AfD eist: De economische oorlog met Rusland beëindigen!

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Naar aanleiding van de jongste uitlatingen van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz op de zomerpersconferentie heeft de voorzitster van de AfD-fractie in de Bondsdag, Alice Weidel (foto), de bondskanselier fel bekritiseerd. Hij zou blijven bagatelliseren in plaats van met crisisoplossing te beginnen.

Vanmorgen verkondigden de mainstream media nog heel moraliserend trots: “Vanaf vandaag mag er geen Russische kolen meer aan de Europese Unie geleverd worden.” Het embargo zou vanaf vorige nacht om 00.00 uur in werking zijn getreden. Vanaf het eind van het jaar wil de EU dan al haar lidstaten ook tot een olie-embargo dwingen. Daarbij gaan experts er van uit dat het om een zuiver symbolische daad gaat, die Duitsland economisch enorm zal verzwakken, Rusland echter nauwelijks benadeelt.

Heruitgave van “Wir schaffen das!”

Op de zomerconferentie aangesproken op de catastrofale scenario´s voor de komende herfst en winter, liet Scholz zich vol vertrouwen uit: “In zijn openings-statement herhaalde Scholz zijn boodschap aan de burgers, die met stijgende kosten voor levensonderhoud ten gevolge van de energiecrisis geconfronteerd worden: ´You´ll never walk alone.´ Scholz zou erop rekenen dat de gasreservoirs verder gevuld kunnen worden. Ze zouden nu al veel voller zijn dan vorig jaar. Bovendien zou er in de energiecrisis worden onderzocht om de drie nog werkende kerncentrales langer te laten doordraaien. Hierover zou ´weldra´ een besluit komen.” (bron)

De bondskanselier zou geen oplossingsperspectieven voor de zware crisis,waar zijn regering ons land naartoe zou sturen, kunnen aanbieden. Bagatellisering met de holle frase “You´ll never walk alone” zou op geen enkele wijze recht doen aan de situatie. Aldus Alice Weidel in een eerste reactie.

Het enige substantiële antwoord dat Olaf Scholz op de ontaardende inflatie en de zwaarste energiecrisis in de geschiedenis van de Bondsrepubliek zou kunnen laten zien, zou een verdere uitbreiding van de welvaartsstaat zijn. Daarmee zouden de problemen niet opgelost, maar in het gunstigste geval op de lange baan geschoven worden:

De sociale vrede redden

Om Duitslands welvaart niet volledig te verspelen en de sociale vrede te redden, moeten we de energiezekerheid garanderen en de inflatie afremmen. Dat zou niet lukken met stijgende staatsuitgaven en nog meer schulden.

In naam van haar partij stelt Weidel kort en kernachtig vast: “Vanuit de zienswijze van de AfD gaat er geen weg voorbij aan een beëindiging van de door de Duitse regering gevoerde economische oorlog met Rusland.”

Onverantwoordelijke geldpolitiek

De voorstellen van de AfD-fractie, die onmiddellijk ingevoerd zouden moeten worden, zouden al lang op tafel liggen:

“De regering moet de uitschakeling van de laatste Duitse kerncentrale direct verhinderen. De btw op eerste levensbehoeften, energie en brandstoffen moet opgeschort worden, CO2- en energiebelasting moeten worden afgeschaft. Verder moet er eindelijk een einde gemaakt worden aan de absoluut onverantwoordelijke geldpolitiek van de ECB”, aldus Alice Weidel.

Dit alles zou Olaf Scholz blijkbaar helaas nog niet hebben ingezien, maar juist met zijn koppige vasthouden aan een mislukte energietransitie en sanctiepolitiek de crisis verder aanwakkeren.

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op AfD eist: De economische oorlog met Rusland beëindigen!

 1. scherpschutter1943 zegt:

  De AFD heeft helemaal gelijk. Ophouden met de sancties tegen rusland want de eigen ellende wordt steeds groter, zo groot dat we bijna niet meer terug kunnen.

  Geliked door 2 people

 2. Peter zegt:

  Duitsland wordt het nieuwe El salvador .

  Geliked door 1 persoon

 3. Ravian zegt:

  “maar juist met zijn koppige vasthouden aan een mislukte energietransitie en sanctiepolitiek de crisis verder aanwakkeren”

  Einstein zei ooit: “doing the same thing repeatedly, and expecting different results is the definition of insanity,”
  Linkse mensen zijn daar vervolgens erg goed in, in het hetzelfde domme beleid herhalen, en vervolgens een ander resultaat verwachten.
  De oorzaak is hun totale onvermogen in te zien dat ze het wel eens bij het verkeerde einde konden hebben.
  Het zijn ideologisch verdwaasden die in een “maakbare wereld” geloven waarbinnen één plus één ook drie kan wezen.
  Vanuit de wereld van de normale mensen bezien, de echte wereld dus, zijn ze gewoon, zoals Einstein al jaren geleden betoogde, knettergek.

  Geliked door 3 people

 4. Julia zegt:

  Goed plan. Want Europa mag nu echt wel op haar tellen gaan passen in ieder geval heeft Rusland de steun van Noord Korea https://www.businessinsider.nl/rusland-noord-korea-oekraine-oorlog/
  Het heeft het grootste leger ter wereld https://www.businessinsider.nl/noord-korea-special-forces-commando/ Vandaar dat de VS toch gaat terug krabbelen https://www.frontnieuws.com/new-york-times-zelensky-verliest-steun-van-de-vs/ Terecht het moet nu voor goed afgelopen zijn want het WEF is de grootste moordenaar voor onze algehele samenleving binnen de EU en ons land dat wordt geregeerd de WEF marionetten waar onderdrukking en tirannie voor voorop staan https://www.frontnieuws.com/wef-adviseur-yuval-harari-wij-hebben-de-overgrote-meerderheid-van-de-bevolking-in-de-wereld-van-vandaag-gewoon-niet-nodig/ Dood en verderf voor dit tuig oppakken en dagen voor een tribunaal.

  Geliked door 3 people

 5. antiislamnu zegt:

  Wij zitten in de shit wederom door Duitse Wef agenda politiek het groene fascisme dit moet stoppen oprotten met de sancties oprotten met Duitsland oprotten met Eu en oprotten met Amerika grenzen dicht asielparasieten er uit gulden terug klaar.

  Geliked door 3 people

 6. Frits zegt:

  Duitsland is een stukje EU-woestijn. Je kan roepen wat je wilt, niemand hoort. Begint een openlucht kerkhof te worden.

  Geliked door 1 persoon

 7. Belozersky zegt:

  Het Westen begint de pijn te voelen van de doorgeschoten sancties tegen Rusland. Op de publieke omroep veel gepraat over energieprijzen, inflatie, problemen voor burgers, 1 op de 3 gezinnen is bezig met hun huishoudboekje maar niemand komt op het idee het over de oorzaken te hebben(westerse sancties) bij NOS. Men steekt de kop in het zand. Het ontbreekt aan een kritische blik. Treurig schouwspel.

  Geliked door 1 persoon

 8. Hovawart zegt:

  Zelensky heeft in de eerste twee weken na het uitbreken van de oorlog alle kansen gehad om in een vredesoverleg met Poetin zijn volk en land te behoeden voor een oorlog,….z’n ego en zijn opdracht lieten het echter na om de vrede te bewaren………met alle gevolgen vandien.
  Bedankt hé, kameraad Volodymyr….

  Geliked door 1 persoon

  • Hovawart zegt:

   Dat de politici n de Europese lidstaten zich onderling niet aanspreken met ‘kameraad’ is slechts een kwestie van tijd, maar hoort wel binnen een communistische republiek.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s