SPD wijst uitsluiting van Gerhard Schröder af

(Vertaling: E.J. Bron)

Het scheidsgerecht van de SPD in Hannover heeft een uitsluiting van Gerhard Schröder (foto) uit de SPD afgewezen. Met zijn engagement voor Russische staatsbedrijven zou de voormalige bondskanselier de regels van de partij niet hebben geschonden, oordeelde het scheidsgerecht volgens het persbureau dpa.

Daarvoor hadden 17 SPD-districtsverenigingen geëist om Schröder vanwege zijn nauwe relatie met de Russische staatsleiding uit te sluiten. Hijzelf boycotte de procedure en verscheen noch zelf, noch stuurde hij een advocaat naar de zitting. Binnen twee weken kan beroep worden aangetekend tegen de beslissing. Schröder had met zijn Rusland-uitlatingen binnen en buiten zijn partij in de afgelopen weken steeds opnieuw voor kritiek gezorgd.

Begin augustus in Moskou

Eind mei al had de voormalige bondskanselier na het begin van de uitsluitingsprocedure aangekondigd zijn functie als hoofd van de raad van toezicht bij het Russische olieconcern Rosneft op te geven. Daarvoor had de begrotingscommissie van de Duitse Bondsdag de aan Schröder toekomende ambtsvoordelen geschrapt.

Het laatst was Schröder begin augustus voor gesprekken in Moskou en sprak zich daarna uit voor vredesonderhandelingen tussen de Oekraïne en Rusland, waarbij ook de Oekraïne concessies zou moeten doen. Bovendien eiste hij de inbedrijfstelling van de gaspijpleiding Nord Stream 2. Schröder noemde de oorlog opnieuw een “fout van de Russische regering”. Tegelijkertijd verdedigde hij echter zijn contacten met Moskou: “Waarom zou ik met gesprekken, die juridisch mogelijk zijn en mij en mijn familie niet in moeilijkheden brengen, ophouden?”

Bron:
jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op SPD wijst uitsluiting van Gerhard Schröder af

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Schröder kan straks nog heel nuttig zijn als brug tussen de duitsers en Poetin. Dus moet men voorzichtig zijn om schröder te criminaliseren. Een gerespecteerde vriend bereikt in ondehandelingen altijd meer dan een vijand

  Like

 2. Niek zegt:

  Natuurlijk wel maar de Cancel-cultuur heeft hem ingehaald dat was hij even vergeten want naar oude wijze mannen luisteren ze niet meer, woke wil oorlog en haat zaaien. Die fijne mensen willen zo’n ouwe man niet maar een jongere zoals Zelenski die constant met een banaan in zijn reet rondloopt en direct een beslissing neemt, niet even nadenken of goede raad vragen aan deskundigen. Ze willen helemaal geen vrede en zijn zo arrogant dat ze niet eens beseffen dat ze al verloren hadden voordat hij begon. Maar Schrōder is een wijs man en deed al zaken in Rusland en heeft dus kennis van de Russische ziel en zaligheid. Als je dat soort kennis afwijst ben je gek, maar ja politiek hé. Het is soms een wedstrijd ver pissen of pikkemeten.

  Geliked door 1 persoon

 3. jantjeuitnl zegt:

  De SPD? Die zijn in hun hart toch allemaal voor de Sowjet-Unie? Stommelingen.

  Like

 4. droevige mof zegt:

  De SPD heeft heel andere zorgen dan Gas Gerhard, zoals Gerhard Schröder graag wordt genoemd. Hij kan nog nuttig zijn in koude dagen.
  Kanselier Scholz wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een belastingschandaal, het cum-ex-schandaal, dat overal ter wereld tot het aftreden van politici leidt. 200.000 euro werd gevonden in de kluis van voormalig SPD-parlementslid Johannes Kahrs. Scholz en Kahrs weten niet waar het geld vandaan kwam. “Geen actief geheugen” Johannes Kahrs was een van de onaangenaamste pestkoppen in de Bondsdag. Hij kreeg regelmatig schreeuwende aanvallen als een AfD-parlementslid het woord nam. Toen was Kahrs plotseling verdwenen, velen dachten in een psychiatrisch ziekenhuis. Nu is hij terug, stilletjes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s