De Oekraïne heeft $ 750 miljard nodig voor “Build Back Better”

(Door: Thomas Oysmüller – Vertaling: E.J. Bron)

De Oekraïne wil blijkbaar $ 750 miljard om het land volgens het WEF-schema “Build Back Better” weer op te bouwen. Daarvoor wordt nu al ijverig gelobbyd, terwijl er nog meer wapens geleverd worden.

Een actueel bericht uit Kiev, dat door de VS gefinancierd wordt, berekent de economische schade voor het land op $ 108 miljard. Kiev zelf eist echter veel en veel meer: men zou $ 750 miljard nodig hebben om het land “beter op te bouwen”.

Oekraïne denkt aan wederopbouw

Het bericht werd gepubliceerd door de Kiev School of Economics, de Amerikaanse journalist Jordan Schachtel heeft er woensdag over bericht. Per 1 augustus becijfert men de schade door de oorlog op $ 108 miljard. Dat is ongeveer ⅔ deel van het Oekraïens bruto binnenlands product uit het jaar 2020.

Maar Kiev heeft veel grotere plannen dan “alleen maar” de oorlogsschade ongedaan te maken. De studie van de “School of Economics” rekent op $ 185 miljard om het land weer op te bouwen. In de Oekraïne dient “Build Back Better” plaats te vinden. De slogan van het WEF werd wereldberoemd. Sindsdien werd er echter niet bijzonder veel “weer opgebouwd”, om maar te zwijgen van “beter”. Schachtel zegt dat de slogan de WEF-plannen zou verklaren “om de digitale tirannie door te drukken”.

In het bericht staat verder dat de Oekraïne zou streven naar “modernisering van vermogenswaarden, die niet beschadigd of verwoest werden”. Dit doel zou de benodigde financiële hulp tot $ 750 miljard verhogen.

De ambities van de Oekraïne zijn in ieder geval niet te onderschatten. De viceminister-president en Minister van digitalisering publiceerde eind juli een video. Daarin gaat het om de “Oekraïne 2030”, een land zonder contant geld, met een digitale identiteit, rechtbanken worden geleid door kunstmatige intelligentie, school is digitaal vanuit huis, het gezondheidssysteem is digitaal. De droom van Big Tech in staatsvorm.

Het kantoor van Zelensky heeft onlangs ook het bedrag $ 750 miljard genoemd. Het vindt dat het daarbij om de totale kosten van de verliezen zou gaan. “We werken nu aan een plan op de lange termijn voor de wederopbouw van de Oekraïne. Het definieert de lijst van het nationale wederopbouwprogramma. We hebben het principe ´Build Back Better´ in dit plan opgenomen”, zei de plaatsvervanger van Zelensky vorige maand.

Het Westen betaalt

Waar moeten die $ 750 miljard vandaan komen? Volgens het bericht uit Kiev moet de financiering via de Amerikaanse instantie voor internationale ontwikkeling (USAID) plaatsvinden. Het Westen moet dus betalen. Kiev voert al langere tijd campagne om geld voor de wederopbouw en de “modernisering” van het land te krijgen. De inschatting van de School of Economics is slechts het nieuwste document. Volgens Schachtel zou er al een “geconcentreerde actie” van lobbyisten in Washington hebben plaatsgevonden.

Ondertussen blijft de Biden-regering ijverig militaire ondersteuning naar de Oekraïne sturen. Maandag stond men opnieuw $ 550 miljoen voor wapenleveringen aan het front in het oosten toe. Het is het zevende pakket van de VS sinds augustus 2021. Sins Biden het Witte Huis heeft overgenomen, werden er wapens ter waarde van $ 9 miljard aan de Oekraïne geleverd.

Daarbij passend is d eEU deze week met de uitbetaling van nog een miljardenkrediet aan de Oekraïne begonnen. Maandag zou er € 500 miljoen zijn overgemaakt, zei de Europese Commissie. Dinsdag zouden er nog eens € 500 miljoen volgen. Het miljard maakt deel uit van een hulppakket uit mei, dat € 9 miljard bedraagt. Dit geld wordt volgens informatie van Brussel tot 70% door de EU-begroting beveiligd. Voor de andere 8 miljard moeten volgens informatie van de Europese Commissie ook garanties van lidstaten beschikbaar gesteld worden.

Dat er in de EU ook ijverig voor de Oekraïense wederopbouw gelobbyd wordt, spreekt uiteraard voor zich.

Bron:
tkp.at
Door: Thomas Oysmüller

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “droevige mof”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op De Oekraïne heeft $ 750 miljard nodig voor “Build Back Better”

 1. Whahahahaha Als Ik dit zo lees zijn de Oekraiense oligarchen niet tevreden met het geld dat ondertussen gestolen is van de bevolking en zijn ze nou in de race om internationaal de zaak leeg te trekken.

