Vanwege bezoek van Pelosi aan Taiwan: China zegt werkoverleg met de VS af

(Vertaling: E.J. Bron)

Als reactie op het bezoek van de woordvoerster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, aan Taiwan hebben Chinese autoriteiten de militaire en strafrechtelijke samenwerking met de VS opgeschort. Bovendien kondigde Peking aan om sancties op te leggen tegen Pelosi zelf.

Peking heeft als reactie op het bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan een werkoverleg tussen vertegenwoordigers van de Ministeries van Defensie van China en de VS afgezegd. Dit blijkt uit een verklaring op de website van het Chinese Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bovendien schort China de samenwerking met de VS bij de repatriëring van illegale immigranten, bij de rechtshulp in strafzaken, bij de bestrijding van de grensoverschrijdende criminaliteit en bij de drugsbestrijding op. Verder zegde China gesprekken op het niveau van de regionale militaire commando´s van China en de VS af.

Peking beloofde ook sancties op te leggen tegen Pelosi en haar familieleden.

Pelosi´s speciale vlucht landde op 2 augustus ondanks bezwaren van Peking in Taiwan. Bij het verlaten van het vliegtuig zei de woordvoerster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden dat het belangrijkste doel van de Amerikaanse delegatie de ondersteuning van de “levendige en dynamische” democratie in Taiwan zou zijn. zou zijn. Op 3 augustus verliet de politica het land weer.

Als reactie op het bezoek startte China een enorme militaire oefening in de wateren van Taiwan. De Chinese Minister van Buitenlandse Zaken, Wang Yi, noemde het bezoek van Pelosi een “eclatante opzettelijke provocatie”, die door Amerikaanse zijde gepland zou zijn.

Ook Moskou veroordeelde het bezoek van Pelosi. Volgens de woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin, Dmitri Peskov, werden de spanningen in de regio en om Taiwan “kunstmatig geprovoceerd”. Hij stelde vast:

Het was een volledig onnodig bezoek en een onnodige provocatie.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Vanwege bezoek van Pelosi aan Taiwan: China zegt werkoverleg met de VS af

 1. Marc zegt:

  Dit is omineus: “Verder zegde China gesprekken op het niveau van de regionale militaire commando´s van China en de VS af.”

  Hoe moeten we de wereld uitleggen dat de Democratische Partij in de VS gekaapt is door volledig onverschillige machtswellustelingen?

  Like

  • Ravian zegt:

   Gezien de wortels van de “Democrats” diep in de Klu Klux Klan steken valt het met dat “gekaapt” wel mee denk ik.
   Je kunt je dus beter afvragen hoe je die veertig procent aan deug Amerikanen die voor de Democrats zijn kunt duidelijk maken dat ze op een zooitje racistische salonsocialisten stemmen…

   Like

 2. Julia zegt:

  Waar is dat Amerikaanse wijf mee bezig de VS brengt met haar provocaties de gehele wereld in gevaar. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1837004751/noord-korea-boos-op-pelosi-na-bezoek-aan-gedemilitariseerde-zone Tijd dat er eens flink wordt afgerekend met het oorlogszuchtig Amerika waar ziekelijke machtswellustelingen denken de macht in handen te hebben. Over de hele wereld bonje trappen en provoceren maar wel eigen land veilig houden.

  Geliked door 4 people

 3. J.v.d.Heijden zegt:

  Blijf onze boeren steunen…!!!!!
  11000 agrarische bedrijven op de schopstoel: dan krijgen we hier ook een
  voedsel-PROBLEEM..!!!!
  En dat stomme mens uit Hierden maar zeuren over het “redden van de natuur…” .
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1497122683/boerendemonstranten-draaien-grootste-nederlandse-vlag-om

  Like

 4. Hovawart zegt:

  Wie gaat er naar Taiwan in een handelsdelegatie namens de Pays-Bah……..Wimpie?

  Like

  • Hovawart zegt:

   Een VN-delegatie op reis naar Taiwan onder leiding van Maxima, en het dynamische duo loodst ons land zo uit de recessie,…….Hulde en Rozen voor Batman en Robin.

   Like

 5. Hovawart zegt:

  Gaat Nederland met een handelsdelegatie haar beste man op Buitenlandse zaken naar Taiwan sturen……Kaag?
  (en mag Wopke dan op de staatskas letten…immers is Mark al bezig met verhuizen)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s