Waar kunt u nog terecht?

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Het lijkt erop dat elke bank tegenwoordig haar bijdrage aan de klimaat-onzin en stikstof-leugens MOET leveren. Van wie? Ik verdenk de Wereldbank (belangrijk onderdeel van de NWO en daarmee van ‘su kreet Rieset’) heel sterk van manipulatie en dwang ten opzichte van ALLE (!) banken. Waarom? Omdat elke bank hetzelfde zaaddodende onzinverhaal brengt alsof zij ineens allemaal DÉ wereldverbeteraars zijn, èn om daarmee nog een bank te MOGEN zijn…

Het veranderen van bank is praktisch gezien erg eenvoudig. Echter, het feit dat ze allemaal dezelfde deug-politiek voeren maakt het, zou u dat willen, erg lastig om van bank te veranderen, want welke bank is er nog ècht om úw geld en privacy te waarborgen? Welke bank bestookt u (nog niet allemaal, maar er zijn er steeds meer) NIET met die klimaatafdruk onzin? Een voetafdruk overigens die per enkel pakket ‘gerekend’ wordt, waarbij de betreffende rit of vlucht niet gedeeld wordt door het aantal pakketten dat aan boord is. Dat is hetzelfde als hoe er ‘berekend’ wordt hoeveel koeien er op het land KUNNEN staan in plaats van hoeveel koeien er DAADWÈRKELIJK staan of hoeveel boeren er zouden KUNNEN zijn ten aanzien van het daadwerkelijke aantal boeren waar die onzin allemaal aan gehangen wordt. Gesteggel en fraude met cijfertjes derhalve voor naar vermeend ‘het goede’, maar feitelijk compleet gestoorde (!) doel.Maar het hoeft ook allemaal geen waarheid meer te zijn wat ze schrijven en zogenaamd ‘onderzoeken’/‘fact-checken’, het gaat tenslotte uitsluitend om de perceptie waarbij de waarheid het doel vooral niet in de weg mag staan!Enerzijds willen ze u bijvoorbeeld uit de auto en het vliegtuig werken, maar anderzijds moet u tòch naar uw werk of uw aankopen en boodschappen thuis zien te krijgen. En nog niet iedere bestelbus wordt aangedreven door kolen gestookte, diesel gestookte, biomassa- of windturbine-‘opgewekte’, zogenaamd CO2-neutrale stroom om eveneens zogenaamd (!) CO2-‘neutraal’ te rijden. Laat staan vliegen. U uw auto afpakken voor privégebruik wordt overigens nog wel een dingetje. Als ik alleen al kijk naar sportclubs (mijn kleinzoon zit sinds een jaar op rugby) zullen uitwedstrijden nooit meer mogelijk zijn. Daarnaast: als u uw auto moet verkopen… aan wie dan? En wat krijgt u er dan nog voor terug? Kunt u dan uw eigen auto tegen een exceptioneel hoog bedrag terug huren? En van wie dan? Wie bezit ÚW auto dan we

Maar dat is exact waar ‘onze’ wereld’leiders’, hun zogenaamde ‘economen’ en overheden (de visieloze deug-dombo’s van GroenLinks en D66 voorop!) zo goed in zijn. Korte termijn ‘oplossingen’ zonder ook maar een seconde na te denken over alternatieven. Ofwel: oude schoenen weggooien voordat ze nieuwe hebben. Maar het is uiteraard veel gemakkelijker om ÚW belastinggeld weg te geven en weg te gooien dan hun eigen geparasiteerde inkomen. Ik heb het al vaker geschreven. ‘Onze’ wereld’leiders’ en hun hedendaagse ‘economen’ en overheden zijn erg goed in van alles demotiveren en ontnemen, maar hebben geen alternatieven klaar gezet. Iedereen moet uit de auto, maar het openbaar vervoer is onbetaalbaar en daarnaast zó inefficiënt ge’managed’ dat het openbaar vervoer geen enkele oplossing biedt. In andere landen kunt u voor een euro de hele dag gebruik maken van het openbaar vervoer en kunt u met het openbaar vervoer bijna overal komen. Nederland echter moest werkelijk èlk overheidsorgaan zo nodig privatiseren en u ziet wat voor een teringzooi het de afgelopen decennia geworden is! Administratieve hindernissen opwerpen daarentegen is WÈL een specialiteit van met name de Nederlandse Tweede Kamer-zetelbezetters! En (uiteraard) is voor Nederland DÉ ‘oplossing’ voor te veel administratie… NÒG meer administratie, maar dan op de werkvloer (!) om het de administrateurs en ‘managers’ (letterlijk vertaald: regelaars… die derhalve geen reet regelen!) gemakkelijker te maken… KOEKOEK!

