De rood wit blauwe vlag van de koning: de hens erin

(Door: Rients Hofstra)

Oud militairen spreken schande over mensen die de nationale vlaggen omgekeerd ophangen. Vanwege ‘onze’ driekleur hebben velen hun leven gegeven. Zo’n dundoek bezoedel je niet.

Oud militairen spreken schande over mensen die de nationale vlaggen omgekeerd ophangen. Vanwege ‘onze’ driekleur hebben velen hun leven gegeven. Zo’n dundoek bezoedel je niet. Zo kan je er naar kijken, maar je blikveld kan zich ook verruimen, waardoor er wat kritischer naar ‘de vlag’ wordt gekeken.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

37 reacties op De rood wit blauwe vlag van de koning: de hens erin

 1. Een tijdje terug schreef Ik al in een reactie over het klagen van Marco Kroon over het upsite down hangen van de Nederlandse vlag die toen ook met hetzelfde verhaal kwam van menseen gewond en gesneuveld voor de vlag.
  Maar laat Ik een ding duidelijk stellen dat diezelfde idioten denken dat ze vechten voor vlag en vaderland,maar ondertussen niet door hebben dat ze vechten voor politiek gewinen het grootkapitaal.
  De meeste beroepsmilitairen die Ik ken zijn hoofdzakelijk lieden die een aardig inkomen zoeken op een makkelijke manier en daarbij aan alle kanten verzorgd worden.
  Op zich niks fout mee als je niet meer verstand hebt dan een slak, maar niet zeiken als je erop uit gestuurd wordt om te doen waarvoor je betaald wordt en later zeker niet komen met smoesjes over de vlag.
  Ik zelf kwam op als dienstplichtige in 1971, maar toen mij verteld werd dat Ik onder alle omstandigheden bevelen op moest volgen vanmijn meerdere had Ik het wel begrepen, want als die meerdere mij niet zou mogen kan hij elk bevel uitroepen om van me af te komen.
  Mi;itairen zijn over het algemeen nou niet de mensen die in een grote intelligentie toe dicht.

  Geliked door 6 people

  • koosv8 zegt:

   Ik ben afgekeurd, S5, het kwam er op neer dat ik geen waarde hechte aan gezag. Ze zijn bang dat men zich omdraait, en de uzi leeg knalt op de meerdere. Dat vondt ik toch wel knap van psychiater, hij had gelijk. En soms denk ik het weer. Nou ja, soms….. er kunnen er toch echt een zooitje weg, WERELDWIJD!!!!

   Geliked door 5 people

  • waalkade4bd8489a57 zegt:

   Ik ben het helemaal met je eens.
   Al die oorlogen waar onze militairen bij betrokken waren waren schandalige oorlogen waar wij totaal niets te zoeken hadden.

   ALL WARS ARE BANKERS WARS.

   ik spuug op iedere militair, want zonder militairen geen oorlog !!

   Geliked door 3 people

   • rientshofstra zegt:

    Ook dat is waar.

    Geliked door 1 persoon

   • scherpschutter1943 zegt:

    Waaskade. U spuugt op de verkeerde groep. Spuw op de Bankers maar dat doet u niet. Militairen zijn alleen maar misleide mensen die graag in vredestijd met een soort grote dinkytoys spelen maar er niet aan moeten denken dat er echt gevochten moet worden. Dat is andere koek.

    Like

  • Frits zegt:

   Dat je dat nog weet. Ik was waarschijnlijk iets eerder opgeroepen. 16mnd van mijn leven verspild. Wat een zooitje. Discipline 0, heel de dag uit je neus vreten en iets opgestoken daar? Ja, met zo’n zooitje ongeregeld valt niks te winnen of verdedigen. En de vlag: kan me gestolen worden. De trots die ik ooit had Nederlander te zijn is al lang verdampt. NL bestaat al lang niet meer.

   Geliked door 2 people

  • rientshofstra zegt:

   Als je voor een vlag wil sterven gaat er iets niet helemaal goed.

   Geliked door 2 people

  • rientshofstra zegt:

   Ik geloof je, maar het ging ook over andere wantoestanden onder verwijzing naar de vlag, incl de monarchie!

   Like

 2. Frits zegt:

  Je bent vrij om de was buiten op te hangen. Schoon of vuil.

  Geliked door 2 people

 3. Ravian zegt:

  “met als dieptepunt de oorlogsmisdaden na de overgave van de Japanners in Indonesië. Met goedkeuring van Wilhelmina heeft het Nederlandse leger daar huisgehouden, vergelijkbaar met de gruwelijkdaden van de nazi’s hier in 40/45, of nog erger.”

  Je mag eens even bukken, vuile Bersiap ontkenner, zodat ik kan kijken hoe diep ik mijn maat 44 in je achterkant geparkeerd krijg.

