies van Amnesty International, die de Oekraïense staatschef woedend maakten, luidden dat de Oekraïense strijdkrachten de burgerbevolking met opzet in gevaar zou brengen door militair materieel in de buurt van scholen en ziekenhuizen te stationeren. Agnès Callamard, de secretaris-generaal van Amnesty International, benadrukte:

Wij hebben gedocumenteerd dat de Oekraïense troepen burgers in gevaar brengen en het oorlogsvolkerenrecht geschonden hebben, terwijl ze in dichtbevolkte gebieden opereerden.”

De perswoordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharova, reageerde eveneens op het bericht over de schendingen door de Oekraïense strijdkrachten. Ze zei dat Rusland constant over de in het bericht genoemde gevallen geïnformeerd zou hebben, waarin burgers misbruikt zouden worden om militaire doelen te bereiken.

Ook het Russische Ministerie van Defensie wees herhaaldelijk op het gebruik van medische infrastructuur door de Oekraïense strijdkrachten en de stationering van wapens in de buurt van onderwijsinstellingen.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Ongemakkelijke waarheden: Zelensky noemt Amnesty International “ondersteuner van terrorisme”

 1. Julia zegt:

  De keiharde waarheid rondom de corrupte Zelensky komen boven tafel en terecht. Hoe komt deze oorlogshitser aan een eigen vermogen van miljoenen? Daarbij is de propaganda rondom Zelensky uiteraard een opgezet spel in opdracht van het WEF https://www.youtube.com/watch?v=sJ9iHTuYnbc Kortom hij is de man die de oorlog in de Oekeraïne in stand moet houden en daarom wordt ondersteund door de VS, NAVO en EU om de great reset te realiseren. Zelensky is zoals de rest een WEF marionet meer niet alleen is het te ziek voor woorden dat hij hierdoor zijn burgers de dood in jaagt en zijn leger als kanonnenvoer gebruikt.

  Geliked door 4 people

 2. antiislamnu zegt:

  Wat een schitterende reactie van de heilige Zelensky dat zal ze leren de liegenbeesten van de V.N

  Geliked door 1 persoon

 3. Fredje zegt:

  De reactie van Oekraïne is veelzeggend. Iemand durft de waarheid te zeggen : onaanvaardbaar.
  Zie de parallel met corona.

  Geliked door 1 persoon

 4. droevige mof zegt:

  Amnesty heeft in het verleden niet bekend gestaan als een neutrale pleitbezorger voor de onderdrukten. Er was een genetische vertroebeling in het linkeroog, om zo te zeggen. De schendingen van de mensenrechten in de communistische dictaturen werden door Amnesty meestal gezien als individuele noodlottigheden en niet als systeemgebonden.
  Daarom kan Zelensky berekenen dat zijn systeem hem zal gaan laten vallen als Amnesty hem openlijk bekritiseert en hij zo dom is om zich ook nog te verdedigen. Deze oorlog kan niet gewonnen worden door Oekraïne, de laboratoria worden vernietigd, de havens bezet. Game over. Bovendien lonkt een nieuwe kans op een wereldoorlog: Taiwan. Nieuw spel, nieuw geluk. Volodymyr, wees voorzichtig op de weg, eet geen verkeerde dingen, let op je hart.

  Geliked door 5 people

 5. Niek zegt:

  Ik geef Zelenski vanaf nu 2 weken…….

  Like

  • Julia zegt:

   Niek We mogen het hopen die clown en acteur ziet kans om geheel Europa naar de ondergang te helpen maar we moeten we er wel bij zeggen dat dit ook geldt voor de westerse WEF leeghoofden die achter deze corrupte jankende clown staan. De westese WEF leeghoofden helpen keihard mee om Europa tot de diepte te laten zinken en schamen zich niet om miljoenen burgers hierin mee te sleuren.

   Like

 6. Victor33 zegt:

  Zowel Zelenskie als Amnestie zijn corrupt. Iets schreeuwt “theater !”, in een mediastorm.

  Like

 7. Hovawart zegt:

  Boter op z’n Oekraïense hoofd………een hele EU-boterberg.

  Like

 8. Belozersky zegt:

  Het lijdt geen twijfel , dat het Oekrainse leger zich verdedigt vanuit gebouwen en huizen temidden van burgers die niet geevacueerd zijn. Het is logisch , dat Rusland gebouwen beschiet. Oekraine reageerde woedend op het rapportje van Amnesty maar het is gewoon de waarheid wat zij schrijven.

  Like

 9. boorzalf zegt:

  Die clown is ver over zijn houdbaarheids datum heen, ik verwacht binnen kort een bericht van de nos dat de heldhaftige zelensky is gestorven aan het front. Oftewel hij is gewoon opgeruimd. En Rutte kondigt dan een dag van nationale rouw aan. En alle “hoogwaardigheids” bekleders rennen dan naar Oekraïne groen links voorop om hem de laatste eer te bewijzen. Ook in het circus EU houd men 2 minuten stilte voor de dappere zelensky. En de burgers zingen uit volle borst, hij was maar een clown….🥳

  Geliked door 1 persoon

 10. Pingback: LONG READ: Redactienetwerk Duitsland met oorlogspropaganda zoals in 1914 | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s