Het wurgvirus dat globalisme heet

Van iemand uit de buurt van Grave (Noord-Brabant) zag ik op social media een fotootje van het gemeentehuis aldaar langskomen. Een spuuglelijke administratie-en-ouwehoer-fabriekshal waar buiten GÉÉN vlag van Nederland wappert, maar wèl een van Europa, van Oekraïne (uiteraard) en bij gratie nog een van Brabant. Het geeft in ieder geval aan welk dodelijke virus er zelfs in zo’n gehucht rondwaart: namelijk het NWO/EU deug-virus dat uiteindelijk iedereen zal wurgen. Vanwege het asielzoekerscentrum, ook daar (een voormalige landmacht kazerne), zal het u niet verbazen dat er op zo’n kleine gemeenschap een behoorlijk percentage van ‘mensen-van-kleur’ rondloopt en fietst naar ik hoor. En dat is exact het doel van de nieuwe wereldregering (NWO/VN en haar daaronder gelieerde WHO/EU en WEF-psychopaten!). Géén eigen identiteit meer voor landen, maar één groot wereldrijk zoals Adolf Hitler dat ooit bedacht en uitgeschreven heeft, nagestreefd en opgevolgd door bovenbeschreven ‘ONE-world-Government organisaties.Persoonlijk vind ik het overigens een genot om werkelijk OVERAL (!) zóveel omgedraaide vlaggen en/met boeren zakdoeken te zien! Hoe massaal en duidelijk kan de afkeer van deze WEF-kabinetsformatie in beeld gebracht worden!? BAM! Recht in jullie gluiperige reptielen-tronies RUTTE, KAAG en HOEKSTRA! (Die andere farizeeër is het vermelden niet eens waard, maar ze ruiken allemaal met hun tong). WEG MET DIT KABINET! ÈN WEG met de ‘partijen’ waaruit dit criminele WEF-kartel is samengesteld! Wij hebben u nooit gekozen! U heeft uzelf middels kiezersfraude en bedrog aan ons opgedrongen en u houdt Nederland, samen met Willem-de-landverrader, uit naam van de NWO/VN/WHO/NAVO/EU en het WEF gegijzeld! Alles wat oranje is kan op de brandstapel. Banieren, wimpels, linten, T-shirts… Oranje is niet meer! Slechts sinaasappels staan nog voor oranje, maar de nieuwe nationale kleuren zijn BLAUW/WIT/(bloed)ROOD waarbij de oranje wimpel volledig is vervangen door de boeren zakdoek!

Is er momenteel een betere dan Rutte dan?”, hoor ik van NOS/NPO/RTL/SBS kijkende volslagen dombo’s om mij heen… Of er een betere is dan Rutte…? Nou… loop het eerste het beste krankzinnigengesticht eens in zou ik zeggen en wijs er gewoon een blind aan! Die zal het 100% (nee, weer niet! haha) beter doen dan die glibberige wurgslang die Nederland heeft uitgeknepen en verkocht aan de NWO/VN/WHO/NAVO/EU en het WEF! Overigens, er was een vraag of ik wilde verklaren waarom het ‘heilige’ waterstof beter is? Volgens mij stond de reden al duidelijk verwoord in de tekst, dus ik voelde mij niet geroepen de vraag te beantwoorden. En waterstof is nu dan mogelijk nog prijzig qua ontwikkeling, maar allereerst zijn er genoeg fabrieken die dit dagelijks in hun proces aanmaken, maar dat gewoon de lucht in blazen en ten tweede: laat de F1 maar bewijzen hoe snel en efficiënt ze daadwerkelijk kunnen ontwikkelen en bijdragen! Tot nu toe lopen ze als verwende kleuters achter de feiten aan.

