Bedenkelijke inhouden in Turkse geschiedenisboeken: “De jihad is deel van onze religie”

(Vertaling: E.J. Bron)

De zogenaamde “westelijke waarden” zijn in andere delen van de wereld absoluut omstreden. Dat begint al bij een naar verhouding “westelijk” islamitisch land, Turkije. Ook daar zijn in de geschiedenisboeken voor aanhangers van westelijke waarden deels bedenkelijke inhouden te vinden. Dat legde nu de in ballingschap levende Turkse journalist Abdullah Bozkurt in het “Middle East Journal” bloot.

Zo wordt de “Heilige Oorlog” tegen ongelovigen geromantiseerd. Het meest wordt echter aan Amerika uitgedeeld. Dat zou medeschuldig zijn aan 9/11.

Het Turkse Ministerie van Onderwijs besloot in 2017 om de jihad, de “Heilige Oorlog” van de islam, in het leerplan op te nemen. “De jihad is een element van onze religie, hij is deel van de religie”, zei de toenmalige Minister van Onderwijs, İsmet Yılmaz, bij de presentatie van het nieuwe leerplan.

De religieus georiënteerde AKP-partij van de langjarige Turkse president Erdoğan bevindt zich al sinds 2002 aan de macht en verandert de eertijds seculiere Turkse staat steeds meer in een islamitisch land. Daarbij wordt bijzondere aandacht geschonken aan de islamitische opvoeding van de jonge generatie. In seculier georiënteerde kringen stuit dat op verzet.

“Doordat ze een jihadistische waardeopvoeding verankeren, proberen ze de hersenen van onze kleine kinderen met hetzelfde begrip te verzieken dat het Midden-Oosten in een bloedbad verandert”, zei Bülent Tezcan van de seculiere oppositionele Republikeinse Volkspartij (CHP). De AKP-regering zou “een generatie van toekomstige militieleiders” grootbrengen.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Bedenkelijke inhouden in Turkse geschiedenisboeken: “De jihad is deel van onze religie”

 1. Ach helemaal niks aan de hand want volgens veel dagdwazen in het westen staat jihad voor innerlijke strijd

  Geliked door 2 people

 2. Andre zegt:

  Even vooropstellen dat ik geen Erdogan fan ben maar Bozkurt is ook de naam van een advocaat die naar Bellegie was verhuisd dus eventjes kijken of het deze Bozkurt was Niet dus want het is deze.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Abdullah_Bozkurt

  Gülen beweging is de US, activist en terrorsit regime change idioten.

  Like

 3. Niek zegt:

  Nou dat is volkomen logisch, idialisme in de vorm van religie en dat mensen elkaar de maat kunnen nemen, hoe mooi wil je het hebben, zo bestuur je een land. Erdohan is een zeer goed leider voor zijn land hoewel hij je uitsluit als je niet zijn normen en waarden wilt accepteren. De zorgen van de andere kant zijn ook zeer begrijpelijk want als je voor jezelf denkt en je niet laat meeslepen in het navolgen van de religie kom je op een hellend vlak vooral als je dat ook nog eens laat zien door geen hoofddoek te dragen en niet de Islam aanhangt, dat is gewoon apen gedrag, uitsluiten en kun je als discriminatie opvatten maar wij zijn precies het zelfde en geen ras doet het anders, ze doen het allemaal. Omdat wij onze religie maar vooral normen en waarden niet aangaven en nog steeds niet doen komen wij hier vroeg of laat ook in de problemen, zeg waar het op staat maar dat mag hier al niet meer, dat is verboden! Denk er eens overna? En vooral de overeenkomsten?

  Like

 4. Ravian zegt:

  “De jihad is een element van onze religie, hij is deel van de religie”

  En dat wordt hier dan door linkse klootzakken als het “geloof van de vrede” verkocht.
  Feitelijk is het helemaal geen geloof, het is een kwaadaardige expansionistische ideologie, net als het communisme en het nazisme.

  “Doordat ze een jihadistische waardeopvoeding verankeren, proberen ze de hersenen van onze kleine kinderen met hetzelfde begrip te verzieken dat het Midden-Oosten in een bloedbad verandert”

  Dat doet het inmiddels al 1400 jaar lang, het Midden-Oosten in een bloedbad veranderen, en het heeft zich ook niet tot dat Midden Oosten beperkt, ook Zuid Europa heeft van dit bloedbad mee mogen genieten.
  Een goede eeuw geleden is daar in Zuid Europa zo’n beetje een einde aan gemaakt, door de Turken weg te jagen, maar nu wordt diezelfde plaag door “wir schaffen das” en “welkom welkom in mijn land” idioten weer terug gehaald.
  En het bloedbad is dan ook al weer mee gearriveerd, in Parijse theaters, op Zuid Franse Boulevards, in Europese voetgangers zones, etc. enz.
  Tijd dat we ons eens gaan verdedigen, en het hele zooitje Europa uitjagen, inclusief al die “wir schaffen das” en “welkom welkom in mijn land” collaborateurs.

