Operatie “Dageraad”: IDF schakelt de leiding van de “Islamitische Jihad” in Gaza uit

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is het Israëlische leger (IDF) gelukt om de vooraanstaande bevelhebbers van de “Islamitische Jihad” in de Gazastrook uit te schakelen, een centraal succes van de operatie “Dageraad”, terwijl de terreurorganisatie haar aanvallen op Israëlische steden, waaronder Tel Aviv en Jeruzalem, voortzet. Tot nu toe werden er meer dan 400 raketten in de richting van Israël afgevuurd.

Zaterdagavond schakelde het IDF Khaled Mansour uit, de commandant van de zuidelijke Gaza-divisie van de “Islamitische Jihad”, die voor tientallen terreuraanslagen op Israëlische burgers en soldaten verantwoordelijk was.

Vrijdag elimineerde het IDF de commandant van de “Islamitische Jihad” in de noordelijke Gazastrook, Tayseer Jabari, die voor meerdere terreuraanslagen op Israëlische burgers verantwoordelijk was.

Daarmee schakelde het IDF de beide hoogste commandanten van de “Islamitische Jihad” in Gaza uit.

Hitab Amasi, de commandant van de Rafah-brigade, en Ziad Madalal, een lid van de leiding van de “Islamitische Jihad” en de rechterhand van Mansour, werden eveneens gedood bij de Israëlische aanvallen.

Het IDF heeft doelgerichte aanvallen in de Gazastrook uitgevoerd. Bij de Israëlische aanvallen werden tientallen terroristen gedood, en volgens berichten werden ook enkele burgers getroffen.

De “Islamitische Jihad” heeft tot nu toe meer dan 400 raketten op Israëlische steden en gemeenten afgevuurd. De meeste van de op Israël afgevuurde raketten, ongeveer 95%, werden door de in heel Israël gestationeerde Iron Dome-luchtafweerinstallaties onderschept.

Veel raketten van de “Islamitische Jihad” sloegen binnen de Gazastrook in, eentje daarvan in het centrum van Jabalya, waarbij meerdere mensen, waaronder vier kinderen, in de buurt van een moskee om het leven kwamen.

Vanochtend was er voor het eerst raketalarm in de buurt van Jeruzalem. Iron Dome onderschepte twee in de richting van Jeruzalem afgevuurde raketten.

Bron:
israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Operatie “Dageraad”: IDF schakelt de leiding van de “Islamitische Jihad” in Gaza uit

 1. karton zegt:

  De op Israël afgevuurde raketten zijn mede betaald door islam-lover Qut Quag, dus door óns, zónder dat wij er enige bemoeienis mee konden hebben. Die Quag doet alsof ZIJ Nederland is.

  Geliked door 3 people

  • Cock Paul zegt:

   Een aantal idiote Nederlanders heeft wel voor dat mens gestemd, net zoals ze voor Timmerfrans gestemd hebben; Dit gaat niet beteren zolang de media in handen zijn van een ideologisch globalistische groep.

   Like

 2. Ad bos zegt:

  Ja . Zo zouden ook de bedriegers , de misleiders, de verraders , de moordenaars die het cojona bedrog , en de vacinatie terroristen uit geschakeld moeten worden . Die zoveel slachtoffers in Israël veroorzaakt hebben !!!!! . Waaronder ook leden van de eigen regering (!!!) .

  Geliked door 2 people

 3. Svalbard zegt:

  Dit keer heeft Israël de aanval geopend, maar wel met goede reden. De Palestinian Islamic Jihad, oftewel PIJ afgekort, plande aanslagen op Israël. De terreurdreiging was zelfs zeer ernstig omdat men met sluipschutters de omgeving van de Gazastrook onveilig wilde maken, dit alles in opdracht van Iran. Ook werden er voorbereidingen getroffen om met antitankraketten zowel militaire als burgervoertuigen te beschieten, waaronder ook treinen en bussen.
  In de omgeving van de Gazastrook werd er een lockdown afgekondigd en werden de wegen afgesloten en werd al het openbaar vervoer inclusief het treinverkeer gestaakt.
  Israël heeft gewaarschuwd om met deze terreurvoorbereidingen te stoppen en op te houden met dreigementen.
  Maar ondanks de waarschuwingen zag Israël dat de PIJ voortging met de voorbereidingen voor de aanslagen.
  Daarop is besloten om dit keer niet af te wachten, maar zelf het initiatief te nemen.
  Inmiddels zijn er al bijna 600 raketten op Israël afgevuurd waarvan er tientallen Israël zelf niet eens bereikte, maar in de Gazastrook neerkwamen. Daarbij zijn meerdere inwoners om het leven gekomen, en natuurlijk werd Israël er van beschuldigd.
  De Iraanse tv beweerde gisteren dat door het grote aantal raketten dat de PIJ afvuurde, het Israëlische Iron Dome systeem verlamd was geraakt.
  Maar dat bericht verdween al snel, omdat het Iron Dome systeem in werkelijkheid zoals altijd prima presteerde, en deze leugen geen stand kon houden.

  Geliked door 2 people

 4. Eppo zegt:

  Chapeau voor de Israel die weten zo goed hoe Ze met liegende lippen om moeten gaan.

  Like

 5. Léon van Duren zegt:

  De criminele pharma maffia terroristenvereerster WEF Sigrid K . ondersteund waarschijnlijk deze terroristische islamitische Palestijnse staat !!Het is te walgelijk voor woorden door wat voor één gestoorde pharma maffia klimaatfascistische lieden de wereld geregeerd wordt !!

  https://www.gatestoneinstitute.org/18784/gaza-condemn-israel

  Ook de gecorrumpeerde maffia vaccinazi’s van de United Nonsens (VN)ondersteunen in de regel alles wat tegen Israël gericht is!!

  Like

 6. Svalbard zegt:

  Inmiddels is er een staakt het vuren overeengekomen. Maar nauwelijks was dit bestand ingegaan of er werden toch weer een aantal raketten afgevuurd. Het totale aantal raketten is daarmee de 1000 gepasseerd. En natuurlijk wordt er weer met een beschuldigende vinger naar Israël gewezen. Er wordt vooral benadrukt dat er ook kinderen in de Gazastrook zijn omgekomen. In elk militair conflict vallen er slachtoffers, maar we moeten wel alles in de juiste verhoudingen zien. Israël doet er alles aan om burgerslachtoffers te voorkomen, maar het is onmogelijk om burgerslachtoffers voor 100 % te voorkomen. Aan de kant van Gaza werden alle raketten met opzet afgevuurd naar de burgerbevolking van Israël. Wat we hier in het nieuws nauwelijks vernemen is, dat 20 % van de afgevuurde raketten falen, en binmen de Gazastrook neerkomen, waarbij er slachtoffers onder de eigen bevolking vallen, inclusief kinderen.
  Inmiddels lijkt de rust nu toch te zijn teruggekeerd.
  Maar het zal zeker niet de laatste gevechtsronde zijn.
  Het is slechts een kwestie van tijd, voordat de volgende oorlog uitbreekt.
  Wie echt geïnteresseerd is in de situatie in Israël, en het Midden Oosten, raad ik aan om Amir Tsarfati te volgen op Telegram. Daar is zeer gedetailleerd nieuws te vinfen.

  Like

 7. Groene Leeuw zegt:

  Goed nieuws. De Israelis weten hoe af te rekenen met terreur.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s