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Waar kunt u nog terecht?

 1. Andre zegt:

  Het is de wereld op zn kop het gemeentehuis Baarle Nassau 1 vlag EU 1 vlag regenboog 1 vlag Ukraine daar stap je toch niet meer binnen en ongetwijfeld kan je online een afspraak maken om van geslacht te wisselen. Rallyrijden is er nu ook electrisch maar dan hebben ze er wel een luidspreker opzitten om een motorgeuid te maken anders hoor je ze niet aankomen en bij het stekkeren staat er om het hoekje een giga diesel aggregaat te brullen. 3 liter waterstof heeft net zoveel energie als 1 litertje benzine en het kost een bak energie om het te maken waar je U tegen zegt. Voor de mensen die het nog niet snappen ik geef je 200 euro voor je 100 euro! Ga maar rustig je koffers pakken en ga eens kijken of er een passend landje uit de BRICS groep is voor je en neem deze bank maar N26.

  Like

 2. Hans van den Berg zegt:

  Helemaal raak heer Schilder, dank u wel! (trouwens openbaar vervoer in Luxemburg is helemaal gratis)

  Like

 3. Ravian zegt:

  “In andere landen kunt u voor een euro de hele dag gebruik maken van het openbaar vervoer en kunt u met het openbaar vervoer bijna overal komen.”

  In de grote steden ja.
  Op het platteland, das 99% van het land, veel succes gewenst…

  “Overigens, er was een vraag of ik wilde verklaren waarom het ‘heilige’ waterstof beter is? Volgens mij stond de reden al duidelijk verwoord in de tekst, dus ik voelde mij niet geroepen de vraag te beantwoorden. En waterstof is nu dan mogelijk nog prijzig qua ontwikkeling, maar allereerst zijn er genoeg fabrieken die dit dagelijks in hun proces aanmaken, maar dat gewoon de lucht in blazen”

  Dat zou ik dan eens geweest kunnen wezen, en die reden stond dus niet in de tekst, maar jij begrijpt het hele probleem met waterstof dus gewoon niet.
  Als je geen geld hebt dan kun je wel alles van Euro’s in Dollars of in Roepies gaan omrekenen, maar dan krijg je net zo goed de rekeningen niet betaald.
  Waterstof is een batterij, en die groeien niet aan de bomen, die moet je maken, waarvoor je energie nodig hebt, die oftewel uit fossiele brandstoffen oftewel uit nucleaire brandstoffen moet komen.
  En gezien deze waterstof batterij cyclus aan hoge verliezen onderhevig is drijf je hier dus enkel de vraag naar energie mee op.
  Deze hele “waterstof economie” utopie is dus gewoon een heel erg duur en smerig uitlaatpijpen verplaats project, dat de energie armoede enkel maar zal doen toenemen.
  Als je dus Klaus Schwab & Co een plezier wilt doen dan moet je vooral deze waterstof onzin blijven promoten.

  Like

  • Drs.E.N.Schilder zegt:

   Ik ben niet zo van het je en jou omdat nu juist dat onder andere het onderlinge respect heeft afgebroken, maar dat terzijde. Waterstof is geen batterij maar werkt op een brandstofcel. Verder vind ik u commentaren eerlijk gezegd redelijk onderbouwd en dat bedoel ik positief. Goed dat u u verdiept in zaken en daar ook over nadenkt. Er zijn er maar weinig die dat nog doen en ik kan dat zeer waarderen. Ons meningsverschil over waterstof blijft derhalve bestaan.

