Was de “feministische buitenlandse politiek” van Habeck voor niets? Qatar zal geen gas leveren

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook de onderdanige buiging aan het hof in maart voor de foto van het jaar (foto) heeft niets geholpen: Qatar zal geen gas ter beschikking stellen aan de Duitse regering. Minister van Economische Zaken Robert Habeck (Groenen) komt langzamerhand in de knel.

Dreigt voor Duitsland de gas-collaps? De gasdeal van Robert Habeck met Qatar is in ieder geval van tafel. Volgens een artikel van “Focus” blijkt dat Duitse ondernemingen tot nu toe geen contracten over gasleveringen met Qatar hebben afgesloten. Afgelopen weekend al zei de Groene Minister van Economische Zaken beteuterd tegenover “Bild”:

De Qatari hebben besloten geen goed aanbod te doen.”

Maar vanaf het begin stond vast: voor het midden van de jaren-2020 zou de kleine woestijnstaat sowieso niet kunnen leveren, ook daarover bestonden echter geen duidelijke afspraken. Qatar wilde blijkbaar ook niet dienen als “gatenvuller”, want ook daar is overal bekend geworden dat in Duitsland op de middellange en lange termijn veel ondernemingen op hernieuwbare energieën overgaan of moeten overgaan.

Habeck komt nu langzamerhand in de knel. Weliswaar wordt er nog steeds aan de LNG-terminals voor Amerikaans vloeibaar gas gebouwd – een dure en tijdrovende zaak. De leveringshoeveelheden aardgas uit Noorwegen en Nederland hebben hun limiet al bereikt. Het EU-contract over gasleveringen met de voorbeelddemocratie Azerbeidzjan, dat de voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen in juli met het oorlogvoerende land heeft afgesloten, zal voor de Duitse economie in ieder geval te weinig zijn.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Was de “feministische buitenlandse politiek” van Habeck voor niets? Qatar zal geen gas leveren

 1. johannes zegt:

  Goed zo , laat ze eerst de oude gasrekening maar vereffenen voordat men begint te bouwen aan het 4e rijk (op nagenoeg dezelfde wijze middels leugens en bedrog en valselijk wegzetten van de bevolking)

  Geliked door 1 persoon

 2. aquarius4422 zegt:

  De prijs van de Groene waanzin.

  Like

 3. Blaffertje zegt:

  Oh, geeft niets hoor, wees maar niet bang, Nederland draait de gaskraan voor jullie wel verder open lieve duitsertjes.
  De Nederlander betaald wel.

  Sarcasme knop uit.

  Daar zal het wel op uitdraaien.
  Wij betalen de hoofdprijs voor een kuub gas en zitten in de kou als de export naar het buitenland maar volop door kan gaan, want dat is belangrijker dan eigen volk.

  Geliked door 1 persoon

 4. Boike zegt:

  Waarom levert Nederland gas aan Duitsland ??? Wij hebben ons gas, zeker nu in deze barre tijden en met een koude winder voor de deur, heel hard zelf nodig !!!

  Vanwege de aardbevingen in het Groningse, hebben we de productie al moeten terugdraaien. We zitten dus zelf al met tekorten.

  Als Rusland op sancties wordt getracteerd en wapens naar Oekraïne worden gestuurd, draait Rusland de kraan dicht. Logisch toch ??? Dat had zelfs een klein kind kunnen bedenken.

  En er was ook niet gehamsterd. Regeren is immers vooruitkijken. Nietwaar ??? Maar de rood-groene neus was blijkbaar tekort. Dus, dikke bult eigen schuld.

  Ja, nu is de nood aan de man. En dan hoef je niet op hulp van anderen te rekenen. Dan is het ieder voor zich en God voor ons allen.

  Tja, de zogenaamde elites waren met de duivel scheep gegaan. Die beloofde hen een hemel op aarde. “Gij zùlt niet meer hebben en gij zùlt daar gelukkig mee zijn.”

  Wat zijn de beloftes van de duivel waard ??? Wat de duivel bedoelt, is altijd heel iets anders, dan wat hij zegt. Liegen en bedriegen is zijn handelsmerk.

  Het is toch ook genoegzaam bekend, dat de duivel geen Sinterklaas is. Hij denkt alleen maar aan zichzelf. Als hij zich misrekent heeft, laat hij iedereen, ook zijn kornuiten, vallen als een baksteen.

  Misschien was het veel verstandiger geweest, als de groene feminist Habeck geen diepe buiging voor de Arabier had gemaakt, maar een knieval voor Poetin.

  Like

  • ronjaspers zegt:

   Boike.De satanische globalistische elite zijn bezig om 90% van de wereldbevolking uit te moorden.Doden hebben geen gas of voedsel meer nodig,denk ook aan de boeren die ze weg willen hebben.

   Like

 5. Hovawart zegt:

  Zelfs als harige balzak onder een kameel zou deze Linksche Lunatic niet functioneren…….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s