CBS: Slechts 30% van de door het Westen aan Kiev geleverde wapens bereikt het front

(Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse tv-zender CBS heeft een documentaire aangekondigd, waarin wordt bericht dat het grootste deel van de door het Westen aan de Oekraïne geleverde wapens in duistere kanalen verdwijnt.

Amerikaanse afgevaardigden waarschuwen er al lange tijd voor dat de meeste aan Kiev geleverde wapens in een “zwart gat” verdwijnen, omdat er geen functionerend controlemechanisme bestaat. De Oekraïne is een uiterst corrupte staat en ook Europol waarschuwt sinds maanden dat een deel van de wapens, waaronder ook pantserafweerraketten en luchtdoelraketten van het type Stinger, op de Europese zwarte markt terechtkomen en zo in handen kunnen vallen van islamitische terroristen of van de georganiseerde criminaliteit.

Mi8dden juli was ik erbij toen mijn Amerikaanse collega John Marc Dugan de in Donetsk ter dood veroordeelde Brit Aiden Aslin geïnterviewd heeft, die voor zijn tijd in de Oekraïne bij de Koerdische YPG in Syrië tegen ISIS en Turkije heeft gevochten. Medewerkers van de Oekraïense geheime dienst hebben volgens hem contact met hem opgenomen om contact te leggen met de YPG, die daarna wapens heeft geleverd aan de Oekraïne die ze uit het Westen heeft gekregen.

Hoge Oekraïense officieren en regeringsleden verdienen aan deze wapensmokkel, zodat het niet verwonderlijk is dat Kiev zich als reactie op kritiek uit Washington tegen controlemechanismes uitgesproken heeft, omdat die de wapenleveringen zogenaamd zouden vertragen. En überhaupt, aldus Kiev, zouden al die beschuldigingen alleen maar Russische propaganda zijn. “Der Spiegel” schepte daarbij overigens – zoals gebruikelijk – genoegen in de rol van helper van Kiev en heeft tegenover zijn lezers de beslissende details gewoon verzwegen.

Nu heeft de Amerikaanse tv-zender CBS een documentaire over het thema aangekondigd, waarover op de site van de zender al informatie staat. Daarover heeft het Russische persbureau TASS bericht en ik heb de TASS-melding vertaald:

Media: Het grootste deel van de westelijke militaire hulp voor de Oekraïne bereikt zijn doel niet

Kiev krijgt 30 tot 40% van de wapens, bericht de tv-zender CBS

Het grootste deel van de door westelijke landen aan de Oekraïense strijdkrachten geleverde militaire hulp bereikt niet zijn doel in het land. Deze schattingen zijn afkomstig uit een documentaire van journalisten van de Amerikaanse tv-zender CBS, die zondag wordt uitgezonden. Delen daarvan werden deze week op de website van de zender gepubliceerd.

“De meeste van deze wapens en militaire goederen komen aan de Poolse grens aan, waar ze door de VS en de NAVO-bondgenoten snel aan Oekraïense functionarissen worden overhandigd. Daarmee eindigt de controle van de VS”, aldus de zender.

“alles komt de grens over, daarna gebeurt er iets, en slechts 30% bereikt zijn plaats van bestemming”, verklaarde Jonas Ohman, hoofd van de in Litouwen gevestigde NGO Blue-Yellow, die zich bezighoudt met de transfer van militaire hulp aan de Oekraïne, in april tegenover journalisten. “Volgens mijn schattingen is dat 30 tot 40%”, voegde hij er aan toe.

“Er zijn machtige mensen, oligarchen, politieke figuren”, verklaarde Ohman en wees op de corruptie in de Oekraïne. Hij stelde vast dat er in de Oekraïense machtsstructuren “de hele dag een machtsstrijd plaatsvindt”.

De Amerikaanse huurling Andy Milburn, die vroeger in het Amerikaanse korps mariniers diende en nu het Oekraïense leger opleidt, zei eveneens dat de militaire hulp zonder controle uit Washington nauwelijks in volle omvang bij de ontvangers in het land aankomt. “Ik kan u vertellen dat de eenheden aan het front zonder twijfel daar niet alles van krijgen”, voegde de huurling er aan toe en verwees naar drones, Switchblade-granaten, beschermende vesten en andere voorwerpen die door westelijke landen geleverd worden.

De documentaire citeert Donatella Rovera van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International, die data over schendingen van mensenrechten in de Oekraïne verzamelt. Zij wees erop dat de wapens, die westelijke landen aan de veiligheidstroepen in Irak en Afghanistan geleverd hadden, hen helemaal niet bereikt hebben, maar in handen zijn gevallen van extremisten. “Om dat te vermijden, hebben we controlemechanismes nodig”, zei ze.