  Geliked door 3 people

  • delamontagne zegt:

   Als ik de “ongerechtigheden” die de Jihaat muslims hier dag-in-dag-uit plegen, heb ik er een dag taak aan.
   Nu vandaag, Zondag zullen er weer in veel Kerken in Fr. de
   ( in NL werden die toch vroeger “VERWARDE mensen” genoemd ) de islamverkondigers binnen stormen en gelovigen en priesters aanvallen.
   In minst erge geval schreeuwen ze alleen “Allah-hakkelbar” of lezen stukken uit de koran voor.
   Dan de steekpartijen met messen of erger.
   Paar dagen geleden kon zo’n “Verward persoon” door een moedige winkelbediende worden overmeesterd.
   Die viel [ uit ’t niets ] plotseling voorbijgangers voor zijn winkel aan mes met en Islam Kreten.
   De Fransman kon hem ontwapenen.

   https://streamable.com/8d2cty

   Niet lang geleden werd ’n hoge politie-functionaris in Z-Fr door een hakkelbar vermoord.
   etc,etc,etc,…………….oneindig.

   Geliked door 2 people

   • Blaffertje zegt:

    👍🏻Delamontagne.

    En de Nederlandse media zwijgt in alle talen.
    Je hoort er hier niets meer over.
    Het lijkt alsof het inmiddels geaccepteerd word.

    Is dat niet wat de duivel wil, berusting?

    Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Wat ik wel hier ook in de krant zag, was dat ’n “donkere-nieuwe-NL’er” [ ik meen in Leiden ] op klaarlichte dag een jong meisje/vrouw verkrachte, met foto erbij.
    Ik zat gisteren weer beetje bij de Fr. Sites aan kijken.
    Gisteren Zondag, weer ’n priester in zijn kerk aangevallen.
    Hij ligt nu inZiekenhuis.
    Zoals ik al schreef:”dag in dag uit”gaat dit door.

    Hoeveel Fransen zijn er sinds 2015 vermoord door muslims ?

    LE FIGARO
    https://www.lefigaro.fr/vox/monde/terrorisme-la-france-est-clairement-le-pays-d-europe-le-plus-touche-20210315

    Geliked door 2 people

   • Blaffertje zegt:

    @Delamontagne.
    Die zwarte die een meisje van 13 heeft verkracht is al weer een paar weken geleden gebeurt, maar wat ik van u lees is het in Frankrijk bijna dagelijkse kost.

    Een kennis van mij is vorig jaar naar Parijs gegaan met zijn vrouw om daar te vieren dat zij daar 5 jaar geleden waren verloofd.
    Hij kwam gedesillusioneerd terug.
    Hij zij “daar ga ik nooit meer heen. Het is er vergeven van de moslims en de Arabieren die hebben de macht in de metro, als je niet uitkijkt rollen ze je zakken. En die vieze bende die de asielzoekers er van maken, vreselijk. Het is een Sodom en Gommorra.”

    Like

   • karton zegt:

    @ de lamontagne op 7-8-2022 om 08.04 u.
    Er zullen nog véél méér zg. “hoog-geplaatsten” vermoord moeten worden door die aanhangers van het “geloof van vrede, liefde en tolerantie”, vóórdat er ook maar iets tegen gedaan zal gaan worden.
    Van 90% van álle geweldsdelicten, waarbij zo’n islamitische parasiet is betrokken, wordt in Nederland geen melding in de pers gemaakt.

    Like

   • tante Maart zegt:

    Weerzinwekkend ook is de wijze waarop jihadisten gewoon een Nederlandse havenstad als Rotterdam gewoon overgenomen hebben. Met goedkeuring van het Rotterdamse PVDA-bestuur. De jihadisten hebben Rotterdamse wijken onveilig gemaakt door de Islamterreur te verspreiden onder inwoners van Rotterdamse wijken. Het kabinet en het gemeentebestuur deden er het zwijgen toe. Kennelijk moest de Nederlandse burger even een lesje geleerd worden, want anders is het onmogelijk hiervoor een verklaring te vinden. Weerzinwekkend, hoe je getreiterd kunt worden op straat door een terreurcel terwijl je gewoon eventjes naar buiten ging om een frisse neus te halen. Weerzinwekkend ook, de manier hoe deze mohammedanen ons hier in Nederland gewoon eventjes de les komen lezen. Vergelijkingen met de oorlogsjaren mogen natuurlijk ( officieel ) niet gemaakt worden, maar de terreur en het chagrijn die deze mohammedanen over de wijken aan het verspreiden zijn, is weerzinwekkend. De jezuietenpaters doen er het zwijgen toe, als het over dit onderwerp gaat.

    Geliked door 1 persoon

  • Blaffertje zegt:

   @Ravian.
   👍🏻

   Daarom sturen ze de kinderen van basisscholen naar de moskee om te wennen aan de islam.

   Die arme kinderen worden helemaal geïndoctrineerd.

   Like

  • Willem zegt:

   Goed gezegd Ravian, wanneer beginnen we en waar is het aanmeldpunt?

   Like

 5. ronjaspers zegt:

  Kan iemand mij uitleggen wat er “heilig” is aan oorlog.

  Geliked door 1 persoon

 6. Hovawart zegt:

  Geen jihad meer nodig hoor, alle bedrijven en middenstand binnen de EU drijven enkel nog op turken als arbeidskrachten, dat er straks geen Europeanen meer willen//kunnen werken tussen al die turken is reeds gaande , daar werken de turken zelfs hard aan mee………
  een jihad reeds gewonnen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Sprx zegt:

  Jihad is onderdeel islam, dit verzwijgen en verdoezelen is het doel van de westerse landverraders, de weerloze bevolking blootstellen aal de islamitische terreur.
  De massa immigratie mag tenslotte niet gestopt worden.
  Erdogan heeft dus volstrekt gelijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s