   Like

   • Ravian zegt:

    Een brandstofcel is, effectief bezien, een batterij.
    Je maakt van stroom (met rendementsverlies) waterstof, stopt die (gevaarlijke) waterstof in een “brandstofcel”, en haalt daar dan vervolgens (met rendementsverlies) weer stroom uit.
    Je voegt gewoon een extra verkwistende stap toe, die enkel de uitlaatpijp uit zicht verhuist.
    Het is een “groene” goocheltruc, om technische nitwits mee te bedonderen.
    En onderwijl verlaagt het de vraag naar fossiele brandstoffen niet maar verhoogt het deze vraag juist.

    Zoals ik al zei, je snapt het probleem helemaal niet.
    Een probleem dat je elke L.T. S. er met één zin duidelijk kunt maken overigens, “Drs.”.
    En als ik jou was dan zou ik mij eens wat minder druk maken over dat je en jou, en me wat meer druk maken over de inhoud.
    Het meer begaan zijn met titels en omgangsvormen dan met de inhoud is namelijk een van de redenen dat we in deze hele stronthoop verzeilt zijn geraakt.

    Geliked door 1 persoon

 4. Qvic zegt:

  Nu letterlijk alles naar de verdommenis gewerkt wordt, enkel sprankeltje hoop de grond ingeboord wordt. Dagelijks gediscrimineerd en uitgesloten wordt, want je hoort niet bij een minderheidsgroep of niet bij het juiste geloof, of niet bij de juiste gender waanzin, of je bent geen vrouw, maar gewoon een blanke autochtone man van middelbare leeftijd. De huidige werkgevers kijken niet meer of je jarenlange ervaringen en kennis hebt. Heb je niet het juiste papiertje en behoort je niet bij een of andere woke groepje, dan maak je geen kans meer op de arbeidsmarkt. Heb jij een eigen huis en een auto? Die de regering nu met die grootheidswaanzin jouw willen ontnemen in het kader van de grote reset, zodat jij je eigen huis en/of je auto terug kunt huren. Net als met al je inboedel tot de kleding aan toe. Zo dadelijk verzinnen ze ook nog dan jij je je eigen vrouw en/of je kinderen terug kunt huren. Want tenslotte hebben zij ons allemaal allang verkocht tegen de hoogste bieder, zonder dat we het zelf weten.

  De gehele wereld wordt als een cleanroom beschouwd, waar je elke stap die je zet moet verantwoorden, zo ook waar je mee bezig bent, welke gedachte je hebt dan, met wie jij daar bent en hoelang. Je wordt dan al lichamelijk 24/7/365 gecontroleerd door die indirecte verplichte vaccins. De regeringen willen letterlijk alles reguleren wat jij doet, tot op de kleinste details. Niets laten zij onbenut, want elke emotie wordt geregistreerd en elke ademhaling gecontroleerd. En als je maar iets afwijkt met de rest, dan kost het je al strafpunten en privileges.

  Dat is de wereld waar wij naar toe worden geleid. Hoe meer we ons er tegen verzetten, hoe meer er grof geweld tegen ons gebruikt zal worden, omdat de regeringen dat zich zelf dat rechtvaardigen. Maar het meest frappante is dat 97% van de bevolkingen er actief aan meewerken. Mede omdat zij als loonslaaf daarvoor worden ingezet, beseffen deze loonslaven het domweg niet dat ze al decennia zo ongemerkt eraan meewerken. De maatschappij is al geheel ontmenselijkt, door de overheden en grote bedrijven. Als je contact met hen wil maken, gebeurt dat via internet of als je belt met een gedigitaliseerd bel menu en vaak krijg je dan ook een computer stem die je vragen beantwoordt. Alles zogenaamd voor de vooruitgang en effecientie. In dorpen waar je vroeger iedereen wel kende, maar tegenwoordig kent bijna niemand meer zijn eigen buren. Iedereen loopt als onbekende langs je heen als in het dorp of stad bent, bijna niemand begroet elkaar nog of maakt een praatje, want iedereen schijnt haast te hebben. Ja je kunt nog wel een klap voor je kop krijgen of erger, als je geen ruimte genoeg voor de nieuwe bewoners van het land geeft.