Ruslands operatie en de stappen van het Westen

De Russische Minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei in een interview met het persbureau Xinhua op 30 april dat de NAVO-landen alles in het werk zouden stellen om Rusland door politieke overeenkomsten te hinderen bij de uitvoering van de militaire operatie in de Oekraïne. De Minister van Buitenlandse Zaken zei dat er een eindeloze stroom verschillende wapens aan de Oekraïne geleverd zou worden. Volgens hem gebeurt dit allemaal onder het voorwendsel van de “strijd tegen de invasie”, terwijl de VS en de EU in werkelijkheid de bedoeling hebben om Rusland “tot de laatste Oekraïner” te bestrijden, en dat hen het lot van de Oekraïne als onafhankelijk subject in de internationale betrekkingen helemaal niets interesseert.

Daarvoor hadden Lavrov en andere Russische officials ook op het gevaar gewezen dat de door het Westen aan de Oekraïne geleverde wapens in andere regio´s terecht zouden kunnen komen. De Russische ambassadeur in de VS, Anatoly Antonow, heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat de militarisering van de Oekraïne door het Westen een directe bedreiging voor de Europese en globale veiligheid vormt. Moskou roept de ondersteuners van het regime in Kiev op om het bloedvergieten in de Oekraïne niet verder te stimuleren en serieus over de gevolgen van hun handelen na te denken, verklaarde de diplomaat met het oog op de wapenleveringen van het Westen aan Kiev.

Op 24 februari heeft de Russische president Vladimir Poetin de militaire operatie verkondigd, nadat de hoofden van de Donbas-republieken om ondersteuning hadden verzocht. Hij benadrukte dat de plannen van Moskou niet zouden voorzien in een bezetting van Oekraïense gebieden, maar de demilitarisering en denazificatie van het land ten doel zouden hebben. Als reactie op de beslissing van Rusland begon het Westen met het stapsgewijs opleggen van talrijke omvangrijke sancties tegen het land. Tegelijkertijd zijn westelijke landen ermee begonnen om Kiev van wapens en militaire uitrusting ter waarde van meerdere miljarden dollars te voorzien. Een serie westelijke politici heeft toegegeven dat het in principe om een economische oorlog tegen Rusland gaat.

Bron:
anti-spiegel.ru
Door: Thomas Röper

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op CBS: Slechts 30% van de door het Westen aan Kiev geleverde wapens bereikt het front

 1. En de lijers van deze zogenaamde donorlanden zullen dat glashard blijven ontkennen.
  Ik zou zeggen gooi er nog een paar miljard aan “hulp” tegen aan zodat binnen niet al telange tijd een aantal vliegtuigen uit de lucht pleurt.
  Dan kan in ieder geval The war on terrorism weer hervat worden

  Like

 2. Harry zegt:

  Die achterlijke Amerikanen kunnen met droge ogen beweren dat het zo erg is , dat er burgerslachtoffers vallen alsof ze zelf geen miljoenen doden op hun geweten hebben .
  Als je toevallig soldaat bent en je overlijdt , dan geeft dat kennelijk niet , want dat is je beroep en daar word je dus voor betaald !
  Misschien moet men nog maar eens goed nadenken over dat beroep , in deze tijd .
  Wie is er nog bereid zijn leven te geven voor zijn land dat door valse leugenachtige politici totaal verziekt is ?

  Maar dan wél proberen over de hele wereld massavernietigingswapens te verkopen , alsof dat niet tot slachtoffers zou leiden !
  Als dat allemaal zo erg zou zijn , waarom proberen ze dan steeds voorop te lopen met het ontwikkelen van nieuwe wapensystemen ?
  Of zouden drones er zijn om de mensen te beschermen ?
  Hypersonische wapens , dan ?
  Houwitsers misschien ?
  Onzichtbare straaljagers ?
  Niks van dat alles wordt gebruikt om Amerika te verdedigen !
  Alleen om de wereld om hen heen “ kort te houden “ .
  En ze tegen elkaar op te zetten en uit te spelen .
  Én om te proberen de Amerikaanse staatskas te vullen .
  Én maar jammeren over Putin .
  Hypocriete klojo’s !

  Like

 3. Boike zegt:

  Terwijl genoegzaam bekend is, dat het wapentuig, dat aan de NAZI’s van Oekraïne cadeau wordt gegeven, op de zwarte markt met graagte door terrotisten wordt opgekocht, blijven de schurken van het Kabinet Rutte-4 onverstoorbaar doorgaan, met de ondersteuning van de duivelse bende in Oekraïne.