  Geliked door 2 people

 2. karton zegt:

  Oekraïne wil dit, Oekraïne wil dat en óók nog van me zus en me zo ! Oekraïne kan me wat , persoonlijk heb ik geen enkele interesse in het gebeuren aldaar.

  Geliked door 1 persoon

 3. ieznogoedh zegt:

  Wellicht zou een ‘pin point attack’ door een Russische raket een hoop van de hier geschetste noden kunnen oplossen.
  Tot dan zal de Westelijke belastingbetaler wel bloeden voor het verhogen van het banksaldo van Saint Selensky en zijn kameraden.
  Onbegrijpelijk dat zovelen niet doorzien wat voor mannetje het is.

  Geliked door 1 persoon

 4. Joannes den Hollander zegt:

  $ 750 miljard ? Hoe denken die Oekies dat terug te gaan betalen?

  Geliked door 1 persoon

 5. Ravian zegt:

  Zo hè, 750 miljard aan westerse belastingcenten die onder de armen van de Oekraïense oligarchen en westerse Deep State miljardairs verdeeld moeten gaan worden.
  De term die nu in mij op komt is “hondsbrutaal”.
  Was er hier nog iemand die er nog niet van overtuigd was dat het tot op het bot corrupte kwaadaardige gezwel dat Oekraïne heet dringend verwijdert dient te worden?
  Bij deze dan…

  Geliked door 1 persoon

 6. Hovawart zegt:

  Wie vertelt de Oekraïners dat ook zij binnenkort niets meer zullen bezitten maar wel heel gelukkig zullen worden………?

  Geliked door 3 people

 7. Hovawart zegt:

  Dat het onnozele volk van de Pays-Bah ook weer zal opdraaien voor een renteloos renovatiekrediet of een renovatiekrediet met rentesubsidie voor de Ukraine, dat ligt in de lijn der verwachtingen…..
  Je kunt geld waar men niets voor terugkrijgt maar één keer uitgeven……….een schenking.

  Geliked door 1 persoon

 8. Victor33 zegt:

  Dus die Zelenskie-mafia gaat linksom of rechtsom toch geld zuigen uit het westen ? Jesus TittyFucking Christ !!

  Like

 9. Harry zegt:

  Tjonge , wat zijn ze bescheiden he , die Oekraïners !
  Of we maar even 750 miljard op willen hoesten voor dat corrupte zootje !
  We hebben toch wel gezien , wat voor tuig het is ?
  Ze beschieten de Russen vanuit een burgerwijk , school , ziekenhuis .
  Die kunnen uitrekenen waar vandaan geschoten wordt . En schieten terug .
  En dan jammeren dat de Russen op burgerdoelen schieten !
  Dan ben je toch achterlijk om daar geld heen te sturen ?
  Gaan we straks ook de maffia sponsoren ?
  Rutte heeft ons pensioengeld al een tijd geleden min of meer “veiliggesteld” , zodat ie dat uit kon geven in een “noodgeval” .
  Ben bang dat we dat voor de derde keer kwijt gaan raken !
  Denk dat de nazaten van Zelensky de eerste tien generaties nooit meer hoeven te werken , in dat geval ! Die heeft al plannetjes klaar liggen om dat bedrag “af te romen” .
  En Rutte voert dat plan dan gewoon uit ?
  Zijn wij nou gekke Henkie ?