  Elk menselijk contact willen ze je ontnemen, want je kunt wel ziek van die andere worden of menselijk dingen gaan doen, waar het computersysteem niet op geprogrammeerd is. Ze willen de wereld voor ons monotoon maken, waar geen emotie of andere menselijke dingen dingen of gevoelens in voor komen. Je verwordt als een werktuig die enkel een computer programma op commando uitvoert. Je ziet er alleen nog menselijk uit, maar voor de rest is er niets menselijk aan je meer. Zelfs jouw eigen gedachte en belevingen zullen dan al up geload zijn in de Meta cloud.

  Geliked door 1 persoon

 5. Julia zegt:

  Dit land zit blijkbaar vol idioten die of hersenschade hebben opgelopen door experimentele vaccinaties of een dermate laag IQ hebben. Pak gewoon even uit een linkse krant een willekeuriige reactie op de boerenprotesten. Let op de reactie van een bruikbare idioot luidt als volgt: Voor alle mensen die van alles wat ze niet leuk vinden Rutte de schuld geven: doe eens een lesje staatsinrichting! Hij is als MP niet verantwoordelijk voor Corona, Oekraine, Toeslagenaffaire, Groningen, Schiphol etc.
  En dan kun je roepen dat het allemaal “onder zijn bewind” gebeurde, maar so what? Onder zijn bewind werd Max wereldkampioen, werd de werkloosheid historisch laag, kwam de IPhone 12 op de markt, krijgen minima 800 euro gascompensatie etc. Noem dat dan ook….
  Tja geef het dan maar op. Het is werkelijk te triest voor woorden dat het winnen Max, de I phone 12 en minima er een toelage van 800 euro compensatie krijgen terwijl de energieprijzen tot wel 6500 euro per jaar kunnen oplopen. Ook de meest belangrijke levensbehoefte het drinkwater wordt volgend jaar flink duurder. Sorry hoor maar met dit soort volk heb ik het wel helemaal gehad. Maar ja geef het volk brood(???) en spelen dan houdt men ze zoet.

  Like

 6. ronjaspers zegt:

  Ik mis iedere keer de nazi bilderberg groep die in nederland is opgericht,medeoprichter nazi/sser nepprins bernhard.Die nazi/rotschild klauSS schwab van het WEF is ook een bilderberger.

  Like

 7. Marijke zegt:

  Is er een betere dan Rutte? Is er een beter kabinet dan dit kabinet? Wat doen ze dan zo goed?!?! Ze helpen ons naar de afgrond. Ik haal steeds vaker contant geld en betaal contant; de bank gaat niet voor mij bijhouden waar ik het aan uitgeef en hoeveel CO2 ik verbruik. Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt. En overstappen naar een andere bank is ook niet zo gemakkelijk. Althans, ik wilde zakelijk overstappen en als je zag wat je moest overleggen (notariële akte, statuten etc. etc.). Ik zei: ik wil een rekening openen, geen stichting oprichten; die hebben we al! Maar moest toch. En dan zouden zij gaan bepalen of we cliënt mogen worden of niet….Een garnaal heeft ook een kop, dus ik zei: “laat maar!”. Ik zei nog tegen een jeugdige vanmiddag: “vroegáh waren ze blij dat je een rekening kwam openen en kreeg je nog 50 Euro toe als je dat deed!” Dit is al niet meer voor te stellen. De banken hebben veel te veel macht. Dus, zoveel mogelijk opnemen, contant betalen en eventueel dingen ruilen. Ook diensten. Wij zijn met meer!

  Geliked door 1 persoon

 8. Hans M zegt:

  Beste heer Schilder. Wederom mijn complimenten voor deze column. Als trouwe lezer kan ik mij altijd goed vinden in uw zienswijze. Onbelangrijk detail in deze dat mij opviel was het woord rugby. Heb deze sport zelf 27 jaar beoefend (1968 t/m 1995).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s