  Geliked door 3 people

  • rientshofstra zegt:

   pardon?

   Like

   • leefbarbaar zegt:

    Yep. Iedere oorlog is vuil maar Nederlandse militairen zijn geen nazi ‘s!

    Geliked door 1 persoon

   • Ravian zegt:

    Het enige geweld dat Nederlandse militairen tijdens de zogeheten politionele acties in voormalig Nederlands Indië gebruikt hebben was in reactie op geweld van zogenaamde “vrijheidsstrijders” tegen de bevolking, en de enige “gruwelijkheden” die ze er begaan hebben waren in reactie op de werkelijk barbaarse gruwelijkheden waar deze zogenaamde “vrijheidsstrijders” zich van bedienden.
    Je schijt hier dus op de bijna vijfduizend gesneuvelden die het Nederlandse leger in Indonesië heeft achtergelaten, je beledigt de meer dan honderdduizend militairen die destijds ingezet zijn, en gezien het overgrote merendeel daarvan inmiddels dood is gooi je dus met stront naar mensen die zich niet meer kunnen verdedigen.
    Veel lager kun je vervolgens in het boekje van Ravian niet zakken, vandaar het verzoek om eens even te bukken, om een welverdiende schop onder je reet in ontvangst te nemen.

    Like

 4. oliedom zegt:

  Die (oud) militairen kunnen beter eens nadenken, hoe zij zelf worden en werden behandeld door die politici.
  Voor die politici zijn jullie gewoon kannonnenvoer meer niet.
  Zij komen beter de boeren steunen ipv tegenwerken, want voor die politici zijn ook jullie een stuk vuil.

  Geliked door 6 people

  • rientshofstra zegt:

   precies!

   Geliked door 1 persoon

  • Ton Ruygrok zegt:

   Olie….., Hoe is het leger door rutte en co niet uitgekleed tot in het hart van het merg…,(nu moet het op stel en sprong met miljarden weer worden geupdatet, en de soldaatjes zijn weer in hun sas, Zielig allemaal)
   Maar ja het leger is niet van je zelf ….en dat is bij een Boer wel anders.
   Ton.

   Geliked door 1 persoon

  • oudmarinier zegt:

   U heeft volkomen gelijk “oliedom” . Als oud marinier , en meerdere missies gedraaid , heb ik zelf ondervonden HOE de NLse overheid met haar militairen omgaat . Persoonlijk heb ik weinig tot geen last van PTSD o.i.d. Maar meerdere van mijn oude maten WEL. TRIEST om te zien , en soms midden in de nacht telefoontjes te beantwoorden van maten die op ’t punt staan om zichzelf van kant te maken e.d. Dat ten eerste …. Verder zouden de militairen die zich druk maken over die omgekeerde vlag …. Het betekent namelijk dat er enorme problemen zijn en HULP nodig heeft. DAT is de betekenis van een omgekeerde vlag. Men geeft aan dat men in NOOD is. Betreffende militairen , zouden dus eens wat verder moeten kijken dan hun neus lang is , ipv alles te bekijken vanuit hun eigen egoistische standpunt. Het heeft namelijk geen reet te maken met het feit dat er velen voor het ROOD-WIT-BLAUW gesneuveld zijn of niet….Het is een teken dat het land in NOOD verkeerd.

   Geliked door 6 people

   • karton zegt:

    @ oudmarinier op 13-8-2022 om 05.46 u.
    U zult zich, als “oud-marinier” toch wel uitermate “bedonderd” voelen als u zo af en toe ons zg. “koninklijk opperhoofd”, Willem in een fantasie-uniform ziet paraderen, beladen met medailles (goud- en zilverkleurig), oranje sjerpen over hem heen gedrapeerd en frutsels op de schouder, zwaarden aan z’n zij; terwijl zijn manschappen nog steeds te lijden hebben van hún insanningen , geleverd op bevel van zijn familieleden ?
    Familieleden die, bij t minste of geringste gevaarteken op de vlucht slaan ?
    “Strijdend voor volk en vaderland gevallen” staat er dan op hun steen.
    @ oudmarinier : ik word er niet goed van en walg van dat ongekozen zg. koninklijk gespuis.
    Alles en iedereen is “welkom” binnen die familie : pr. Hendrik de Naaier, vieze pr. Bernhard, vieze Mabeltje, dictator-dochter Maxinaatje enz. enz.

    Geliked door 5 people

   • rientshofstra zegt:

    Het is/was heel slecht gesteld met de psychopaten die regeringsmacht krijgen.kregen toegeworpen, met Oranjelieden als beschermers. Het gaat heel vaak ten koste van beroeps- en/of bevolkingsgroepen. Nu vooral de boeren en de vissers.

    Geliked door 2 people

   • rientshofstra zegt:

    Ik geloof je, maar het ging ook over andere wantoestanden onder dekking van de vlag, incl de monarchie!