  Geliked door 2 people

 10. Julia zegt:

  De oorlog in de Oekraïne is een smerig WEF spel dat miljarden kost en geheel Europa naar de ondergang breng. Als men de Telegraaf moet geloven https://www.telegraaf.nl/nieuws/271397682/rusland-moet-plannen-omgooien-voor-het-eerst-lijkt-oekraine-de-overhand-te-krijgen Geloof er helemaal niets van puur propaganda om de Westerse bevolking op de hand te krijgen en de haat tegen Rusland meer en meer op te hitsen. https://www.frontnieuws.com/de-oekraiense-president-geeft-toe-dat-hij-militair-het-onderspit-delft-tegen-rusland-en-niemand-neemt-er-notitie-van/
  Maar ja Telegraaf was uiteraard al een foute krant met name in de de oorlog al. Een krant vol staatspropaganda en een krant die er alles aan doet om de keiharde waarheid onder tafel te houden. https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/de-telegraaf-gaat-vol-anti-baudet-fvders-zijn-poetinfans-vreselijk Te belachelijk voor woorden dit artikel. Een weldenkend mens weet wel achter wie hij of zij staat maar ik in ieder geval achter Poetin omdat ik walg van de oorlogshitsers en tirannen van het WEF en zeer zeker van de jarenlange leugens van Rutte. Poetin komt op voor land en volk en Rutte heeft Nederland verkocht aan de EU en voert uitsluitend de WEF tirannie uit zoals hem is opgedragen. Rutte heeft inmiddels al heel veel bloed aan zijn handen en is een gewetenloos persoon die er zelfs niet tegen op zag om ouderen op te sluiten en in eenzaamheid te laten sterven, hij is de WEF killer van onze voedselvoorziening door meedogenloos de boeren de nek om te draaien en miljoenen te besteden aan het leveren van oorlogstuig aan een corrupte Zelensky maar in Nederland o.a. de zorg totaal kapot heeft bezuinigd. Tja dan is de keuze niet zo moeilijk dan hoeft men niet per definitie een FVD aanhanger te zijn maar het is gewoon een kwestie van gezond verstand. Rutte, Kaag en de rest van de WEF marionetten hebben Nederland economisch kapot gemaakt en waar veel burgers afhankelijk zijn van de voedselbanken en eigen bevolking niet meer in aanmerking komt voor een betaalbare woning vanwege de discriminatie die wordt gevoerd om binnengehaalde profiteurs voorrang te geven. Kortom Nederland wordt geregeerd door leugens, en het WEF waardoor bevolking wordt uitgebuit en onderdrukt.
  https://niburu.co/het-complot/17662-het-opruimen-van-ouderen-ligt-op-schema. Hopen dat mensen zo verstandig zijn om überhaupt kranten als o.a. De Telegraaf te negeren.

  Geliked door 1 persoon

  • Christiane zegt:

   Julia, ik denk dat we het begrip profiteurs in verband met de asieleisers moeten vervangen door het woord bloedzuigers.
   Een “profiteur” kan door de goegemeente nog op zijn plaats gezet worden.
   Een bloedzuiger wordt in eerste instantie niet opgemerkt en kan zich daardoor onbeperkt vermenigvuldigen. Denk aan vlooien, luizen of teken. Ooit als eens beelden van een door vlooien of teken geïnfesteerde hond of kat gezien? Uitgemergelde lijfjes, het levensbloed ontstolen. Geen enkele weerstand meer tegen zelfs een niet zo kwaadaardige bacterie.
   Het woord bloedzuigers ivm migrantenprofiteurs is dus meer dan op zijn plaats.
   In tegenstelling tot de originele bloedzuigers die zich van hun gastheer laten vallen of daarvan wegkruipen als de levenskrachten wijken, zullen onze migranten parasieten hun slachtoffer blijven bezetten. ze zullen niet terugkeren naar hun oord van herkomst. Want nu zijn ze met velen en hebben geleerd dat er met gecoordineerd geweld even veel, zo niet meer te bereiken is dan met de door de staat geleverde “soepsidie”.
   Wanneer de burgeroorlog komt, en die komt er, weet ik wie er nu al op voorsprong staat.

   Geliked door 1 persoon

 11. Julia zegt:

  Ja hoor er kan ook namens Rutte nog heel veel geld naar toe. Maar ja ik vrees dat Rutte eens wat kan gaan leren van o.a. Poetin. Wat kan Nederland trots zijn https://www.ad.nl/binnenland/hoogste-generaal-vaarde-voor-het-eerst-mee-met-botenparade-pride-ik-heb-nog-nooit-zulke-soepele-heupen-gehad~a16c631c/ Soepele heupen de giller van de eeuw en een schande voor ons leger.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1461287733/kritiek-van-lhbti-ers-op-canal-parade. Je schaamt je werkelijk nog kapot om een Nederlander te zijn. De krankzinnigheid ten top. Zou Rutte niet eens beter flink gaan investeren in het leger en er vooral voor te zorgen dat er een sterk leger wordt opgebouwd in plaats van miljarden mee te betalen aan een corrupt land de Oekraïne. Als Poetin dit toch ten ore komt dan ligt deze man toch in een deuk en de Chinezen lachen mee.

  Geliked door 1 persoon

 12. bobzelf zegt:

  NOG EFFE 750 MILJARD . WHAHAHAHAHAHAHA

  GA NOU GEWOON EENS KIJKEN ALLEMAAL..

  IK HEB DAAR 10 JAAR RONDGEHOBBELD …

  JE LOOPT BUITEN KIEV ZO TERUG IN HONDERDUIZENDEN KM2

  IN 1942

  DAT IS 1 GROOT CHAOS GEBEUREN .. EN IS DAAR NIKS
  . ARMOE EN HERSENDODEN
  VEEL PLEZIER NOG

  OOM …. DOE NOG MAAR EEN BEKKIE MILJARDEN , KAN JOU HET VERROTTEN WHAHAHAHAHAHA

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s