Kantelende bevolkingsmeerderheden: Op 994 basisscholen in NRW zijn migranten in de meerderheid

(Vertaling: E.J. Bron)

Actuele cijfers over de bevolkingsvervanging in Duitsland – deze keer uit de grootste deelstaat Nordrhein-Westfalen. Daar zijn op 994 basisscholen – hoofdzakelijk in het Ruhrgebied – kinderen zonder migratieachtergrond inmiddels een minderheid. Op 54 basisscholen bedraagt het aandeel migranten tussen 90 en 100%. Op nog eens 227 anderen is dit percentage 75 tot 90%.

De deelstaatparlementariërs Carlo Clemens en Enxhi Seli-Zacharias van de AfD hadden de deelstaatregering gevraagd naar het aandeel van leerlingen met een migratieachtergrond op de basisscholen in Nordrhein-Westfalen. Uit het antwoord blijkt dat de dagen van de oorspronkelijke Duitse meerderheidsbevolking in de deelstaat met de meeste inwoners definitief voorbij zijn.

Voor het prestatieniveau van de leerlingen betekenen deze door de deelstaatregering genoemde cijfers een fatale ontwikkeling, oordeelt de afgevaardigde Clemens, onderwijspolitiek woordvoerder van de AfD-fractie in Düsseldorf. “Voor prestatie georiënteerd onderwijs hebben leerlingen indien mogelijk prestatie homogene groepen nodig. Dat wordt tegengewerkt door een politiek, die een toenemende mate actief zorgt voor een meer heterogene samenleving. Al in 2003 stelde het Max-Planck-instituut voor onderwijsonderzoek in Berlijn vast dat het prestatieniveau gemiddeld drastisch afneemt wanneer op een school meer dan ⅕ deel van de leerlingen uit een immigrantenfamilie komt.”

Ook Enxhi Seli-Zacharias, integratiepolitiek woordvoerster van de AfD-fractie, wijst op de tikkende culturele tijdbom op de scholen in NRW: “De scholen in het Ruhrgebied moeten nu al omgaan met toenemende culturele conflicten en taalkundige horden bij een zich toespitsend lerarentekort.” Een mislukte deelstaatpolitiek zou van de scholen “de kiem voor steeds meer ontaardende parallelsamenlevingen hebben gemaakt.”

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Kantelende bevolkingsmeerderheden: Op 994 basisscholen in NRW zijn migranten in de meerderheid

 1. Wim Vreeswijk zegt:

  Moeten wij dit ook willen dat wij een minderheid worden zodat je je niet meer thuis gaat voelen ?

  Like

  • Julia zegt:

   Wim Vreeswijk De Nederlanders is vogelvrij in dit land van omvolking en de ondergang. Als die binnengehaalde profiteurs die dagelijks volop toestromen moeten worden opgevangen en mogen niet op straat slapen. Wat gebeurt er met een 72 jarige Nederlandse vrouw die staat letterlijk en figuurlijk op straat https://www.nhnieuws.nl/nieuws/307136/verwarde-echtgenoot-wurgt-astrid-72-en-jaagt-haar-het-huis-uit-hulp-blijft-uit De gemeente ziet voor haar geen oplossing maar gemeenten moeten wel zorgen voor duizenden opvangplaatsen om de dagelijkse invasie van migranten onderdak te geven. Duizenden vooral jonge kerels opvangen die nimmer iets voor onze samenleving hebben betekend of bijgedragen genieten nu eenmaal voorrang. Het is een schande en een smet op onze zogenoemde democratie. De Nederlander heeft geen rechten meer dan uitsluitend nog de betaalslaaf uit te hangen om al die profiteurs te onderhouden maar zelf in de kou staan. Wat een land is dit geworden allemaal veroorzaakt door een door en door rotte politiek en haar wanbeleid.

   Geliked door 1 persoon

 2. boorzalf zegt:

  Het gaat goed in Duitsland, zo te lezen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En zo veranderd west Europa in een derde wereld land.

  Like

 3. Stefan zegt:

  Omvolking geslaagd zou ik zeggen.
  Over 20 jaar hebben deze leerlingen tussen de 5-8 nakomelingen, en dan gaat het pas echt hard.
  Benieuwd waar onze overheid die uitkeringen en toeslagen van gaat betalen.
  Werkend volk is tegen die tijd dun gezaaid

  Like

 4. karton zegt:

  Als ik wel eens beelden zie van een schoolklas in een lagere school in het westen van ons landje, kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat het aldaar eenzelfde toestand is als in NRW.

  Like

 5. Niek zegt:

  Wat is hier nieuw aan? Dat is een logisch gevolg? Als je last hebt van ratten moet je niet de clown inhuren maar de verdelger. Dat betekent als buitenlander dat je jezelf razendsnel moet aanpassen en anders moet oprotten. Maar dat is hier verboden te zeggen, normen en waarden en vooral moraliteit, maar dan moet je het wel mogen zeggen. Wie het wel zei was Putin en had het over Christelijkheid en man vrouw kinderen en dat je al je eigen waardes weg doet of opgeeft, vertel gewoon als strenge leraar hoe het zit en wat je wilt. Maar ook dat mag niet meer, toch heb ik zelf het meest geleerd van mijn strenge leraren want je moest opletten anders was je de lul, een soort drill-instructor, maar werkte wel!

  Like

 6. Hovawart zegt:

  Het Turks is binnenkort de voertaal of spreektaal binnen de pluriforme maatschappij in Europa,
  in het onderwijs en op de speelplaats word het al spelenderwijs bijgebracht.
  Dus of u het nu wil of niet… Like it or not,.

  Like

 7. Ronald zegt:

  Ik was in Düsseldorf bij een concert van Eric Clapton (mooi concert, overigens)….de beveiliging buiten de PSD Dome bestond bijna uitsluitend uit moslims…..ik wist niet wat ik zag….Deutschland ist kaput gemacht durch Merkel und Co!!!

  Like

 8. Wim Vreeswijk zegt:

  Na 40 jaar actieve protestpolitiek lijkt bij steeds meer Duitsers het kwartje eindelijk te vallen. Ook dat er een dramatisch naïeve politiek nog altijd heerst in Duitsland gesteund door vele Duitse schapen. Ik word hier ff niet goed van. Duitsers worden minderheden in eigen land !

  Like

 9. J.v.d.Heijden zegt:

  H.Boumédiènne* kondigde tijdens zijn speech voor de VN in 1975 aan,
  dat Europa veroverd zou worden met de politiek van de baarmoeder.
  Dat alleen is de hoofdoorzaak van bevolkingsvervanging.
  Al die allahschreeuwers willen maar één ding, nl. een wereldkalifaat
  plus sharia. *oud-president van Algerije

  Like

 10. J.v.d.Heijden zegt:

  Nog een keer: dit land moet en zal naar de KLOTEN.!!
  (alsof het lege gebouwen e.d.regent in dit land…)
  NEE, de hele wereld kan niet in Nederland wonen.
  Klik het derde onderwerp aan van deze grabbelton…
  https://www.telegraaf.nl/zoeken/asiel
  (staat vandaag ook in de papieren Telegraaf)

  Like

 11. J.v.d.Heijden zegt:

  En toen was het weer eens doodstil…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s