    Like

 5. Julia zegt:

  Zolang de woke idioten de regenboog vlag mogen hangen zal ik welke willekeurige vlag hangen zoals het mij goed dunkt. In ieder geval heb ik de rood/wit/blauwe als aandenken aan een ooit welvarend land als souvenir opgeborgen die is deze corrupte Bananenrepubliek niet meer waard.

  Geliked door 6 people

 6. scherpschutter1943 zegt:

  Ik had ooit een nederlandse vlag, met wimpel. Die wimpel heb ik i n de vuilnisbak geflikkerd en de vlag, met stok, is naar mijn dochter gegaan omdat er gevlagd moest worden vanwege mijn
  kleinzoon zijn vwo.diploma. Ik hoef hem niet terug. Mijn vaderlandsliefde en het daarbij behorende “wij”gevoel is in de loop der jaren zo verbleekt dat ik me absoluut geen nederlander voel en zeker geen ontzag heb voor de staat en haar wetten. ‘De staat is je ergste vijand”.

  Geliked door 6 people

 7. rientshofstra zegt:

  Triest. Nederland is een heel mooi land met te veel machtswellustelingen, narcisten en psychopaten die het voor goedwillende mensen totaal verknallen. Kijk eens naar AS https://alternatiefstaatsbestel.nl

  Like

 8. Ton Ruygrok zegt:

  Weer ff goede info dmv Bron
  Ben er blij mee, om met Robert Jensen te spreken….; hier hoor je de Waarheid !
  Ton

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  De schrijver heeft de klok wel horen luiden maar geen idee verder.
  Quote: “Met goedkeuring van Wilhelmina heeft het Nederlandse leger daar huisgehouden, vergelijkbaar met de gruwelijkdaden van de nazi’s hier in 40/45, of nog erger. Let wel, met de rood wit blauwe vlag in top.” Waanzin.

  Geliked door 1 persoon

  • rientshofstra zegt:

   Helaas wel waar. Sla er het boek OranjeZwartboek van Geert Aalders eens op na. Daar vind je de klepel!. Dan lees je hoe onthutsend de “Oranjes’ hebben huisgehouden. Niet alleen Wilhelmina.

   Like

 10. oudmarinier zegt:

  karton zegt:
  13 augustus 2022 om 09:58 Bedonderd voelen , vanwege “Zijne Bolle Bierzuipende Overbodigheid ” , die kun je toch niet serieus nemen . Bij het Korps Mariniers hebben we ook een GROTE dosis humor , omtrent dit idioot geval . Idd heeft u gelijk , Karton , wat betreft het : “Op bevel van familieleden van die bolle” …. en bij het geringste gevaar op de vlucht slaan ….” , De laffe honden …., maar goed , we kennen ze nu wel en dienen ernaar te handelen cq rekening mee te houden “in-geval-van” en ons EIGEN plan trekken . “Strijdend voor volk en vaderland gevallen” …. “Trouw aan Volk en Vaderland en Grondwet” DAT zou dus de ‘eed/belofte ” moeten zijn van militair / politie agent . Ipv : Trouw aan Koning(in) bla bla bla …. Waarom…?? Omdat zoals NU blijkt , dat ook die bolle , zijn ziel verkocht heeft aan het duivelse WEF etc etc etc…. en zich dus TEGEN het eigen volk keert. En wanneer een Volk wordt onderdrukt door hun staatshoofd / overheid/regering , is het niet alleen het RECHT , maar ook de PLICHT , van elke onderdaan om in opstand te komen en deze gasten te verwijderen uit de maatschappij . En uw laatste punt…het verwelkomen van allerlei “ongure” types in die illegale koninklijke familie…. Tja … daar kan ik alleen maar van zeggen… : Soort zoekt soort…

  Geliked door 6 people

 11. Harm zegt:

  De koningin heeft zelf gezegd dat Nederland niet meer bestaat. Dus oud militairen niet zo schijnheilig doen.

  Geliked door 2 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   Beroepssoldaten kiezen voor hun beroep omdat ze houden van oorlogvoeren Daar is niets mis mee., zolang ze zelf maar geen oorlog ontketenen. Net zoals brandweermannen houden van branden blussen. (maar ze moeten het vuur niet zelf aansteken). Bij beroepspolitici is dat anders. Die houden van oorlog maar dan alleen als anderen ten strijde trekken en zij vanuit de veilige haven kunnen aanschouwen hoe de strijd verloopt..

   Geliked door 1 persoon

  • rientshofstra zegt:

   Als het een beetje link wordt zijn die gasten als eerste verdwenen. Dat duidt op landverraad, deserteren en daar staat 1 straf op.

   Like

 12. Blaffertje zegt:

  @Oudmarinier.
  “Zijne Bolle Bierzuipende Overbodigheid ”
  🤣
  Geweldig.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s