Energiecrisis wordt een nachtmerrie voor miljoenen huurders

(Vertaling: E.J. Bron)

Ondertussen bespot de Duitse regering de belastingbetalers

Het vastgoedconcern LEG heeft zijn huurders opnieuw voor dreigende hoge nabetalingen bij de afrekening van de nevenkosten volgens jaar gewaarschuwd. “De meerkosten zullen ongeveer één tot twee netto huren bedragen”, zei de baas van de LEG woensdag in Düsseldorf.

Daarover zegt de arbeids- en sociaalpolitieke woordvoerder van de AfD-fractie in de Duitse Bondsdag, René Springer:

“Voor onze burgers wordt de komende winter een financiële nachtmerrie. De waarschuwingen van de vastgoedreus LEG zijn daarvan de verontrustende voorbodes. Terwijl miljoenen huurders in Duitsland überhaupt niet de financiële speelruimte hebben om één tot twee maanden huur opzij te leggen.

Ter compensatie komt de Duitse regering met zogenaamde ontlastingspakketten, waarmee dan een vast bedrag voor energie van € 300,- betaald wordt, waarover ook nog belasting betaald moet worden. Hier kun je niet eens meer spreken van een druppel op een gloeiende plaat, omdat de druppel al in de lucht verdampt. Ook de door minister van Financiën, Lindner, aangekondigde belastingverlichtingen betekenen in de praktijk een maandelijkse ontlasting van € 16,-, wat gelijkstaat aan een bespotting van de belastingbetalers.

In plaats van ineffectieve symptoomrecepten voor te schrijven, moeten eindelijk de oorzaken van de energiecrisis uit de weg geruimd worden, wat al lange tijd door de AfD-fractie in de Bondsdag wordt geëist. Duitse kerncentrales door laten draaien, inbedrijfstelling van Nord Stream 2 en een einde aan de economische sancties tegen Rusland. Zodra er weer meer energie ter beschikking staat, zullen ook de energieprijzen automatisch dalen.”

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Energiecrisis wordt een nachtmerrie voor miljoenen huurders

  1. Ton Ruygrok zegt:

    Nou ja misschien is het eindelijk eens een eye opener voor de massa .. om eindelijk die ratten van het pluche te jagen..
    Ton.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s