The Economist” publiceert nieuwe cijfers over verliezen: 193.000 doden en gewonden aan de kant van de Oekraïne?

(Vertaling: E.J. Bron)

Dat zou nog wel eens een zware domper kunnen zijn voor de westelijke ondersteuning van de Oekraïne – en zou kunnen verklaren waarom het Westen duidelijk krampachtig op zoek is naar een “Exit”-strategie. Want het wordt steeds onwaarschijnlijker dat de Oekraïne in de sinds februari durende oorlog nog terrein op Rusland kan goedmaken. De Britse “Economist” kwam nu met nieuwe cijfers over het aantal verliezen, die voor de Oekraïne niets goeds beloven.

Aan beide kanten zouden er in slechts vijf maanden 318.000 soldaten verwond of gedood zijn, berichten experts, die voor de “Economist” de verliezen tot nu toe analyseerden. Verrassend hoog: de Oekraïense verliezen met kennelijk 193.000 man. Daarentegen zijn de Russische verliezen blijkbaar veel lager dan de Oekraïens kant – en in zijn gevolg de meeste westelijke media – ons tot nu toe wilde doen geloven.

Volgens de “Economist” en zijn bronnen werden er tot nu toe 25.000 Russische soldaten gedood, 100.000 zouden zware verwondingen hebben opgelopen. In totaal, citeert “The Economist” experts, bedragen de Russische verliezen ongeveer 125.00 man. Interessant aan dit aantal is dat de Russische kant ongeveer met dit aantal troepen de invasie op 24 februari begon. Derhalve zouden aan Russische zijde al aanzienlijke reserves zijn ingezet.

Het Russische persbureau TASS op zijn beurt bericht over het aantal Oekraïense verliezen en verwijst daarbij naar Eduard Basurin, de woordvoerder van de Volksrepubliek Donetsk in de Oekraïne, die op zijn beurt zou beschikken over nieuwe cijfers uit de frontregio en uitspraken van de Oekraïense legerchef Valery Zaluzhny. Dientengevolge zouden er al “193.000 soldaten van de Oekraïne zijn uitgevallen”, dus in de afgelopen vijf maanden of gewond geraakt of gedood zijn.

Experts beschouwen dit aantal niet als onrealistisch: Oekraïense regeringsvertegenwoordigers gaven al toe dat er “tot 500 soldaten per dag” sterven. Alleen dat al zouden in meer dan 150 dagen 45.000 gesneuvelden zijn. Omdat door militaire experts berekend wordt dat er op één dode ongeveer drie gewonden komen, zou het aantal van 193.000 uitvallen kunnen kloppen.

In totaal zouden er dus al 318.000 Oekraïense en Russische soldaten gewond of gedood zijn, gemiddeld 2120 per dag. Beslissend zou in de komende weken en maanden kunnen worden wie de langste adem heeft, d.w.z. over de grotere reserves beschikt. Op dit punt heeft Rusland zonder twijfel de betere kaarten.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op The Economist” publiceert nieuwe cijfers over verliezen: 193.000 doden en gewonden aan de kant van de Oekraïne?

 1. Alphons Mantel zegt:

  door CIA betaalde dorpsclown Zelenski kan beter gaan onderhandelen met Putin

  Geliked door 1 persoon

  • saddy zegt:

   Dat mag hij niet.

   De oorlog komt veel te goed uit,

   Geliked door 2 people

  • hans zegt:

   Hai beste Alfons, leuk om jou weer eens te lezen. Ja onderhandelen inderdaad, maar die Zelensky moet weg hoor. We gaan het beleven binnenkort, want het hele circus valt! Dus in de VS zelf. Ze trappen nog even op het gas. met hun verkiezingsfraude, coronahoax en proxy-oorlog.

   Like

 2. saddy zegt:

  En toch sta ik hier te kijken naar de regelmatig voorbijkomende jonge mannelijke oekrieners. Veel van die opgepompte fitness-figuren.

  Die zijn toch opgeroepen? Is het dan echt zo dat zelfs deserteurs gratis huizen en alles krijgen?
  Of zit ik helemaal mis en zit er iets anders achter?

  Like

 3. Peter. zegt:

  Je kinderen laten afslachten voor wat miljardairs, dat tuig gaat er zelf maar heen .

  Geliked door 1 persoon

 4. Svalbard zegt:

  Zelfs al zouden deze cijfers overdreven worden, de vraag is of we moeten doorgaan met wapens leveren aan Oekraïne. Of dat we die in het verleden überhaupt wel hadden moeten leveren. Het enige wat we er mee hebben bereikt is dat deze oorlog onnodig verlengd wordt. En hoe langer deze oorlog duurt, hoe meer doden en gewonden, en hoe meer het land in puin wordt geschoten. Terwijl de kans om deze oorlog te winnen minimaal is. Ik zou deze situatie willen vergelijken met 10 mei 1940. We werden door Duitsland aangevallen, en we hadden geen schijn van kans om de Duitsers te verslaan. Na 5 dagen werd er gecapituleerd, omdat, als we zouden doorvechten, de Duitsers na Rotterdam dreigden om ook Amsterdam en een aantal andere steden plat te gooien.
  We hadden de oorlog misschien nog 1 of 2 dagen kunnen volhouden maar dan waren er meer steden
  gebombardeerd.
  Nu is en wordt er nog steeds aan Oekraïne geleverd, en veel is afkomstig uit strategische voorraden.
  Daardoor lopen we gevaar dat er tekorten ontstaan om ons zelf adequaat te verdedigen.
  Het zou daarom beter zijn om de verdediging van de NAVO beter op peil te brengen.

  Like

  • Ravian zegt:

   “Het zou daarom beter zijn om de verdediging van de NAVO beter op peil te brengen.”

   Het zou beter zijn als de NAVO zich achter haar 1991 grenzen terugtrok en ophield met in andermans achtertuinen te rotzooien….

   Geliked door 4 people

 5. stradivotsi zegt:

  Over cijfers wil ik niet gaan, hoe betrouwbaar is dat wel allemaal? Wat ik wel zie is dat dit geheel
  met voorafgaande taferelen met 9/11 erbij én voordien, een hele lange “hollywood” produktie is.
  Het vele deccenia lange script is al geschreven, ik schat 3 eeuwen.
  Wij worden met hetzelfde recept erin geluisd, en dat komt omdat je iedere nieuwe generatie geborene
  weer dezelfde indoctrinatie op vele fronten kunt beginnen. Het volk dom houden middels valse
  propaganda, dus de al sinds het bestaande media, voorheen de telegram, en daarvoor nog de koerriers
  die te paard honderden KM. aflegden om de boodschap aan de “des Heeren” te brengen.
  Lees verhaal over de “Dutch anglo Empire” Robert D Ingram

  Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   Verboden letter. Gelieve in de toekomst te vervangen door “tset”. Een beetje onhandig, maar het verzwakt Poetin. Dank u voor uw hulp. Boete 500 € voor overtreding. Betaalbaar aan de Zelensky Stichting.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s