  Wanneer de terroristen eerdaags de door ons verleende hulp tegen ons gaat inzetten, is Leiden in last.

  Het wordt hoogtijd, dat de schurken van Rutte-4 de weg naar het oppleuren wordt gewezen !!!

  Hoevelen van ons hebben met het BLAUW-WIT-ROOD al kenbaar gemaakt, genoeg te hebben van het satanische schurken gedoe van Rutte ???

  Like

 4. Dijkstra zegt:

  Ik begrijp dat wel. Stel je bent een bestuurder, militair of politicus in Oekraïne. De VS en Brussel vertellen je jarenlang dat je maatregelen moet nemen tegen de Russische minderheid en zodanige wetten moet invoeren dat een ruzie met Rusland bijna onvermijdelijk is. Iedereen begrijpt dat zo een positie in een land als Oekraïne maar beperkt vol te houden is. Dus moet je valuta wegzetten in een veilig land (Panama, Maagden eilanden, Paraguay) om je toekomst te waarborgen. Die valuta moeten ergens vandaan komen.
  Die corrupte politici gaan echt niet nog jaren lang in Oekraïne wachten tot de dag van afrekening komt na een totaal verloren oorlog.

  Geliked door 1 persoon

 5. Meine zegt:

  Het is niet -of- maar -wanneer- deze wapens in Europa gebruikt worden, of in Amerika (via boot gaat trager..) Dan wordt er een lijnvliegtuig uit de lucht geschoten, of een politicus (Trump ?) met een “Switchblade” getroffen.

  Geliked door 1 persoon

 6. JooJootje zegt:

  De Oekraïne is niet voor niets het corruptste land van Europa en hebben hun reputatie hoog te houden, geef aan de Oekraïne hahahahaha

  Like

 7. Julia zegt:

  70% verdwijnt in de illegaliteit zoals o.a. op darknet, criminelen en terroristische organisaties. Dit was te verwachten daar hoef men nu niet bepaald al te intelligent voor te zijn. Het illegale wapenbezit neemt hand over hand toe.

  Like

 8. ronjaspers zegt:

  Het klinkt misschien hard,maar zoals johan cruijf altijd zei elk nadeel heeft zijn voordeel.De europeese burgers kunnen ook deze wapens kopen om zich te verdedigen tegen de illegalen (islamitische) invasie van europa.En tegen de tiranieke zogenaamde elite die achter deze NWO agenda (great reset) zitten.

  Like

 9. BigLJohn zegt:

  Kiev krijgt 30 tot 40% van de wapens, bericht de tv-zender CBS. De TV zender CBS, wie gelooft nog hun pulp. Halveer de cijfers ! Vergeten werd in het artikel te vermelden dat de Russen het grootste overblijvende deel van die wapens vernietigen voordat de Oekrainers er bij kunnen. Het zou goed kunnen dat slechts 5% van de Amerikaanse wapens naar de Oekrainers gaan. Je zou het Brabants Dagblad eens moeten lezen. De Oekraine is aan de winnende hand, de Donbass zal spoedig worden heroverd op de Russen. Net als in de tweede wereldoorlog; Duitsland wint op alle fronten !

  Geliked door 1 persoon

 10. hw.rademaker echtgenoot zegt:

  het wordt tijd dat deze zinlose oorlog ten einde komt de russen schieten alles in puin
  straatgevechten kost soldaten bidden heeft er net weer miljarden naar toegestuurd daar zal de bevolking wel niks van krijgen de stumpers die niet in staat zijn om te vluchten.
  politiek is het vuilste en vieste wat bestaat onze maarschalk boem rutten zegt dat wij in oorlog zijn met rusland volgens berekening kost dat de burger€300 per maand aan extra energie kosten.
  onze rutten wil nog meer macht zie noodwet financieel verkeer 1978 alleen als we in staat van oorlog verkeren er was eens een tijd dat wij ons niet zouden bemoeien met de binnenlandse aangelegenheden van een vreemde mogendheid ja zoveel mensen zoveel meningen.
  er is mij alles aan gelegen dat de russen niet in het nauw komen en een kern begroetings bommetje gooien op het groninger gasveld een olie brand is al wat maar als dat gasveld in de fik staat stikken mensen aan gebrek aan zuurstof dat vliegt ook in de brand

  Like

 11. Pingback: Verzonnen offensieven en waar het Oekraïense graan in werkelijkheid naartoe gaat | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s